kdaj alkoholik?
zdravljenje še zdaleč ni samo prenehanje pitja alkohola. alkoholik, ki samo neha piti, lahko postane še bolj neznosen kot prej, še posebej neha pod prisilo.
bistvo zdravljenja je (poleg abstinence) v spremembi celotnega načina življenja. zato je pomembno, da se v zdravljenje vključi tudi žena, po možnosti še otroci.
Jamajka, praviš, da je dober oče…
Kaj to pomeni? Da predno gre v službo, spije štamperle, dva…pivo, dve…po službi štamperle, dva….in tako naprej.
Pelje kdaj otroke? Je takrat nabasan? To je alkoholik in slab oče.
Pije pa ne pelje otrok? Kar pomeni, da so otroci vedno s tabo, saj on v tem času pije. Spet alkoholik in slab oče.
Žal.
Glej, eno izkušnjo imam za sabo. Res ni bilo otrok, je bilo pa dosti pijače. In ko sem se vprašala o prihodnosti: mu bom lahko zaupala otroka….ali pa….morda bom kje zadržana in bom njega poslala po otroka….je bil odgovor NE, saj bo morebiti ravno takrat na štamperlu. In nisem več dolgo pomišljala. Seveda pa to ni bil poglavitni razlog, je pa eden od tavečjih.
O temu ali je človek alkoholik ali ni, lahko razglabljamo do nezavesti. Pa tudi če je! Poznam nekaj takih, ki jim kar uspeva piti in še vedno nekako uspevati. Problem je v tem, da takim ne moreš zaupat. Prej ali slej bodo njegove odgovornosti na tvojih ramenih, prej ali slej bo skrb zanj in ostale člane družine spet na tebi….če pije vsak dan si jaz predstavljam moškega, od katerega imam bolj malo…ali se morda motim?
Res je. Skoraj vsak. Smo tudi vinorodna državica, torej tudi vina imamo na pretek.
Pa šnopsa , brinjevca . Kdo bi se odrekel tem užitkom?
Saj smo vendar samo enkrat na svetu.
V vinu je resnica.
Vino ti daje moč.
Ob pijači se zbirajo prijatelji.
Kadar prihaja na mizo vino, odhajajo skrivnosti.
V vodi je lahko utoniti, še laže pa je v vinu.
Pil sem, da bi vas pozabil, da bi me prenehala preganjati vaša slika… Toda , ko sem bil pijan, sem vas videl dvojno.
Pijanost je prostovoljna norost.
Pijanost je začasen samomor.
Bog je ustvaril samo vodo, človek je napravil vino.
Dobro vino in lepa žena – to sta dva najlepša strupa.
Vsak krčmar ima rad pijanca, samo ne za svojega zeta.
Če človek pije malo, je dober kot ovca; če popije malo več, postane hraber kot lev; če prekorači mero, je okruten kot tiger; če pa mu pijača postane strast, je podoben svinji, ki se valja po blatu, nazadnje napravi iz sebe še opico. (Židovski pregovor)
Poglej, ne mislim zdaj tu opravičevati njegovo pitje, ker sem sama prosila za mnenje – glede alkohola, toda nekatere stvari preprosto ne držijo.
“Pelje kdaj otroke? Je takrat nabasan? To je alkoholik in slab oče.”
– Ja, pelje deklico v šolo in takrat ne spije niti ta šilček. K večjemu ga spije ko se vrne domov. Ko gre na rojstni dan ali kam drugam, kje ve, da bo spil več kot ponavadi, ga nekdo drug vozi domov. Toliko po tej točki.
JE dober oče.
“Kar pomeni, da so otroci vedno s tabo, saj on v tem času pije. Spet alkoholik in slab oče.”
– Ravno nasprotno. Z hčerko se ukvarja več kot jaz, ker sem kronični bolnik in ne premorem večjih fizičnih naporov. Jaz trdim – spet dober oče.
Kar pa zadeva otroka, ŠE VEDNO mu lahko zaupam hčerko, ker vem, da bo dobro skrbel zanjo! Zdaj je pač tako. Kako bo, če se bo stanje poslabšalo, ne vem.
Ne mi zamerit, hvaležna sem za vaša mnenja na vprašanje: KDAJ ALKOHOLIK, toda, ne ocenjevat, prosim, njegove očetovske kvalitete, ker jaz kot mati pazim kot levinja svojega otroka in najbolje vem kakršen je do nje.
Hvala vsem za sodelovanje.
lp
Joj, same sitnobe, ta antialkoholičarska sekta. Jaz sicer ne pijem več kot pivo na teden, nimam niti časa, niti želje popivat, ampak štirikrat na leto, ko pa grem na kak hud koncert se zdivjat, jih pa spijem tudi pet. Si zaslužim. Smrdim po piru in švicu kot žvau in uživam do nezavesti. Pa kaj.
Zdaj pa kavsajte, perjad narepenčena!
Mož pije, ker si v pijači išče tolažbo in beg pred zoprno ženo.
Krivda, da je začel piti je ženina, zato VEDNO zdravijo tudi ženo.
Jamajka, pojdi se zdravit najprej ti, potem ko se boš ozdravila bo pa mož sam prenehal pit.
Da si zoprna se vidi iz tvojih postov, saj moža stalno skušaš nadzirat, se vtikaš v vsako malenkost, ne zaupaš mu, šteješ mu kozarce….
****a veš, da 15 procentov tistih, ki ENKRAT NA TEDEN uživajo alkohol, pristane med alkoholiki, potrebnimi zdravljenja?*****
Spider ne verjemi vsega, kar pišejo ali govorijo v medijih.
Sicer pa so mnenja, kdo naj bi bil vse potreben zdravljenja močno razlikujejo. Kar poglej, spiješ na morju 4 pire, pa te nekateri že pošiljajo na zdravljenje.
Forum je zaprt za komentiranje.