Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje spoznati starejšo žensko

Kje spoznati starejšo žensko

Odgovor na objavo uporabnika
Radoveden805, 21.08.2021 ob 20:29

Mary nepr, 21.08.2021 ob 20:26

Kar direkt povej, da rabis sponzorstvo. :))

Ne, ne iscem sponzorke. Samo eno da mi je morda ljubica, mentor in tko vseobenem

Zgoraj Pravi, ne samo za seks, pol pa ljubica, pa mentor … ????????

Poznam dva para,ena ženska 15 let starejša in ena 10 let,do že dolgo lgo pari poročeni,ocitno jim stima.

radoveden805, 21.08.2021 ob 22:11

zapiraš si vrata, 21.08.2021 ob 21:57

radoveden805, 21.08.2021 ob 21:22

Mary nepr, 21.08.2021 ob 21:07

radoveden805, 21.08.2021 ob 20:54

Mary nepr, 21.08.2021 ob 20:34

Vse nasteto je lahko tud punca tvojih let ali tam do 30. Vse kar je vec je prestaro zate, da bi bil tvoj interes kaj drugega kot sponzorstvo. Saj s tem ni nic narobe, ce isces sponzorko. Enakopravnost spolov in te zadeve.

ne , res ne rabim sponzorke. Samo so mi pač všeč starejše dame, v čemu je problem? Res ne razumem pač tako tolerantni smo kao lahko si izmišljujejo miljon nekih spolov, vse je sprejemljivo že a bog ne daj pa da bi mlajšem fantu se dopadla starejša ženska, to pa je grozno ne in takoj iščem sponzorko, moška kurba sem in ne vem kaj….

Tega pa nisem rekla, da si kurva. Isci ti sebi kar zelis, ampak tezka bo, zenske ne razmisljajo kot moski. Zelo malo moznosti imas, da najdes samsko, premozno, s statusom in vezamii, da si bo mladca na glavo nakopala, take iscejo moske svojih let,predvidevam da te 20let starejsa trgovka ali cistilka iz merkatorja verjetno ne zanima .

Ma ne bi nič mel proti, samo pač če je normalna, dobrega izgleda in dobra po srcu me ne bi motlo če je čistilka. Ampak sem spoznal kar nekaj žensk, ki delajo taka dela in večina je bila nesramnih do mene in me je odbilo.

S tem ko trdiš da so na netu same motenke po tvoje si si zaprl 95% vrat da v resnici kdaj najdeš kakšno po svojih željah. Ker kje točno pa jo misliš trenutno spoznat? Kaj sploh počneš v prostem času? Ker po lokalih ne boš nič pametnega 30+ našel. V večini pri teh letih se držiš svojih ljudi in ne spoznavaš veliko novih. Zato net. In ja ogromno smeti je gor, moškega in ženskega spola. Verjetno jih večina predvideva da jih hočeš samo za seks glede na tvoja leta. Se boš moral pač malo bolj potrudit pri prvem vtisu. Ker evo jaz recimo spadam v ta okvir, pa če bi se začel en 25 letnik smukat okoli mene bi prvo na to pomislila. Problem je ker ženske teh let v večini iščejo/mo nekaj resnega. In nimamo časa se igrati s fantki. Večina si želi tudi otrok, ali jih pa že ima. Torej imaš zelo majhen krog žensk, ki bi bile primerne zate. Zato če res hočeš kaj najti boš pač moral razširiti mrežo in se znebiti predsodkov. Služba, hobiji, predstave, knjižnice!, joga 🙂 in ja tudi net…… Če imaš pogum pa tudi kakšni bolj tihi lokali, samo tam bodo verjetno v skupinah in je malo težje pristopiti. Vizualno pa tudi dvomim da boš našel eno z vsem kar želiš plus še da izgleda kot manekenka pri 20ih. To je pač redko 🙂

ja pač sej sem resen niti ne iščem manekenke, ker tudi sam nisem maneken. Tko imam kar veliko hobijev ampak večinoma so samotarski. Sem pa drugače zelo odprt za vse nove stvari in tko…

No potem moraš pa samo pač bit vztrajen. Partnerja s katerim se razumeš v resnici ni lahko najti. Včasih je treba komu dati priložnost tudi če na prvi pogled ne izgleda obetavno. Ljudje znajo presenetiti. V dobro in v slabo :). Probaj si razširiti krog ljudi. Če si iz ljubljane ali blizu se vpiši na kakšen tečaj, skoraj na vseh je veliko žensk. Tenis recimo, tam veliko uspešnih ljudi spoznaš. Gledališče, predstave, koncerti, sedaj poleti se ogromno po ljubljani dogaja, pojdi ven. Nikoli ne veš koga srečaš. Sproti pa gledaš še na netu. Mogoče bi bilo pametno da se ne držiš samo slovenskih strani. Če rad potuješ je to tudi odlična priložnost da se priključiš kakšni skupini (recimo shappa, oskar potovanja….). Tam so v večini ženske. Če te zanima poslovni svet, imeti svojo firmo….se pridruži kakšni taki skupini. Recimo obstaja semaforum ali nekaj takega kjer ljudje objavljajo za srečanja. Čisto platonično na začetku, ampak boš spoznal veliko ljudi in imel več šans da spoznaš pravo. Mogoče bo kakšna ki ti sploh ne bo všeč imela kakšno prijateljico ki ti bo 🙂

Kar pogumno, veliko si jih to želi.

radoveden805, 21.08.2021 ob 19:37

Anonimno 1205, 21.08.2021 ob 19:35

A nimaš matere da bi se z njo pogovoril o življenskih težavah al kak sindrom maš da bi se zapletal z ženskami, ki so stare kot tvoja mati…

Zakaj pa nesramen? A ko stari dedi pecajo 18 letnice je pa to ok?

ne ni v redu.

Jaz sem 30 in čekiram eno zaposleno na blagajni, kakšnih 45 stara, skor zihr poročena in z otroki, pa take noge, da dol padeš, nima 99,99 % mlajših take postave. Hude mačke so do 50 in še malo čez verjetno, tako da naj te ne bo sram.

radoveden805, 21.08.2021 ob 19:33

Oj, folk. Zanima me kje bi lahko spoznal kako starejšo damo med 30 in 50 let. Namreč star sem 24 let, sem zelo aktiven, razgledan, veliko berem, športam itd itd. in nekako me punce mojih let ne zanimajo kaj dosti. Rad bi spoznal kakšno starejšo urejeno žensko za kaj več kot samo seks. In me sedaj zanima če kdo ve kje jih spoznati in kakšen pristop imate rade? Se vidite z mlajšim moškim da hodite na kak izlet, kulturno prireditev, vikend oddih ipd.?

Pa lep pozdrav

A revna je lahko al mora bit premožna?

priporočam prostovoljno delo v kakem CSD. Negovalka ali varovanka, ena bo že pravih let

radoveden805, 21.08.2021 ob 22:10

donporleone, 21.08.2021 ob 21:59

“Vse nasteto je lahko tud punca tvojih let ali tam do 30. Vse kar je vec je prestaro zate, da bi bil tvoj interes kaj drugega kot sponzorstvo. Saj s tem ni nic narobe, ce isces sponzorko. Enakopravnost spolov in te zadeve.”

Mary,

dostikrat se v tovrstnih zvezah sponzorstvu daje preveliko težo, dasiravno je drugotnega pomena. Veliko več je recimo vredno znanje, ki ga lahko prejmeš ter naprej prenešene izkušnje. Kaj pomaga sam denar, če ne veš kako ga plemeniti, ustanoviti podjetje in uspeti na lastnih nogah, na začetku sicer s pomočjo mentorice, ki pa je vzporedno še partnerka. Prav tako, se ti na ta način lažje odpre dostop do določenih krogov ljudi, kot zgoraj omenja: “odprejo kakšna vrata”, kar je zopet potencialno precej več vredno, vprašanje pa je le, če zna človek to izkoristiti.

Kakorkoli obrneš so lastnosti, ki jih take ženske poosebljajo, kot so prodornost, karizmatičnost, urejenost, energičnost, inteligentnost, samozavestnost,… izjemno privlačne. In potem ve pravite, da moški gledamo le na zunanji izgled?

Bravo točno to. Pa tu mi eni pišejo da iščem manekenko, tudi ne rabi biti super model ker tudi sam nisem ravno maneken. Ampak točno to izkušnje, znanja ipd. da ima nekaj za sabo, da se lahko o marsičem pogovarjava in tako… Pač iskreno me odbijajo take in mojih let in starejše ki se samo o cepivih (kako so nevarna), sanjskem moškem, kardashiankah, makeupu in podobnih stvareh pogovarjajo in jim je to edini hobi.

Problem vrstnic (in mlajših) je predvsem v fokusu in izkušnjah. Rad bi recimo neko idejo spravil na trg ali pa se prebil na visoko pozicijo, hkrati pa imaš ob sebi približno enako staro gospodično z mislimi v oblakih, ki ne razume, da je v določenih panogah tudi po 12 ur+ dela na dan, ki počasi najeda z družino, sam pa bi se rad fokusiral na posel in podobno… Težava je med drugim tudi v ne do konca izraženi osebnosti, takrat se lahko namreč v glavah še marsikaj spremeni.

Na drugi strani pa imamo samozavestno, uspešno, petnajst in več let, starejšo damo, ki se je življenje odločila posvetiti karieri. Prišla je v leta, ko si želi neke popestritve in svoje izkušnje z veseljem prenese na mlajšo generacijo…

Druga je za nekoga, ki v življenju želi uspeti, potencialno precej boljša izbira in ne vem od kod tercialkam takšno zgražanje. Pa saj s tem ni nič narobe.

A ti bi popestritve na izletih, kulturnih prireditvah, kot si uvodoma napisal?

Pol prideš pri mladcih do tega, kar je v zadnjem postu za deklice v prvem odstavku povedal.

Se malo, pa se bo poimenoval Don Kihot, ki končno sreča Dolsinejo Toboško. ??????????

Normalno, 21.08.2021 ob 23:50

A ti bi popestritve na izletih, kulturnih prireditvah, kot si uvodoma napisal?

Pol prideš pri mladcih do tega, kar je v zadnjem postu za deklice v prvem odstavku povedal.

Se malo, pa se bo poimenoval Don Kihot, ki končno sreča Dolsinejo Toboško. ??????????

In ti? Boš zvesti oproda Sančo Pansa?

Objava, za katero sklepam, da jo imaš v mislih, ni toliko vezana na spol, kolikor gre za osebnost. Ravno tako je punci konec faksa, ki si želi poslovnega uspeha, boemski vrstnik to, kar je “zategnjena ročna” pri avtomobilu. Zato si bo takšna raje poiskala navadno desetletje, dve ali celo več starejšega (obstaja lep slovenski nadomestek za sponzorja) pokrovitelja, mecena, mentorja… ki jo bo v začetkih kariere podpiral na kritičnih področjih in ji omogočil boljše možnosti za uspešno poslovno pot.

Jaz vem jaz vem…! Vprašaj mamo, sigurno ima kakšno fejst prijateljico te starostne skupine, ki jo iščeš, pa še preverjeno se bosta štekali tašča in snaha, win win ! Kaj češ lepšega

Pozdrav soncu, 21.08.2021 ob 20:09

Saj ne samo da pecajo, tudi pari so.

Najhuj pa je, ko se ta starček stlači v ozke kavbojke in oprijeto majico. Toda pleh in creditCard skrije vse napake. To je dopustno da starec vlači ob sebi 20 letnico. Obratno seveda ne. Omg.

S tem svojim sporočilom samo kažeš svoj odnos do žensk, po katerem naj bi morale ženske biti odvisne od moških. A pač ni tako, danes je veliko žensk uspešnih in so one te, ki vodijo zadeve.

Kaj sploh hočeš? Mecena?? Sugar mommo?

Marsikateri 24 letnik je bolj zrel od kakšne 50 letne kokoši, ki bluzi neke kozlarije o odnosih in idealih kakšen moški bi bil primeren zanjo. In ni nobene globine v njenih plitkih besedah ampak je samo nekaj kar ponavla tudi polno ostalih kokoši. Taka nikoli ne bo zadovoljna in užila živlenja. In prav ji je kaj pa je taka ovca podrejena te družbi.

No če je pa normalno, za moške da gledajo na ženske kot na objekte, in si velikokrat poiščejo kakšno mlajšo. Medtem ko za ženske to velja v manjši meri, da gledajo na moške kot na objekte, še več same več razmišlajo o sebi kako bi ugajale kot objekt. In se jim samoumevno zdi biti ujetnice s tem ko se jim zdi sramotno, da bi se v družbi pokazale z mlajšim medtem ko bi moški bil ponosen če ga vidijo z mlajšo.

Nič čudnega, da je potem v naši kulturi, medijih in umetnosti večina golote in objektiviziranja ženske. In ni čudno več kot kot je tega v določeni zahodni državi, več je tudi spolnega nadlegovanja žensk in posiljevanja.

In namesto, da bi nasprotovale vsem moškim svinjam, ki se zgražajo nad mlajšimi moškimi, ki so jim všeč starejše ženske celo same razmišljate enako. Nočete biti všeč mlajšim, potem nimate niti pravice biti užaljene ko moški vaših let raje izbere mlajšo kot pa da bi imel kuro vaših let.

Zato bi se vprašal ženske na vašem mnenju, koliko ste vi krive na posilstva in nasilje nad ženskami ker podpirate tako mentaliteto??? Velikokrat je bila mama zelo pomebna pri vzgoji bodočih poiljevalcev in pretepačev žensk.

In sicer kaj je rekel Matjaž Tribošon, ki je spolno nadlegoval tisto igralko? Rekel je da “imajo moški pred ženskami prednost, ker z leti kar se tiče videza pridobivajo, medtem ko ženske ga izgublajo.” Moški pridobivajo namreč svojo karizmo in karakter, medtem ko za ženske sta nepomembna, saj so vedno štele le kot vizualno objekti. Bojim se, da se tu na forumu najde žensk, ki razmiišlajo tako bolno kot ta šovinist. Ta kultura pa je tudi razlog, da se z ženskami dela tako kot se. Medtem ko se jim piha na njihovo dušo in ugaja njihovi egoistični nečimernosti, trape ne vejo da je ravno to kavalirstvo tisto z katerim se jih že vso zgodovino drži v pasti, potem pa se jih posiljuje in tolče.

Lahko pa vam rečem, to kar boste iskale v živlenju boste tudi dobile, samo se pozneje ne pritožujte!

Tako da uživjte ženske, uživajte!

V mesnici, kje pa drugje. K nam hodino samo stare babe po meso.

Prijavi se na ona on… Tam imas dosti takih.

Si ti drugace mentalno čisto okej? Sam vprašam? ??????????

No mene bi bilo pa sram se v javnosti pojavit s tako mladim mlecnim fantkom ?????

zanimanje840, 21.08.2021 ob 19:45

Pa predvidevam da bi rad spoznal eno, ki jo zanimajo podobne stvari kot tebe? Ker če ti ne maraš gledališča je recimo brezveze tja hodit zato da boš kakšno spoznal :).

Mislim da je trenutno še vedno najlažje preko interneta ljudi spoznati. Verjetno marsikateri ne bo odgovarjala razlika v letih, ampak zagotovo se pa najdejo. Predvsem če znaš kulturno “pristopit”. Kar pa pomeni da ne pišeš primitivnih fraz ipd. recimo. Napišeš nekaj kar ima v profilu, da vidi da si prebral. Že to te takoj loči od vseh, pri katerih je iz aviona vidno da vsem iste fraze pošiljajo. Pa zadrži se pisanju o seksu. Ker ne poznaš ljudi in nisi žigolo da se ponujaš verjetno a ne :).

Dejstvo je, da je malo 40-50+ letnic pri nas, ki niso  prave “mamke”, res v pravem pomenu besede -t.i. šivalke gobelinov. Ker, roko na srce – veliko jih pri teh letih niti nima želje se preganjat naokoli z nekim mladcem, ker seks jim tako ali tako ni več toliko pomemben , usiha libido zaradi bližajoč s menopavze-so sicer tudi ženske, ki še kako znajo uživat v seksu, zakaj pa ne – ker so sproščene in ker se dobro počutijo v svojem telesu, se ga ne sramujejo, ker ni toliko stransformirano v primerjavi s stanjem v njihovih 30ih  -gravitacija, porodi, transformacije telesa naredijo svoje. Če so uporabnice estetskih posegov, je pa to bistveno drugače – samo to je samo umetno dvigovanje samozavesti. In neekatere ponavadi samo upravičeno sanjarijo ob pogledu na lepo mlado napeto telo, se pa tega ne bi šle v realnosti, ker se zavedajo, da je to malce patološko in tudi moralno nehigiensko koneckoncv.

Otroci takih so tudi že iz “plenic in tudi večinoma iz genzda” in se gredo malo bolj ležerno življenje v krogu sebi enakih – in ja, rekreacija je bolj kot ne sprehodi, joga, branje, potovanja redko, pri veliki večini – so pa tudi mladostne izjeme,  ki so športno precej bolj aktivne, gibčne in še vedno  zelo spolno aktivne, jih je pa težko najti.  Pa še nekaj – začeti na novo po nekje 20ih letih pri 50ih s tako mladim je tudi velik izziv.  Ja, verjetno res na začetku kemija šprica in zamegli um in trezno presojo, ko toliko star človek pod sebe dobi toliko mlajšega. Zato se tudi reče druga puberteta. Ker gre za veliko generacijsko razliko. In vedno je v taki zvezi veliko prilagajanja, kasneje, ko se metuljčkanje v treebuhu porazgubi in možgani malo streznijo.

Sicer kakšna dobro ohranjena ženska pri npr.50ih  ki pa dejasko sploh ne izgleda 50, je dovolj samozavestna, da ve, kaj želi in si še upa iti v kaj takega. Zakaj gre v kaj takega? Morda da poteši lušte, želje, da še zmore dobit toliko mlajšega – ker gre le za tolikšno razliko v letih, ker se to smatra tudi kot določena deviacija. Čustva ne morejo biti v taki zvezi iskrena, pristna na dolgi rok, ker gre za bolj kot ne nek patološki odnos.  V vseh primerih, tudi ko je moški starejši od veliko mlajše ženske, ne samo obratno.

Osebno sem za spoznavanja v živo od nekdaj tudi v današnjih časih spletnega šopirjenja in napihovanja; OK uvodno preko spleta, samo ne preko določenih tipičnih portalov, kjer je ogromno plevela vseh sort. Ker eno je obdelana fotografija, drugo pa realnost v živo, pa vonj osebe, ki ga moraš zavonjati v resičnosti – če ti oseba sploh diši. Oseba ti mora dobesedno privlačno dišat tako feromonsko, kot telesno, da se z njo greš neko razmerje, pa ne samo pri taki starostni razliki. Nasplošno.

Normalne, zdrave ženske (in moški) imajo pri 50ih že 30-letnega otroka in vnuke. Prioritete se zelo spremenijo. Taki na konc pameti ne bo padlo vzeti enega vrstnika od sina, ki bi moral že imeti fokus na družini in svojemu podmladku. Ne pa na babicah. Pa to ne pomeni, da 50letnice niso fit, spolno aktivne ali kos mlajšim, le da vsaka pri udravi pameti ne potrebuje tovrstnega dokazovanja komurkoli, ampak živi svoj lajf letom in funkciji primerno. Vsako starostno obdobje ima svoje prioritete, cilje, namembnost. Samo kaj ko taki plehki, ki vas zanima le kako kdo izgleda in kako se boste onegavljali 24/7 ter ali si katera ženska zasluži vaš kos mesa ne razumete takih “globin” in o drugem očitno niti ne znate pogovarjati. Zato vam pa konstantno hodijo take in podobne neumnosti v glavo.

Get a life

soft, 22.08.2021 ob 07:34

Normalne, zdrave ženske (in moški) imajo pri 50ih že 30-letnega otroka in vnuke. Prioritete se zelo spremenijo. Taki na konc pameti ne bo padlo vzeti enega vrstnika od sina, ki bi moral že imeti fokus na družini in svojemu podmladku. Ne pa na babicah. Pa to ne pomeni, da 50letnice niso fit, spolno aktivne ali kos mlajšim, le da vsaka pri udravi pameti ne potrebuje tovrstnega dokazovanja komurkoli, ampak živi svoj lajf letom in funkciji primerno. Vsako starostno obdobje ima svoje prioritete, cilje, namembnost. Samo kaj ko taki plehki, ki vas zanima le kako kdo izgleda in kako se boste onegavljali 24/7 ter ali si katera ženska zasluži vaš kos mesa ne razumete takih “globin” in o drugem očitno niti ne znate pogovarjati. Zato vam pa konstantno hodijo take in podobne neumnosti v glavo.

Get a life

Softi, ne dramatiziraj.

Pri petdesetih tridesetletnega otroka? In kaj je imela dvajsetletna mamica od mladosti?

Pustiva to, obračaj kakor želiš, a glede na to za kakšne ženske se je v temi pojavilo zanimanje, ti povem, se krepko motiš. Gre za dame, ki v življenju običajno niso ustvarile družine, ampak so vse podredile poslu in karieri.

Pišeš o ciljih in posredno vsiljuješ idejo o podmladku. Zakaj? Nekaterim frocovje pač ni cilj, sploh pa ne pred štiridesetim in absolutno NE v dvajsetih, ko je na prvem mestu kariera. Preberi moj zgornji komentar na tej strani in morda se ti zjasnijo obzorja.

Sem zvesta, vaša nevesta. Trenutno sem taka:

Granny Pussy, Old Women Naked, Mature Ladies Pics

Jaz ti predlagam, da gres pogledat v kaksen dom za ostarele.

Najraje sem sam, absolutno sam in imam absoluten mir.

donporleone, 22.08.2021 ob 07:58

Softi, ne dramatiziraj.

Pri petdesetih tridesetletnega otroka? In kaj je imela dvajsetletna mamica od mladosti?

Pustiva to, obračaj kakor želiš, a glede na to za kakšne ženske se je v temi pojavilo zanimanje, ti povem, se krepko motiš. Gre za dame, ki v življenju običajno niso ustvarile družine, ampak so vse podredile poslu in karieri.

Pišeš o ciljih in posredno vsiljuješ idejo o podmladku. Zakaj? Nekaterim frocovje pač ni cilj, sploh pa ne pred štiridesetim in absolutno NE v dvajsetih, ko je na prvem mestu kariera. Preberi moj zgornji komentar na tej strani in morda se ti zjasnijo obzorja.

Nič pusti, če špikneš pričakuj tudi repliko. Od mladosti je imela vse, kar jo je pripadalo in zanimalo. Do 20.leta na polno potovala, vlagala vase, žurala, … teh stvari se človek z jasnimi cilji hitro naveliča. Sploh zrelo razmišljajoče 20-letnice, ki vedo kaj je zares pomembno v življenju. Alkoholiziranje in žuranje do jutra pač po “tistih letih” med puberteto ne več. Vsak, ki želi ustvariti karkoli pomembnega v svojem življenju ve, koliko truda, energije in časa gre v to, da se karkoli iz nule postavi. Torej kaj nekaj naj bi pogrešala/zamudila takšna ženska? F**aranje okoli?

To, da se življenje enkrat ko imaš otroka konča, je popolnoma neutemeljena floskula tistih, ki se tega bojijo in to projecirajo dalje, da bi opravičili svojo izbiro. Lih tako se uživa, potuje, občasno zažura, gradi kariera ali karkoli naj bi sovrstniki brez otrok počeli. Le dobro se je treba organizirati.

20 let že delam z ženskami in poslušam take in drugačne zgodbe. Ko jaz potegnem črto pod temo in nekaj izjavim, stoji za tem ohoho izkušenj, spremljanja in raziskovanja, na podlagi česa pišem take zaključke. Ni na pamet ali le plod domišljije, projeciranje, temveč količina žensk z imenom in priimkom. Vsaka, ki se je odrekla materinstvu po lastni volji zaradi kariere, je to v določenem obdobju pričela obžalovati. Na različne načine se to kaže, a ne bomo poglabljali. Ko se zbudi materinski čut (ki ga vi nimate) v poznih letih je hudič za žensko psiho. Pustimo, da nekatere niso mogle imeti, one imajo čas se z leti s tem ukvarjati, razmišljati in prebolevati, z utemeljenim razlogom in to kasneje lažje predelajo, čeprav je tudi za njih hudo. In ja, je razlika imeti otroka pri 20 ali +40. Seveda v prid 20letnici. Ti lahko govoriš z vidika moškega in ja, vaša moška energija zahteva kariero, uspeh, dokazovanje, zmage, proizvajanje, .. ženska pa ne! Zato ženske, ki se posveča karieri ne živi v skladu s svojo ženstveno energijo in to večletno neravnovesje jo prej ali slej iztiri, kar se pokaže na različne načine- od bolezni, do psiholoških težav, zgodnje menopavze, frigidnosti, itd itd.. ni naloga ženske, da provajda za družino. Ko se jo v to prisili, posledice pridejo izstavljene na koncu, ko “nevarnost mine”. Do takrat ženska deluje v fight or flight modu in se škode niti ne zaveda. Zato pa pravim, moški mora biti Moški, da je lahko ženska ob njem ženstvena in je to harmoničen odnos potem. Tako pa imamo poženščene moške, ki ne vajbajo v svoji moški energiji in mora ženska postati “možača” (kot radi preberemo na monu)saj nima druge možnosti in potem so vsi nesrečni.

Biti mati je nagonsko, materinski čut je premočen, da bi se ga dalo kar tako izklopiti in utišati. Večina se jih odloči za fokus na kariero iz zgrešenih prepričanj, slabe vzgoje, razočaranj, nepredelanih travm, … to je beg pred življenjem kot marsikatera druga droga. Ni v skladu z žensko naravo.

Moški pa, saj vemo.. raztrosit seme čim bolj pa je srečen in zadovoljen. Ja, vam ne tiktaka biološka ura in si lahko družino omislite tudi po 40. Samo nekaj velja tudi za vas. Po 35.letu se začne downfall. Počasen, a vztrajen. Očka pri 20 in očka pri 40 je tudi ogromna razlika. Vsakemu, tudi svojim otrokom bi vedno priporočala raje prej kot kasneje, ker ima otrok in družina več od tebe, ko imaš sam več energije in vse hendlaš z lahkoto, kot pa kasneje, ko se pretežno ukvarjaš sam s seboj in svojimi “škripajočimi težavami”. Kariera in družina gre lepo z roko v roki, če nisi preveč požrešen na denar in nadpovprečne dosežke, luksuz. Za eno lepo življenje človek ne potrebuje jahte in dopusta na Havajih, ampak kvalitetne odnose, kakovostno življenje, balans med delom in počitkom, regeneracija, šport, druženje, … če si 24/7 vpet v stres, ki ga prinese “kariera” to ne more biti kvalitetno življenje. Pa če imaš milijarde na računu, ti ne prinesejo zadovoljstva, notranjega miru ne sreče. Kvečjemu nek lažen občutek varnosti, ki ga morda potrebuješ, pa kopico novih skrbi, zaradi katerih zamujaš lepote življenja in bistvo le-tega.

Nasveti mame mamke, 22.08.2021 ob 08:38

Jaz ti predlagam, da gres pogledat v kaksen dom za ostarele.

tam ni 50 letnic, kar on išče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close