Legalizacija konoplje – škodljiv projekt tobačne industrije
Ljudje naivni, pogledal sem RTV Dnevnik, pa mi ne živimo več v Sloveniji, ampak v Kolumbiji, vedno več sistemov upravljajo kar narko-karteli:
politiko, medije (zlasti cenzuRTV) in še pravosodje. Vse je farsa.
Zdravniki so pa popolnoma tiho, briga njih… razen ene treh plačancev: kemijska tehnologinja Bagra (ki jo hašišarsko-tobačno Delo okliče kar za vrhunsko strokovnjakinjo hašišarskega ”zdravljenja”), Nolimal (celo sin mu je umrl zaradi drogiranja, pa ga to ne ustavi) in še kak podkupljenec se najde. Zato se pa primitivci z nizkim čelom, debelim vratom, oz. ”balkanski bojevniki” tako široko smejejo na sodišču… in eni retardi so jim pa še rdečo preprogo pripravili in zdajle ploskajo.
Levica, Svoboda in Tobačni Straniščni Demokrati, konec je z vami! Banda prekleta, metelkovski zadetki, golazen prodana!!
Dajmo si priznati. Vsi podpiramo morebitne zdravilne sestavine bilokatere rastline in konoplja tu ni izjema. Dokler je v mejah, katere ne ogrožajo druge in tukaj konopljo v zdravilne namene podpiramo čisto vsi. Se pa močno razlikujemo, ko gre izključno za zadevanje v namen izogibanju realnosti in užitku
Ne, tale mamić je proti vsaki obliki konoplje, popolnoma proti legalizaciji za vsakovrstne namene. Torej ne, ne podpira konopljo v zdravilne namene.
no ja, 15.07.2025 ob 20:39
Dajte razumet Zdravka. Očino gre za neke osebne izkušnje. Morda sta mu starša (ali kdo drug)umrla zaradi drog, zaradi kajenja ali zaradi obojega. Taka agresivna antipropaganda ima vedno neko osebno noto.
Pa saj se razume ljudi do razumnih meja. Kar se tiče osebnih not mu zaradi konoplje verjetno ni nihče umrl razen če je na koga padla tona konoplje ali je koga štihnil kak kreten. Glede kajenja pa če ni njemu je pa že komu drugemu kdo. Ampak to ni izgovor, da se pusti zavajanje in tiranija nad drugimi ki sploh niso nič krivi. Pri tem je mišljeno to, da drugim prepoveduješ ki že živijo in tistim ki še ne.
absolutno, 15.07.2025 ob 20:36
Dajmo si priznati. Vsi podpiramo morebitne zdravilne sestavine bilokatere rastline in konoplja tu ni izjema. Dokler je v mejah, katere ne ogrožajo druge in tukaj konopljo v zdravilne namene podpiramo čisto vsi. Se pa močno razlikujemo, ko gre izključno za zadevanje v namen izogibanju realnosti in užitku
Ne, tale mamić je proti vsaki obliki konoplje, popolnoma proti legalizaciji za vsakovrstne namene. Torej ne, ne podpira konopljo v zdravilne namene.
Tud če se ga zadevaš da se ne oziraš več na real lajf je to osebna stvar, saj je razumeti folk glede na tiranijo pod katero smo siljeni živet in po kakšnih norih pravilih goljufivskih nepravičnih.
Tudi alkohol, menda se ga prasci politični ne nalivajo in nam kažejo kako ga žrejo po tv po raznih volitvah kjer imajo neke volilne tabore zaradi zdravja.
Darko403, 15.07.2025 ob 21:22
Tud če se ga zadevaš da se ne oziraš več na real lajf je to osebna stvar, saj je razumeti folk glede na tiranijo pod katero smo siljeni živet in po kakšnih norih pravilih goljufivskih nepravičnih.
Tudi alkohol, menda se ga prasci politični ne nalivajo in nam kažejo kako ga žrejo po tv po raznih volitvah kjer imajo neke volilne tabore zaradi zdravja.
Ja, itak. Tip pač nori proti kajenju česarkoli že, ker ima sam neke nepredelane travme glede tega. Lih tako bi lahko norel za zaprtje slaščičarn, burekdžinic, čevapdžinic, prodaje vsega sladkega in mastnega, proti alkoholu… pač vsemu, kar škodi.
Se mi zdi, da njemu ni do tega, da bi ljudi reševal, ampak za osebno vojno proti kadilcem. Narod ima pravico delati sebi škodo, če to želi. Prav tako bi po mojem mnenju moral imeti vsak pravico do evtanazije, če se je jasno opredelil, da to hoče. Mamić naj pa rešuje tiste, ki hočejo biti rešeni.
Kar je za nekoga strup je lahko za nekoga drugega zdravilo. Mi je nek sotrpin, ki je bil tudi na psihiatričnih zdravilih enkrat rekel, da ga nobeno psihiatrično zdravilo ne sprosti, samo marihuana ga sprošča. Mene THC ne zanima. Zelo me pa zanima CBD. Zato sem ga ravno danes naročil iz Češke. 10 gramov 99% CBD. Je relativno poceni, s poštnino vred 30 evrov.
Mah, vi ne kapirate neč… Ga ni med nami, ki ne bi imel v družini žrtev kajenja.
Vprašanje za ženske tukaj, ker jih je menda precej: 20 let nazaj je bilo 700 pljučnih rakov pri moških in 200 pri ženskah. Danes jih je 900 moških in 700 žensk. In 86% jih umre v petih letih, tako pravi statistika. Ne verjemite lažnim obljubam podkupljenih dohtarjev in trgovskih potnikov za izjemno draga, a slabo učinkovita zdravila proti raku. Ampak tega ne boste prav nikjer slišali ali prebrali, pa je le podatek iz Registra raka. Enkrat več žensk bo umrlo za pljučnim rakom kot zaradi raka dojke, pa cele mesece poslušamo o tem… pa o dragih in nekoristnih screening programih. Nategujejo vas na suho!
Če bodo ženske kadile kot moški (in punce celo bolj), bodo pač zbolevale (za rakom, KOPB, infarkti, kapmi, itd.), hrople in umirale kot moški. Razlika v pričakovani življenjski dobi se že močno zmanjšuje.
A vam je res vseeno za vas same in za vse vaše otroke, vnuke? A hočete, da vse življenje sesajo rakotvorne smrtonosne bele zasužnjevalke, ali pa da vse dneve pohajo in so prizadeti v možgane kot nekateri komentatorji tukaj?
Ker to se ravno dogaja pred nami, prav danes, narko-karteli že obvladujejo politiko, medije in sodstvo. To se vidi iz vesolja. Pokažite mi en sam kvalitetno narejen novinarski izdelek o kajenju v zadnjih 5 letih? Ki bi vsaj naštel najmanj 15 ali 17 rakov, ki jih kajenje povzroča, ki bi povedal resnico o tem raku v škatlici. Ne bo nič, kaj? Ja, ker so vsi prodani, zlasti pa VSI ZDRAVNIKI.
Isto je s konopljo, vsi zdravniki so tiho in jim je vseeno, pa mnogi dobro vedo za brutalne posledice zasvojenosti – rak, pljučne bolezni, sžb, duševne bolezni, kriminal, revščina, zabitost. Pfuj!!!
Osebki, ki zagovarjajo uporabo marihuane, bi lahko bili bolj iskreni, pač, naj povedo, da ga radi “pohajo”, ne nekaj nakladajo, da je v medicinske namene, da je zdravilo za raka, da je trava manj škodljiva od alkohola. Droge, vključno z alkoholom, se zlorablja kot antidepresive za vse sorte psihičnih tegob. Ponujajo bližnjico, da zbežimo od težav, da se ne rabimo soočati z njimi.
Reala, 15.07.2025 ob 18:52
Če podam še svoje izkušnje. Od kar sem na tem svetu sem 5x poskusil travo. Vsakokrat nisem bil operativno sposoben, pa čeprav smo si špinel podajali v družbi in sem naredil samo po par dimov. Ne predstavljam si, da bi tak sedel v avto in šel domov, saj bi bila to smrtna kombinacija. Saj verjetno bo kdo zatrjeval, da njemu nič ne naredi, ampak če že primerjamo alkohol in konopljo s THC pa upam trditi, da eno pivo, kozarec vina, ena žgana pijača čisto na vse ne deluje tako agresivno kot pa lahko en džoint. Pri slednjem namreč nikoli ne veš kakšna je za nekoga mejna količina.
Zadnja leta se število nesreč z alkoholom zmanjšuje, se pa močno zvišujejo incidenti s psihoaktivnimi snovmi, med katere spada tudi THC.
Dajmo si priznati. Vsi podpiramo morebitne zdravilne sestavine bilokatere rastline in konoplja tu ni izjema. Dokler je v mejah, katere ne ogrožajo druge in tukaj konopljo v zdravilne namene podpiramo čisto vsi. Se pa močno razlikujemo, ko gre izključno za zadevanje v namen izogibanju realnosti in užitku. Imam kolega, ki dnevno pokadi več konoplje kot tobaka in pri njegovih 31ih letih je nesposoben normalnega pogovora, kaj šele razmišljanja. Si dejansko politika želi zadetega in pijanega naroda v namene skrivanja nesposobnosti in lopovščine? Oprostite, ampak ko sem jaz kdaj imel osebne težave, se nisem zatekal v bilokakšne psihoaktivne snovi, ampak sem to reševal trezno in odgovorno!
Pa še to. Moja tašča je umrla za rakom, pred smrtjo poskusila vse mogoče izcedke iz konoplje, pa razen suhe denarnice ni bilo popolnoma nobenega drugega čudeža.
Da pa bo jasno vsem. Če bi meni mulca povozil bodisi pijan ali pa zadet voznik, oba bi končala na najbližjem kandelabru kakor so to počeli nekdaj!
lej ti si tembek in boš tembek ostal. 6x si probal travo, ali pa niti ne morda 4x in zdaj tu soliš pamet. Če bi vsaj kaj prebral o travi bi vedel da deluje s toleranco, torej ko prvič kadiš moraš zelo malo, ker tew lahko fajn zadene in telo potrebuje da se je malo navadiš, ne moreš ti pridet v skupino in si podajat špinel tako kot drugi ki to počnejo že leta vosu. za vsako stavr moraš prebrati navodila butec in pol greš pisat na forum kot nek stručko pejt spat
Zdravko Mamić Maminjo, 15.07.2025 ob 22:19
Mah, vi ne kapirate neč… Ga ni med nami, ki ne bi imel v družini žrtev kajenja.
Vprašanje za ženske tukaj, ker jih je menda precej: 20 let nazaj je bilo 700 pljučnih rakov pri moških in 200 pri ženskah. Danes jih je 900 moških in 700 žensk. In 86% jih umre v petih letih, tako pravi statistika. Ne verjemite lažnim obljubam podkupljenih dohtarjev in trgovskih potnikov za izjemno draga, a slabo učinkovita zdravila proti raku. Ampak tega ne boste prav nikjer slišali ali prebrali, pa je le podatek iz Registra raka. Enkrat več žensk bo umrlo za pljučnim rakom kot zaradi raka dojke, pa cele mesece poslušamo o tem… pa o dragih in nekoristnih screening programih. Nategujejo vas na suho!
Če bodo ženske kadile kot moški (in punce celo bolj), bodo pač zbolevale (za rakom, KOPB, infarkti, kapmi, itd.), hrople in umirale kot moški. Razlika v pričakovani življenjski dobi se že močno zmanjšuje.
A vam je res vseeno za vas same in za vse vaše otroke, vnuke? A hočete, da vse življenje sesajo rakotvorne smrtonosne bele zasužnjevalke, ali pa da vse dneve pohajo in so prizadeti v možgane kot nekateri komentatorji tukaj?
Ker to se ravno dogaja pred nami, prav danes, narko-karteli že obvladujejo politiko, medije in sodstvo. To se vidi iz vesolja. Pokažite mi en sam kvalitetno narejen novinarski izdelek o kajenju v zadnjih 5 letih? Ki bi vsaj naštel najmanj 15 ali 17 rakov, ki jih kajenje povzroča, ki bi povedal resnico o tem raku v škatlici. Ne bo nič, kaj? Ja, ker so vsi prodani, zlasti pa VSI ZDRAVNIKI.
Isto je s konopljo, vsi zdravniki so tiho in jim je vseeno, pa mnogi dobro vedo za brutalne posledice zasvojenosti – rak, pljučne bolezni, sžb, duševne bolezni, kriminal, revščina, zabitost. Pfuj!!!
Glavni vzrok smrti v razvitih državah je infarkt, srčni ali možganski. Večinoma od previsokega krvnega pritiska zaradi prenažiranja, debelosti, zamašenih žil itd. PRVI VZROK! Potem je šele rak. Vprašanje: zakaj torej lapaš samo o čikih in čisto nič o prenažiranju in nezdravem načinu življenja (večinoma sedenje), če ti je glavna fora ozaveščanje ljudi?
Darko z mano se ti tako NE boš pogovarjal. Pričakujem umiritev od raznih ”pezdetov” ali pa bomo poiskali tvoj predragi IP in se bomo šli drugače! Z razliko od tebe se lahko predstavim z imenom in priimkom tudi v živo, povej kraj srečanja pa da vidimo kdo ima jajca komu reči ”pezde” prav?
Kot sem povedal, primerjam eno pivo proti enemu špinelu! In verjetno nisem edini, kateremu konoplja odreže pamet in še kaj, po parih dimih, si pa upam staviti da po enem pivu tega ne stori 99% populaciji, pa imam v družini enega, ki je po treh pivih ”nažgan”. Glej, ko te bo kdo od travčkarjev zgazil na cesti in te bognedaj poškodoval do zaznamovanosti, boš verjetno tudi ti spremenil mnenje tako do alkohola kot konoplje.
Vse kar sem napisal sem iz lastnih izkušenj, ker se gibljem v res raznoliki družbi, tako med vaškimi posebneži (alkoholiki) kot tudi alternativci, metelkovci, pa dobro vem kaj kakšna substanca komu na dolgi rok stori.
Žalostno je, da se folk zateka k substancam, ki lajšajo trenutno počutje, namesto da bi to predelali trezno!
Da pa se poskuša legalizirati konoplja v tako širokem obsegu, da se bo možno ”zadevati”, pa je žalostno od vsakršne vlade, saj s tem izključno nabira politične točke (kao smo IN), na račun naivnežev in marsikaterega življenja. Kako bo pa policija ugotavljala, da je nekdo skadil cel špinel namesto pol, ko bo tam zraven ležal mrtev pešec ali pa vkleščena oseba?
matias, 15.07.2025 ob 22:57
Osebki, ki zagovarjajo uporabo marihuane, bi lahko bili bolj iskreni, pač, naj povedo, da ga radi “pohajo”, ne nekaj nakladajo, da je v medicinske namene, da je zdravilo za raka, da je trava manj škodljiva od alkohola. Droge, vključno z alkoholom, se zlorablja kot antidepresive za vse sorte psihičnih tegob. Ponujajo bližnjico, da zbežimo od težav, da se ne rabimo soočati z njimi.
Dvakrat v lajfu sem se ga zadel in obakrat je bilo brez veze. Nima to veze s tistimi, ki ga radi pohajo. Proti vsem vrstam prepovedi sem izključno zato, ker se naj ljudje sami odločijo, ali bodo zdravo ali nezdravo živeli. Ne pa nekdo namesto njih! Si za to, da se prepove prenažiranje? Hrane ne dobiš več kot je nujno potrebno, sladkarij sploh ne, mastnega sploh ne, rdeče meso enkrat na mesec itd. Vsak bo imel zabeleženo, koliko je že ta teden nakupil ali kje drugje pojedel, ko dosežeš limit, ni več. Prideš po par zrezkov v štacuno, pa ti povedo, sori, mesa pa vi ne smete več konzumirati do naslednjega meseca, lahko pa kupite sadje in svežo zelenjavo. Si za? Ti pa mamić?
absolutno, 16.07.2025 ob 08:14
Dvakrat v lajfu sem se ga zadel in obakrat je bilo brez veze. Nima to veze s tistimi, ki ga radi pohajo. Proti vsem vrstam prepovedi sem izključno zato, ker se naj ljudje sami odločijo, ali bodo zdravo ali nezdravo živeli. Ne pa nekdo namesto njih! Si za to, da se prepove prenažiranje? Hrane ne dobiš več kot je nujno potrebno, sladkarij sploh ne, mastnega sploh ne, rdeče meso enkrat na mesec itd. Vsak bo imel zabeleženo, koliko je že ta teden nakupil ali kje drugje pojedel, ko dosežeš limit, ni več. Prideš po par zrezkov v štacuno, pa ti povedo, sori, mesa pa vi ne smete več konzumirati do naslednjega meseca, lahko pa kupite sadje in svežo zelenjavo. Si za? Ti pa mamić?
Hehehe, jap, res je, enostavno idiotom prepovedati nekaj, česar sami ne uporabljajo. Tudi jaz se nikoli nisem zadeval in bi mi bilo popolnoma enostavno tuliti v en glas s temi, ki so za prepoved konoplje. Boli me kurac, če tega ne rabim. Se pa slika takoj spremeni, če narodu odrečeš nekaj nezdravega, kar pa oni konzumirajo in kar bi udarilo direktno njih. Popolna prepoved alkohola, alkohol ven iz prodaje čisto, kogar najdejo, da ga tihotapi, pridobiva od tihotapcev… hude kazni. Popolna prepoved dokazano nezdravih živil od cukra, mesa, maščob dalje, pa da vidimo, kdo bi bil potem še za “zdrav način življenja” in izogibanje raznim rakom, kapem in ostalim boleznim.
Reala, 16.07.2025 ob 08:09
Darko z mano se ti tako NE boš pogovarjal. Pričakujem umiritev od raznih ”pezdetov” ali pa bomo poiskali tvoj predragi IP in se bomo šli drugače! Z razliko od tebe se lahko predstavim z imenom in priimkom tudi v živo, povej kraj srečanja pa da vidimo kdo ima jajca komu reči ”pezde” prav?
Kot sem povedal, primerjam eno pivo proti enemu špinelu! In verjetno nisem edini, kateremu konoplja odreže pamet in še kaj, po parih dimih, si pa upam staviti da po enem pivu tega ne stori 99% populaciji, pa imam v družini enega, ki je po treh pivih ”nažgan”. Glej, ko te bo kdo od travčkarjev zgazil na cesti in te bognedaj poškodoval do zaznamovanosti, boš verjetno tudi ti spremenil mnenje tako do alkohola kot konoplje.
Vse kar sem napisal sem iz lastnih izkušenj, ker se gibljem v res raznoliki družbi, tako med vaškimi posebneži (alkoholiki) kot tudi alternativci, metelkovci, pa dobro vem kaj kakšna substanca komu na dolgi rok stori.
Žalostno je, da se folk zateka k substancam, ki lajšajo trenutno počutje, namesto da bi to predelali trezno!
Da pa se poskuša legalizirati konoplja v tako širokem obsegu, da se bo možno ”zadevati”, pa je žalostno od vsakršne vlade, saj s tem izključno nabira politične točke (kao smo IN), na račun naivnežev in marsikaterega življenja. Kako bo pa policija ugotavljala, da je nekdo skadil cel špinel namesto pol, ko bo tam zraven ležal mrtev pešec ali pa vkleščena oseba?
ne moreš primerjati piva in špinel, lahko pa primerjaš tekilo in špinel, čudno da nisi primerjal vode in špinel. Trava ni za vsaki dan, tudi pivo ne, piješ vodo, vsaj jaz pijem vodo in ne neke sladke brezvezne pijače. in trava je za poseben prilike kaj tebi ni jasno
qw2, 16.07.2025 ob 08:28
ne moreš primerjati piva in špinel, lahko pa primerjaš tekilo in špinel, čudno da nisi primerjal vode in špinel. Trava ni za vsaki dan, tudi pivo ne, piješ vodo, vsaj jaz pijem vodo in ne neke sladke brezvezne pijače. in trava je za poseben prilike kaj tebi ni jasno
Seveda se lahko primerja. Citiram po uradnih podatkih:
Standardna merica alkoholne pijače ali enota alkohola, kot je določeno v Sloveniji, vsebuje 10 gramov čistega alkohola. Različne alkoholne pijače imajo različno vsebnost alkohola glede na količino.
Deset gramov čistega alkohola vsebuje približno:
-
1 deciliter vina ali
2,5 decilitra piva ali
0,3 decilitra žganja.
Torej? 1 špinel je primerljiv s kom? Jaz in 99% populacije lahko spijemo eno od zgornjih meric pa ne bo nobenemu nič. Če pa dam en šinel tem 99% populaciji bo pa zagotovo pestro.
To, 16.07.2025 ob 12:29
Bo treba odpreti temo o škodljivosti alkohola in njegov uničujoč vpliv na družino, družbo, ceste in vsesplošno fizično in psihično zdravje.
Smešno kako se vedno začne nekatere izjave relativizirati, in iskati dlake v jajcu češ, za alkohol navija, travo nam pa šinfa 😉 Pa folk božji, kje sem jaz to izjvavil??? Vse kar sem napisal je to, da psihoaktivne stvari so še večje zlo v določenih kritičnih situacijah in res ne vidim potrebe, da bi še tukaj sprostili neko regulativo, saj so/smo nekateri še manj tolerantni na psihoaktivne snovi… Kaj naslednjič bomo iskali pozitivne lastnosti še v heroinu, kokainu??? Kaj ni že z alkoholom dovolj težav?
Pa nobenemu ne privoščim, da se mu mrtvo pijan ali zadet mulc smrtno ponesreči, ali pa koga resno poškoduje, ampak verjetno je za koga edino to prava šola…
Nima se smisla prepirati z zadetki tukaj, oni bodo zagovarjali svojo DROGO- pač ne glede na argumente; seveda, ker so zapohani đžankiji!
1. Legalizacija smrdljive trave je perfidno organiziran in zlobiran tobačni projekt.
To se vidi tudi po tem, kako vedno znova težijo z alkoholom, ne omenjajo pa kajenja (cigaret), ki je po vsem 1000x bolj povezano in primerljivo s kajenjem konoplje. Dima sta podobno strupena, podobne snovi so 7.000 strupov in nad 80 rakotvornih spojin, povzročalo se bo najmanj 15 vrst raka, KOPB, infarkte, kapi… razlika je zaenkrat le v zasvojljivosti – nikotinske cigarete zaenkrat precej bolj zasvojijo (so namreč načrtovana trda droga, zmes 2/3 tobaka in 600 kemikalij, da se poveča zasvojljivost), to se bo pri marihuanskih cigaretah šele zgodilo (in ne, ne bodo vam povedali, oh, budale!!), so pa že za nekajkrat dvignili vsebnost THC, tako da so deliriji, shizofrenije, depresije, splošna norost in ostale duševne posledice bistveno večje kot pri hipijih v 60. in 70. letih, pa tudi za njih vemo, da ni bilo kasneje slišat o njih…
2. Žal zadetki verjamejo, da je to njihov interes, da je ta veleumna ideja patetičnega navdušenja nad smrdljivo travo zrasla na njihovem zelniku (Glantz in Hiilamo sta z dokumenti dokazala, da to sega globoko v 70. leta in še prej)… ovce zadete pač. Od narkomana pač ne gre pričakovati nobene etike, morale in trdnosti v sebi.
Na vseh preostalih je, da jim pokažemo meje, jim pomagamo na odvajanje od drog in jih odrežemo od odločanja, enako kot podkupljene politike, zdravnike in novinarje!
Darko963, 16.07.2025 ob 14:36
Daj pospravi svoj kurac egotov nazaj v hlače potentnež. Reku sem ALI ČE SI PEZDE NE DA SI.
No zdaj vem da si.
Če bi se rad klal ali pobijal spizdi v Ukrajino kazat svojo norčavost. In niti slučajno si ne misli, da se koga od vas kretenov bojim srečat v živo. Ni mi pa namen da se s prvim idiotom pobijem na smrt zaradi kretenizma.
Če si dupetino, ki bi se šel fizične obračune in kazal svojo debilnost zaradi razprave o konoplji na ta način in iskal neke IP ter debiliziral z grožnjami kaj boš, imaš na forumu moj domači naslov saj so si že drugi drznili iti preko meja in se ti sploh ni treba trudit z iskanjem IP ja. Če ti je namem meni ali sebi uničiti življenje izvoli ODLOČITEV JE TVOJA. Ne name to polagat. Na meni je da se odzovem na situacije, ki mi pridejo na življenjsko pot. Prepotentnežev je bilo do danes že malo morje in za mnoge se ve kje so končali.
Kar se tiče konoplje, alkohola:
Debiliziranje kjer enačite alkohol s konopljo je idiotsko. Gre se za povsem drugačne snovi. In ne moreš povsem drugačne snovi enačiti saj tudi na človeka ne vplivajo enako.
Tako ni nobenih primerjav razumnih z nekimi kozarčki žganja, piva, vina itd, s konopljo, ker alkohol in konoplja človeku dajeta drugačno psihofizično stanje.
Že prej sem povedal da pojma nimaš in opazi se da ga nimaš. Tvoja bleda izkušnja kajenja marihuane ne kaže na dejansko stanje ali splošno stanje, ki ga kajenje konoplje daje ljudem. Imaš tudi stroko, ki ti lahko objasni zakaj nekateri redki v prvih izkušnjah s konopljo imajo težko zadetost ali celo paniko. Vse to ima razložljivo in razumno podlago.
Nikakor pa ne gre enačiti alkohola in konoplje v nobenem smislu. Sploh ko se dotaknemo rednih uživalcev konoplje ali alkohola so razlike enormne v vseh pogledih, med drugim tudi na področju motorične koordinacije in zbranosti ko se gre za upravljanje vozil in strojev.
Nazadnje pa še tako povem. Tudi sam imam izkušnje s konopljo in alkoholom. In moje izkušnje so totalno drugačne kot tvoje. TOREJ KATERA DRŽI TVOJA ALI MOJA? Kdo bo sodil?
Za @Reala
Slovenija:
2020: Od skupno 15.451 nesreč je približno 90,8 % (14.024 nesreč) povzročil trezni vozniki (izračunano: 15.451 – 1.427 = 14.024).
2021: Od skupno 17.156 nesreč je približno 92,7 % (15.897 nesreč) povzročil trezni vozniki (izračunano na podlagi 1.259 nesreč zaradi alkohola; podatki o drogah niso natančni, a ocenjeno podobno kot 2020).
2022: Od skupno 18.714 nesreč je približno 91 % (17.037 nesreč) povzročil trezni vozniki (izračunano: 18.714 – 1.677 = 17.037).
2023: Od skupno 19.780 nesreč je približno 91,9 % (18.181 nesreč) povzročil trezni vozniki (izračunano: 19.780 – 1.599 = 18.181).
Delež nesreč, ki jih povzročijo vozniki pod vplivom alkohola ali drog, se giblje med 8 in 9 % vseh nesreč.
Trezni vozniki povzročijo približno 91–92 % vseh nesreč, kar pomeni, da je večina nesreč povezana z drugimi dejavniki (npr. neprilagojena hitrost, nepravilen premik, neupoštevanje prednosti).
V času študija sem imel priložnost spoznavat različne vrste veseljačenja. Z vsemi sem se družil, a zaradi zdr.razlogov nisem posegal po nobenih substancah, niti alkoholu.
Ljudje, ki so kadili špinele so več ali manj igrali kitare, karte, veliko je bilo smeha in tudi hrane. Medtem ko tisti, ki so ga pili, najprej zelo veseli, nato kreganje, pretepanje, divjanje z avti, bruhanje, mačkasti še nekaj dni po tem. Še najhujši pa so bili kokainarji, ki so zraven še pili.. To je le moje osebno mnenje in opažanje, a s tem ne želim napadat nikogar.
Forum je zaprt za komentiranje.