Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kateri kraj na svetu bi najraje obiskali, če bi si to lahko privoščili?

Kateri kraj na svetu bi najraje obiskali, če bi si to lahko privoščili?

Popay, daj ga no srat. Nisi bil v ZDA, pa že kar veš, da je Amerika nikakva? No, lahko ti povem, da še zdaleč ni tako. Do zdaj smo bili 5x in upam, da bomo šli še nekajkrat. ZDA so prostrane in velike, da se enemu povprečnemu Evropejcu to le težko sanja. Vse na veliko, široko. Še parking placi so skoraj 1x večji od naših, pa postelje v hotelih tudi:))
Mesta so čudež arhitekture. Stolpnice s 140 nadstropji ali pa pisane hiše v starem delu San Francisca, ki so preživele številne požare. Mesta so gotovo nekaj posebnega, vendar ni nič tako posebno kot so njihovi narodni parki. Pogledali smo si Grand Canyon, človek misli, da ga bo kar kap ruknila od te lepote! Par dni preživeli v Yosemitu, skoraj 2 tedna v parku Yellowstone.
Folk je preprost, ampak so večinoma prijazni, gostoljubni, radi navežejo kontakt, Evropejce imajo radi in jih sprašujejo o Evropi.
Pojdi vsaj 1x v Ameriko (ZDA), pa me zanima, če boš še rekel, da je nikakva.[/quote]

Naslednjič pusti turistične točke in si oglej pravo Ameriko. Mislim, da boš šokirana.

Popay, daj ga no srat. Nisi bil v ZDA, pa že kar veš, da je Amerika nikakva? No, lahko ti povem, da še zdaleč ni tako. Do zdaj smo bili 5x in upam, da bomo šli še nekajkrat. ZDA so prostrane in velike, da se enemu povprečnemu Evropejcu to le težko sanja. Vse na veliko, široko. Še parking placi so skoraj 1x večji od naših, pa postelje v hotelih tudi:))
Mesta so čudež arhitekture. Stolpnice s 140 nadstropji ali pa pisane hiše v starem delu San Francisca, ki so preživele številne požare. Mesta so gotovo nekaj posebnega, vendar ni nič tako posebno kot so njihovi narodni parki. Pogledali smo si Grand Canyon, človek misli, da ga bo kar kap ruknila od te lepote! Par dni preživeli v Yosemitu, skoraj 2 tedna v parku Yellowstone.
Folk je preprost, ampak so večinoma prijazni, gostoljubni, radi navežejo kontakt, Evropejce imajo radi in jih sprašujejo o Evropi.
Pojdi vsaj 1x v Ameriko (ZDA), pa me zanima, če boš še rekel, da je nikakva.[/quote]

Naslednjič pusti turistične točke in si oglej pravo Ameriko. Mislim, da boš šokirana.[/quote]
Komunajzar?

Pingvine sem gledala na južnem otoku New Zealanda . :))

V bližini imam
-ravnino
-gričevnast svet
-hribovje
-Alpe
-reke, potoke in jezera
-morje
-vasi in mesta
– velemesta: Dunaj, Budimpešta, Zagreb
-mir in ropot

Naslednjič pusti turistične točke in si oglej pravo Ameriko. Mislim, da boš šokirana.[/quote]

Sem že napisala, da smo bili 5x. Pa še bomo šli, če bodo le sredstva na voljo. Misliš, da živim v nekem mehurčku in ne vem, kaj vse je možno videti v ZDA? Da so predeli, kamor niti policija ne upa? Da so nekatere četrti zelo nevarne zaradi tolp?
In zakaj točno misliš, da naj bi ljudje, ki v ZDA potujejo TURISTIČNO, vse to šli gledat? Nas naj to zanima ali kaj? So mogoče samo ZDA tudi nevarne in nobena druga država? A ti hodiš kot turist po vsem svetu in ne greš pogledat lepih točk, ampak tiste umazane, grde in nevarne? Glej, če ti je to v veselje, kar izvoli. Mi gremo v ZDA na dopust. In na dopustu radi vidimo kaj lepega in se sprostimo. Ne vem, zakaj bi rinili med klošarje, v nevarne četrti, v umazane kraje in v okrožja pod nadzorom tolp. Če koga to veseli, pa kar….

Sem že napisala, da smo bili 5x. Pa še bomo šli, če bodo le sredstva na voljo. Misliš, da živim v nekem mehurčku in ne vem, kaj vse je možno videti v ZDA? Da so predeli, kamor niti policija ne upa? Da so nekatere četrti zelo nevarne zaradi tolp?
In zakaj točno misliš, da naj bi ljudje, ki v ZDA potujejo TURISTIČNO, vse to šli gledat? Nas naj to zanima ali kaj? So mogoče samo ZDA tudi nevarne in nobena druga država? A ti hodiš kot turist po vsem svetu in ne greš pogledat lepih točk, ampak tiste umazane, grde in nevarne? Glej, če ti je to v veselje, kar izvoli. Mi gremo v ZDA na dopust. In na dopustu radi vidimo kaj lepega in se sprostimo. Ne vem, zakaj bi rinili med klošarje, v nevarne četrti, v umazane kraje in v okrožja pod nadzorom tolp. Če koga to veseli, pa kar….[/quote]

Naš Popaj kar ve, da je 10 milijonov kvadratnih kilometrov 6 tisoč kilometrov stran nikakvih. Približno tako resno ga je tudi treba jemati…

Rad potujem, sem bil že v ogromno državah ampak najbolj me pa mika Japonska ne Tokyo temveč jug

Ogromno je destinacij, ki si jih verjetno ne bom mogla privoščiti: Japonska, Avstralija, Nova Zelandija, daljše potovanje po ZDA, tako po vzhodni kot po zahodni obali, Kanada …
Ampak na srečo mi ostaja še ogromno časovno in finančno dosegljivih destinacij po Evropi, tako da mi nikoli ne bo zmanjkalo idej za potovanja. Žal zmanjka predvsem financ 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close