laži, prikrivanja
Niti ne. Z lažmi vedno prikrivamo svojo resnico in to vedno počnemo iz strahu, da zaščitimo sebe oziroma sliko, katero imamo o sebi v svoji predstavi. Ta slika pa ni vedno takšna, kot je v resnici, zato jo želimo z lažmi na vsak način zaščitit, ker ne želimo drugim prikazati svoje prave slike. S tem pa vedno delamo škodo najprej sebi in včasih tudi drugim, odvisno od stopnje laži. Drugim ne dovolimo, da nas sprejemejo takšne kot smo z vsem razmišljanjem in prepričanji, ki jih nosimo v sebi. Zakaj? Ker se sami v resnici ne sprejemamo (v celoti). Če bi se, se namreč ničesar ne bi sramovali in bi vsakemu z lahkoto povedali, kaj si o njem mislimo, na lep način.
Če vzamem primer Bibite (upam, da dovoli)… Bibita predstavljaj si, da ti takšne laži, kot ji ti sama trosiš, trosijo drugi. Kako smiselne se ti zdijo? Saj ne rečem, da drugim škodijo, samo zanima me, ali se ti morda ne zdi “neumno”, kakšne brezvezne stvari včasih prikrivamo?
Kaj bi bilo drugače, če bi povedala, da si za hlače dala 120€? 🙂
Seveda, da dovolim 🙂
Če bi tudi drugi (in verjetno tudi jih) trosili takšne laži okrog, se meni ne bi zdelo sploh pomembno. 🙂 To je pač stvar vsakega posameznika, kako se odloči. Meni osebno se ne zdi neumno, je pa res, da je “neumno” :))) priznam.
Nič drugače ne bi bilo, seveda da ne, denar je itak moj in s takim nakupom ni nihče drug oškodovan.
Ti bi bila idealna za kakšnega patološkega lažnivca :-)))))))[/quote]
Ne, to ne drži:). Ker patološki lažnivec se ločuje od običajnega in sicer za patološko laganje ne obstaja nobenega resničnega razloga:). Patološki lažnivec verjame, da je resnica tisto, kar pove:). Take ljudi pogruntam…v 5ih minutah:)).
Ti bi bila idealna za kakšnega patološkega lažnivca :-)))))))[/quote]
Ne, to ne drži:). Ker patološki lažnivec se ločuje od običajnega in sicer za patološko laganje ne obstaja nobenega resničnega razloga:). Patološki lažnivec verjame, da je resnica tisto, kar pove:). Take ljudi pogruntam…v 5ih minutah:)).[/quote]
Za patološko laganje ne obstajajo nobeni resnični razlogi istočasno pa navedeš ključen vzrok, da patološki lažnivec verjame, da je resnica vse kar pove…kakšna kontradiktornost. Za oceno “vzorca” rabiš debelih 5 minut…dolg interval opazovanja ti je to mati narava podtaknila…hihihi.
Ne, to ne drži:). Ker patološki lažnivec se ločuje od običajnega in sicer za patološko laganje ne obstaja nobenega resničnega razloga:). Patološki lažnivec verjame, da je resnica tisto, kar pove:). Take ljudi pogruntam…v 5ih minutah:)).[/quote]
Za patološko laganje ne obstajajo nobeni resnični razlogi istočasno pa navedeš ključen vzrok, da patološki lažnivec verjame, da je resnica vse kar pove…kakšna kontradiktornost. Za oceno “vzorca” rabiš debelih 5 minut…dolg interval opazovanja ti je to mati narava podtaknila…hihihi.[/quote]
Patološki lažnivec ob samem laganju ne pričakuje nobenih koristi. Ker le-ta bi lahko bila vzrok za laganje, prikrivanje resnice:). Njegove zgodbe se spreminjajo…zato bi potrebovala celih 5 minut, da bi ga ujela v past:)). Hja, nisem popolna:).
Za patološko laganje ne obstajajo nobeni resnični razlogi istočasno pa navedeš ključen vzrok, da patološki lažnivec verjame, da je resnica vse kar pove…kakšna kontradiktornost. Za oceno “vzorca” rabiš debelih 5 minut…dolg interval opazovanja ti je to mati narava podtaknila…hihihi.[/quote]
Patološki lažnivec ob samem laganju ne pričakuje nobenih koristi. Ker le-ta bi lahko bila vzrok za laganje, prikrivanje resnice:). Njegove zgodbe se spreminjajo…zato bi potrebovala celih 5 minut, da bi ga ujela v past:)). Hja, nisem popolna:).[/quote]
A-ha, se pravi, da če rabila manj kot 5 minut, potem bi pa bila popolna, kajne :-))))))
Patološki lažnivec ob samem laganju ne pričakuje nobenih koristi. Ker le-ta bi lahko bila vzrok za laganje, prikrivanje resnice:). Njegove zgodbe se spreminjajo…zato bi potrebovala celih 5 minut, da bi ga ujela v past:)). Hja, nisem popolna:).[/quote]
A-ha, se pravi, da če rabila manj kot 5 minut, potem bi pa bila popolna, kajne :-))))))[/quote]
Mhm:). Potem bi bila podobna tebi:)).
Kaj praviš zame?:) Poznaš me že več kot 24 ur, torej bi lahko spisala cel esej, a ne?:)
A-ha, se pravi, da če rabila manj kot 5 minut, potem bi pa bila popolna, kajne :-))))))[/quote]
Mhm:). Potem bi bila podobna tebi:)).
Kaj praviš zame?:) Poznaš me že več kot 24 ur, torej bi lahko spisala cel esej, a ne?:)[/quote]
Joj, nisem vedela, da premorem takšne odlike. Goldfish, esej? Ah, ne biti tako skromna, no – spisala bi celo zbirko romanov :-))))))))))
Kako ne veš – tista, ki te je ves čas morila, da bi rada bila popolna, da so moje tri želje stlačene v eno: popolna! popolna! popolna! Ziher se me spomniš, takšnih ekstremov verjetno nimaš vedno med žrtvami…no, od iz te okoliščine te poznam 😉
Kako ne veš – tista, ki te je ves čas morila, da bi rada bila popolna, da so moje tri želje stlačene v eno: popolna! popolna! popolna! Ziher se me spomniš, takšnih ekstremov verjetno nimaš vedno med žrtvami…no, od iz te okoliščine te poznam ;)[/quote]
Khm…ne bo držalo:)). Kot prvo, z žrtvami se ne ukvarjam, tudi jih ne proizvajam:). Kot drugo, popolnost ni predmet izpolnjevanja želja:). Kot tretje, kdo si že ti?:)))
Kako ne veš – tista, ki te je ves čas morila, da bi rada bila popolna, da so moje tri želje stlačene v eno: popolna! popolna! popolna! Ziher se me spomniš, takšnih ekstremov verjetno nimaš vedno med žrtvami…no, od iz te okoliščine te poznam ;)[/quote]
Khm…ne bo držalo:)). Kot prvo, z žrtvami se ne ukvarjam, tudi jih ne proizvajam:). Kot drugo, popolnost ni predmet izpolnjevanja želja:). Kot tretje, kdo si že ti?:)))[/quote]
Hm, čudno – če se ne motim, si se ti hvalila, da rada ljudem pomagaš (uresničuješ želje) oz jim pomagaš razviti potencial, no v mojem primeru popolnost…glede žrtev pa, to je vsak ki pride na svet, ne moreš biti kar tako bizarno selektivna – se pač ne spodobi za tvojo vlogo 😉
Hvaljenje ni v moji domeni, če si prepoznala to kot mojo lastnost, potem me veseli:). Uresničevati želje ali razvijati potencial je dvoje različnih pojmov. Uresničevanje oz. izpolnjevanje želja je v domeni zlate ribice. Je nesebično, a vendar tudi premišljeno. Popolnosti ni, je nedosegljiva in želja kot taka zato ne obstaja. Raje takoj povem, da ne bi kasneje okusila razočaranja . Seveda s tem dejstvom že začnem razvijati tvoj potencial. Ko se soočaš z nesprejemanjem želja, se ti nevedoč ponudijo nove, sveže ideje za izpolnitev. Pogledaš vase, se zamisliš in ustvariš novo okolje za potencialno željo. Mi še slediš?:) Da niso te vode prehitre zate?:))
Seveda sem selektivna, to je moja konkurenčna prednost:). Ne more vsak do mene:).
Brez skrbi – še plavam, nič ni prehitro, prej preslano 😉 Ne more vsak do tebe, ojej – le kako prazno in nezanimivo je potem to tvoje življenje oz da tej luskasti kamuflaži naivno rečeš “konkurečna prednost”…kar tekmuj s seboj, ni prepovedano 😉
Nekoč sem te prosila popolnosti, ali me lahko odrešiš te nadloge? Nekak čutim, da se to tvoje uresničevanje želja ne obnese tako kakor sem čitala v pravljicah 😉
Saj ne pričakujem, da boš razumela čemu temu pravim konkurenčna prednost in zakaj je moje življenje bogatejše:). Gre za razlikovanje v diferenciaciji, položaju, celovitosti itd. To pomeni živeti unikatno in izvirno:).
Vidiš, nič ne gre na silo. Zato ti ponovno dajem čas…čas, da najdeš sebe, svojo pristnost in posledično mirnost v sebi. Morda je mir tisto, česar si želiš, pa nočeš priznati:). Za začetek ti svetujem ajurvedski čaj, ki vsebuje cimet, koščke ingverja, koščke kandiranega ananasa, sladki koren, pomarančno lupino, lističe hibiskusa, klinčke, lističe robide in kamilice, janež, rdeči poper ter kardamon.
Pravljice obstajajo, ampak do tja moraš priti:).
Oooooooo. a zdaj je že govora o tem, katera ima bogatejše življenje? Moje je kakršno pač je, ne bi ga zamenjala, niti svoje fizične pojavene in ne osebnosti…da ne razumem konkurenčne prednosti? Nočem je razumeti, če sem odkrita. Drugače pa, ja fino, da mi daješ predlog, da se naj umirim, že tako sem preveč umirjena, če se bom začela šopati s čaji, katere mi predlagaš pa ne vem, če bom kaj bolj umirjena, ingver mi povzroča zgago, cimet redči želodčne encime, kandiran ananas tudi odpade ker imam sladkorno, rdeči poper mi dviga libido, kardamom mi povzroča črevesne krče, ti bi me kar zapravila..če ne intelektualno pa fizično…ejejej kakšno zanikarno poslanstvo opravljaš, skoraj tako kot naši politiki 😉
:))) Kolk si ti čudna:))
Zakaj se počutiš ogroženo?:) Napisala sem, kakšno je moje življenje, daleč od dolgočasja:). In ničesar ne vem o tebi, samo tisto, kar lahko deliš sama:). Če poudarjaš to, kako ne bi zamenjala svojega lajfa…hmm, itak da ga ne bi, ker ga tudi ne moreš:). Vprašanje pa je, česa si res želiš:).
Konkurenčna prednost je mišljena kot prispodoba. Ne gre za tekmovanje duha:). Želela sem samo poudariti, kako smo vsi unikatni. Tudi ti:) Moje življenje je bogatejše zaradi tega spoznanja in ne bogatejše, ker bi se primerjala s tabo (od tod tvoj občutek ogroženosti).
Potem pa melisin čaj:). Matr sem res zanikrna…če tut tega ne piješ, bom postala čist zafrustrirana:))).
Hahaha…priznam, da tem malo/precej hecam…čeprav nekje ti pa vseeno dam zelo prav – čudna sem pa res, še preveč. Melisin čaj mi ni poznan – moram ga poskusiti ob priliki pa pol poročam, če sem preživela ta “opevani” napitek ;))) Ne biti sfrustrirana, no – zlasti pa ne zaradi neke zmedene samice…in to celo s foruma…hihi ;)))))
Hahaha…priznam, da tem malo/precej hecam…čeprav nekje ti pa vseeno dam zelo prav – čudna sem pa res, še preveč. Melisin čaj mi ni poznan – moram ga poskusiti ob priliki pa pol poročam, če sem preživela ta “opevani” napitek ;))) Ne biti sfrustrirana, no – zlasti pa ne zaradi neke zmedene samice…in to celo s foruma…hihi ;)))))[/quote]
Čaki, a ti misliš, da sem jst skoz resna?:))) No, tole s čajem je baje res, vse ostalo pa….hmmm, preverjam v katero skupino spadam…pod patološke ali klasične….saj veš:))))
Saj tko hitro se ne pustim zmesti, da bi se zafrustrirala do konca:). Nisem ulovljiva, ne tko ali drugače:))).
Forum je zaprt za komentiranje.