Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kje je tu logika?

Kje je tu logika?

Povsod ste že bili, povsod lovili, ampak jaz sem največjega brancina do sedaj ujela prav v Izoli. Lepa mrcina. No, pravzaprav sem bila samo za asistenco. Mnjammmmmmmmm
Ajd, kar kregajte se še naprej!!!!!!!!!!!

Jaz spadam med tiste ljudi, ki so rahlo razočarani nad Hrvati.

Da ne bo pomote, nisem razočaran nad vsemi.

Lansko leto sem bil na Korčuli v hotelu, kjer je bilo 75% Slovencev. Imeli so tudi razno razne animacije, ampak govorili so hrvaško, nemško, italijansko, angleško, potem je prišla v hotel ENA družina iz Francije in so začeli govoriti tudi francosko, v slovenščini pa ni bilo nič. Potem pa sem vprašal animatorja, kako to da ne govorijo in vodijo animacije tudi v slovenšini. On mi je odgovoril, da saj jih Slovenci razumemo in da ni potrebe. Ta animator je govoril lepo slovensko, saj ko se je pogovarjal z nami. To se mi zdi malo narobe.

Potem sem se pa malo pozanimal, kako je s slovenskim jezikom in ugotovil naslednje. Da ne bo pomote, to je moje sklepanje iz pogovorov. Vsi hoteli in s tem animatorji so dobili navodilo “od zgoraj”, da ne smejo uporabljati slovenskega jezika.

Meni se zdi noro, kam vse se politika spušča.

No, nekateri ti bodo takoj oporekali, češ da slovenščina ni svetovni jezik. Jaz pa se strinjam s tabo.

Uh… me zanima, če imajo Hrvati toliko dela z nami, kot mi z njimi… ;)):):):):)… tkole glede debate mislim…

Zadnja sprememba (20-07-04 10:52)

ok, saj imaš po eni strani prav. Po drugi pa, ali v Turčiji, Grčiji, Tuniziji … in drugod govorijo in vodijo animacije v slovenščini ?

lp, Majuška

Ne bom ti oporekal Marko, ker imaš sigurno prav. Podobno je z jedilnimi listi: imaš Nemške, angleške, ruske, madžarske…. slovenskih pa ni ali skoraj ni. Dejstvo je, da ni vse tako kot bi moralo biti, a prenapeteže imaš tako na Hrvaškem, kot v Rusiji, na Poljskem, še največ pa sem jih srečal v Ljubljani. Do sedaj sem imel srečo, da na Hrvaškem nisem naletel na kaj hujšega. Kar jaz skozi celotni topic hočem povedati je, da sem bil še marsikje za precej večji denar pa zaenkrat še vedno hodim rad tudi na Cres, Lošinj… In razumem tiste ki kodijo na Hrvaško, kot tiste , ki ne. Ne razumem pa tiste, ki imajo Hrvaško obalo za ničvredno, ki obsojajo znanca zato ker gre ta na morje na Jadran in ne razumem tisith, ki se jezijo ker jim je oajek odpeljal avto, ki so ga imeli res parkiranega na prepovedanem mestu, pa vendar so prej 2 krat pogledali če bi lahko prakirali drugje.

OK, Majuška, res jih ne – ampak se ti ne zdi, da je tukajle malce sprenevedanja? In poleg tega, Marko je govoril o animatorjih, ki so ZNALI slovensko, pa niso hoteli govoriti v tem jeziku!

Zadnja sprememba (20-07-04 11:20)

Hotel sem povedati samo to, da težave ne povzročajo navadni ljudje, Hrvati, ki živijo od turizma, ampak zgolj politika.

Jaz samo pravi, da če bi se politiki vsedli za mizo in se nekako zmenili, kako in kaj dalje brez napihovanja estrpja med slovenci in hrvati, bi hitro dobili tudi jedilne liste napisane v slovenščini in tudi kakšne animacije bi se našle. Pa kaj hočemo, politika je politika.

Osebno bom verjetno še šel na dopust na Hrvaško, ampak bolj v Dalmacijo ali na kakšen otok, kjer ni takšnega nestrpja, kot je v Istri.

KAJ TO, AMPAK ZDAJ TUDI PITI NE BOMO SMELI, KER BOMO SAMO MI – SLOVENČKI PIHALI!

Ha, ha, ha!

Da greš pijan za volan tako in tako ni zdravo.

Povsem se strinjam z Markom, da bi lahko glede na to koliko je slovenskih turistov na Hrvaskem imeli tudi v slovenskem jeziku glede na to da jim nosimo toliko denarja.

Ko sem bil v termah Olimlje so bila opozorila napisana v slovenščini, hrvaščini nemščini in angleščini. tako da bi se lahko tudi hrvatje malo zamislili.

Lp

HA, HA, HA

TUDI PO KAVI IN CIGARETU TI LAHKO POKAŽE IN TE “LIJEP NAŠ “ZAJEBAVA!!!

Tudi jaz se strinjam s tem ,da bi lahko imeli vsaj jedilne liste v nasem jeziku.Moti me tudi to,ko hrvati objavljajo podatke o “turisticni zetvi” nas velikokrat kar izpustijo.Sodec po reg. oznakah avtomobilov na cesti pa bi rekel, da smo v vrhu .
Nekdo je omenil Krf in cene.Ta otok pozam dobro(razen juzega “angleskega” dela).Na kratko bom opisal moje videnje na ta otok. Zelo umazano okolje (smeti povsod),morske klime sploh ne cutis (ni vonja po morju). Na Krfu je “skuterski ” turizem. Imel sem obcutek, da se turisti samo vozijo in iscejo kaj lepega in ne najdejo nic (razen mogoce Paleokastrica).
Drzi, da te poceni pripeljejo za tistih nekaj dni, ampak ti potem “prijazni ” Grki lepo izpraznijo denarnico.Lansko leto sem sam videl njihove cene , letos pa je se vse drazje(npr. sadni juce 5 eur!!!), grska izven pensionska ponudba je IZREDO draga.

No, pa se lahko znebiš kar treh razvad naenkrat, alkohola, cigaret in kave. Ej, koliko se bo privarčevalo. :)))

z.

dragi moji , dopust je pred nami , in tudi jaz grem.v družinsko stanovanje v kranjsko goro.o 8 zjutraj do 9 zvečer imam na voljop nekaj 100 izletov, kjer sem sam svoja turistična agencija.1 obrok dnevno imam zagotovljen pri sestrični ki ima penzion , televizije ni, a me to ne moti.

vseeno sem zaprosil za 50 jurjev kredita ali pa bom koristil limit in aktivo.kljub cenenosti takega dopusta je teden od 20 – 30 jurjev.družbo mi bo delal digitalec , če bom pa spoznal kakšno mladenko ne bom imel nič proti.

topolšca in ostale radosti bodo malo počakale.
sem srečni lastnik cd – rw – dvd – dvd na svoji vesni je res zakon !

kljub temu da franci kek ne igra glavne vloge.

O HRAVATIH : NAJ SI NEKAM VTAKNEJO SVOJO DRŽAVO , OD MENE NE BODO DOBILI NITI TOLARJA !

Hrvati so Hrvati. Jaz pravim, ce ne bi mel morja, bi bili prav bogi in se ne bi tako nosli.
Drugace pa sem slisala za enak primer. Dvema slovencema so odpeljali avto, drguimtujcem ne.

Ali pa. En tip je rezerviral sobo z klimo in TV. Ko je prisel dol, ga je cakala popolnoma druga soba-bistveno slabsa (brez klime, tv). Razlog? Zato, ker niso pricakovali nemcev in italjianov. PA bi ta gospod enako placal, kot en nemec ali italijan.

Tok so nam fous, da smo v EU. Nekje sem celo videla, da je neki hrvat mel na svoji ladjici svojo zastavo in od EU. Ali pa sem videla, da so meli na avtu nalepko od EU in v kgrocu napisano HR.

Jaz tud pravim. Raje grem na morje v Turcijo, Grcijo in tako dalje.

Preberi pozorneje: že pet let več ne hodim. Grem za dva tri dni. Pa imam dovolj. No, pa tudi jaz sem že nekaj sveta videla…. Pa ne da bi se hvalila…

Nekulturen si ti, ker ne spoštuješ mojega mnenja. Jaz sem lepo napisala, da vsakemu svoje. Ja prav imaš, sem samovšečna in zato izbiram destinacije, kjer bi naj uživala…

He he… dobra tema ja;)

Tle ni logike je zgol fousarija…
Kogar pac to moti, da negdo dela razlike med Nemci in nami naj gre kam naprej od hrvaske in to ne na zahod…dalj ko gres na vzhod vecji si, od balkanca, slovenca, evropejca postanes american za Pakistnsko/Indijsko mejo…;) Na zalost ti je zgolj na zacetku vsec, ker te uzemajo pac po drugi plati in kot slovenec bi rad da te vsi poznajo kot skromnega slovenca pac.

Sam grem rad na Hrvasko. Priznam, majo najbols obalo in morje (verjetno je zgolj navajenost na jadransko morje od otrostva) po mojem okusu seveda. Zato pocnite tako kot jas ze vrsto let. Izkoristm hrvatarje zgolj zarad morja in nc druzga…nikol ne placujem turisticnih taks, pivo in meso nosm s sabo, spim na crno ce se le da, se pa dodobra umijem v njihovem morju. Jemljem jih taksne pac kot so in se jim smejim ter jih spodpihujem…Lepo mi je in uzivam, ter se sprostim na hrvaski obali…

Lepo poletje vsem…

LP, Luka

dragi miro,

ker mi je ta tema glede hrvatov že dolgočasna bom raje na tvoje trditve glede plaž odgovoru:
http://www.lovetoeatandtravel.com/Site/Intl/Top_25_beaches.htm
ta link naj bi bile naj plaže????? bondi beach, copacabana itd….res nimaš pojma! ja to so naj plaže ala portorož!uživaj na njih!

Morebiti slabe izkušnje veljajo za Istro in Kvarner. Letos smo prečesali Dalmacijo od Zadra do Dubrovnika, pa so se mi zdeli Hrvati skoraj pretirano prijazni, ves čas na uslugo, nasmejani, pripravljeni pomagati – skratka ene najmanjše slabe izkušnje. Se bom kar pridružila mnenju tistih, ki pravijo, da so Hrvati taki do tebe, kot si ti do njih – Slovenci se včasih resnično preveč arogantno obnašamo in mislimo, kot da bi se nam morali povsod vsi klanjati. Če si ti prijazen do njih, so taki tudi oni do tebe – pa to ne velja samo za Hrvaško, ampak za ves svet! Sicer pa naj vsak na počiitnicah predvsem uživa, ne pa išče napake gostiteljev. Pa še primer moje sestre, ki se je med drugim ustavila tudi v okolici Zadra: ker so pripomnili, da kalamari niso najbolj okusni, jim je gostilna častila pijačo po njihovi izbiri – no, kaj boste rekli na to!?

Seveda samovšečna petja pejd tja k boš uživala… če te hrvat noče nategnt pa pač poskusi s turkom…

nateguje me že vrsto let (kvalitetno) SLOVENEC. Za kazliko od tebe (ki te še verjetno hormončki razganjajo) iščem na dopustu še kaj več kot NATEG.

Nivo debate ti je pa res v čast, Marjan…

lp

bv

mogoče bojanav ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close