Kje je tu logika?
Evo, ker smo na nivoju – potem imamo pa hrčke pa ostalo… petji sem odgovoril samo nazaj v njejnem stilu, ki ja razlagal o hrvaških ritih itd. No zgleda da Bojan eno tako rit išče in se poskuša sedaj infiltrirati v petjino. Ampak dokler boste imeli tak ponižujpč odnos do domačinov se ne čudite če vas bodo grdo gledali na Hrvaške, v Turčiji, Grčaiji ali Bog ne daj v Franciji… Ja nekateri pa res mislite da če plačate tistih nekaj tisoč tolarjev da potem pa lahko serjete po domačinih…
Namest da bi bil marjan vesel in spoštoval državo ki njemu in njegovim staršem daje kruh pa take ven meče. Čist po njihovo. Sploh ne vem zakaj niso njegovi predniki dol ostal. Sej zdej me prov zanima če bo izrecno reku da ni Hrvat(in se ne bo izmotaval) Njihova bivša ministrica turizma je rekla da za enkrat še ni takih gostov da bi poslali denar pa bi doma ostali. On bi pa tle služil denar zagovarjal pa njihove interese pa blatil naše. Kaj hočmo sicer pa tud sami Hrvatje vidjo napake samo moraš biti že precej dober znanec z njimi sicer pa takoj kot Marjan vstanejo v borbo za lepo njihovo domovino.
No, pa da se še jaz pridružim tej debati. Nisem brala vseh odgovorov, mnenj, razmišljanj in pametnjakovajna.
Tudi jaz vsako leto grem na Hrvaško na dopust in vsako leto drugam. Do sedaj nismo imeli slabih izkušenj, nasprotno, vedno smo se tako z lastniki, kot domačini dobro razumeli. Mislim, da je treba tukaj upoštevati odnos, ki ga imamo mi do njih in ne samo oni do nas. Ker mislim, da smo tudi Slovenci en zagrenjen narod, mislimo da smo svetniki, da nimamo napak, iin v ščemo v drugih iščemo napake. Ni res, vsi smo po svoje barabe, sam zaradi sporov med državama, si iščejo tudi narodi spore.
Jaz vem to, naj bojo take ali drugače izkušnje, na Hrvaško se bom vračala, ker je lepa.
Spoštovani bacmaz,
ni moja dolžnost da se ti predstavljam pa vseeno. Sem Slovenec, tako kot moji starši, stari starši in vsi prednki za katere se iz krstnih knjig za nazaj da ugotoviti. Država meni in mojim staršem ne daje kruha, ker ga zaslužimo sami in ti državi plačujemo najvišje davke v Evropi. iz tvojega vpisa pa je oćitno da ga daje tebi. Torej sta varinati dve: ali si zaposlen v državnem aparatu ali pa lenuh in živiš od socialne podpore. Situacija v obeh primerih jasno razlaga nivo in raven tvojih in tebi podobnih vpisov, namreč serješ po drugih z drekom, ki ga niti sam pridelati ne moreš. In takih kot si ti ne marajo niti na Hrvaškem niti v Italiji ne nikjer drugje. Pa lep Pozdrav!
Po analizi stavkov se da precej dobro ugotoviti kaj si. Po analizi izražanja in komuniciranja kako si vzgojen.(kaj pa ponos???) Glede tujega dreka pa ker se nisi streljaj doli hočeš zdaj malo nadoknaditi. Glede kruha da ga sam zaslužiš že mogoče drži samo dol so pri rojstvu enaki ljudje potem je pa vzgoja pa korupcija pa tako dalje pa pride kdo v Slovenijo delat da bi bolje živel pa se potem dela frajerja………
Drugače pa skušam biti lenuh pa mi ne uspeva mi boš ti dal kakšen namig.
Pa še to s puncami se ne obnaša tko. Na koncu pa še tebi en lep pozdrav.
Spoštovani bacmaz,
ne vem če si poklican zato, da mi razlagaš kako se obnaša s puncami. Gospe sem na njeno oholo in smovšečno pisanje odgovoril v njenem stilu – prva je vrgla žogico – jaz sem se le spustil na njen nivo in ji jo vrnil.
Mislim da tudi nisi pravi, da bi razlagal o ponosu, ker očitno vidiš ponos samo 20cm okrog svojega najdaljšega uda. Ostali, ne glede na narodnost očitno po tvoje niso vredni lastnega ponosa in spoštovanja sočloveka. Oprosti na tak način kar bodi ponosen na to kar si, k sreči je večina prebivalcev tega planeta boljša od tebe. Ne razumem kaj se v svojem izgubljaš v korupciji, streljanjem, drekom, frajerji iitd. več kot očitno pa je (in to brez pogljobljene analize) da ti v življenju nekaj močno manjka in to je Ljubezen – ali je za to krivo težko otroštvo ali kaj drugega pa ni več moja stvar. Mene osebnno ne moti, če mi natakar v Poreču postreže v hrvaščini. Moti pa me če se mi to zgodi v Portoržu ali tebi bližje v Ljubljani – da to pa me moti in take frajerje, ki so po kulturi tebi primerni pa težko prenašam.
Pozdravljen!
Še nikoli nisem imela slabih izkušenj na Hrvaškem! Še vedno, ko sem bila v hotelu, so bili vsi prijazni do nas. In še vedno, ko sem bila v apartmaju, so bili vsi prijazni do nas! Tudi letos in to zelo prijazni! Kakšen si ti do njih, takšni so oni do tebe! Sicer pa kdo koga sili, da mora it v hotel za 85.000SIT? Še nikoli nisem bila v tako dragem hotelu na HR obali, pa je še vedno bilo super.
In kdo ti daje pravico, da vbijaš folku kam naj gre na dopust? Jaz sem s HR zadovoljna. In če poiščem apartma preko domačinov, me pride dopust na Hrvaškem veliko ceneje kot kakšna Grčija, Tunizija, itd. Sicer pa Grčija za moje pojme ni nič lepša kot HR, pa čeprav je lepa!
No Marjan na tebe ta tebata kot vidim vpliva vzgojno. Čeprav pri hrvaškem turizmu skačeš z mislimi ki so povsem nepovezane z tistimi ki si jih izrazil pri prejšnjem stavku. Pri ponosu pa je to da zanikaš da si Hrvat ampak brezveze zdaj to nalagat. Malo razmisli trikrat vdihni………..pa vso srečo ti želim.
Najbrž bom nehal s to tebato s tabo čeprav nikoli ne veš. Vsekakor pa si vzemi kakšen dan za razmišljanje pa se potem če ti bo neizmerno potrebno javim. lp
bazmaz, glede na tvoj smisel za humor utemljeno previdevam da igraš eno glavnih vlog v seriji Samo Bedaki in Konji in glede na tvoj smisel za analizo sem 100% da nisi velike Hercul Poirot. Zakaj ti tajiš svoje korenine ne vem – sicer zgleda da uzaradi pomanjaknja samozavesti. Jaz te moram ponovno razočarat: nihče od mojih prednikov ni bil Hrvat, pa mi jih kljub temu ni potrebno sovražiti. Hvala za tvoj nasvet, a vseeno ga ne bom upošteval, ker se mi enostavno zdiš “presmrkav” in premalo razgledan za te vrste predloge. In mogoče bi bil že čas da bi ti sam končno vedel kaj boš, kaj si bil in kaj si trenutno. Veš če se ti zdijo problematični vsi okrog tebe, se je smisleno vprašti če je mogoče kaj napak s tabo samim. Pozdravljen pripadnik čiste rase!
Jaz sem prišla nekaj dni nazaj iz Hrvaške(Umaga). Sem tudi mislila, da so tako nesramni hrvati,…kot sem brala na forumih, ampak jaz imam popolnoma drugačne izkušnje!
Vsi hrvati vsepovsod(btw: tudi na policiji)si izredno prijazni, ustrežlivi,…..zastonj dobiš kaj(npr. sladoleda sploh nisem nikoli rabila plačati), večje porcije, spustijo ceno,….neverjetno! Pogovarjali smo se veliko,…..
Verjamem pa, da če ste mogoče vi nesramni, da so tudi potem oni!
Pa tudi prej nikoli isem imela nobenih problemov s hrvati, pa hodim tja že 19 let!
Napisal bom delcek”logike” po grsko iz danasnjega Dnevnika
Naslov clanka: Goljufivi turisticni delavci sluzijo z odiranjem strank in navijanjem cen
Ze res,da se je v Grciji s prihodom evra zivljenje podrazilo, toda stvari uhajajo iz vajeti.Ljudje , ki prihajajo pocitnice preziveti na grsko sonce, niso neumni.Ko enkrat spoznajo, kako stvari potekajo, ter da jih domacini skusajo odreti za vsakim vogalom,se v Grcijo zagotovo ne bodo hoteli vec vrniti.
Mar res naivni in goljufivi turisticni delavci mislijo, da se bodo? Vsak, ki ima v glavi vsaj scepec soli, se bo namrec raje odlocil za obalo kaksne druge sredozemske drzave, kjer bodo hkrati
delezni boljsih in cenejsih uslug.
To je samo delcek iz casopisnega clanka.
“Grska logika” te na koncu mocno udari po zepu.Grcija je poceni samo za tiste , ki si ne znajo preracunati EUR v SIT .lp
Oh, ta debata je že malo zašla s pravega tira in normalnega pogovora.
Ljudje smo različni (hvala bogu)!! Nekateri hodijo na morje zato, da se namakajo, drugi zato da se zabavajo, drugi pa zopet z drugega razloga.
Glede Hrvaške ima skoraj vsak Slovenec različne predstave.
Zato naj hodijo tja tisti, katerim je všeč, drugi pa pojdimo druga. Saj nas nihče ne sili, kam naj gremo na dopust.
Glede na pisanje malene je pa zopet malo kruto poenostavljanje. Ni nujno, da smo mi nesramni in šele potem oni. Dostikrat je tudi obratno. Ne trdim, da smo Slovenci pridni,…. Vem pa, da smo mi lepo ležali na obali pri Puli in so prišli štirje mladci in začeli “pljuvati” po Slovencih. Mi smo bili tiho in se nismo hoteli kregati. Na koncu smo pospravili in odšli. Oni so se pa drli za nami, da se naj kopamo v svojem morju,…. To je bila ena izkušnja, imel sem pa precej lepih.
Takšno je življenje, kaj hočemo.
Jaz vem, da v Isto nikoli več. Mogoče še kdaj v Dalmacijo.
Glede cen v Grčiji pa naj povem le to, da so jih letos malo navili zaradi Olimpijskih iger. Kaj bo pa naslednjo sezono, bomo pa videli.
Lep dopust vsem, ki še niste bili. Ostalim sotrpinom pa en lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.