Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ko me nekdo ignorira, se vsa bolečina v meni zbudi

Ko me nekdo ignorira, se vsa bolečina v meni zbudi

V življenju sem parkrat doživela, da ne je oseba, ki ji zaupam , zapusti. Brez obrazložitve, samo molk . To je naredil dolgoletni partner, nato prijateljica, molk kar en dan, niti dviga telefona, niti ne vem razloga, samo tišina … Bolečina se je premagala, vendar je še vedno nekje zadaj  prisotna. Ko se mi zgodi podobna situacija, mi začne utripati srce od groze, da se film ponavlja, tisti grozni občutek zapostavljenosti se ponovi, kot da sem v neki luknji, grozen občutek. Kako to premagati? Vem kje je problem, ne vem pa kako ga odpraviti? Če ima kdo kakšen pameten nasvet, bom vesela, hvala vnaprej in lep večer

Rada bi ti pomagala ampak bi te prosila če malo podrobneje napišeš kako do tega pride? Oz kje je problem če praviš da veš?

Enako občutim jaz. Za zmešat.

Odgovor na objavo uporabnika
Kim26, 09.04.2022 ob 21:46

Rada bi ti pomagala ampak bi te prosila če malo podrobneje napišeš kako do tega pride? Oz kje je problem če praviš da veš?

Kadar se zgodi podobna situacija, da te nekdo , ki ti je blizu , začne ignorirati , ti pa niti približno ne veš, zakaj. Ker se niste niti sprli, nič. Samo molk, ignoriranje to da te nekdo zapusti , odide iz tvojega življenja brez obrazložitve, je zame zelo težko sprejeti. Pa naj bo prijateljica, partner. Takrat začnem kot malo otrok prosjačiti za obrazložitev kaj se dogaja . Zelo težko mi je v takih trenutkih , pa si ne znam pomagati. Počutim se zelo osamljeno

Ignor, 09.04.2022 ob 21:49

Kadar se zgodi podobna situacija, da te nekdo , ki ti je blizu , začne ignorirati , ti pa niti približno ne veš, zakaj. Ker se niste niti sprli, nič. Samo molk, ignoriranje to da te nekdo zapusti , odide iz tvojega življenja brez obrazložitve, je zame zelo težko sprejeti. Pa naj bo prijateljica, partner. Takrat začnem kot malo otrok prosjačiti za obrazložitev kaj se dogaja . Zelo težko mi je v takih trenutkih , pa si ne znam pomagati. Počutim se zelo osamljeno

Lahko je tudi sosed, ki me začne ignorirati, ali kolegica. Ti ljudje niso sploh pomembni v mojem življenju, ampak me to ignoriranje čist potolče  . Razlog ni v njih ampak v meni.

Verjamem da ti je težko in upam da bo hitro bolje.

A ti potem vsaj povedo razlog za odtujitev?

Si odrasla ženska in ne 10 letni otrok. Ti ki te zapuščajo se pa očitno obnašajo kot če jih štejejo 10. Če te kaj moti poveš in se pogovoriš, ne odideš vstran pa ne zablokira klica na veke vekov. Ti ljudje ki so te zapustili se te ne zaslužijo. Verjamem da boa spoznala ljudi ki bodo za vedno želeli biti v tvojem življenju.

Drugače pa ti svetujem da se pogovoriš z bližnjimi, družino, če pa ne bo nič bolje pa pokliči enega dobrega psihologa/paihiatra/psihoterapevta (oprosti, ne vem točno kateri izvaja bolj pogovore) in se z njim pogovori. Mogoče ti bo pomagalo najti neko pot ki bo dobra zate in dobra za vse okrog tebe.

Povezano dihanje.

Ignor, 09.04.2022 ob 21:51

Lahko je tudi sosed, ki me začne ignorirati, ali kolegica. Ti ljudje niso sploh pomembni v mojem življenju, ampak me to ignoriranje čist potolče  . Razlog ni v njih ampak v meni.

Aja No ves da je v tebi? Potem je pa to malo drugače. Potem pa ti res toplo priporočam da pokličeš dobrega zdravnika in se pogovoriš. Mogoče jih moti tvoj način govora? Ne vem, ne bom obsojala in ugibala. Mi lahko zaupaš s katerega konca pa si?

Gre za nesprejetje samega sebe.  seveda ljudje ki niti povejo ne, zakaj nočejo več stikov, niso vredni tvojega časa . Vse to veš, ampak boli te pa vseeno. Nekateri ljudje so nezreli, obnašajo se kot otroci, čeprav so odrasle osebe . Ampak problem je v tvoji reakciji.  Ker tiste občutke iz mladosti, otroštva ne predelaš. Ko se ti je isto zgodilo. Rešitev lahko najdeš sama, da se zavedaš reakcije in povezave . Da ozavestiš da se moraš sprejeti. Vedno bodo budale, vedno . Samo tebe to ne sme vreči.ker ni vredno. Tudi ti ljudje niso vredni da se sekiraš zaradi njih. To niso prijatelji

praviš, da veš, kaj je razlog. kaj in zakaj ga ne odpraviš? ker če vsi po vrsti odhajajo… saj veš, ko edini po ac voziš v kontra smer, verjetno niso vsi ostali v zmoti?

Ignor, 09.04.2022 ob 21:42

V življenju sem parkrat doživela, da ne je oseba, ki ji zaupam , zapusti. Brez obrazložitve, samo molk . To je naredil dolgoletni partner, nato prijateljica, molk kar en dan, niti dviga telefona, niti ne vem razloga, samo tišina … Bolečina se je premagala, vendar je še vedno nekje zadaj  prisotna. Ko se mi zgodi podobna situacija, mi začne utripati srce od groze, da se film ponavlja, tisti grozni občutek zapostavljenosti se ponovi, kot da sem v neki luknji, grozen občutek. Kako to premagati? Vem kje je problem, ne vem pa kako ga odpraviti? Če ima kdo kakšen pameten nasvet, bom vesela, hvala vnaprej in lep večer

Ti to naredijo, če greš predaleč. Še eden izmed načinov, kako si ljudje postavljamo meje. Evolucija je poskrbela, da take stvari bolijo in to z razlogom. Videl sem že zelo naduvane primerke, ki so mislili, da so cel svet zatlačili v svoj žep, pa jih je ignoranca hudo prizadela. Če ti nekdo to dela, ker te dobro pozna in želi s tabo manipulirati, samo beži od njega. Če pa se ti to dogaja v večih primerih, se zamisli nad sabo.

Kak je bil odnos staršev do tebe? Sploh očeta. Tudi mama je pomembna.

Po mojem si bila v družini nevidna, te niso upoštevali. Podzavestno iščeš podobne kretenaste ljudi. Njihova krivda je, da so kreteni, tvoja pa da jih nase vlečeš.

Rešitev je, da delaš na samozavesti, pozitivni samopodobi. Je več poti. Jaz npr. vlagam vase, v svoje znanje, probam biti koristna družbeno. Potem šport, da ohranjam še fizično kondicijo. Vse to ti dviguje vrednost, tvoj občutek vrednosti in tudi pri drugih. Vidijo te kot se sama. Sploh se ti taki približali ne bodo.

Se je meni tudi dogajalo. Vsega še nisem popucala pri sebi. Me pa moj sedanji partner ne bi zapustil kar brez razloga. Imam žal ene take izpade, ko jih prej ni bilo, da se mu čudim.

Jaz npr ignoriram osebo, če je karakterno težka, se ji ne da dopovedat drugače, trdi da ni nikoli kriva ali ima svoj večni prav. Skratka, ne razume drugače kot ignor.

To ti izvira iz otroštva.

En namig. Ko boš v taki situaciji, si predstavljaj, da so to naredili majhni deklici, ki živi v tebi. Namesto žalosti, boš začutila prezir in šla naprej.

Vsekakor pa začni izbirat s kom se družiš.

Kim26, 09.04.2022 ob 21:56

Verjamem da ti je težko in upam da bo hitro bolje.

A ti potem vsaj povedo razlog za odtujitev?

Si odrasla ženska in ne 10 letni otrok. Ti ki te zapuščajo se pa očitno obnašajo kot če jih štejejo 10. Če te kaj moti poveš in se pogovoriš, ne odideš vstran pa ne zablokira klica na veke vekov. Ti ljudje ki so te zapustili se te ne zaslužijo. Verjamem da boa spoznala ljudi ki bodo za vedno želeli biti v tvojem življenju.

Drugače pa ti svetujem da se pogovoriš z bližnjimi, družino, če pa ne bo nič bolje pa pokliči enega dobrega psihologa/paihiatra/psihoterapevta (oprosti, ne vem točno kateri izvaja bolj pogovore) in se z njim pogovori. Mogoče ti bo pomagalo najti neko pot ki bo dobra zate in dobra za vse okrog tebe.

TI ki ignoritajo, blokirajo so navadni nevzgojeni egocentricni neotesanci. Kar naredijo enim naredijo slej kot prej tudi drugim. Gre za nesocializirane odrasle. Na svezu je cca 30% zrelih in dobrih ljudi. Ce nalets na katerega od teh se razvesli, za ostale pa sprejmi to zivlj.dejstvo.

Ignorirala sem samo eno osebo v življenju, zato,  ker ko je ona mene rabila, sem ji bila na voljo, ko sem bila sama na dnu, se ni oglasila mesec dni, nato sem jo popolnoma odrezala. Potem mi je pocasi zacelo iti na bolje, nato se ta oseba spet oglasi.

Sem ze 1x, 10.04.2022 ob 08:52

Ignorirala sem samo eno osebo v življenju, zato,  ker ko je ona mene rabila, sem ji bila na voljo, ko sem bila sama na dnu, se ni oglasila mesec dni, nato sem jo popolnoma odrezala. Potem mi je pocasi zacelo iti na bolje, nato se ta oseba spet oglasi.

NE krivi drugih za svoj lajf. Ne bit odvisna od drugih

Ko ne bos se ne bos rabla vec tko nezrelo obnasat in rezat ljudi. To je omejeno in total nezrelo

Ponavadi, 10.04.2022 ob 01:15

Ti to naredijo, če greš predaleč. Še eden izmed načinov, kako si ljudje postavljamo meje. Evolucija je poskrbela, da take stvari bolijo in to z razlogom. Videl sem že zelo naduvane primerke, ki so mislili, da so cel svet zatlačili v svoj žep, pa jih je ignoranca hudo prizadela. Če ti nekdo to dela, ker te dobro pozna in želi s tabo manipulirati, samo beži od njega. Če pa se ti to dogaja v večih primerih, se zamisli nad sabo.

Bi znalo držati.

Mene je začel ignorirat sodelavec, do katerega sem gojila čustva.

Ponavadi ljudje odidejo zaradi sebe, ne zaradi drugih. Zaradi dolgotrajne neslišanosti, neupoštevanosti, ko čutijo, da so tudi spori nesmiselni, ker nič ne dosežejo in obupajo nad odnosom. Od tu do odhoda je vprašanje časa. Prekinitev stikov je za odhajajočega manj boleča kot za tistega, ki ostane, ker se je prvi poslavljal ves ta prehodni čas, ko je ugotovil, da nima smisla, do odhoda. Drugega žalovanje za izgubljenim odnosom še čaka.

Tudi meni se to dogaja. Meni je tako lahko, jaz nimam problemov, samo drugi imajo. Ne vem od kje ljudem tako mišljenje. Enostavno so me ljudje , za katere sem mislila, da so vsaj dobri kolegi, pustili, ko sem jih najbolj rabila. Ko so se mi tragične stvari zgodile. Eni sem enkrat rekla, samo enkrat vrata zapreš, ista se ne bodo več odprla. Še parkrat sem poskušala ohraniti neke stike, potem pa sem pustila vse skupaj tudi jaz.  Delaj na sebi, poskušaj se utrditi, ljudje so navadne egoistične riti, težko je najti človeka ki bi ti privoščil dobro. Ponavadi po tiho uživajo če ti gre slabo. Vem da imate nekateri drugačne izkušnje, blagor vam, jaz imam take, da so vsi srečni bili ko mi je šlo slabo. Edino mož, partner, otroci, ožja družina, ti držijo s teboj . Ostalo je bolj iz egoistični nagibov, pokličejo ko rabijo..

Jokica, 10.04.2022 ob 09:09

NE krivi drugih za svoj lajf. Ne bit odvisna od drugih

Ko ne bos se ne bos rabla vec tko nezrelo obnasat in rezat ljudi. To je omejeno in total nezrelo

Kaj krivim druge za svoj lajf? Ravno s tem rezom sem naredila, da se ne pustim vec izkoriscevat oz po tvoje, da nisem odvisna od drugih.

Ignorirajo le narcisistični osebki, ki dlje od sebe in svojih potreb niso sposobni videti, torej ljudje brez čustev, hladni in prevzetni, vase zagledani. S takimi niti nočeš imeti opravka. Verjemi. Zato so ti pravzaprav naredili uslugo oz temu se reče smeti so se same odnesle. Kaj češ lepšega 🙂

Ljudje s čustveno inteligenco, vzgojo in zdravimi odnosi tega ne delamo. Vse se da zmeniti in pogovoriti, obstajajo načini in načini kako katerikoli odnos prekiniti. To vedo tudi oni, a jim ni v interesu, ker od tebe nimajo več koristi. Takrat odrežejo. Če bi jo še imeli, ali bi si jo v prihodnosti obetali, bi znali tudi drugače.

Ssinsay, 10.04.2022 ob 10:05

Ignorirajo le narcisistični osebki, ki dlje od sebe in svojih potreb niso sposobni videti, torej ljudje brez čustev, hladni in prevzetni, vase zagledani. S takimi niti nočeš imeti opravka. Verjemi. Zato so ti pravzaprav naredili uslugo oz temu se reče smeti so se same odnesle. Kaj češ lepšega 🙂

Ljudje s čustveno inteligenco, vzgojo in zdravimi odnosi tega ne delamo. Vse se da zmeniti in pogovoriti, obstajajo načini in načini kako katerikoli odnos prekiniti. To vedo tudi oni, a jim ni v interesu, ker od tebe nimajo več koristi. Takrat odrežejo. Če bi jo še imeli, ali bi si jo v prihodnosti obetali, bi znali tudi drugače.

Jaz isto pravim, nekdo ki ima zrel odnos do sebe, do soljudi , ne ignorira. Ti delajo nezreli ljudje

To se ti dogaja zato, ker ti je to nekdo delal kot otroku in zdaj tvoja podzavest manifestira iste sitaucije, da preigras nacine- kako bi lahko to drugace resila in kako bi potem dobila tisto pozornost in ljubezen, ki si jo potrebovala.

Poskusi v meditaciji najti izvor tega, lazje ti bo. Potem pa vsakic znova zavestno se vracat na to, da je to program v tvoji podzavesti, ki ga moras kot plevel odstanit, vsako sleherno koreninico, sicer spet zraste. Srecno:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close