Ko zenska osvaja…
Na starševskem pa boš mene težko našel. Vsekakor pa si lahko jemlješ zgled po uspešnejših od sebe. 🙂
Razmere bodo objektivno res zelo redko idealne ampak je pa nekaj kriterijev zaradi katerih bi se meni osebno splačalo preselit oz. it na mičkeno slabše zaradi drugih zadev…
1. služba, ki bi bila toliko oddaljena, da bi vožnja bila nesmiselna potrata časa oz. z številko vožnja ki traja več kot 60 minut (čas je nenazadnje denar)
hkrati pa bi služba zadostila 1 izmed 2 kriterijev ki jih osebno imam:
– višja plača kot zdaj za vsaj 30%
– pomembne in relevantne delovne izkušnje (torej delovno mesto ki bi ga želel osebno opravljat ker bi me veselilo oz. bi napredoval v smislu sposobnosti in znanj)
2. Partnerka zaradi katere bi bilo vredno poskusit življenje v dvoje in reskirat
3. zadetek na lotu ali jackpotu
4. sprememba lastnih prioritet v življenju kot jih imam trenutno
Sem probal tudi po vrstnem redu verjetnosti da se karkoli zgodi napisat… :)[/quote]
Zadetek na lotu:)))).
Na prvo točko imaš vpliv, zakaj se torej še nič ni premaknilo na bolje? Čakaš, da delodajalec pride do tebe? Višja plača za 180,996€ ni nek uauuu, še vedno si bližje minimalcu kot spodobni plači, ki bi ti omogočila osamosvojitev.
Druga točka…aja, ob predpostavki, da trofneš “pravo” bejbo, bi šel v ogenj in to za vsako ceno:)).
Četrta točka…do sprememb pride, če si sploh dovoliš spremembe. Kot sem rekla…s čičanjem in čakanjem, da zadaneš na lotu pač ne prideš daleč.
Srečno!:))[/quote]
Saj zadetek na lotu je pač tak napisan za hec, je pa definitivno nekaj kar bi vplivalo na mojo odselitev za vse večne čase…. ampak težko zadaneš če nikol ne vplačaš…. 🙂
kar se pa tiče tvojih komentarjev….. zakaj se ni nič premaknilo na bolje je zato, ker naslednji mesec sem še obljubil delo na sivo, potem pa začnem delat na tem…….
ja glej, če bi ženska bla takega rizika vredna, potem ne bi preveč razmišljal…. ampak to bi mogla pol bit res neverjetna oseba…. pa ne v finančnem smislu niti ne v postavi ampak v miselnosti in IQju da poenostavim 🙂
kar se pa tiče sprememb pa si me razumela narobe… to pomeni, da bi do mene prišli tehtni razlogi skozi moje opazovanje ki bi negirali mojo trenutno teorijo in racionalne postavke in bi močno spremenili kakšno izmed spremenljivk v tem računu z naslovom ”Ali se splača odit na svoje???”
Recimo to je meni zlo simpl:
trenutno
ugodje zaradi stanovanja oz trenutne lokacije (doma) = 9 točk
ugodje zaradi viška €€€ = 6 točk
ugodje zaradi samostojnosti = 1 točka
po odhodu na svoje:
ugodje zaradi stanovanja oz trenutne lokacije = 1 točka
ugodje zaradi viška €€€ = o točk
ugodje zaradi samostojnosti = 10 točk
Ko bo seštevek spodnjih treh spremenljivk višji od zgornjih treh bom odišo na svoje…… do takrat bom doma…. vpliv na to imajo starši, jaz sam, in še kaj drugega…..
To vse je zelo preprosto in seveda absolutno subjektivno….
Tu not pride lahko samo še ena spremenljivka torej partnerka….. če si izbori mesto da lahko stopi ob bok tem trem spremenljivkam seveda…..
Obstaja pojav, ki se mu reče fantazmagorija. Dogaja se osebam, ki so do te mere nezadovoljne z lastnim življenjem, da začnejo v svoji domišljiji ustvarjati podobo sebe, kakršne bi rade bile. To fantaziranje lahko napreduje do duševne motnje, ko oseba več ne loči med fantazijo in resničnostjo. Opažam na tem forumu nekaj takih primerkov…
Nevoščljivost ? :)))[/quote]
Ah, kje pa. Samo resnico je povedal. :)) No, zdaj pa resno.
1.Korak proč od nevoščljivosti: Bodite realistični
Za nevoščljivost je kriva naša lastna negotovost. Ko vidimo nekoga, ki mu je nekaj uspelo, npr. ki je napredoval v službi ali ima krasnega partnerja, tega zaradi lastne negotovosti nismo sposobni videti kot nekaj lepega, ampak nas to zgolj opominja, da nam ni uspelo. Bodite realistični glede tujega uspeha: uspeh drugih ne pomeni, da ste vi zguba!
2.Korak proč od nevoščljivosti: Pozabite na tekmovalnost
Zdrava tekmovalnost je na nekaterih področjih čisto dobra in normalno je, da se primerjamo, treba pa je pri tem obdržati zdravo mero. Ni nam treba nikogar „dohiteti” in uspeh, ki osrečuje vašo sestro, ne bo nujno osrečeval tudi vas. Ko vas zgrabi želja, da bi z nekom tekmovali, se vprašajte, če bi si isti cilj želeli doseči tudi, če ga vaš „tekmec” ne bi.
3.Korak proč od nevoščljivosti: Spomnite se svojih uspehov
Če se vam je zgodila krivica in ste ob istem vloženem trudu dosegli manj, saj je imel vaš „tekmec” ali „tekmica” boljše pogoje ali kar konkretno pomoč, se ne valjajte v samopomilovanju in nevoščljivosti. Sami sebe opomnite, da si seveda zaslužite uspeh, vendar si ga tudi vsi drugi. Spomnite se, kako je bilo deliti lasten uspeh z drugimi.
4.Korak proč od nevoščljivosti: Naj vas tuj uspeh navdihne
Nekoga, ki je pravkar uspel na katerem koli področju, je zelo enostavno kritizirati ali obrekovati. Pa se ob tem dobro počutite? Raje poskusite občutke nevoščljivosti obrniti sebi v prid – iz nevoščljivosti pričnite črpati motivacijo za uspeh in navdih za to, kako ga doseči. Bodite iskreni: tistemu, ki mu zavidate, kar naravnost povejte, da si želite podobnega uspeha, in kdo ve, morda vam prišepne uporaben nasvet.
Če želite biti bolj uspešni, se naučite bolj zgodaj vstajati, je precej bolj učinkovito od nevoščljivosti!
Goldfisheva, a ste doma že dorekli vse okoli dediščine, ko se starši poslovijo od sveta, da ne boš brez strehe nad glavo in sredstev za preživetje ostala? To morate čimprej uredit, da ne bo potem problemov. Rezen, če si dedca najdeš, da te bo preživljal. Za to pa vsi vemo, da so šanse praktično enake ničli.
Pa ?[/quote]
Ja, saj zate je pa bolje, da kar ostaneš v svojem fantazijskem svetu. Tebe siliti nazaj v svojo strahotno resničnost bi bilo res skrajno nehumano. Tudi zdravniki delajo selekcijo. Perspektivne zdravijo, druge pa prepustijo usodi.[/quote]
No, no, no. Malo smisla za različnost in drugačnost ti zagotovo ne bi škodovalo.
Zelo grdo je kar si napisal, ker me ne poznaš.
Ja, saj zate je pa bolje, da kar ostaneš v svojem fantazijskem svetu. Tebe siliti nazaj v svojo strahotno resničnost bi bilo res skrajno nehumano. Tudi zdravniki delajo selekcijo. Perspektivne zdravijo, druge pa prepustijo usodi.[/quote]
No, no, no. Malo smisla za različnost in drugačnost ti zagotovo ne bi škodovalo.
Zelo grdo je kar si napisal, ker me ne poznaš.[/quote]
Tudi ti nikogar ne poznaš, pa vseeno komentiraš in sodiš o ljudeh na polno. Ko dobiš pa enako mero nazaj pa v jok ane?
Zelo grdo je kar si napisal, ker me ne poznaš.[/quote]
Tudi ti nikogar ne poznaš, pa vseeno komentiraš in sodiš o ljudeh na polno. Ko dobiš pa enako mero nazaj pa v jok ane?[/quote]
So osebki, ki pišejo tu gor že zelo dolgo časa, o teh si človek ustvari neko mnenje, marihuanca pa je kar nekaj zabluzil in v nobenem postu nisem bila do njega obsojajoča itd.
Tudi ti nikogar ne poznaš, pa vseeno komentiraš in sodiš o ljudeh na polno. Ko dobiš pa enako mero nazaj pa v jok ane?[/quote]
So osebki, ki pišejo tu gor že zelo dolgo časa, o teh si človek ustvari neko mnenje, marihuanca pa je kar nekaj zabluzil in v nobenem postu nisem bila do njega obsojajoča itd.[/quote]
Ti tudi pišeš tu gor že zelo dolgo (nenazadnje je zelo dolgo relativen pojem)
So osebki, ki pišejo tu gor že zelo dolgo časa, o teh si človek ustvari neko mnenje, marihuanca pa je kar nekaj zabluzil in v nobenem postu nisem bila do njega obsojajoča itd.[/quote]
Boli me k… za tvoje mneje, ki si ga ustvarjaš o sodelujočih na forumu. Nima nobene veze s tem ali ti poznaš človeka ali ne. Javkali si da te on ne pozna. Torej koga pa ti poznaš, da si drzneš pisat o drugih?
Zadeva ni tako zapletena, kot jo želiš prikazati, saj je tvoj namen zagovarjati svoje trenutno stanje. S čimer ni nič narobe.
Stvar je v tem, ko enkrat izpolnjuješ opisane pogoje, se hkrati pojavi želja po osamosvojitvi, saj ti samostojno življenje potrjuje tvoji lastni samopodobi o odgovornem in zrelem človeku, ki jo le preko samostojnega življenja lahko v polnosti realiziraš in živiš.
Odhod na svoje je ena izmed stresnejših situacij in zrel človek želi sebi dokazati, da je tega sposoben in se s tem izzivom uspešno soočiti. Torej, da dokažeš sebi in ne drugim, kot si sam omenjal.
Če pa tega vzgiba nimaš v sebi, pa seveda ne čutiš želje tega dokazovati in se sprašuješ čemu bi. Zaradi drugih res ne.
Forum je zaprt za komentiranje.