Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje spoznati starejšo žensko

Kje spoznati starejšo žensko

Odgovor na objavo uporabnika
Uporabnica928, 22.08.2021 ob 08:34

Sem zvesta, vaša nevesta. Trenutno sem taka:

Granny Pussy, Old Women Naked, Mature Ladies Pics

to je telo 70-80 letnice, kadilke – ne pa  zdrave nekadilske 50 letnice, LOL!

donporleone, 21.08.2021 ob 21:59

“Vse nasteto je lahko tud punca tvojih let ali tam do 30. Vse kar je vec je prestaro zate, da bi bil tvoj interes kaj drugega kot sponzorstvo. Saj s tem ni nic narobe, ce isces sponzorko. Enakopravnost spolov in te zadeve.”

Mary,

dostikrat se v tovrstnih zvezah sponzorstvu daje preveliko težo, dasiravno je drugotnega pomena. Veliko več je recimo vredno znanje, ki ga lahko prejmeš ter naprej prenešene izkušnje. Kaj pomaga sam denar, če ne veš kako ga plemeniti, ustanoviti podjetje in uspeti na lastnih nogah, na začetku sicer s pomočjo mentorice, ki pa je vzporedno še partnerka. Prav tako, se ti na ta način lažje odpre dostop do določenih krogov ljudi, kot zgoraj omenja: “odprejo kakšna vrata”, kar je zopet potencialno precej več vredno, vprašanje pa je le, če zna človek to izkoristiti.

Kakorkoli obrneš so lastnosti, ki jih take ženske poosebljajo, kot so prodornost, karizmatičnost, urejenost, energičnost, inteligentnost, samozavestnost,… izjemno privlačne. In potem ve pravite, da moški gledamo le na zunanji izgled?

Pod sponzorstvo nisem imela v mislih samo zepnine :))

Sponzorstvo vkljucuje vec podrocij od delitve znanja, vlecenja vez, financnega vlozka itd…za vsak zacetek na poslovnem podrocju rabis kapital, zal samo ideja velikokrat ne zadostuje. Zenske res drugace razmisljamo kot moski. Zenske to, da imajo  priloznost biti z npr. 15 let mlajsim ne dozivljamo enako kot moski. Razlicni smo.

SOFT,

razumem tvoj pogled in kaj želiš povedati. In, da ne boš narobe razumela, moje prejšne sporočilo  ni letelo nate, niti na Mary, katero vidim kot močno žensko, ki ima kar se tiče veliko njenih pogledov veliko bolj razčiščene stvari v živlenju in tudi bolje razume marskiaj kot večina ljudi tukaj. Mene moti predvsem moški šovinizem, ko jim je nekaj najbolj naravnega se postavljati z mlado žensko medtem pa ko če bi bila zgodba obratna, bi imeli mnoge šovinistične pripombe. In zmoti me ko kdaj vidim ženske, ki so iste kot oni, ker menim da si s tem pljuvajo v lasten krožnik.

Ni mi všeč edino, ko si uporabila besedo; provajda, da ni naloga ženske, da provajda za družino. Ne toliko zaradi razloga, da bi me zmotilo tvoje mnenje, kot to da sem se ob tej besedi spomnil na neko drugo kulturno okolje, in to je sicer na ameriko. Tam trdijo namreč, da je moški “provider”, ki poskrbi za družino. In v primeru amerike se je to izkazalo za katastrofo. In sicer če gledaš kriminalne statiste, socialno sliko te države, vso hinavščino ki se skriva za moralnimi družinami in nasilje, ki je zadaj, pripeljalo je do hude ravni šovinizma, spolnega nasilja, varanja in PREDVSEM DO PREMOČI MOŠKIH, KI JE PRIPELJALA DO GROZLJIVIH POSLEDIC. Skratka država, demokracija za katero lahko rečemo, da je v njej še nedolgo nazaj imela vse pravice le ena od manjšin in to so beli heteroseksualni moški. To pa se niti ne ujema s pojmom demokracije.

In sicer ti si pisala o življenskih ciljih in o zdravih odločitvah, ki se ti zdijo, da jih je pametno sprejeti. Vse to je razumsko. Zdi se mi da so nekatere ženske bolj seksualne in jim bolj delajo hormoni ob osebi, ki jih privlači, druge pa niti nimajo močnega seksualnega poželenja ampak tudi kar se seksa tiče razmišlajo o njemu bolj s čustvenega vidika. Ampak te vprašam, ali se ti ne zdi iz naravnega vidika nekaj čisto naravnega, da se naprimer v neki 50 letni ženski, ki je naprimer ločena in tudi premišljuje o moških, prebudi poželenje in strast ob pogledu na nekega 25 letnika, ki je naprimer visok, močen, postaven, možat, odločen, samozavesten in izžareva tisto privlačno moško energijo?

soft, 22.08.2021 ob 08:48

donporleone, 22.08.2021 ob 07:58

soft, 22.08.2021 ob 07:34

Normalne, zdrave ženske (in moški) imajo pri 50ih že 30-letnega otroka in vnuke. Prioritete se zelo spremenijo. Taki na konc pameti ne bo padlo vzeti enega vrstnika od sina, ki bi moral že imeti fokus na družini in svojemu podmladku. Ne pa na babicah. Pa to ne pomeni, da 50letnice niso fit, spolno aktivne ali kos mlajšim, le da vsaka pri udravi pameti ne potrebuje tovrstnega dokazovanja komurkoli, ampak živi svoj lajf letom in funkciji primerno. Vsako starostno obdobje ima svoje prioritete, cilje, namembnost. Samo kaj ko taki plehki, ki vas zanima le kako kdo izgleda in kako se boste onegavljali 24/7 ter ali si katera ženska zasluži vaš kos mesa ne razumete takih “globin” in o drugem očitno niti ne znate pogovarjati. Zato vam pa konstantno hodijo take in podobne neumnosti v glavo.

Get a life

Softi, ne dramatiziraj.

Pri petdesetih tridesetletnega otroka? In kaj je imela dvajsetletna mamica od mladosti?

Pustiva to, obračaj kakor želiš, a glede na to za kakšne ženske se je v temi pojavilo zanimanje, ti povem, se krepko motiš. Gre za dame, ki v življenju običajno niso ustvarile družine, ampak so vse podredile poslu in karieri.

Pišeš o ciljih in posredno vsiljuješ idejo o podmladku. Zakaj? Nekaterim frocovje pač ni cilj, sploh pa ne pred štiridesetim in absolutno NE v dvajsetih, ko je na prvem mestu kariera. Preberi moj zgornji komentar na tej strani in morda se ti zjasnijo obzorja.

Nič pusti, če špikneš pričakuj tudi repliko. Od mladosti je imela vse, kar jo je pripadalo in zanimalo. Do 20.leta na polno potovala, vlagala vase, žurala, … teh stvari se človek z jasnimi cilji hitro naveliča. Sploh zrelo razmišljajoče 20-letnice, ki vedo kaj je zares pomembno v življenju. Alkoholiziranje in žuranje do jutra pač po “tistih letih” med puberteto ne več. Vsak, ki želi ustvariti karkoli pomembnega v svojem življenju ve, koliko truda, energije in časa gre v to, da se karkoli iz nule postavi. Torej kaj nekaj naj bi pogrešala/zamudila takšna ženska? F**aranje okoli?

To, da se življenje enkrat ko imaš otroka konča, je popolnoma neutemeljena floskula tistih, ki se tega bojijo in to projecirajo dalje, da bi opravičili svojo izbiro. Lih tako se uživa, potuje, občasno zažura, gradi kariera ali karkoli naj bi sovrstniki brez otrok počeli. Le dobro se je treba organizirati.

20 let že delam z ženskami in poslušam take in drugačne zgodbe. Ko jaz potegnem črto pod temo in nekaj izjavim, stoji za tem ohoho izkušenj, spremljanja in raziskovanja, na podlagi česa pišem take zaključke. Ni na pamet ali le plod domišljije, projeciranje, temveč količina žensk z imenom in priimkom. Vsaka, ki se je odrekla materinstvu po lastni volji zaradi kariere, je to v določenem obdobju pričela obžalovati. Na različne načine se to kaže, a ne bomo poglabljali. Ko se zbudi materinski čut (ki ga vi nimate) v poznih letih je hudič za žensko psiho. Pustimo, da nekatere niso mogle imeti, one imajo čas se z leti s tem ukvarjati, razmišljati in prebolevati, z utemeljenim razlogom in to kasneje lažje predelajo, čeprav je tudi za njih hudo. In ja, je razlika imeti otroka pri 20 ali +40. Seveda v prid 20letnici. Ti lahko govoriš z vidika moškega in ja, vaša moška energija zahteva kariero, uspeh, dokazovanje, zmage, proizvajanje, .. ženska pa ne! Zato ženske, ki se posveča karieri ne živi v skladu s svojo ženstveno energijo in to večletno neravnovesje jo prej ali slej iztiri, kar se pokaže na različne načine- od bolezni, do psiholoških težav, zgodnje menopavze, frigidnosti, itd itd.. ni naloga ženske, da provajda za družino. Ko se jo v to prisili, posledice pridejo izstavljene na koncu, ko “nevarnost mine”. Do takrat ženska deluje v fight or flight modu in se škode niti ne zaveda. Zato pa pravim, moški mora biti Moški, da je lahko ženska ob njem ženstvena in je to harmoničen odnos potem. Tako pa imamo poženščene moške, ki ne vajbajo v svoji moški energiji in mora ženska postati “možača” (kot radi preberemo na monu)saj nima druge možnosti in potem so vsi nesrečni.

Biti mati je nagonsko, materinski čut je premočen, da bi se ga dalo kar tako izklopiti in utišati. Večina se jih odloči za fokus na kariero iz zgrešenih prepričanj, slabe vzgoje, razočaranj, nepredelanih travm, … to je beg pred življenjem kot marsikatera druga droga. Ni v skladu z žensko naravo.

Moški pa, saj vemo.. raztrosit seme čim bolj pa je srečen in zadovoljen. Ja, vam ne tiktaka biološka ura in si lahko družino omislite tudi po 40. Samo nekaj velja tudi za vas. Po 35.letu se začne downfall. Počasen, a vztrajen. Očka pri 20 in očka pri 40 je tudi ogromna razlika. Vsakemu, tudi svojim otrokom bi vedno priporočala raje prej kot kasneje, ker ima otrok in družina več od tebe, ko imaš sam več energije in vse hendlaš z lahkoto, kot pa kasneje, ko se pretežno ukvarjaš sam s seboj in svojimi “škripajočimi težavami”. Kariera in družina gre lepo z roko v roki, če nisi preveč požrešen na denar in nadpovprečne dosežke, luksuz. Za eno lepo življenje človek ne potrebuje jahte in dopusta na Havajih, ampak kvalitetne odnose, kakovostno življenje, balans med delom in počitkom, regeneracija, šport, druženje, … če si 24/7 vpet v stres, ki ga prinese “kariera” to ne more biti kvalitetno življenje. Pa če imaš milijarde na računu, ti ne prinesejo zadovoljstva, notranjega miru ne sreče. Kvečjemu nek lažen občutek varnosti, ki ga morda potrebuješ, pa kopico novih skrbi, zaradi katerih zamujaš lepote življenja in bistvo le-tega.

Softi, samo nezavedno potrjuješ določena moja stališča v temi…

“Vsak, ki želi ustvariti karkoli pomembnega v svojem življenju ve, koliko truda, energije in časa gre v to, da se karkoli iz nule postavi. Torej kaj nekaj naj bi pogrešala/zamudila takšna ženska? F**aranje okoli?”

Res je, taka ženska se zaveda, da je pred njo še “kakšno leto” izobraževanja. Potem pa, če se želi prebiti čim višje, še dolgo obdobje garanja, pri čemer je otrok le ovira, še (destruktiven) partner običajno.

“Vsaka, ki se je odrekla materinstvu po lastni volji zaradi kariere, je to v določenem obdobju pričela obžalovati. Na različne načine se to kaže, a ne bomo poglabljali. Ko se zbudi materinski čut (ki ga vi nimate) v poznih letih je hudič za žensko psiho.”

No, nemalo si jih poišče dvajset in več let mlajšega partnerja kot nadomestek… Zakaj pa ne? Ob tem nekateri bluzite z raznoraznimi nebulozami, kako je to narobe in podobno… Ampak zakaj? V takem odnosu je obema lahko povsem lepo in vsak ima nekaj od njega, ni res?

Poglej, uspešna poslovna ženska zapolni čustveno praznino, ki kot praviš nastane zaradi materinskega čuta, moški oziroma bolje rečeno mladenič pa dobi tisto kar mu je najpomembneje, oporo na nadaljni poti. Osebo, ki ga podpira, ima izkušnje in mu lahko na podlagi le teh konstruktivno svetuje. Podpira ga na področjih kjer ga dvajsetinnekaj letna vrstnica praktično nikoli, v (skoraj) nobenem primeru ne bi mogla.

In kaj je s tem narobe? Sam ne vidim nobenih težav, ki jih psihologi tako vehementno prodajajo. Oni bi kar vsem vsilili neko svojo vizijo normalnosti, neazavedujoč se lastne volje in pravice do avtonomnega odločanja posameznika, slednje je do neke mere sicer omejeno, a to ni predmet razprave.

Saj poznaš stavek, “ko bo nas več boste pa vi norci”?

“Očka pri 20 in očka pri 40 je tudi ogromna razlika.”

Se strinjam, tisti pri štiridesetih je ustvaril, dosegel pred rojstvom otroka lahko bistveno več od tistega pri dvajsetih.

donporleone, 21.08.2021 ob 23:07

radoveden805, 21.08.2021 ob 22:10

Bravo točno to. Pa tu mi eni pišejo da iščem manekenko, tudi ne rabi biti super model ker tudi sam nisem ravno maneken. Ampak točno to izkušnje, znanja ipd. da ima nekaj za sabo, da se lahko o marsičem pogovarjava in tako… Pač iskreno me odbijajo take in mojih let in starejše ki se samo o cepivih (kako so nevarna), sanjskem moškem, kardashiankah, makeupu in podobnih stvareh pogovarjajo in jim je to edini hobi.

Problem vrstnic (in mlajših) je predvsem v fokusu in izkušnjah. Rad bi recimo neko idejo spravil na trg ali pa se prebil na visoko pozicijo, hkrati pa imaš ob sebi približno enako staro gospodično z mislimi v oblakih, ki ne razume, da je v določenih panogah tudi po 12 ur+ dela na dan, ki počasi najeda z družino, sam pa bi se rad fokusiral na posel in podobno… Težava je med drugim tudi v ne do konca izraženi osebnosti, takrat se lahko namreč v glavah še marsikaj spremeni.

Na drugi strani pa imamo samozavestno, uspešno, petnajst in več let, starejšo damo, ki se je življenje odločila posvetiti karieri. Prišla je v leta, ko si želi neke popestritve in svoje izkušnje z veseljem prenese na mlajšo generacijo…

Druga je za nekoga, ki v življenju želi uspeti, potencialno precej boljša izbira in ne vem od kod tercialkam takšno zgražanje. Pa saj s tem ni nič narobe.

Haha..a to naj preberem al kaj si mislil?

Lej, če ti rabiš eno žensko, da ti gradi kariero, te vpelje v določene kroge in podobne neumnosto si na napačni poti, bro.  🙂 Si še hujši kot keš p.. in sponzoruše LOL. Moški ne rabi ženske, da uspe v življenju. Tisti, ki mu brez takih bližnjic ne uspe, si uspeha po mojem skromnem mnenju niti ne zasluži. Tako kot vsi tisti, ki so jih starši podturili na položaje ali so si stolčke enostavno kupili. (Ne)Sposobnost se vidi iz letala..  in kaj naj bi imela ena taka ženska od enega smrkavca, ki bi ji lahko bil sin? A res misliš, da ena tako uspešna ženska želi ob sebi nedoraslega moškega, ki bi na njenem hrbtu gradil kariero, da je še tako neumna da se pusti tako grdo izkoristiti? Uspešne ženske lahko takih dobijo kolikor jim srce poželi, pa ugani kaj.. imajo tudi one svoje preference, ponavadi so to moški, ki so še bolj uspešni kot one, ki so njim v izziv in v gušt. Vrstniki +-5let.. bi rekli “generacija”. Saj se s toliko mlajšim res nimajo o čem pogovarjati, ker je gap med njimi enostavno preglobok. Tako fizično kot umsko. Sploh pa nimajo enakih ciljev. Niti v karieri. Dolgčas se pri teh letih preganja drugače 😉

Temu bi jaz rekla mamine mazice, ki nikoli niso zares prerezali popkovine in iščejo v partnerici mamo, da presedlajo z enega joška na drugi 🙂 v glavnem nevredno pozornosti

kokoši, 22.08.2021 ob 09:47

SOFT,

razumem tvoj pogled in kaj želiš povedati. In, da ne boš narobe razumela, moje prejšne sporočilo  ni letelo nate, niti na Mary, katero vidim kot močno žensko, ki ima kar se tiče veliko njenih pogledov veliko bolj razčiščene stvari v živlenju in tudi bolje razume marskiaj kot večina ljudi tukaj. Mene moti predvsem moški šovinizem, ko jim je nekaj najbolj naravnega se postavljati z mlado žensko medtem pa ko če bi bila zgodba obratna, bi imeli mnoge šovinistične pripombe. In zmoti me ko kdaj vidim ženske, ki so iste kot oni, ker menim da si s tem pljuvajo v lasten krožnik.

Ni mi všeč edino, ko si uporabila besedo; provajda, da ni naloga ženske, da provajda za družino. Ne toliko zaradi razloga, da bi me zmotilo tvoje mnenje, kot to da sem se ob tej besedi spomnil na neko drugo kulturno okolje, in to je sicer na ameriko. Tam trdijo namreč, da je moški “provider”, ki poskrbi za družino. In v primeru amerike se je to izkazalo za katastrofo. In sicer če gledaš kriminalne statiste, socialno sliko te države, vso hinavščino ki se skriva za moralnimi družinami in nasilje, ki je zadaj, pripeljalo je do hude ravni šovinizma, spolnega nasilja, varanja in PREDVSEM DO PREMOČI MOŠKIH, KI JE PRIPELJALA DO GROZLJIVIH POSLEDIC. Skratka država, demokracija za katero lahko rečemo, da je v njej še nedolgo nazaj imela vse pravice le ena od manjšin in to so beli heteroseksualni moški. To pa se niti ne ujema s pojmom demokracije.

In sicer ti si pisala o življenskih ciljih in o zdravih odločitvah, ki se ti zdijo, da jih je pametno sprejeti. Vse to je razumsko. Zdi se mi da so nekatere ženske bolj seksualne in jim bolj delajo hormoni ob osebi, ki jih privlači, druge pa niti nimajo močnega seksualnega poželenja ampak tudi kar se seksa tiče razmišlajo o njemu bolj s čustvenega vidika. Ampak te vprašam, ali se ti ne zdi iz naravnega vidika nekaj čisto naravnega, da se naprimer v neki 50 letni ženski, ki je naprimer ločena in tudi premišljuje o moških, prebudi poželenje in strast ob pogledu na nekega 25 letnika, ki je naprimer visok, močen, postaven, možat, odločen, samozavesten in izžareva tisto privlačno moško energijo?

Jih poznam kar nekaj z mlajšimi moškimi, pa nobena ne pohvali. Se ukvarjajo z vzgojo več kot s partnerstvom, če me razumeš. On bi pil, kadil, žural, ona pa še kaj ustvarila v življenju. To ne gre skupaj. Saj je tudi obratno podobno, le da je pri starejših moških z mlajšo drugače to, da je poudarek v zvezi in njegov izbor temeljil na kvalitetnem seksu, zato je pripravljen sprejeti vse njene nedorasle izpade. Moški manj komplicirate, ko ste zadovoljni v postelji. Dejstvo. Ženska pri 50 pa si želi verjetno kaj drugega bolj.. in ji 30 letnik tega ne more dati. Žal.

Kar se provajdanja tiče, živimo v pretežno moškem svetu, hočeš nočeđ in imate moški še vedno prednost in velikl več možnosti za dobit službo, imeti višjo plačo in preskrbeti družino. Ti dam primer, sem delala v podjetju kot deklica za vse, se razkosala za tisto plačo, firmi dvignila promet, zadovoljstvo strank in dobaviteljev je le raslo, postali so bolj prepoznavni in uspešni zaradi mojega truda. Sodelavec je šel na pivo s šefom in dobival dodatek, med delom pa spal ba parkingu v avtu, ker sta prišla pijana pozno domov. Meni je pa dodatek odvzel, ker sem dobila preveč napitnin po njegovem mnenju in je to dovolj.

Ženska provajda na sto drugih načinov in to tako, da je moškemu s svojim delovanjem, znanjem in sposobnostjo v oporo, da on v miru počne to kar se od njega v službi zahteva. Lahko tudi ženska dela ali služi na druge načine. A v glavnem je to bolj kot ne v domeni moške energije. Vi ste narejeni za to. Me za nekaj drugo. Sem že napisala enkrat, moški zgradi hišo, žensk ustvari dom.

Seks, poželenje, strast in užitek se začnejo v glavi. Vsaka je lahko pohotna, če so okoliščine ugodne. Ti lahko povem le kot mama, da jaz 25 letnike gledam kot na svoje otroke. Morda je pri ženskah, ki niso mame drugače. Lepo telo je le lepo telo, obraz, možatost.. možno(teoretično) bi bilo da bi me pritegnil en tak le, če bo izgledal starejši kot dejansko je. Da bi mi deloval tam 35,40 po izgledu in obnašanju, zrelosti. Teoretično. Bi me pa vsekakor oblilo kot z ledeno vodo in vse minilo, ko bi izvedela starost. Še vedno se raje obrnem za vrstnikom ali kakšno leto starejšim. +- 5let

donporleone, 22.08.2021 ob 10:01

Softi, samo nezavedno potrjuješ določena moja stališča v temi…

“Vsak, ki želi ustvariti karkoli pomembnega v svojem življenju ve, koliko truda, energije in časa gre v to, da se karkoli iz nule postavi. Torej kaj nekaj naj bi pogrešala/zamudila takšna ženska? F**aranje okoli?”

Res je, taka ženska se zaveda, da je pred njo še “kakšno leto” izobraževanja. Potem pa, če se želi prebiti čim višje, še dolgo obdobje garanja, pri čemer je otrok le ovira, še (destruktiven) partner običajno.

“Vsaka, ki se je odrekla materinstvu po lastni volji zaradi kariere, je to v določenem obdobju pričela obžalovati. Na različne načine se to kaže, a ne bomo poglabljali. Ko se zbudi materinski čut (ki ga vi nimate) v poznih letih je hudič za žensko psiho.”

No, nemalo si jih poišče dvajset in več let mlajšega partnerja kot nadomestek… Zakaj pa ne? Ob tem nekateri bluzite z raznoraznimi nebulozami, kako je to narobe in podobno… Ampak zakaj? V takem odnosu je obema lahko povsem lepo in vsak ima nekaj od njega, ni res?

Poglej, uspešna poslovna ženska zapolni čustveno praznino, ki kot praviš nastane zaradi materinskega čuta, moški oziroma bolje rečeno mladenič pa dobi tisto kar mu je najpomembneje, oporo na nadaljni poti. Osebo, ki ga podpira, ima izkušnje in mu lahko na podlagi le teh konstruktivno svetuje. Podpira ga na področjih kjer ga dvajsetinnekaj letna vrstnica praktično nikoli, v (skoraj) nobenem primeru ne bi mogla.

In kaj je s tem narobe? Sam ne vidim nobenih težav, ki jih psihologi tako vehementno prodajajo. Oni bi kar vsem vsilili neko svojo vizijo normalnosti, neazavedujoč se lastne volje in pravice do avtonomnega odločanja posameznika, slednje je do neke mere sicer omejeno, a to ni predmet razprave.

Saj poznaš stavek, “ko bo nas več boste pa vi norci”?

“Očka pri 20 in očka pri 40 je tudi ogromna razlika.”

Se strinjam, tisti pri štiridesetih je ustvaril, dosegel pred rojstvom otroka lahko bistveno več od tistega pri dvajsetih.

Še vedno gledaš z vidika moške energije. Kdo se želi prebiti čim višje? Ženska sigurno ne. Ženske nimamo v naravi takih ambicij kot vi moški, ko smo v ravnovesju. To so vse odstopanja v moško energijo, kar sem že povedala, prinese posledice z leti. Jaz govorim o drugem uspehu. Ne vezano na materijalno. Kdaj misliš, da se ženska zares počuti uspešno, koristno, v skladu s svojo naravo, energijo in avtentičnostjo (torej če ne bi bilo pritiskov s strani družbe, staršev, partnerja)? Ko tekmuje z moškimi? Se ti zdi to pravično?

In ne, otrok ni za nobeno žensko ovira. To je pa to o čemer govorim ves čas, če ima ženska za opraviti svoje poslanstvo v skladu s tem za kar je bila ustvarjena in ima možnost, je ovira pravzaprav to komolčarstvo, tekmovanje, ki ji onemogoča biti ženska. Početi stvari, katere je dobila kot dar prirojene. Poglej kokljo. Vsak dan 1 jajce, dokler ne začne valiti in ne postane mama. Potem pa nič več jajc ampak le skrb za svoje mladiče, vzgojo, hrano, jebe se petelinu za njo in mladiče, ne brani jih on z življenjem,ne hrani jih on, ne leži on 21 dni brez se premaknit, temveč koklja. Ko oddela svojo nalogo, vali spet in tako dalje.. banalen primer, a od tega se lahko veliko naučimo. Ko opazujemo naravo in njene zakonitosti. Kar dela človek trenutno je mimo narave in našega osnovnega bistva. Ne vsiljujem svojega prepričanja nikomur, hvala Bogu da imamo možnost se odločati o tem ali se bomo razmnoževali ali ne.. le na glas razmišljam.

Poglej, uspešna poslovna ženska zapolni čustveno praznino, ki kot praviš nastane zaradi materinskega čuta, moški oziroma bolje rečeno mladenič pa dobi tisto kar mu je najpomembneje, oporo na nadaljni poti. Preberi še enkrat kar si zapisal. Torej ona išče sina, on mamico in to ti za partnerstvo ni spotno? Damn..you are so fucked up 🙂

Podpira ga na področjih kjer ga dvajsetinnekaj letna vrstnica praktično nikoli, v (skoraj) nobenem primeru ne bi mogla To pa ne drži. Slaba izbira vrstnice. Sploh pa to, da potrebuje nekoga, da ga pojaha da kam prileze govori oz kriči o njegovi nesposobnosti. Mentorjev danes na trgu kolikor češ, tudi brezplačnih. Ne potrebuješ izkoristiti nekoga, da nekam prilezeš, ga zavržti in čustveno prizadeti (ker seveda ko prilezeš in odrabiš, boš iskal vrstnico ali mlajšo za ustvarit familijo) ampak to lahko dobiš kot del dogovora (startup, izobraževanja, vlagatelji.. marsikateri direktor si bo vzel čas za dobro idejo od katere bo imel korist, procente in te vpeljal v posel, ne da bi moral spati z njim 🙂 Sem imela dva, vem o čem govorim.

Se strinjam, tisti pri štiridesetih je ustvaril, dosegel pred rojstvom otroka lahko bistveno več od tistega pri dvajsetih ZAGOTOVO. Ampak, pridelal si je življenjski stil katerega se ne bo kar tako znebil, deloholik ostane deloholik. Kdor je navajen biti odsoten, se težko pri 40 navadi biti prisoten. Železna srajca, jbg. Skurjen od stresa, borb, urnikov, ne more se pa upokojiti in ga čaka še 25 let dela, vidijo se prve obrabe, začnejo se telesne težave (telo še pri najbolj zdravih ljudeh pri 40 pokaže prve znake nezdravih odločitev in poškodb), energije je za pol manj, pri nekaterih še več, živcev in potrpežljivosti prav tako, če si navajen spati, ti nespanje povzroči nefunkcionalnost čez dan, postaneš siten in zagrenjen, otrok prinese preveliko spremembo v ritmu in rutini, odpovedati se je treba marsikateri coni udobja, kar je pri 40 težje, nisi več fizično vzdržljiv in slabše prenašaš spremembe, stres, nepredvidljive situacije, da ne govorim o igrivosti, mladostnosti in vzgoji, ki ji lahko en 20letnik z lahkoto sledi,saj je razlika med njima zelo majhna, 40letnik je pa preresen za karkoli “otročjega”, kaj šele da bi pri 55 razumel najstnika. Za biti kos otroku, kvalitetno, da ne čutiš kot breme, moraš biti sam “otrok”. Mladosten po duši in v telesu. Denar pri tem ne igra nobene vloge, otroci ne razlikujejo med bogatimi in revnimi. Vseeno mu je ali bo jedel kaviar ali kljukušo 🙂 važno da ni lačen. To pa se da zaslužiti tudi pri 20 z normalno plačo. Ti govoriš o nadstandardu, ki ga želiš ti, ne otrok. Otroci so precej skromni, dokler ji starši ne “pokvarijo” 

pretiravat pa res ni treba, 22.08.2021 ob 09:43

to je telo 70-80 letnice, kadilke – ne pa  zdrave nekadilske 50 letnice, LOL!

Rada kadim, to je res. Moje telo je videti precej starejše kot je v resnici. Oči imam namensko zakrite z očali.

Mlada duša v starem telesu, stara duša v mladem telesu.

soft, 22.08.2021 ob 11:14

Še vedno gledaš z vidika moške energije. Kdo se želi prebiti čim višje? Ženska sigurno ne. Ženske nimamo v naravi takih ambicij kot vi moški, ko smo v ravnovesju. To so vse odstopanja v moško energijo, kar sem že povedala, prinese posledice z leti. Jaz govorim o drugem uspehu. Ne vezano na materijalno. Kdaj misliš, da se ženska zares počuti uspešno, koristno, v skladu s svojo naravo, energijo in avtentičnostjo (torej če ne bi bilo pritiskov s strani družbe, staršev, partnerja)? Ko tekmuje z moškimi? Se ti zdi to pravično?

In ne, otrok ni za nobeno žensko ovira. To je pa to o čemer govorim ves čas, če ima ženska za opraviti svoje poslanstvo v skladu s tem za kar je bila ustvarjena in ima možnost, je ovira pravzaprav to komolčarstvo, tekmovanje, ki ji onemogoča biti ženska. Početi stvari, katere je dobila kot dar prirojene. Poglej kokljo. Vsak dan 1 jajce, dokler ne začne valiti in ne postane mama. Potem pa nič več jajc ampak le skrb za svoje mladiče, vzgojo, hrano, jebe se petelinu za njo in mladiče, ne brani jih on z življenjem,ne hrani jih on, ne leži on 21 dni brez se premaknit, temveč koklja. Ko oddela svojo nalogo, vali spet in tako dalje.. banalen primer, a od tega se lahko veliko naučimo. Ko opazujemo naravo in njene zakonitosti. Kar dela človek trenutno je mimo narave in našega osnovnega bistva. Ne vsiljujem svojega prepričanja nikomur, hvala Bogu da imamo možnost se odločati o tem ali se bomo razmnoževali ali ne.. le na glas razmišljam.

Poglej, uspešna poslovna ženska zapolni čustveno praznino, ki kot praviš nastane zaradi materinskega čuta, moški oziroma bolje rečeno mladenič pa dobi tisto kar mu je najpomembneje, oporo na nadaljni poti. Preberi še enkrat kar si zapisal. Torej ona išče sina, on mamico in to ti za partnerstvo ni spotno? Damn..you are so fucked up 🙂

Podpira ga na področjih kjer ga dvajsetinnekaj letna vrstnica praktično nikoli, v (skoraj) nobenem primeru ne bi mogla To pa ne drži. Slaba izbira vrstnice. Sploh pa to, da potrebuje nekoga, da ga pojaha da kam prileze govori oz kriči o njegovi nesposobnosti. Mentorjev danes na trgu kolikor češ, tudi brezplačnih. Ne potrebuješ izkoristiti nekoga, da nekam prilezeš, ga zavržti in čustveno prizadeti (ker seveda ko prilezeš in odrabiš, boš iskal vrstnico ali mlajšo za ustvarit familijo) ampak to lahko dobiš kot del dogovora (startup, izobraževanja, vlagatelji.. marsikateri direktor si bo vzel čas za dobro idejo od katere bo imel korist, procente in te vpeljal v posel, ne da bi moral spati z njim 🙂 Sem imela dva, vem o čem govorim.

Se strinjam, tisti pri štiridesetih je ustvaril, dosegel pred rojstvom otroka lahko bistveno več od tistega pri dvajsetih ZAGOTOVO. Ampak, pridelal si je življenjski stil katerega se ne bo kar tako znebil, deloholik ostane deloholik. Kdor je navajen biti odsoten, se težko pri 40 navadi biti prisoten. Železna srajca, jbg. Skurjen od stresa, borb, urnikov, ne more se pa upokojiti in ga čaka še 25 let dela, vidijo se prve obrabe, začnejo se telesne težave (telo še pri najbolj zdravih ljudeh pri 40 pokaže prve znake nezdravih odločitev in poškodb), energije je za pol manj, pri nekaterih še več, živcev in potrpežljivosti prav tako, če si navajen spati, ti nespanje povzroči nefunkcionalnost čez dan, postaneš siten in zagrenjen, otrok prinese preveliko spremembo v ritmu in rutini, odpovedati se je treba marsikateri coni udobja, kar je pri 40 težje, nisi več fizično vzdržljiv in slabše prenašaš spremembe, stres, nepredvidljive situacije, da ne govorim o igrivosti, mladostnosti in vzgoji, ki ji lahko en 20letnik z lahkoto sledi,saj je razlika med njima zelo majhna, 40letnik je pa preresen za karkoli “otročjega”, kaj šele da bi pri 55 razumel najstnika. Za biti kos otroku, kvalitetno, da ne čutiš kot breme, moraš biti sam “otrok”. Mladosten po duši in v telesu. Denar pri tem ne igra nobene vloge, otroci ne razlikujejo med bogatimi in revnimi. Vseeno mu je ali bo jedel kaviar ali kljukušo 🙂 važno da ni lačen. To pa se da zaslužiti tudi pri 20 z normalno plačo. Ti govoriš o nadstandardu, ki ga želiš ti, ne otrok. Otroci so precej skromni, dokler ji starši ne “pokvarijo” 

Dej chill ok? Ni mi da bi izkoristil kogarkoli, pises ne vem kolko predsodkov brez da me poznas. Sem probal s puncami mojih let pa se slabo izzide, nekak cutim vecjo povezavo s starejsimi in ni treba ne vem ka filozofirat pa tudi nic od tega kar si nastela zame ne drzi…. Ampak je fajn hejtat moske ne… Ker pač vsi smo isti ne?

Radoveden805, 22.08.2021 ob 12:08

Dej chill ok? Ni mi da bi izkoristil kogarkoli, pises ne vem kolko predsodkov brez da me poznas. Sem probal s puncami mojih let pa se slabo izzide, nekak cutim vecjo povezavo s starejsimi in ni treba ne vem ka filozofirat pa tudi nic od tega kar si nastela zame ne drzi…. Ampak je fajn hejtat moske ne… Ker pač vsi smo isti ne?

Replicirala sem g.Siffrediju, ni letelo nate osebno in ne, ne bi si drznila vas metati vse v isti koš, a ko se vzorci ponavljajo pri 90% populacije v takih primerih, težko tudi rečem, da vas je dosti drugačnih, žal podatki govorijo drugače, predvsem pa zgodbe iz resničnega življenja. Teorija je čudovita stvar, potem pa udari realnost 🙂 Kot ženske, ki si uvozijo z dopusta latinota, pol pa jamrajo da kakšen je. Ja, kaj si pa mislila, da bo? Bosanc? Ne glede kako sporno je kupčkanje, predalčkanje, še vedno je veliko resnice v tem, še vedno je 50letnica bolj primerna za enega vrstnika kot 25letnika, še vedno je bolj res, da se ne privlačijo nasprotja, temveč da enaki ptiči skupaj letajo…

Karkoli boš našel, iskal ali izbral, naj bo v skladu s tvojimi prepričanji in željami, mi tu le opazujemo in filozofiramo, tvoje življenje pa je le tvoje življenje in le ti veš najbolje kaj je zate prav.

SOFT,

nakoncu si opisala kako bi bilo pri tebi. Vendar že približno razumem kako ti občutiš intimnost. Zato sem napisal, da so ene ženske bolj seksualne, in moške vidijo kot objekte. Ti vrjetno v prvi meri tudi spolnost povezuješ s čustvi in ljubeznijo. Vendar pravim, da ni nenaravno če 50 letnica pogleda za postavnim 25 letnikom. Je toliko naravno kot če moški pogleda za 25 letnico. Vendar pa se ženske zaradi tega prej obsoja in nasploh se jih prej obsoja zaradi vsega mogočega, zato pa se ženske ne morejo opolnomočiti in osvoboditi.

Sicer pa saj ima lahko z mlajšim ženska le avanturo če je partnerstvo preveč zapleteno. 🙂 Kar pomeni, da ima v postelji mladega, potentnega in divjega žrebca, ki jo lahko bolje zadovolji kot jo bi večina starejših.

Mar niso nekateri okvirji kako si opisala veze preveč enostranski in izključujoči. Naprimer ko poveš, da se starejše ženske, ki imajo mlajše morajo bolj ukvarjati z vzgojo kot s partnerstvom. Ampak ob temu se vprašaš kaj je z njimi narobe, da so tako pretiravale, da so si ne le zbrale mlajšega moškega, ampak so si izbrale nezrelega mlajšega moškega? Jaz si naprimer sam redno kuham že od svojega 15 leta, začel pa sem s tem še prej. In danes mnoge moderne mame naučijo kuhanja in gospodinjskih opravil že v najstniških letih. Ženska, ki opravlja delo povezano z ljudmi, mi je povedala, da vidi ogromno mladih očkov, ki se lepo posvečajo majhnim otrokom. In mnogi znajo skuhati kot poskrbeti za otroke in gospodinjstvo. Vem celo za primere, ki ostajajo doma in je žena v službi in sta oba zadovolna. Velikokrat vidim fante, moške ki so že daleč naprej od svojih ženskih vrstnic. In nimajo v sebi tega šovinizma, da bi se v podrejeni vlogi in skrbi za otroke in gospodinjstvo ob svoji močnejši partnerki počutili kastrirani. Celo večkrat vidim ženske, ki so ostale zadaj in ne dohajajo sedajnosti in se ob modernih neobremenjenih moških ne znajdejo. Medtem ko v ameriki ki je bistveno bolj šovinistična družba od naše, pa so moški tisti ki so ostali zadaj. Meni to dokazuje da stvari, ki si jih opisala bolj spadajo v kategorijo družbeni konstrukt(družbeno pogojen), ki ustvarja te moško ženske razlike, ki jih zgoraj opisuješ. Nevidim tega kot delo narave.

Nekateri ludje so pač bolj močni ne glede na spol, medtem ko drugi so pač bolj nežni ne glede na spol. Nekateri so dominantnejši drugi manj. In primer tega 24 letnega fanta, ki je odprl to temo, in ki išče starejšo, močno in uspešno žensko, ki bo poskrbela zanjga ni nič drugačen od punce, ki si poišče starejšega moškega, ker se ji zdi bolj zrel od vrstnikov in se počuti z takšnim bolj izkušenim bolj varna.

Tudi velikokrat se pogovarjam s fanti v 20ih letih, ki so izredno zreli, razmišljujoči in so sposobni kompleksnega intelektualnega pogovora. Ne vidim razloga zakaj nebi oni bili sposobni imeti razmerja s starejšo osebo.

Je pa grozno če si imela tako izkušnjo v službi. In to je nepravično. Vendar je v zahodnih, državah stanje še veliko slabše, razlike glede plače, koliko dobijo moški in koliko dobijo ženske za enako delo so še veliko večje kot pri nas. Medtem ko se imamo mi, da je stanje pri nas boljše zahvaliti predvsem socializmu. Predvsem smo pa socializmu lahko hvaležni, da je osvobodil ženske in jim dal moč da poskrbijo same zase. Ker smo bili vsi tako moški kot ženske tovariši, tovarišice smo se bolj izenačili in si postali bolj spolno enakopravni. In v temu smo prehiteli zahod.

kokoši, 22.08.2021 ob 12:28

SOFT,

nakoncu si opisala kako bi bilo pri tebi. Vendar že približno razumem kako ti občutiš intimnost. Zato sem napisal, da so ene ženske bolj seksualne, in moške vidijo kot objekte. Ti vrjetno v prvi meri tudi spolnost povezuješ s čustvi in ljubeznijo. Vendar pravim, da ni nenaravno če 50 letnica pogleda za postavnim 25 letnikom. Je toliko naravno kot če moški pogleda za 25 letnico. Vendar pa se ženske zaradi tega prej obsoja in nasploh se jih prej obsoja zaradi vsega mogočega, zato pa se ženske ne morejo opolnomočiti in osvoboditi.

Sicer pa saj ima lahko z mlajšim ženska le avanturo če je partnerstvo preveč zapleteno. 🙂 Kar pomeni, da ima v postelji mladega, potentnega in divjega žrebca, ki jo lahko bolje zadovolji kot jo bi večina starejših.

Mar niso nekateri okvirji kako si opisala veze preveč enostranski in izključujoči. Naprimer ko poveš, da se starejše ženske, ki imajo mlajše morajo bolj ukvarjati z vzgojo kot s partnerstvom. Ampak ob temu se vprašaš kaj je z njimi narobe, da so tako pretiravale, da so si ne le zbrale mlajšega moškega, ampak so si izbrale nezrelega mlajšega moškega? Jaz si naprimer sam redno kuham že od svojega 15 leta, začel pa sem s tem še prej. In danes mnoge moderne mame naučijo kuhanja in gospodinjskih opravil že v najstniških letih. Ženska, ki opravlja delo povezano z ljudmi, mi je povedala, da vidi ogromno mladih očkov, ki se lepo posvečajo majhnim otrokom. In mnogi znajo skuhati kot poskrbeti za otroke in gospodinjstvo. Vem celo za primere, ki ostajajo doma in je žena v službi in sta oba zadovolna. Velikokrat vidim fante, moške ki so že daleč naprej od svojih ženskih vrstnic. In nimajo v sebi tega šovinizma, da bi se v podrejeni vlogi in skrbi za otroke in gospodinjstvo ob svoji močnejši partnerki počutili kastrirani. Celo večkrat vidim ženske, ki so ostale zadaj in ne dohajajo sedajnosti in se ob modernih neobremenjenih moških ne znajdejo. Medtem ko v ameriki ki je bistveno bolj šovinistična družba od naše, pa so moški tisti ki so ostali zadaj. Meni to dokazuje da stvari, ki si jih opisala bolj spadajo v kategorijo družbeni konstrukt(družbeno pogojen), ki ustvarja te moško ženske razlike, ki jih zgoraj opisuješ. Nevidim tega kot delo narave.

Nekateri ludje so pač bolj močni ne glede na spol, medtem ko drugi so pač bolj nežni ne glede na spol. Nekateri so dominantnejši drugi manj. In primer tega 24 letnega fanta, ki je odprl to temo, in ki išče starejšo, močno in uspešno žensko, ki bo poskrbela zanjga ni nič drugačen od punce, ki si poišče starejšega moškega, ker se ji zdi bolj zrel od vrstnikov in se počuti z takšnim bolj izkušenim bolj varna.

Tudi velikokrat se pogovarjam s fanti v 20ih letih, ki so izredno zreli, razmišljujoči in so sposobni kompleksnega intelektualnega pogovora. Ne vidim razloga zakaj nebi oni bili sposobni imeti razmerja s starejšo osebo.

Je pa grozno če si imela tako izkušnjo v službi. In to je nepravično. Vendar je v zahodnih, državah stanje še veliko slabše, razlike glede plače, koliko dobijo moški in koliko dobijo ženske za enako delo so še veliko večje kot pri nas. Medtem ko se imamo mi, da je stanje pri nas boljše zahvaliti predvsem socializmu. Predvsem smo pa socializmu lahko hvaležni, da je osvobodil ženske in jim dal moč da poskrbijo same zase. Ker smo bili vsi tako moški kot ženske tovariši, tovarišice smo se bolj izenačili in si postali bolj spolno enakopravni. In v temu smo prehiteli zahod.

Predvsem je pa bilo dobro ker je socializem opravil s tradicijo in tradicionalnimi moško ženskimi vlogami, ki so veljale v preteklih časih pred socializmom. To je bilo najboljše kar se je lahko zgodilo ženskemu spolu. To je rešilo ženske.

Radoveden805, 21.08.2021 ob 20:35

Haha fuj, 21.08.2021 ob 20:33

Radoveden805, 21.08.2021 ob 20:16

zanimanje840, 21.08.2021 ob 19:45

Pa predvidevam da bi rad spoznal eno, ki jo zanimajo podobne stvari kot tebe? Ker če ti ne maraš gledališča je recimo brezveze tja hodit zato da boš kakšno spoznal :).

Mislim da je trenutno še vedno najlažje preko interneta ljudi spoznati. Verjetno marsikateri ne bo odgovarjala razlika v letih, ampak zagotovo se pa najdejo. Predvsem če znaš kulturno “pristopit”. Kar pa pomeni da ne pišeš primitivnih fraz ipd. recimo. Napišeš nekaj kar ima v profilu, da vidi da si prebral. Že to te takoj loči od vseh, pri katerih je iz aviona vidno da vsem iste fraze pošiljajo. Pa zadrži se pisanju o seksu. Ker ne poznaš ljudi in nisi žigolo da se ponujaš verjetno a ne :).

Ma ja ipd. Uporabljam ko se mi mudi. Drgac pa tko online je tezko ker so povecini motenke. Drgač pa ni mi samo do seksa, morda da se kaj še naučim, mi odpre kaka vrata če ima družbeno moč in tko…

A ti pa nisi motenec, ki bi f.ukal mamino vrstnico, da bi ti “odprla kakšna vrata”?

Aha a ko pa stari dedi dejtajo 20 letnice je pa ok. Ker bi pa jaz morda starejso zensko da se loh se o čem pogovarjam drugem ko o sanjskem moskem sm pa motenc.

Jaz nisem nikjer napisala, da je ok.

Zagotovo pa je bolj moten nekdo, ki išče sponzorstvo, kot nekdo, ki na netu išče partnerja. In to nima veze s spolom.

Softi,

da je danes prisotne toliko spolne segregacije s strani žensk si pa ne bi mislil…

“Še vedno gledaš z vidika moške energije. Kdo se želi prebiti čim višje? Ženska sigurno ne. Ženske nimamo v naravi takih ambicij kot vi moški, ko smo v ravnovesju. To so vse odstopanja v moško energijo, kar sem že povedala, prinese posledice z leti. Jaz govorim o drugem uspehu. Ne vezano na materijalno. Kdaj misliš, da se ženska zares počuti uspešno, koristno, v skladu s svojo naravo, energijo in avtentičnostjo (torej če ne bi bilo pritiskov s strani družbe, staršev, partnerja)? Ko tekmuje z moškimi? Se ti zdi to pravično?”

donporleone, 22.08.2021 ob 13:42

Softi,

da je danes prisotne toliko spolne segregacije s strani žensk si pa ne bi mislil…

“Še vedno gledaš z vidika moške energije. Kdo se želi prebiti čim višje? Ženska sigurno ne. Ženske nimamo v naravi takih ambicij kot vi moški, ko smo v ravnovesju. To so vse odstopanja v moško energijo, kar sem že povedala, prinese posledice z leti. Jaz govorim o drugem uspehu. Ne vezano na materijalno. Kdaj misliš, da se ženska zares počuti uspešno, koristno, v skladu s svojo naravo, energijo in avtentičnostjo (torej če ne bi bilo pritiskov s strani družbe, staršev, partnerja)? Ko tekmuje z moškimi? Se ti zdi to pravično?”

Softi,

“Še vedno gledaš z vidika moške energije. Kdo se želi prebiti čim višje? Ženska sigurno ne. Ženske nimamo v naravi takih ambicij kot vi moški, ko smo v ravnovesju. To so vse odstopanja v moško energijo, kar sem že povedala, prinese posledice z leti. Jaz govorim o drugem uspehu. Ne vezano na materijalno. Kdaj misliš, da se ženska zares počuti uspešno, koristno, v skladu s svojo naravo, energijo in avtentičnostjo (torej če ne bi bilo pritiskov s strani družbe, staršev, partnerja)? Ko tekmuje z moškimi? Se ti zdi to pravično?”

Vseskozi poudarjaš moški svet, pozabiš pa zraven omeniti, da točno ta moški svet na treh vogalih podpirajo ŽENSKE in še četrti bi se najverjetneje brez njihove spodbude znašel pod vodo.

“Početi stvari, katere je dobila kot dar prirojene.”

Se strinjam, samo kaj ko z drugega zornega kota, tokrat precej stran od pragmatičnosti. Vagina je v prvi vrsti namenjena užitkom, rojevanje pa zgolj stranski produkt…

“Poglej, uspešna poslovna ženska zapolni čustveno praznino, ki kot praviš nastane zaradi materinskega čuta, moški oziroma bolje rečeno mladenič pa dobi tisto kar mu je najpomembneje, oporo na nadaljni poti. Preberi še enkrat kar si zapisal. Torej ona išče sina, on mamico in to ti za partnerstvo ni spotno? Damn..you are so fucked up :)”

Sem prebral ponovno pa še vedno ne najdem spornih elementov… mi objasniš podrobneje?

“Podpira ga na področjih kjer ga dvajsetinnekaj letna vrstnica praktično nikoli, v (skoraj) nobenem primeru ne bi moglaTo pa ne drži. Slaba izbira vrstnice. Sploh pa to, da potrebuje nekoga, da ga pojaha da kam prileze govori oz kriči o njegovi nesposobnosti.”

Slaba izbira vrstnice, kaj res? In kako naj mladenka bolje obvladajo zakonitosti nekega trga od izkušene dame, ki se s posli bori že od časov, ko je bila še ne novopečena diplomantka še v plenicah?

donporleone, 22.08.2021 ob 00:28

Normalno, 21.08.2021 ob 23:50

A ti bi popestritve na izletih, kulturnih prireditvah, kot si uvodoma napisal?

Pol prideš pri mladcih do tega, kar je v zadnjem postu za deklice v prvem odstavku povedal.

Se malo, pa se bo poimenoval Don Kihot, ki končno sreča Dolsinejo Toboško. ??????????

In ti? Boš zvesti oproda Sančo Pansa?

Objava, za katero sklepam, da jo imaš v mislih, ni toliko vezana na spol, kolikor gre za osebnost. Ravno tako je punci konec faksa, ki si želi poslovnega uspeha, boemski vrstnik to, kar je “zategnjena ročna” pri avtomobilu. Zato si bo takšna raje poiskala navadno desetletje, dve ali celo več starejšega (obstaja lep slovenski nadomestek za sponzorja) pokrovitelja, mecena, mentorja… ki jo bo v začetkih kariere podpiral na kritičnih področjih in ji omogočil boljše možnosti za uspešno poslovno pot.

Na, zdej bi imel žensko še za oprodo ????????

Ja, tista, ki gleda na materialne koristi, si bo našla sponzorja oz. po tvoje t.i. mentorja. Drugače pa svoje vrstnike, kjer se bosta skupaj učila, dozorevanja ipd..Ne moreš izkušenj pridobivati ravno s preskakovanje šteng.. Tako delajo ljudje po vezan, ko zaposlijo komaj pečene ala studirance, ki znajo zgolj mahati z diplomami, magisterijii, a se jim v praksi ne sanja nič. In nimajo niti časa poslušati tiste starejše z izkušnjami.

donporleone, 22.08.2021 ob 13:49

Softi,

“Še vedno gledaš z vidika moške energije. Kdo se želi prebiti čim višje? Ženska sigurno ne. Ženske nimamo v naravi takih ambicij kot vi moški, ko smo v ravnovesju. To so vse odstopanja v moško energijo, kar sem že povedala, prinese posledice z leti. Jaz govorim o drugem uspehu. Ne vezano na materijalno. Kdaj misliš, da se ženska zares počuti uspešno, koristno, v skladu s svojo naravo, energijo in avtentičnostjo (torej če ne bi bilo pritiskov s strani družbe, staršev, partnerja)? Ko tekmuje z moškimi? Se ti zdi to pravično?”

Vseskozi poudarjaš moški svet, pozabiš pa zraven omeniti, da točno ta moški svet na treh vogalih podpirajo ŽENSKE in še četrti bi se najverjetneje brez njihove spodbude znašel pod vodo.

“Početi stvari, katere je dobila kot dar prirojene.”

Se strinjam, samo kaj ko z drugega zornega kota, tokrat precej stran od pragmatičnosti. Vagina je v prvi vrsti namenjena užitkom, rojevanje pa zgolj stranski produkt…

“Poglej, uspešna poslovna ženska zapolni čustveno praznino, ki kot praviš nastane zaradi materinskega čuta, moški oziroma bolje rečeno mladenič pa dobi tisto kar mu je najpomembneje, oporo na nadaljni poti. Preberi še enkrat kar si zapisal. Torej ona išče sina, on mamico in to ti za partnerstvo ni spotno? Damn..you are so fucked up :)”

Sem prebral ponovno pa še vedno ne najdem spornih elementov… mi objasniš podrobneje?

“Podpira ga na področjih kjer ga dvajsetinnekaj letna vrstnica praktično nikoli, v (skoraj) nobenem primeru ne bi moglaTo pa ne drži. Slaba izbira vrstnice. Sploh pa to, da potrebuje nekoga, da ga pojaha da kam prileze govori oz kriči o njegovi nesposobnosti.”

Slaba izbira vrstnice, kaj res? In kako naj mladenka bolje obvladajo zakonitosti nekega trga od izkušene dame, ki se s posli bori že od časov, ko je bila še ne novopečena diplomantka še v plenicah?

Jaz gledam predvsem z energetskega vidika, spiritualnosti, naše narave in naravnih danosti, ker je le to vzdržno in kvalitetno na dolgi rok, da ne rečem zdravo. Vse ostalo ima svoje ne tako lepe posledice. Denar se namreč da nadomestiti, z lahkoto, zaslužiti kadarkoli. Časa, energije in zdravja pa ne.

Ni ravno tako. Ženske so sposobne marsičesa, temu ne oporekam, a za kakšno ceno? Pri energiji ni fejkanja, z razliko od ostalih dejavnikov, kjer se ti zdi, da je nekaj ok, v resnici pa ni, a to z lahkoto zblefiraš. To delajo ženske večino časa. Se dokazujejo v kategoriji, v katero ne spadajo in ki ni njihova. Ne rečem, da jim ne uspeva, daleč od tega, veliko jih je, ki daleč prilezejo, a ponovno – za ceno česa? Trije stebri je mišljeno nekoliko drugače. Kot opora, kot dobra organizacija, spretnost, čustvena opora, srčnost, skrb, nega, … vse kar je ženstvenega dela. To pride ženskam naravno, kot refleks. Borbanje, komolčarstvo in “moške igre” pa zahtevajo od nje, da se odreče delu ženske energije, da bi bila kos moškemu. Izgublja sebe. Pravično bi bilo, če bi na večini vodilnih mest bile ženske, v politiki prevladovale ženske, če bi ta svet bil bolj čuječen, empatičen in bi se čustva dejansko upoštevalo, cenilo ene druge vrednote. Morda kdaj doživimo 🙂 verjamem, da bi tak svet bil lepši, bolj pravičen.

In spet si v zmoti. Vagina je namenjena razmnoževanju. To imamo tudi v dnkju zapisano, tako kot vi. Užitek je stranski produkt. Pornografija pa hudičevo delo, ki je pravzaprav orožje za množično uničenje populacije, usmerjeno proti človeštvu, ki ustvarja obvladljive lutke oz novodobne sužnje. Perverzija namreč povzroča odvisnost, nenasitnost, agresijo, vse sorte bolnih devijacij, ki človeka počasi uničujejo, sploh pa njegovo zdravo spolno energijo. Je satanistični ritual, globalni in zato tudi brezplačen in lahko dosegljiv, saj že z gledanjem sodeluješ pri ritualu in s tem podpiraš te sataniste. Poleg tega jih financiraš z ogledi in dvigom algoritmov. No, sem zašla zdaj s teme.. a vredno je bilo tudi to omeniti, glede na tvoj nick. Bi raje videla kaj bolj donTesla… al karkoli …bolj pametnega.

Mladenke lahko ne le konkurirajo izkušenim, temveč jih v kreativnosti in elanu še prekašajo, so svež vir idej, rešitev, pogumne in drzne, neobremenjene z izkušnjami in s tem ne vidijo slabosti oz imajo po defoltu mindset zmagovalca, ker še niso izgubile 10x po vrsti. Se gre za attitude, karakter, odločnost in ciljno orijentiranost. Koliko ji nekaj pomeni. Za eno tako kvalitetno vrstnico biti nebo ni meja, ker vidi svet z drugačnimi očmi, polnim upanja in zaupanja. Starejši kot si, bolj te žlajfajo pretekli porazi. Zato pa pametni direktorji zaposlujejo mlad kader, svež, poln idej, tudi sami postanejo bolj motivirani in zagnani, ker začnejo verjeti v to, kar ima npr.ta mlada vtetovirano v srcu. Rezultat. Ona ne vidi ovir, vidi samo cilj, poti pa neskončno. Ima potrpežljivost eno po eno prekorakati. Starejši pa je preveč fokusiran na vse tisto kar gre lahko narobe. Ker se je opekel večkrat kot zmagal.

…..iščeš partnerico, ne iščeš mame. Nekaj je šlo narobe v razvoju, odraščanju, da rabiš mamo konstantno za vse. Ali vzgoja, ali okoliščine, ali mama ki ni bila kos nalogi, …da nisi uspel prerezati popkovine (ne govorim direkt zate, nasplošno). Za partnerja potrebuješ nekoga na istem levelu. Mentalno, fizično, duševno, intelektualno..da sta kos drug drugemu, v izziv, v gušt in da se nikoli ne moreta naveličati drug drugega. Da zdravo sodelujeta, se podpirata in vsak vloži vse kar premore kot človek, da je obema lepo in da si znata pomagati, se razumeta in slišita, kadar ni vse tako rožnato.

Ti trenutno opravičuješ eno vrsto izbire, ki niti tebi ne diši, ker vidiš druge koristi. To je zato, ker ne gledaš s srcem ampak sklepaš pogodbo. V ljubezni ne more obstajati korist, ampak samo brezpogojno razdajanje, ki se ga večina boji v izogib bolečini in razočaranjem. A to ne deluje tako. Kdor ne riskira, ne profitira. Pa ne govorim o materijalnem.

Normalno, 22.08.2021 ob 14:23

Na, zdej bi imel žensko še za oprodo ????????

Ja, tista, ki gleda na materialne koristi, si bo našla sponzorja oz. po tvoje t.i. mentorja. Drugače pa svoje vrstnike, kjer se bosta skupaj učila, dozorevanja ipd..Ne moreš izkušenj pridobivati ravno s preskakovanje šteng.. Tako delajo ljudje po vezan, ko zaposlijo komaj pečene ala studirance, ki znajo zgolj mahati z diplomami, magisterijii, a se jim v praksi ne sanja nič. In nimajo niti časa poslušati tiste starejše z izkušnjami.

????

Zakaj pa ne? Bi bila ženska v funkciji oprode slabša od moškega? Ne, bila bi boljša. Ženske so po naravi mirnejše, preudarnejše, pedantnejše. Problem bi lahko nastal drugje in sicer v primeru, da bi si zaželel dve ženski oprodi. Ker ko bi si med sabo skočili v lase, bi verjetno jaz “letel” s konja.?

Glede stopnic pa je tako, da če se vsaj prvih nekaj nadstropij lahko mirno prepelješ z dvigalom, si si prihranil kar precej bojev z mlini na veter.

No, sedaj mi pa knjiga ne gre iz glave… ?

donporleone, 22.08.2021 ob 14:50

????

Zakaj pa ne? Bi bila ženska v funkciji oprode slabša od moškega? Ne, bila bi boljša. Ženske so po naravi mirnejše, preudarnejše, pedantnejše. Problem bi lahko nastal drugje in sicer v primeru, da bi si zaželel dve ženski oprodi. Ker ko bi si med sabo skočili v lase, bi verjetno jaz “letel” s konja.?

Glede stopnic pa je tako, da če se vsaj prvih nekaj nadstropij lahko mirno prepelješ z dvigalom, si si prihranil kar precej bojev z mlini na veter.

No, sedaj mi pa knjiga ne gre iz glave… ?

Moram se vmešat. Pa te ne zasledujem, da si ne boš umislil..

Ker v čem je point preskakovanja, če vsega najpomembnejšega, kar bi se na poti in v boji z mlini na veter moral naučiti, nisi? Pomembna je pot in ne cilj 🙂 če gledamo z duhovne plati. Torej življenje in ne smrt.

Sploh pa.. kaj je to za en uspeh, če veš da ni zaslužen? Da ni zaradu lastne iznajdljivosti in sposobnosti?

In za boga milega ne boldaj in ne dajaj italic pisave, ker nas bo vse v vratu zagrabilo, če bomo to brali. Jutri pa bom na masažah prepoznala vse monovce in monklje, ker bodo imeli glavo v desno nagnjeno ??

Res je. Sem že pred časom brala, da je raziskava, ki je vključevala vse evropske države pokazala, da je razlika v plači med moškimi in ženskami najmanjša ravno v Sloveniji.

Zakaj pa ne citira? Uporabniku kokoši odgovarjam.

Starejse zenske z jajci bos definitivno spoznal na temu forumu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close