Kdaj ženska postane možača.
Če bi bilo tako potem ne bi bilo zapuščenih otrok s strani očetov…. :/
Očitno to ni tako, jih niti ne primejo v roke. Razlogov je več, eden glavnih je ta, da so sami razvajenčki/”otroci” in jim je malo mar še za lastne otroke.[/quote]
Ni rečeno, da so razvajenčki. Pravzaprav večino tistih, ki jim je malo mar za otroke, so vse prej kot razvajenčki. Imeli težko otroštvo polno nasilja, revščine. Potem pa otroku naredili podobno. Pa je lahko 5 bratov, vsi imeli težko življenje, vse prej kot razvajeni. Pa so recimo 4je čisto ok očetje, 1 pa podn od človeka. Naredil otroka in to je to zanj. Naprej pa naj mama skrbi, ker on ne mara otrok.[/quote]
Če je nekdo imel težko otroštvo polno nasilja, revščine še ne pomeni, da ni razvajenček. Zelo verjetno je še nevzgojen zraven.
Kaj se plete po glavi moškim, ki naredijo otroka in potem otroku celo življenje govorijo, da oni niso nikoli želeli imeti otroka in da ne bodo skrbeli za otroka.
A taki ljudje seksajo sploh kaj razmišljajo ali sploh pomislijo, da lahko seks prinese otroka? Ali pa sicer razmišljajo, da lahko nastane otrok pa jim je vseeno ker bo tako mama skrbela za otroka?
Za začetek, ker ga otrok rabi.
Potem, ker je skrb za otroka STARŠEVSKA DOLŽNOST (po zakonu)
Potem, ker so stiki SODNO DOLOČENI.
Pa ker ga ima otrok rad.[/quote]
Saj se strinjam s tabo le, da tem očetom to ni jasno.
Kar poglej kaj pišejo samski dečki tu na monu. On ti ne bo čestital/namenil pozornost, za RD, ker to ni predpisano z zakonom, je eden od njih pisal oni dan…. Kaj ti to pove?
Da nima nobenih moralnih vrednot, ker to kar ti pišeš ni zakonsko vprašanje, to je vprašanje moralnih vrednot, ki so NAD zakoni! In tega premnogi niso imeli priložnost dobit v svojih primarnih družinah in zato tudi nimajo česa dat naprej – jebivetri…
Zakaj ženska sploh spusti takega infantilneža nase, kam se ji tako mudi? Zakaj se prej ne prepriča s kom ima opravka?
Očitno niti sama ne ve…. :/
Če je bil velikokrat tepen, pogosto lačen, nikoli ga ni nihče objel, nikoli nihče pohvalil, nikoli mu nihče stal ob strani, je to razvajen človek? Nevzgojen ja, nikakor pa ne razvajen.[/quote]
To kar si ti opisala ni vzgoja, če vzgoje ni kako naj potem nekdo odraste v odgovorno osebo?
Bolj težko…
To napako ženska drago plača. Ostanejo ji otroci. Svojim hobijem se lahko odpove, ker kot samohranilka nima časa za take stvari. Moški pa, ki isto ni razmišljal, samo delal otroke, ni nič kaznovan. Njemu pa je malo mar, on uživa. Oba sta nepremišljena, ko kar tako naredita otroka, samo kaznovana je pa ona. On pa ne. Razen, ko ga sodišče prisili v preživnino, kar je pa mačji kašelj proti temu, kar mora mama dati.
Če je bil velikokrat tepen, pogosto lačen, nikoli ga ni nihče objel, nikoli nihče pohvalil, nikoli mu nihče stal ob strani, je to razvajen človek? Nevzgojen ja, nikakor pa ne razvajen.[/quote]
To kar si ti opisala ni vzgoja, če vzgoje ni kako naj potem nekdo odraste v odgovorno osebo?
Bolj težko…[/quote]
Jaz sem napisala, da je NEVZGOJEN. Torej, da nima vzgoje. Napisala pa sem, da NI RAZVAJEN. Vsak, ki je nevzgojen, še ne pomeni, da je razvajen.
Stil /mahanje in slično/ glasnost govorjenja s poudarjanjem svojih v glavnem bolj kao moških sposobnosti.
Kao glavna v družbi v kateri je več žensk in se govori o spretnosti moških del.
Vizualno bolj grobe poteze, oblecene v glavnem v hlače in so več ali manj neurejene.
Visokih pet ne poznajo, ali pa so v njih posvečeno štoraste:)[/quote]
Katere so bolj moške sposobnosti, konkretno me zanima?
Katera so ta moška dela?[/quote]
Grobo rečeno, res bolj grobo. To so tista dela, kjer je potrebna večja fizična moc in spretnost pri teh delih.
Rudar, Tesar, Varilec, montazer gradbenih konstrukcij……in kot intelekt.dela, ki so odpora tem delom.
Velja načelno.
To napako ženska drago plača. Ostanejo ji otroci. Svojim hobijem se lahko odpove, ker kot samohranilka nima časa za take stvari. Moški pa, ki isto ni razmišljal, samo delal otroke, ni nič kaznovan. Njemu pa je malo mar, on uživa. Oba sta nepremišljena, ko kar tako naredita otroka, samo kaznovana je pa ona. On pa ne. Razen, ko ga sodišče prisili v preživnino, kar je pa mačji kašelj proti temu, kar mora mama dati.[/quote]
No vidiš, torej nauk zgodbe, najprej pojdi sodišče prašat s kom lahko in s kom ne seksat…. ccccc
Itak, da na ženski ostane vsa odgovornost zato pa je prav, da se ne ponujate čist zastonj 😉
Za začetek, ker ga otrok rabi.
Potem, ker je skrb za otroka STARŠEVSKA DOLŽNOST (po zakonu)
Potem, ker so stiki SODNO DOLOČENI.
Pa ker ga ima otrok rad.[/quote]
Kar poglej kaj pišejo samski dečki tu na monu. On ti ne bo čestital/namenil pozornost, za RD, ker to ni predpisano z zakonom, je eden od njih pisal oni dan…. Kaj ti to pove?
Da nima nobenih moralnih vrednot, ker to kar ti pišeš ni zakonsko vprašanje, to je vprašanje moralnih vrednot, ki so NAD zakoni! In tega premnogi niso imeli priložnost dobit v svojih primarnih družinah in zato tudi nimajo česa dat naprej – jebivetri…
Zakaj ženska sploh spusti takega infantilneža nase, kam se ji tako mudi? Zakaj se prej ne prepriča s kom ima opravka?
Očitno niti sama ne ve…. :/[/quote]
Sori, zame to ni izgovor.
Se strinjam, da bi morale ženske bolje izbirati….ampak dosti moških se pred prihodom otroka precej uspešno
pretvarja….tudi na tem forumu smo brali traktate, kako lagati ženskam, da jih dobiš, kako manipulirati
itd…
Ampak ko je enkrat otrok na svetu NI IZGOVORA. Jaz sem strogo zato, da se lepo dece postavi ob zid –
ali boš skrbel za otroka kot se gre, ali pa ornk kazen.
Ne pa da skomignemo z rameni….eh, sej je itak jebiveter…..ti’m jest dala jebivetra….al se zresni, al pa
v čuzo, al pa za vsak neizvršen obisk otroka 1000 € za prestane duševne bolečine otroka….
Bi se hitr zresnili.
Bolj težko…[/quote]
Jaz sem napisala, da je NEVZGOJEN. Torej, da nima vzgoje. Napisala pa sem, da NI RAZVAJEN. Vsak, ki je nevzgojen, še ne pomeni, da je razvajen.[/quote]
Ja pa pomeni ravno to! Ostane razvajen, zaradi nevzgoje mu ostane infantilna miselnost zaradi katere ni sposoben normalnega odnosa v partnerstvu.
Očitno niti sama ne ve…. :/[/quote]
Se strinjam, da bi morale ženske bolje izbirati….ampak dosti moških se pred prihodom otroka precej uspešno
pretvarja….tudi na tem forumu smo brali traktate, kako lagati ženskam, da jih dobiš, kako manipulirati
itd…
Ampak ko je enkrat otrok na svetu NI IZGOVORA. Jaz sem strogo zato, da se lepo dece postavi ob zid –
Ne pa da skomignemo z rameni….eh, sej je itak jebiveter…..ti’m jest dala jebivetra….al se zresni, al pa
v čuzo, al pa za vsak neizvršen obisk otroka 1000 € za prestane duševne bolečine otroka….
Bi se hitr zresnili.[/quote]Skela hodiš po robu možatosti… 😉 :)))
:)))
Temu bi se reklo zapoznela vzgoja, ki bi jo morala izvest “mati država” pa dvomim, da jo kdaj bo, ker jo upravljajo ravno taki, ki so x žensk zapustili z otroki vred…. Kar poglej koga imamo na oblasti… :/
On, ne strinjam se, da je razvajen. Samo nevzgojen, neprilagojen, marsikdo bolan (v smislu depresije ali kaj takega), se pa strinjam, da je infantilen.
Pod razvajenost si jaz nekaj čisto drugega predstavljam. To so zame tisti, ki se jim je preveč streglo.
Zato pa tudi v šoli težko ločijo otroke, ki so nevzgojeni, ker so razvajeni in tiste druge, ki delajo nered, so nasilni ali kaj takega, ker so doma trpinčeni, zanemarjeni. Na prvo oko sta oba otroka problematična. En je tak, ker ga preveč ujčkajo, razvajajo, drug pa tak, ker ga zanemarjajo.
On, k sreči imamo ženske možnost kontracepcije :). Kako pa je zastonj ponujanje ženske? A da kar pere gate, lika srajce, od moškega pa dobi samo seks?
itd…
Bi se hitr zresnili.[/quote]Skela hodiš po robu možatosti… 😉 :)))
:)))
Temu bi se reklo zapoznela vzgoja, ki bi jo morala izvest “mati država” pa dvomim, da jo kdaj bo, ker jo upravljajo ravno taki, ki so x žensk zapustili z otroki vred…. Kar poglej koga imamo na oblasti… :/[/quote]
Jah, bo treba mal delat na “ženski kvoti” a ne? Ne vem, kaj je “možatega” na tem, da se borim za
pravice in dobrobit otrok?
To ni vzgoja, to je izvajanje zakonov. Starševske dolžnosti imata oba starša….ampak če bo mama
zginla za par dni al pa zanemarjala otroka, bo tristo inštitucij skočilo u luft….pa cajtengi, pa Tedniki…
Ata pa sicer ima PRAVICO skrbeti za otroka, če se pa požvižga na lastno dete, ne doživi nobenih
posledic. Je pač tako , al kaj? Zakaj že?
Če ne skrbi za otroka KRŠI ZAKON. Otrok je NJEGOV.
Bo pač treba začeti take očete tožiti, da bodo plavi in črni….
Res je tako. Ene ženske so malo bolj “možate” po značaju, ampak zato nič manj privlačne za moške, ki so malo bolj ženskega značaja. Tako je narava naredila, ni potrebe po “razburjanju”.
To se zgodi v tistih primerih, ko je ženska tista, ki si neizmerno želi otroka, moškemu pa je bolj ali manj vseeno in zato ustreže njeni želji.
Zato bi se v takšnih primerih tudi ženske morale malo zamisliti in se skupaj odločiti le, če si oba resnično želita otroka, ne pa moškega le izkoristiti kot osemenjevalca.
Potem pa ženska joka, da mora sama skrbeti za otroka.
Problem nastane, ker ljubezni ne moreš izsiliti in od moškega zahtevati, da ima otroka rad.
Pa čeprav ga zapreš v zapor, to ne bo prineslo ljubezni. Ampak še več zamer in sovraštva.
Res je tako. Ene ženske so malo bolj “možate” po značaju, ampak zato nič manj privlačne za moške, ki so malo bolj ženskega značaja. Tako je narava naredila, ni potrebe po “razburjanju”.[/quote]
Kaki so pa moćki, ki so bolj ženskega značaja? A nosijo krilo in štikle ali kako :)?[/quote]
Jaz jih poznam ene par.
Eden je “umetnik”….(ok, mal sem žleht, sej nekej slik je dejansko prodal)…in vse, prav vse odločitve
prepušča svoji boljši polovici….poleg tega se blazno boji pajkov….in ga mora ona “reševati” pred njimi..
In nasploh je tak …mehek….ne znam drgač povedat…
Drugi je vzreditelj psov….kaj on dela s temi cucki (sori, imam rada pse, ampak preveč je preveč), špila
jim mamico, se jim posveča 100 na uro….govori z njimi, kot da so otroci….meni bolno….in seveda isto –
– žena fura familijo, ker on živi samo za pse.
Čeprav – v teh primerih meni ne potegne tako zelo na ženski značaj, kot na nezrelost….večni otrok?
To se zgodi v tistih primerih, ko je ženska tista, ki si neizmerno želi otroka, moškemu pa je bolj ali manj vseeno in zato ustreže njeni želji.
Zato bi se v takšnih primerih tudi ženske morale malo zamisliti in se skupaj odločiti le, če si oba resnično želita otroka, ne pa moškega le izkoristiti kot osemenjevalca.
Potem pa ženska joka, da mora sama skrbeti za otroka.
Problem nastane, ker ljubezni ne moreš izsiliti in od moškega zahtevati, da ima otroka rad.
Pa čeprav ga zapreš v zapor, to ne bo prineslo ljubezni. Ampak še več zamer in sovraštva.[/quote]
Lahko da. Ampak vsaj vedelo se bo, da je otrok DOLŽNOST in ne ena “napaka” od katere se lahko
brez posledic zbeži….kot je to zdaj.
Meni se pa bolj zdi, Robi, da gre za primere, ko pač seksata kar tako, brez zaščite in upata, da ne bo nič posledic. Če bi si ga ona res želela otroka, bi prej poskrbela, da ima streho nad glavo in tako naprej. Jaz mislim, da je dosti takih, ki preprosto ne razmišljajo, torej oba ne razmišljata. Potem pa posledice ostanejo njej. Večina žensk potem skozi nosečnost, porod vzljubi otroka. Verjetno je to potem bistvena razlika med enim in drugim. Oče pa ne čuti nosečnosti in potem ne vzljubi otroka. To je mišljeno za nekatere očete, ne za vse, da ne bo pomote.
Forum je zaprt za komentiranje.