Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek lepi lasje

lepi lasje

Pozdravljeni/e!

Zanima me, ali je za lepe lase bolje, da se uživa zmleto oluščeno ali neoluščeno proso? Ali je čist vseeno?
Kakšne imate kaj izkušnje?

Lep, vroč dan!:-)))

Jaz sem brala o prosu, in večinoma pišejo da jim kaj dosti ne pomaga. Sicer lepi lasje so večinoma povezani z dobrimi geni. Vendar tako kot koža je potrebno da izhajamo iz notranjosti, torej da se prvo kot prvo začne konzumirati dobra zdrava hrana.

Kako si pa jedla to proso, v kapsulah? Vem da ima Fitoval nekaj takega. Js pozimi uporabljam od Fitovala za izsušene lase ker mi takrat gretje lasje izsuši in sem zadovoljna z njihovimi preparati. Kakšni pa so tvoji lasje, tanki, izsušeni, brez leska, mastni, ti mogoče izpadajo?

Če ti slučajno sedaj malo več izpadajo, naj te ne skrbi, to je normalno sploh na pomlad/poletje ljudem malo več lasje izpadajo. Kot pri živalih ko jim gre dlaka dol na pomlad.

Proso naj bi pomagalo pri rasti las.

Drugače pa, las je ‘mrtev’ in če je dolg pač potrebuje ustrezno nego in tu samo hrana ni dovolj.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kako mrtev, če raste?

Kako mrtev, če raste?[/quote]

Hihihi… a tebe boli, ko te strižejo? 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mrtev las, hm malo res čudno zveni, če nečesa ne čutimo, še ne pomeni da je to mrtvo – ALI? Pred 3 ali 4 leti sem v roke dobila zanimivo čtivo, da se iz las da razbrati, če oseba pogosto konzumira alkohol ali ne, neka časovna limita je bila omenjena in države, kjer je to en od n načinov iskanja dokazov v okviru sodne medicine, bi morala še malo brata povprašat – zanj sem prevajala omenjeno čtivo in mi je ostala v spominu oz še bolj pa to, da sem se globoko zamislila nad lastnim opijanjem in svojimi lasmi 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Res je, kakovost las (gostota, suhost, zamaščenost) je povečini gensko pogojena. Imam že vse življenje goste in močne …. V najstniških letih sem jih sovražila, danes pa sem vesela, da nimam neke mastne pramenaste repe na glavi 🙂 Tako ali tako ti z leti in po porodu nekoliko izpadejo.

Sem mnenja, da si ženske (morda tudi kakšen moški) same največ škode glede svojih las, ker so nonstop na nekih dietah in menjavajo raznorazne preparate za lase na vsakih nekaj dni, namesto da bi se prehranjevale s hrano bogato s cinkom in železom, ter svojim lasem + lasišču dale kakšen mesec ali dva počitka/miru.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Kako oz zakaj si lastne lase sovražila – WTF?

Kako mrtev, če raste?[/quote]

Hihihi… a tebe boli, ko te strižejo? :)[/quote]
Pa to še ne pomeni, da je las mrtev. Le oživčen ni.
Obstajajo ljudje, ki sploh ne čutijo bolečine zaradi genske napake. Pa to ne pomeni, da so mrtvi. 🙂

Hihihi… a tebe boli, ko te strižejo? :)[/quote]
Pa to še ne pomeni, da je las mrtev. Le oživčen ni.
Obstajajo ljudje, ki sploh ne čutijo bolečine zaradi genske napake. Pa to ne pomeni, da so mrtvi. :)[/quote]

Napisala sem ‘mrtev’ v narekovajih. Bo zdaj ok? 🙂

Kako oz zakaj si lastne lase sovražila – WTF?[/quote]

Zaradi komentarjev (danes vem, da najbrž zavistnih redkolasih) da sem grivarka, neandertalka, mopsy in da so moji lasje kmečki 🙂 Še vedno sem raje grivarka kot pa z neko mastno repo; izjemno redki lasje se ponavadiprecej hitreje zmastijo kot gosti.

Sicer pa ti ni treba zdaj delati neke analize; večina ljudi je imela v puberteti kak kompleks zaradi opazk drugih, pol pa ga prerastejo in vzamejo kot prednost 🙂

Lepi lasje so pogojeni z genetiko sigurno najmanj 80%. Moj foter in vsi v njegovi familji imajo full slabe lasje, redke, tanke, moja mami ima pa goste, debele lasje. In jst hvala bogu če mami ne bi imela dobrih las bi bila danes kot oskubljen piščanec po glavi.

Če ima ženska ali tip slabe lasje ti tukaj kaj dosti ne morejo pomagati preparati niti zdrav način življenja. Pomaga jim edino presajanje las-za moške in za ženske kakšni tupeji, lasni podaljški, lasulje. Tisti preparati proso, šamponi, maske itd….to je samo malo za pikico na i. Samo osebi, ki ima slab las se bo še vedno videlo da imajo slabe lasje žal. Te preparati so podobno kot kreme proti gubicam za kožo na obrazu. Ki so ena velika laž. Edino kar pomaga proti gubicam na obrazu je zopet dobra genska zasnova in pa botox. Vse ostalo so laži in marketinške poteze raznih večjih firm.

Torej, če jemljem proso z jogurtom, naj ne pričakujem bistvenih sprememb? Je vse bolj gensko pogojeno. Lasje mi izpadajo, pa si želim nekoliko pospešit rast las.
Hvala za pomoč in lep podaljšan konec tedna.:-)))

Žal ni pričakovati sprememb.

Valerijaa-Edino kot sem rekla če ti lasje izpadajo, je to mogoče zato tudi ker gredo poleti lasje bolj dol. Mogoče so pri tebi tudi kakšne hormonske spremembe.

Pojdi v lekarno pogledati kaj imajo proti izpadanjem las, pa vzemi kakšne kapsule proti izpadanju las. Samo kot sem že zapisala tukaj nekih čudežnih rezultatov ne pričakuj, da ne boš razočarana. Lahko se struktura lasu malce izboljša, drugače če je pa izpadanje las močno pa pojdi k zdravniku na preiskave.

Kako oz zakaj si lastne lase sovražila – WTF?[/quote]

Zaradi komentarjev (danes vem, da najbrž zavistnih redkolasih) da sem grivarka, neandertalka, mopsy in da so moji lasje kmečki 🙂 Še vedno sem raje grivarka kot pa z neko mastno repo; izjemno redki lasje se ponavadiprecej hitreje zmastijo kot gosti.

Sicer pa ti ni treba zdaj delati neke analize; večina ljudi je imela v puberteti kak kompleks zaradi opazk drugih, pol pa ga prerastejo in vzamejo kot prednost :-)[/quote]

Ne, kakšna analiza neki (nisem podvržena Markotovim in Matjažkovim tendencam), le vprašala sem, kaj je bilo temu vzrok. Hvala za odgovor 😉

Ja če si podvržena črednemu nagonu, saj to je pri tebi opazno še sedaj, ko se moraš dokazovati s tem, da propagiraš “lepoto” ule furlanove nad špelčino :)))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Katenjka, ne razumem, zakaj še vedno obujaš “prastaro” temo?

Pač, všeč mi je naravna lepota in vsaj malo čvrsto telo 🙂 Ženske, ki so naravno lepe, brez lasnih podaljškov, polnila v ustnicah in silikonov 🙂 Pevke pa imam rada kvalitetne, kar turbi folk pobavadi niso. Kakšen čredni nagon neki. Ljudje po črednem nagonu nikoli ne glasujejo za kvaliteto.

Aja pa katenjka: osebnost človeka se ne izoblikuje v puberteti, ampak nekoliko kasnje … Po tem ne moreš soditi človeka. Ne moreš me soditi, ker me ne poznaš.

Torej je Ula Furlan potemtakem “kvalitetna”? Mimogrede – osebnost se oblikuje celo življenje včasih jo bolezen korenito spremeni, včasih kaj drugega npr poklic, tako da, puberteta je le delček tega kar smo oz smo bili 😉

Saj te ne sodim, koga ali komu sem pa še kdaj sodila hehe… napisala si pač par cvetk; nekam veliko si se ukvarjala s silikoni, silicidi in silani. sploh za nekoga, ki mu to menda ni poklicna deformacija :))) pusti te spojine Tistemu, ki na tej osnovi dela organizme na drugih planetih (namreč indici za to res obstajajo, prijatelj boom ima prav)

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Nobene ne poznam in ne vem, kakšno osebnost imata, v tisti temi je bilo govora samo o videzu, zato sem se osredotočila nanj. Vsekakor pa ne spuščam duše zaradi turbo folk glasbe 🙂 Moj odziv o osebnosti je bil takšen za to, ker me katenjka ocenjuje na podlagi enega dejstva iz obdobja pubertete, ki ga je izvohala v mojem postu in se mora takoj obesiti nanj 🙂

Ne vem, zakaj mene učiš o izoblikovanju osebnosti – to, kar že vem. Katenjka me je ocenila na podlagi pubertete.

Uh uh, ste pa nekatere uporabnice zares resno in osebno vzele mojo kritiko Špele, da je že prav sumljivo 🙂 – kot da je to katera izmed vas 🙂

In srečno, ne bo me več na ta forum.

Ne vem no, špelca ima kvalitetnejše lase kot lepa ula :))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close