Ko me nekdo ignorira, se vsa bolečina v meni zbudi
Hsehbx, 10.04.2022 ob 15:13
Pa kaj554, 10.04.2022 ob 14:24
Sem res edina, ki lahko prenese, ignoranco drugih? Da ne vzamem tega osebno?
Pa kaj je z vami narobe ljudje? Ste res tako labilni, lačni pozornosti in odvisni od drugih? Ne morete drugih manipulirat in kontrolirat, vsaj dolgo ne. Tega noben ne prenese. Lahko pa se naravnate, da vas ne vrže iz tira prav vsaka neprijetna življenjska situacija. Če vas ignorira kdo, ignorirajte nazaj. Če se imate potrebo pogovorit, pogovorite se. Če ne zaleže, pustite na miru. Tako preprosto je to. Če ima kdo željo priti do vas, bo. Če ne bo, pač ne bo.
Prvo se naučite sami zafilati svojo praznino v sebi pa se vas taka dejanja ne bodo več toliko dotaknila.
Super zate. Eni pa smo bolj substilni. Moja bivša sodelavka se hvali, kaj ima fajn kolektiv v novi službi, greva na kosilo , sreča sodelavce, jih pozdravi , oni ji ne ozdravijo. In potem jo vprašam, kdo so ti ljudje? Moji sodelavci. Pa je to normalno, da se ne pozdravite? Ja, se bodo že navadili. In zmigne, mrtvo hladno. Jaz ne bi mogla delati v takem kolektivu, me pobere . Ona očitno z lahkoto, jo niti ne moti. Ljudje moramo biti uvidevni do drugih, če mene kaj moti, povem, probam rešiti. Se soočim. Nikoli nisem prekinila stikov z molkom. To je največje nasilje do sočloveka , tako razpadejo zakoni, prijateljstvo. povej kaj te moti . Zato imam lep spoštljiv zakon, tudi z otroci imam lepe odnose.
Odgovor za “pa kaj554 “
Ne govorit neumnosti…, 10.04.2022 ob 18:03
frendli, 10.04.2022 ob 17:02
idesi: “Gre dejansko za zavarovanje sebe pred tem drugim.” Tako nekako. Nikoli ne vemo zadosti, kako dejanja nekoga vplivajo na drugega. Pomembno je, kako stvari predstavimo, kakšen način, ton uporabimo. Če je kdo konstantno žaljiv, direkten brez ozira na drugega, prestopa meje dopustnega. Obstajajo ljudje, ki se jim pove, kaj je nesprejemljivo, moteče in bodo to počeli še z večjim zagonom naprej. Ni druge kot ignor.
Nekateri te ignorirajo samo zato, ker so nezreli, ker se ne znajo pogovorit in ker dejansko v svojem svetu trpijo še bolj kakor ti, ko ti ni jasno zakaj te ignorira.. Nekdo ki veš da te ljubi s srcem in dušo, te zdaj ignorira, čeprav nisi šel ti od njega-to dvoje ne gre skupaj…človek trpi v svojem jazu in se je sprijaznil z drugo slabšo verzijo sebe-ni se sposoben pogovorit. Če bi imel zrel odnos do sebe, soljudi, bi se pogovoril, tako pa se zapre v svoj oklep je patološko bolan, ignoranca izvira od doma.
Ne moreš vedeti, kako se drugi počuti in kar na pamet neke definicije limat. Saj pišeš, da se s tabo ni pogovoril. Tudi ljubezen s srcem in dušo je pametno kdaj postaviti pod vprašaj.
Tudi jaz doživljam podobno, mi je pa pomagalo par stvari. Sem dokaj nedružabna in cenim tistih par redkih kontaktov, čeprav je edini mož in ožja družina, ki mi res stoji ob strani. Od prijateljic ni nič, prej bi jim rekla kolegice, znanke. To so ljudje ki iščejo korist, ki pokličejo ko imajo čas, ki fehtajo, ko rabijo uslugo, ki bi vse zastonj in ji so veseli, ko ti gre slabo. Pa sem se vseeno probala truditi za nek gnil odnos. Potem pa sem videla da se vse krha, ji postavila vprašanje, kaj je narobe, isto je ignorirala , potem pa le izjavila kaj jo muči, neki izgovor se je zlagala, ki sploh ni bil resničen. Ampak meni se je takrat odprlo olajšanje, videla sem jo tako kot je, s tisoč problemi, ki jih ne zna reševati in se zapre, ne zna povedati..In tako jo dojemam, kot človeka ki se ne zna soočati, ki se zapre, isto ji je bivši mož očital, da ne pove kaj ko muči… In s tem sem spoznala koliko bolj zrela sem jaz. Ker vedno sem pripravljena imeti odprte karte, povedati, ne se skrivati . Hkrati sem svoja vrata zaprla. Če bova še kdaj v kontaktu , dvomim. Ta dogodek mi je olajšal precej. Tudi da sebe vidim v lepši luči kot sem se prej. Precej samozavesti sem pridobila. Ti dogodki so nam šola in iz njih se je treba nekaj naučiti. Tak ki se skriva, ni vreden naše pozornosti in škoda je da se mi, ki smo bolj uvidevni, sekiramo za take ljudi. Naj grejo po svoje.
Ignor, 09.04.2022 ob 21:42
V življenju sem parkrat doživela, da ne je oseba, ki ji zaupam , zapusti. Brez obrazložitve, samo molk . To je naredil dolgoletni partner, nato prijateljica, molk kar en dan, niti dviga telefona, niti ne vem razloga, samo tišina … Bolečina se je premagala, vendar je še vedno nekje zadaj prisotna. Ko se mi zgodi podobna situacija, mi začne utripati srce od groze, da se film ponavlja, tisti grozni občutek zapostavljenosti se ponovi, kot da sem v neki luknji, grozen občutek. Kako to premagati? Vem kje je problem, ne vem pa kako ga odpraviti? Če ima kdo kakšen pameten nasvet, bom vesela, hvala vnaprej in lep večer
Dokler ne boš reagirala drugače kot sedaj, se ti bo to ponavljalo. Življenje se vrti v krogu, kot mačka okoli svojega repa, dokler nekaj ne spremenimo.
Ko te oseba začne ignorirat, pojdi tja, kjer se bosta sigurno srečali slučajno, ali pa jo poišči. Povej, da bi jo rada povabila na kavo, da ti je žal, če si jo s čim u žalila, ampak da bi rada samo razčistila. S tem boš ti naredila korak k reševanju problema in možnosti rešitve. Saj ni 100 %, da se bo oseba hotela pogovoriti, ampak ti si naredila svoj del. če te ne kdo ignorira, ne naredi še ti to njemu. Zavedaj pa se, da ignoriranje neposredno nima nič s teboj, oseba pač ne zmore skomunicirati stvari in razlog je v njem, ne v tebi, je pa res, da v življenju živimo življenja, ki jih odsevamo. Pa poglej na YT:
Kako vzgojiti samomorilca? | Željko Ćurić | TEDxNovaGorica
Dokler ne boš reagirala drugače kot sedaj, se ti bo to ponavljalo. Življenje se vrti v krogu, kot mačka okoli svojega repa, dokler nekaj ne spremenimo.
Ko te oseba začne ignorirat, pojdi tja, kjer se bosta sigurno srečali slučajno, ali pa jo poišči. Povej, da bi jo rada povabila na kavo, da ti je žal, če si jo s čim u žalila, ampak da bi rada samo razčistila. S tem boš ti naredila korak k reševanju problema in možnosti rešitve. Saj ni 100 %, da se bo oseba hotela pogovoriti, ampak ti si naredila svoj del. če te ne kdo ignorira, ne naredi še ti to njemu. Zavedaj pa se, da ignoriranje neposredno nima nič s teboj, oseba pač ne zmore skomunicirati stvari in razlog je v njem, ne v tebi, je pa res, da v življenju živimo življenja, ki jih odsevamo. Pa poglej na YT:
Potem vidiš, kako destruktivno je ignoriranje in da je tudi odziv osebe, ki kaj dosti ne ve o življenju in osebni rasti.
Živijo.
Iz tvojega opisa je opaziti nefunkcionalnost čustvovanja in vedenja, najbrž gre za kombinacijo ne-varnega stila navezanosti (še iz otroštva) in slabih izkušenj z odnosi v odraslosti.
Tukaj je potreben sistematičen pristop, ki ti bo pomagal razumeti dinamiko odnosov. Priporočam VKT pristop (vedenjsko-kognitivne terapije). VKT terapevti so lahko samo psihologi in zdravniki (drugi VKT-ja niti ne morejo študirati zaradi vpisnih pogojev), tako da ti terapevti gotovo vedo, kaj delajo in so profesionalci.
Razmisli, ali bi bila kakšna terapija dobra opcija tudi zate. Prepričana sem, da ljudje tukaj poznajo kakšnega dobrega terapevta in ti ga lahko priporočajo.
e3r, 11.04.2022 ob 09:37
Potem vidiš, kako destruktivno je ignoriranje in da je tudi odziv osebe, ki kaj dosti ne ve o življenju in osebni rasti.
Od primera do primera je drugače, ne moremo ignorance posplošiti, jasno definirati, vendar v primeru ko so ljudje stari 30+ se po mojem mnenju lahko vsaj odkrito pogovorijo. Navajam: Dokler sva bila v vezi je bilo vse ok, se sporazumno razideva, pa on kljub temu želi ostat v kontaktu-pogovorih po 5 letih veze. V roku enega tedna najde drugo, jo pelje k mami predstaviti, kljub temu pa se še celo leto vrača k meni in očita ignoranco. Jaz kot njegova bivša sem se samo umaknila ( na način, da nisva vsak dan komunicirala) ampak samo občasno, vsak tretji dan…) . Tole je trajalo par mesecev se mi prijoče nazaj, in tak odnos traja eno leto poleg nje. Ko pa ženska zanosi se pa ni več oglasil. Zdaj on ignorira mene, ker mu nova ne pusti nikakršne komunikacije. Ženska je vedela vse, zakaj ostaja z njim in zakaj si to dopušča ne vem niti me ne zanima, to so ljudje brez hrbtenice. Prevarala je in prevarana je bila pa vendar sta zdaj srečna oh in sploh itn. Zakaj si ženske po prevari še vedno mislijo, da njih pa ne bo ne prevaral ne ignoriral-bo bo samo, da pridejo do te stopnje. Poanta pisanja je v tem, da pri njemu to izvira iz otroštva: (karkoli je v življenju naredil ga je MAMA ignorirala, oče pa nikoli nič ni izjavil, nikoli se niso o problemih pogovarjali-komunicirali, enostavno se je smatralo, da ima mati prav in je bila tišina. ) pred menoj je imel tri resne veze po cca. 5 let in vse tri je končal brez pojasnila in z ignoranco. Zakaj ve samo on, vendar pri njemu se vzorec ponavlja, ne ignorira samo bivše partnerice, ampak tudi družino, prijatelje na enak način. Kljub letom želim povedati, da se je ignorance naučil doma-izvira iz otroštva in tudi varanja. Oboje je videl doma. Torej takih ne spremeniš ne moreš in vsakršno spraševanje zakaj ni zmožen pogovora je jemanje tvoje energije. To je patološko bolna oseba, ki je nezrela in tak vzorec se bo ponavljal. Najbolje zase narediš, da takšnega sprejmeš in se ne sprašuješ zakaj ignoranca. Ko se srečamo se pozdravimo in ne mislim več nanj kot na osebo, ki me je ljubila in hotela poročit, pač pa na nekoga, ki ga ne poznam. Enostavno je zame tako lažje. Kaj se pa prijateljic tiče pa je takole-pravi te nikoli ne ignorirajo, imam prijateljico že 40 let, z vmesnimi prekinitvami, drug partner, otroci, drug kraj, ampak če jo ob 4 zjutraj zbudim, bo pomagala in poslušala. Očitno te osebe okrog tebe niso bile prave zate, kakor ne zame. Tako pač je… In te iste osebe so običajno še bolj prizadete kot ti, zato te ignorirajo-niso se sposobne spoprijet s svojim shitom, zato tudi najbolj kritizirajo. Hvala bogu, da smo različni. Ti pa najdi novi krog , ti niso zate in ne v sebi iskat žrtev…Tako pač je. Očitno niso pravi zate.
Ignor, 09.04.2022 ob 21:51
Ignor, 09.04.2022 ob 21:49
Kim26, 09.04.2022 ob 21:46
Rada bi ti pomagala ampak bi te prosila če malo podrobneje napišeš kako do tega pride? Oz kje je problem če praviš da veš?
Kadar se zgodi podobna situacija, da te nekdo , ki ti je blizu , začne ignorirati , ti pa niti približno ne veš, zakaj. Ker se niste niti sprli, nič. Samo molk, ignoriranje to da te nekdo zapusti , odide iz tvojega življenja brez obrazložitve, je zame zelo težko sprejeti. Pa naj bo prijateljica, partner. Takrat začnem kot malo otrok prosjačiti za obrazložitev kaj se dogaja . Zelo težko mi je v takih trenutkih , pa si ne znam pomagati. Počutim se zelo osamljeno
Lahko je tudi sosed, ki me začne ignorirati, ali kolegica. Ti ljudje niso sploh pomembni v mojem življenju, ampak me to ignoriranje čist potolče . Razlog ni v njih ampak v meni.
Ni razlog v tebi v njih je ker so nekulturni,nesramni,men se je tud kaj takega zgodilo,boli ignoriranje…ampak preživiš,in greš naprej prav je da iščeš obrazložitev Edino prav,Edin tko ko se pogovoriš rešiš stvari,lp
mene je tudi z moje strani” najboljsa” prijateljica dala na ignor. Pred tem ful povezani, botra eni drugim, priča… ko je mož vzel kredit in kupil hišo, konec. Ze malo prej je bila ohladitev, kot ful zmanjsanje stikov, ce sem se povabila na obisk je uporabila fraze: Se to rožo ti pokazem, preden greš…metanje ven. Najbrz mož ni dovolj zanimiv in zabaven za njih plus fovšarija je rezultat ignoranca. S tem, da je domačem kraju ze pri 16. veljala za kurbo, in po slucaju ko sem sotržičanom omenila znanstvo, jao kaksen odziv…. nikoli ji nisem omenila
Sklepam, da so osebnostne lastnosti in/ ali fovšarija povzrocitelj razpada prijateljstev.
Ne cist, 29.04.2022 ob 22:20
Ko srecas narciska ali narciso bos videla da nj drugace resitve kot to da se jih popolnoma ignorira.To je tudi edino kar jih zaboli,izguba pozornosti.
Se en strinjam. Tole je egocentrično, nezrelo, neodraslo patološko nagnjenje in vsekakor izvira iz zlorab v otroštvu (vsak iz slabe družine) prinese nekaj slabega. Vzorci se ponavljajo. Vsakdo ob taki osebi pa naj bo na vzorce pozoren(najprej preveriš družino, odnose, veze), potlej pa pa je bolj jasno s kom imaš opravka. Odrasli, zreli se pogovorijo, ignorirajo samo tisti, ki so neodrasli in imajo …sindrom večnega prav…Trpijo pa sami bolj kot se zavedamo (zunanji oklep je varka) tako kot 4 stene.
Ne z li si tako bolanega cloveka v svoj svet,ce bi to dozivel pol bi vedel zakaj je tako. Ce resujes taksnega cloveka z mejno osebnostno motnjo zlahka ti pristanes na psihjatriji ali se huje.
Block je samo milost in usmiljenje za oba.In ja point je da imas sebe rad in da ce nekaj ni zdravo za tebe in n glede ce je to za koga egoizem to naredis. v zdravih odnosih pac ni potrebe po tem
Take preprosto ignoriraš nazaj in blokiraš iz življenja, pa imaš mir. Kdor ne zna ceniti tvoje prisotnosti, naj ceni tvojo odsotnost. Očitno jim tvoja družba me ustreza, si rečeš prav, pa greš dalje s svojim življenjem. Nisi dolžna nikogar spreminjati, prositi za družbo ali komunikacijo, še manj ugotavljati kaj je s kom narobe, da se tako nezrelo obnaša. Že ima svoje razloge, a to ne pomeni, da moraš to sprejeti oz se s tem še ti ukvarjati. Za to so psihologi.
Meni zadnje čase, že če kdo ne odgovori v doglednem roku na sporočilo, kar blokiram. Gre za spoštovanje, tako mene kot mojega časa. Če ti je težko odgovorit danes, ko imamo res v dlani vso možno komunikacijo od glasovnih do pisnih sporočil, video, slikovna, …potem pa res ta oseba ne želi komunikacije. Razumem včasih, ko si zapravil celo premoženje za klic ali goloba, danes pa je to zelo jasen znak in ga je treba za takega sprejet. No hard feelings. Samo block. En tak, s katerim sva delala na enem projektu skupaj pred leti in sem mu res ogromno pomagala, me je enkrat pustil na “seen”. Najprej sem začela kot ti razmišljati kaj sem naredila narobe, zakaj se ne oglasi, odgovori, …ko je začel ta film igrati v moji glavi, sem rekla aaaa ne. Stop. Zakaj bi se jaz obremenjevala, če je njemu težko povedat. Lahko ni imel časa, bi to napisal. Lahko je kaj zameril, bi to povedal. Itd. On se je odločil za tišino. Prav, izvoli tišino. Taka p…od moškega, da potem ko je on mene spet rabil, je pošiljal prijatelje oz najine sodelavce pri tem projektu, da me spet novačijo za nov projekt. Sem vljudno zavrnila. Ve on zakaj. Še parkrat so poskusili in se na koncu sprijaznili. Aaaa vidiš. Prejšnji dan teče on mimo mene, trenira in nisem niti pozdravila, samo gledala sem kaj bo, je dal glavo dol. In to moški? To karakter? Zame je to nula od človeka. Mene ni sram nikomur pogledati v oči in pozdraviti, ne gojim zamer do nikogar, ne pustim se pa imeti za budalo in biti na voljo takim prdcem ko se njim dvigne volja, da bi jim pa prišla prav. Mimo takih grem lahko kot mimo kamna na cesti. Sem pa tudi jaz rabila čas in predvsem nekoga, ki mi je razložil malo te stvari in me naučil kako realno pogledati na take ljudi, objektivno. Kako se distancirati in ohraniti svoje misli čiste, kljub neprimernemu obnašanju, predvsem pa s kom ohranjati odnose. Pa naj bodo prijateljski, službeni, partnerski,… Niso vsi vredni tvojega časa in energije, zato se ne razdajaj. Nisi Božiček 🙂
To si doživljala s strani ene od oseb, ki ti je bila zelo blizu, najbolj verjetno s strani staršev. Mogoče si odšla v bolnišnico in starši niso ostali poleg tebe. Nezavedno v svoje življenje pritegneš ljudi, ki ti povzročajo enako bolečino. Življenje kliče po rešitvi te travme, ki si jo doživela kot otrok. Pomaga terapija, družinsko relacijska, s katero ozavestiš problem, podoživljaš čustva in na koncu spustiš. Mogoče bo ponovno prišla oseba v tvoje življenje, ki te bo odrezala iz svojega življenja. Ko boš odreagirala mirneje in se ne boš obremenjevala, boš vsaj delno razrešila travmo. Kasneje se to običajno potem niti ne dogaja več.
ignor zate
nekaj postov sem prebral, ustavil sem se pri ena bejba. ta ki je neki popucala pri sebi. hahaha ko ti to nekdo reče, ali pa da ima popredalčakno, idi čimprej stran on takih in jih najbolje niti ne poslušaj. ko te besede čuješ pol veš da imaš red seboj izjemno problematično osebo. ki pa ima res probleme sama seboj. ker ona nič rešila pa nič popucala. že odnos njen je ugabn. odnos njen do nje same. ampak ok. takih ki se neki pucajo je veliko. največkrat tečejo kot neumni. zdaj je tko. glede tebe. jaz mislim ,da se ti to zgodi, ker si narcisoidna, manipulativna, ženska. in ljudje vidijo, da obračaš do nezavesti, da ne nehaš gopcat, in da ne bo konca pregovrjanja s teboj, ker pač si ti sama ne želiš popucat pri sebi. nihče ti ni dolžan nobene odrazložitve. al ti je ? kaj je normalno, kaj ni, kaj prav, zrelo kaj ni, to je tak tak. to je spet konstrukt takih kot si ti. levičark, feminsitk princesk. ki pač rabijo pozornost. magari tudi dramo, samo da je pozornos. išče neki da is relevantna. ponavadi ljudje tonaredimo, ko se nam več ne da. sam greš stran pa konec. ker vše, da taka oseba kot ti ne bo nikoli, nič popucala pri sebi, nia namena, ji ni. in nikoli ne bo bolje. bo samo naprej kregarija in tvoje sprenevedanje. in enkrat ma človek dost in preprosto gre.
Jaz bom pa napisala izkušnjo iz druge strani, malo za v razmislek. Do sedaj še nikogar nisem ignorirala, sem pa parim povedala kar jim je šlo in z njimi zaključila.
Bom pa v kratkem brez obrazložitve ‘odstavila’ kolegico, ki me je že parkrat grdo ponižala. Prva taka večja stvar je bila, ko mi je jamrala, da težko shaja s starši (živijo v isti hiši). Poslušala sem jo in ji malo svetovala glede postavljanja meja. Vem pa, da nisem rekla žal besede o njiju. Od tedaj me niti pogledata ne več, čeprav smo bili prej v lepih odnosih. Kaj jim je natvezila o meni se mi niti sanja ne. Očitno nekaj zelo grdega. Najbolj bolano mi je, da je sama začela temo in jamrala kako je težko z njima.
Še ena cvetka je bila, ko sva bile zmenjene, da pride k meni ob določeni uri, ona je šele čez tri ure uspela javiti, da ji ne bo uspelo. Ženska cele dneve doma, brezposelna in tudi v njenem glasu je bilo čutiti sarkazem, češ ti buča si me pa čakala. Še par takih cvetk je bilo. Meni je to tako nespoštljiv odnos, da nimam namena nič razčiščevat z njo, ampak samo prekinit.
Me pa zanima kako ste drugi, kje vam je meja, da človeka odstranite iz svojega življenja?
Forum je zaprt za komentiranje.