kompromis po žensko!
To je vse res, če takšna ženska iste pristope, kot pri ustvarjanju kariere, uporablja v partnerskem odnosu.
Zato ni nujno, da se uspešna poslovna kariera in uspešen zakon izključujeta.[/quote]
Vsi pa vemo, da se je bolj malo karieristk pripravljenih sprijazniti s povprecnim Lojzetom. Vecina bi vsaj enako uspesnega gospoda. In kje tu car, da se tak gospod potem ukvarja z njenimi kapricami? Vecino slej kot prej mine. In punce lepo ostajajo same. Gospodje pa se kako drugace znajdejo. Oops, znajdemo. 😉
To je vse res, če takšna ženska iste pristope, kot pri ustvarjanju kariere, uporablja v partnerskem odnosu.
Zato ni nujno, da se uspešna poslovna kariera in uspešen zakon izključujeta.[/quote]
Vsi pa vemo, da se je bolj malo karieristk pripravljenih sprijazniti s povprecnim Lojzetom. Vecina bi vsaj enako uspesnega gospoda. In kje tu car, da se tak gospod potem ukvarja z njenimi kapricami? Vecino slej kot prej mine. In punce lepo ostajajo same. Gospodje pa se kako drugace znajdejo. Oops, znajdemo. ;)[/quote]
Imaš prav. To se rado dogaja. 🙂
Specialac, jaz pa mislim, da je to edina formula za uspešno zvezo. Ker imaš ob sebi ves čas to, kar si pravzaprav vzljubil. Ne pa da se čez čas sprašuješ kam je izginila tista oseba, ki ti je izmaknila tla pod nogami in kdo je sedaj ta neznanec(ka), s katerim deliš posteljo.
Napisal sem: to so verjetno kvalitetno najboljše zveze, čeprav zaradi moči karakterjev obeh je ves čas v luftu nevarnost, da zveza razpade.
Mogoče je pa to tudi čar.
Meni se vedno bolj zdi, da se je treba na neki točki odločiti: ali boš imel predvidljiv dolgčas, verjetno do smrti, ali pa zanimivo vezo, v kateri pa je mogoče rok trajanja omejen najkasneje do takrat, ko otroci odrastejo.
Uspešna ženska bo raje ljubica enako uspešnemu, kot je ona, kot resna partnerka luzerju.[/quote]
Katera pa je uspešna? Mora dobro štrikati, voziti avto, hitro rešiti sudoku, ali samo veliko zaslužiti?
To velja le v primerih, kjer eden ali pa oba bežita iz odnosa v delo. Bežita seveda nezavedno. Kompromise brez težav sklepajo ljudje, ki imajo podobne interese, med katerimi je tudi visoko spoštovanje. Žal pa eni spoštovanje zamenjujejo s copatarstvom in zato težko debatiramo o tem. Pravzaprav si veliko pojmov zelo različno razlagamo, zato so naše debate tako “neskončne”. In zabavne. 🙂
Ne, Dater ima kakopak prav. Najlažje nekoga najdejo ljudje brez vsakih posebnosti. Ker se ujemajo s skoraj vsakim. Ker jim je sprejemljiv vsak, ki je enak človek brez posebnosti.
In potem itak vzamejo prvega, ki jim prekriža pot. Potem pa okoli razlagajo, da so zadeli na loteriji, da so v prvo našli neverjetno osebo…
Visoko spoštovanje gor, ali dol, če imata dva različne interese in različne kaprice, tu visoko spoštovanje nič ne pomaga. Ker nista za skupaj.
Ni naključje, da imajo prav ti zelo zvezdniški ljudje največ težav z iskanjem trajnega partnerstva. Ker gre za ljudi, ki so v vseh pogledih posebni.
Uspešna ženska bo raje ljubica enako uspešnemu, kot je ona, kot resna partnerka luzerju.[/quote]
Spider, a zato nočeš v resno vezo, ker bi se počutil kot luzer ? 🙂
Zdaj pa se počutiš uspešnega, ker sklepaš, da uspešne ženske iščejo ljubimce. 🙂
Če je uspešno poslovna ženska lahko le ljubica, potem to pomeni, da zanemarja večji delež svojih ostalih čustvenih potreb. Biti ljubica je le izhod v sili.
Spiderja je obupno strah resne zveze, zato pa taka gonja proti “tradicionalistom”. Na vsak način želi opravičiti svoj strah, pozablja pa, da je zveza odvisna le od njega in nje, torej ne zaupa niti ženskam, niti sebi.
Daj ne bodi Marko 2, no, zmoreš bolje.
Napisal sem, na svojstven način, da ženska ne bo šla v vezo z manj uspešnim moškim od sebe. Meni je to logično. Nisem napisal, da je lahko le ljubica.
Robi, kdaj si nazadnje bral leposlovno delo, bralno razumevanje imaš na ničli.[/quote]
Ne berem leposlovnih del. Le strokovne.
Spider, jaz ponavadi berem med vrsticami in se sprašujem zakaj je nekdo kaj napisal, ne pa, kaj je napisal.
Napisal sem, na svojstven način, da ženska ne bo šla v vezo z manj uspešnim moškim od sebe. Meni je to logično. Nisem napisal, da je lahko le ljubica.
Robi, kdaj si nazadnje bral leposlovno delo, bralno razumevanje imaš na ničli.[/quote]
Spider, jaz ponavadi berem med vrsticami in se sprašujem zakaj je nekdo kaj napisal, ne pa, kaj je napisal.[/quote]
Z drugimi besedami če ti nekdo napiše da si kreten boš razmišljal zakaj ti je on to napisal ne če si dejansko kreten
LOL
čestitke!
Spider, jaz ponavadi berem med vrsticami in se sprašujem zakaj je nekdo kaj napisal, ne pa, kaj je napisal.[/quote]
Se ti vidi, inžinerski tip človeka, po inžinersko razumeš tudi odnose med spoloma. Zato ne razumeš strasti, naslade….nikoli ne boš.
Nič ni treba brati med vrsticami, napisal sem, kot sem napisal, v bistvu isto stvar, kot ti malo višje, le da z drugimi besedami.
Robi, kdaj si nazadnje bral leposlovno delo, bralno razumevanje imaš na ničli.[/quote][/quote]
To je policijski način razmišljanja – zakaj je nekdo nekaj napisal. Lahko se ti zgodi, da boš popolnoma zgrešil pomen napisanega, ker se boš preveč ukvarjal z ozadjem.
Sicer pa mislim, da obstaja večja verjetnost, da se bo vezana ženska zaljubila v ljubimca, kot vezan moški v ljubico. Ženske pogosto varajo zaradi čustvenega razloga, moški pa pač….saj vemo.
Napaka pri citiranju – za Robija:
To je policijski način razmišljanja – zakaj je nekdo nekaj napisal. Lahko se ti zgodi, da boš popolnoma zgrešil pomen napisanega, ker se boš preveč ukvarjal z ozadjem.
Sicer pa mislim, da obstaja večja verjetnost, da se bo vezana ženska zaljubila v ljubimca, kot vezan moški v ljubico. Ženske pogosto varajo zaradi čustvenega razloga, moški pa pač….saj vemo.
Kar ljudje napišemo, je največkrat le odsev manipulacije našega uma, ki želi od okolice določen odziv in s tem ustvariti željene občutke.
Če poznam ozadje, ne morem zgrešiti pomena napisanega, saj je v ozadju pravi namen in resničen pomen.
Sicer pa tudi ženskam, je seks eden izmed poglavitnih namenov same veze.
Večina žensk odgovori, da ne bi bile v vezi, če ne bi bile zadovoljne s seksom.
Seveda.
Kaj pa drugi sploh ve o meni ?
Ponavadi ljudje pišemo o sebi…..:)))[/quote]
jaz vem o tebi nekje toliko kot ti veš o meni…. torej ti tudi ne moreš rečt zakaj jaz to pišem oziroma kaj pove to o meni ker si ti domišljaš….. slab način imaš… zelo slab
Da ne greva niti to da en trolla ker mu je dolgčas in ti tega neveš in delaš totalnoma napačne zaključke
Forum je zaprt za komentiranje.