kdaj alkoholik?
Verjetno misli, da ni odvisen, ker:
1. Redno hodi v službo
2. Je urejen in čist
3. Nikoli ga ne zanaša
4. Plačo prinese domov
5. Skrbi za družino
6. Je dober oče
7. Če ni alkohola, ga pač ne bo pil, ni važno kak dolgo je to
8. Nima otegnitvenih simpotoma ko ne pije
9. Ni agresiven
Kar pa zadeva razlog zakaj zvrne šilček, ni ga treba iskati v nesrečnem otroštvu niti v čem podobnem, ker, ko sem ga vprašala, če res mora spiti še ta pir, mi je odgovoril:
“Če pa mi paše, ko je tak vroče!”
Vedno sem bila prepričana, da ljudje pijejo zaradi tega, KER JIM PAŠE, ne pa zaradi nesrečnega otroštva! Tukaj imam dokaz za to!
Tudi jaz včasih spijem kakšno pijačo ( če je kakšna priložnost ), toda če me par ur potem nekdo spet vpraša, rečem “Ne, hvala, sem že enga spila!”
Kar pravi Žan drži. Imam osebno izkušnjo in ta je grozna. Če njegovo početje moti tebe, pomeni, da je res nekaj narobe. Moral bo upoštevati tvoje želje, drugače bo šlo z vama navzdol. Dokler pa si sam ne bo priznal, da je alkoholik, se ne da nič narediti, ker je zdaj res SAMO OD NJEGA odvisno, kako bo z vama. ( moja prijateljica je po 10. letih priznala, da je alkoholik, kaj smo pa doživljali v tem času mi-mislim njena otroka, pa se rajši ne spominjam……)
Vse najboljše vama želim
Hvala vsem, hvala tudi tebi Rudy na lepih željah! Poročena sva 15 let in imava otroka. Drugače je čudovit človek in krasen oče. Toda, jaz rabim nekaj več. Čeprav mi je težko vrečt v smeti 15 let skupnega življenja, sem zelo odločna v tem, da nekaj ukrenem. Ne bom se več smilila sama sebi, ker to ni nobena rešitev! Dala sem sama sebi rok 6 mesecev, da si porihtam življenje. Da pa ne bi bilo pomote, sem se odločila še na ta korak, da zberem še vaša mnenja, ker več glav več ve. Potem mi nihče ne bo mogel očitati, da sem jaz “prezahtevna” žena, in da nisem naredila vse kar sem lahko z moje strani.
Osebno se strinjam s mnenjem Ku*eca24, da še ni kronik, ampak me skrbi, da bo ta njegova pot šla še navzdol… Jaz pa nimam namere opazovati, kako to gre… Še manj jo pa deliti z njim. Toliko se še cenim!
Ko sem se priselila sem, sem zgrožena ugotovila, da tukaj skoraj vsi pijejo ( v naši okolici ), in ko so me nudili z pijačo, me silili naj pijem, sem vsakič dobila živčni napad! Če rečem NE – pomeni NE! In, veste kaj, jaz sem ta čudna! Z mano nekaj ni v redu… Ker sem tolk različna. Naj bo! Čudna sem. Ampak še vedno se imam rada in se ne dam zaje*****!
lp
Najbolje je, da greš sama poslušat v klub anonimnih alkoholikov. Nekaj boš sigurno odnesla od tega, ker je alkoholizem zelo zapletena stvar. Če mu boš sedaj rekla, da naj neha piti, se to sigurno ne bo zgodilo. Pijanec reagira šele tedaj, ko je postavljen pred zid. Pa še takrat je vprašanje, v katero smer se bo obrnil.
Zdravljenje alkoholizma je dolga pot, ni stvar l meseca, pač pa leta dolga.
Kje sem že prebrala, da imamo samo en cilj, pa še tega včasih zgrešimo.
Sicer sem čisti laik glede tega, ampak menda obstaja več faz alkoholizma?
Ena srednja je menda ta, da ga dosti neseš.
Sem pa-žal-srečal že veliko alkohoholikov čisto na koncu, take, ki pri 30 zgledajo, kot da so stari 50 in se tresejo huje kot moja 80-letna stara mati…Mislim da alkoholik v že bolj zaključni fazi, ali kako naj rečem, spije le malo, pa ga že totalno rukne in je pod dozo.
Ve kdo več o tem?
Jasnis prosim ni ti treba žalit ljudi ki jih ne poznaš. Zase in za svoje prijatelje (ki spijejo ravno toliko kot jaz ali pa kdaj še kaj več) ne bi mogla reči da sem-smo pijanka-ci težkega kalibra.
Napisala sem 4 pive na dan. To lahko pomeni da spiješ eno pri kosliu ob 13.00, eno popoldne npr. ob 16 in dve zvečer ko greš ven. Ne vem no, ampak večina ljudi ki jih jaz poznam takšno količino še kar dobro “nese”. Mogoče se pa res družim z samimi pijanci in sem pijanka tudi jaz.
Čeprav po dopustu od 8.8. nisem spila nič, ne kadim in brez problema pretečem 8-10 km. Živim zdravo, hodim v hribe, spijem dva do tri litre vode na dan, pazim kaj jem…. in potem mi bo rekle da sem pijanka??? oz pijanka težkega kalibra???
Aja pa še to…napisala sem da mi ni problem spit 4 piva na dan, o tem ali se mi kaj pozna ali ne nisem napisala nič, tako da draga janis drugič preden obsojaš malo boljše preberi.
lp pa upam, da bosta jamajka in mož našla kakšno skupno rešitev.
P.S. Drugače pa je moj stric na tak način (je imel zdraven trgovine kamor je delal kafič)… vsako jutro oz vsak dan po malo v par letih postal ta pravi pijanec. žena je na koncu z živci in cela familija trpi kot le kaj.
Bil sem na zdravljenju – ni mi žal – pred 5. leti in ostalo nas je le kakih 20% ali manj, ki smo še vedno trezni. Zdaj raje ne probam, čeprav mislim, da bom kmalu “moral” tu in tam na kakšnem sprejemu… ker kar malo preveč bodem v oči.
Ne vem sicer, če že imata kaj otrok, vsekakor bodo najbolj nastradali oni… Pomeni se malo z njim, čeprav sem prepričan, da ti ne bo priznal tega da je odvisnik…
Mimogrede – za mene bi 98% ljudi dalo roko v ogenj, da nisem nikdar (preveč) pil in da sem čiszo ok, pa tudi tam sem menda malo izstopal – ker so me nekateri zamenjali za terapevta, pa sem bil vseeno jaz na zdravljenju. Mislim pa da bo najtežje pred okolico – sami pri sebi velikokrat vemo, da smo potrebni kakne terapije, pa nas je strah tega, KAJ BODO REKLI DRUGI. Ampak življenje je pa vajino in ne ga zavozit. Drugi bodo samo privoščljivi, ko bo šlo pri vama navzdol… Taki pač smo ljudje…
Ej, no, ne se kregat! Grem si hitro zapomnit to stran, če bo Primož zbrisal, spet ne bom imela kaj pokazat možu! Pa vsi ste se tako trudili, da mi pomagate!
Mene tolk ne bi motilo, če bi moj spil 4 pira, ko smo nekje veni s prijatelji, to bi še razumela. Mene moti ta šilček, ali dva, ki ga redno spije.
Hvala ti, Muci, bova že uredila, na ta ali drug način!
lp
Ja, v začetku pitja toleranca raste, vedno več ga mora spit, da se ga prime, ko pa so že jetra načeta, pa toleranca pada in ga potrebuje vedno manj.
Jetra namreč “predelujejo” strupe, ki pridejo z alkoholom v telo in v začetku, ko še niso poškodovana so sposobna predelati velike in vedno večje količine, ko pa so okvarjena pa že manjša količina alkohola povzroči pijanost, saj jetra že majhne količine alkohola ne morejo “razstrupiti”-tako nekako
l.p.
Ojla, Boštjan!
Veš, malo težko je nekoga spraviti k zdravljenju, če vsi okoli njega pijejo
( on še najmanj )! V naši družbi danes velja, da je alkoholik tisti, ki hodi okrog dveh zjutraj cik-cak po cesti in spi v kakšni grabi! Če bi samo kje omenila, da mislim, da je moj latentni alkoholik, bi me verjetno vsi popljuvali in mi rekli da sem nora… Tako je to… Nekdo je že rekel, da je tukaj v našem kraju že v zraku 0,5 promilov in je težko ostati trezen!
lp
Dragi Boštjan! Dobro vem kaj vse si prestal (v podobni situaciji je moja prijateljica) in prav občudujem te, da že 5 let nisi poskusil pijače!!! Upam, da ti bo to še naprej uspevalo, ne vem , če res drži, da te okolica obsoja!Jaz nikakor ne in če priznaš, da si imel probleme s pijačo in da si sedaj ozdravljen in da zato ne boš na raznoraznih sprejemih ničesar popil-MORAŠ POVEDATI IN TO VSEM, pa sploh ne premišljuj kaj drugi mislijo, ni pomembno!!! Pomembno pa je , da ti veš, da si zmagovalec, ja samo to šteje!!!!!!!
SREČNO
Ti, Boštjan, se boš še zdravil, verjemi mi. Naredil boš recidiv zato, ker “moraš” na sprejemih kaj popiti, ker “preveč bodeš v oči” !!! Ta tvoja izjava samo potruje to, da v glavi še nisi razčistil, kaj je alkoholizem in kaj ne in kako se zdravi. Torej je bilo tvoje prvo zdravljenje zaman? Škoda! Res škoda! Ker bo potemtakem tudi tvoje drugo zdravljenje lahko zaman? In morda celo tretje, kdo le bi vedel? In tako bo tvoje življenje sestavljeno iz ponavljanj napak, iz recidivov ????? Zato, ker “bodeš v oči” ?
marija (1)
Kaj imaš sedaj bit užaljena?
Saj si se sama bahala, kako ti ni problem spit štiri pire, pa si ženska. Če počasi piješ čez cel dan (od jutra do večera), ti res ni treba bit hud pijanec, si pa na dobri poti tja. Da pa zliješ zvečer vase en liter pira na en liter podlage od popoldne, pa ne boš trdila, da se ti ne pozna? Lepo te prosim. Če se ti ne, se zamisli nad svojim pitjem in pitjem svoje družbe. Če pa si pijana, pa ne vem, zakaj potem zagovarjaš moža od jamajke, češ da to ni “nič takega”, saj tudi ti to delaš. Se ti vse redu in OK, da je človek štiri dni pribit kot macola?
Če mož od jamajke po štirih pirih ni pijan, je to že velik znak za alarm. Če pa je pijan, je pa tudi znak za alarm, da mora vsak dan toliko vase zliti, dokler ne zmanjka. En dan veselica v kampu, OK, se razume, ampak da si štiri dni cel dan pribit in to odrasel človek, ne mulc brez pameti, , pa, sori, muci, ni nič za zagovarjat, kot to ti počneš. Jamajko upravičeno skrbi, saj je pol tega naroda pijandur, ki jih na žalost čisto preveč ljudi zagovarja.
Kako sicer živiš, muci, me nič ne briga – itak da pol Slovenije živi športno in pije samo vodo, ko pridejo pa v kamp, se jim pa utrga in je športnega vedenja, zlasti pa pitja vode takoj konec. Zakaj čutiš potrebo, da zagovarjaš tuj alkoholizem, mi je pa glede na tvoje dopustniške pivske navade morda že bolj jasno. Če je to zate obsojanje, da ti človek pove resnico, so be it.
Forum je zaprt za komentiranje.