Kateri kraj na svetu bi najraje obiskali, če bi si to lahko privoščili?
Take bolj oddaljene (po kilometrih in kar se uresničitve tiče) želje, v tem vrstnem redu:
Japonska
Avstralija
Nov Zelandija
kak mesec potepanja po ZDA – zahodna obala in narodni parki
Mavricius ali Sejšeli
tudi zgoraj omenjeno potovanje s transsibirsko železnico bi bilo fajn
Med bolj uresničljivimi oziroma realnimi željami:
severni del Nemčije in Poljske
Škotska
JZ Anglija – Cornwall
Normandija/Bretanija ponovno + mogoče otok Jersey (pa še kaj Francije)
severna obala Španije
.
.
.
Ne, želja in idej za potovanja nikoli ne zmanjka. Evrčkov in časa pa zmeraj.
Popay, daj ga no srat. Nisi bil v ZDA, pa že kar veš, da je Amerika nikakva? No, lahko ti povem, da še zdaleč ni tako. Do zdaj smo bili 5x in upam, da bomo šli še nekajkrat. ZDA so prostrane in velike, da se enemu povprečnemu Evropejcu to le težko sanja. Vse na veliko, široko. Še parking placi so skoraj 1x večji od naših, pa postelje v hotelih tudi:))
Mesta so čudež arhitekture. Stolpnice s 140 nadstropji ali pa pisane hiše v starem delu San Francisca, ki so preživele številne požare. Mesta so gotovo nekaj posebnega, vendar ni nič tako posebno kot so njihovi narodni parki. Pogledali smo si Grand Canyon, človek misli, da ga bo kar kap ruknila od te lepote! Par dni preživeli v Yosemitu, skoraj 2 tedna v parku Yellowstone.
Folk je preprost, ampak so večinoma prijazni, gostoljubni, radi navežejo kontakt, Evropejce imajo radi in jih sprašujejo o Evropi.
Pojdi vsaj 1x v Ameriko (ZDA), pa me zanima, če boš še rekel, da je nikakva.
Popay, daj ga no srat. Nisi bil v ZDA, pa že kar veš, da je Amerika nikakva? No, lahko ti povem, da še zdaleč ni tako. Do zdaj smo bili 5x in upam, da bomo šli še nekajkrat. ZDA so prostrane in velike, da se enemu povprečnemu Evropejcu to le težko sanja. Vse na veliko, široko. Še parking placi so skoraj 1x večji od naših, pa postelje v hotelih tudi:))
Mesta so čudež arhitekture. Stolpnice s 140 nadstropji ali pa pisane hiše v starem delu San Francisca, ki so preživele številne požare. Mesta so gotovo nekaj posebnega, vendar ni nič tako posebno kot so njihovi narodni parki. Pogledali smo si Grand Canyon, človek misli, da ga bo kar kap ruknila od te lepote! Par dni preživeli v Yosemitu, skoraj 2 tedna v parku Yellowstone.
Folk je preprost, ampak so večinoma prijazni, gostoljubni, radi navežejo kontakt, Evropejce imajo radi in jih sprašujejo o Evropi.
Pojdi vsaj 1x v Ameriko (ZDA), pa me zanima, če boš še rekel, da je nikakva.[/quote]
Hvala za to, sej vse to si tud sam želim videti in doživeti, to veličino xxxl, vsega. men je raj tukaj v teh krajih, v katerih živim. Nikakva sem napisal, ker me njihov stil življenja ne prepriča o res dobrem življenju, po tem kar vidim, po filmih in dokumntarcih. Vsekakor, si pa to želim videti v živo. Tako, ko govorijo tisti, ki jih poznam in so bili tam, pa ne slišim pač nič dobrega o Ameriki.
Pojdi vsaj 1x v Ameriko (ZDA), pa me zanima, če boš še rekel, da je nikakva.[/quote]
Hvala za to, sej vse to si tud sam želim videti in doživeti, to veličino xxxl, vsega. men je raj tukaj v teh krajih, v katerih živim. Nikakva sem napisal, ker me njihov stil življenja ne prepriča o res dobrem življenju, po tem kar vidim, po filmih in dokumntarcih. Vsekakor, si pa to želim videti v živo. Tako, ko govorijo tisti, ki jih poznam in so bili tam, pa ne slišim pač nič dobrega o Ameriki.[/quote]
Ljudje, ki so se vrnili iz ZDA , so večkrat izjavili, da je “Amerika” pri nas.
Vsekakor je zanimiva, ogromna, velike razlike v vsem. Zanimivo za videt, brez dvoma.
Jaz še nisem bila. Pred 5-6 leti sem bila že na tem da grem (z možem), a je nekaj prišlo vmes, da se nikakor ni dalo iti. Potem sva par let kar prestavljala, sedaj pa ni več denarja. Če bi imela finančno možnost, bi sigurno šla.
Jap..pa totalni dolgcajt…eno in isto…vsak dan…destinacije brez duše, brez zgodovine, brez pristnosti … faking nič od nič…že od nekdaj nimam prav nobene želje po taki eksotiki …
Mene zanimajo škotske destilarne, irske pivovarne, angleška zgodovina, nizozemski kolesarski fenomen, skandinavska arhitektura, pokrajina, ljudje s popolnoma drugačno kulturo od naše…
Če so vam take zadeve brezvezne, ste tud sami brezveznjaki…[/quote]
Popolnoma drugačno kulturo od naše? No ta je pa res dobra :-))[/quote]
Kulturo obnašanja, medsobojnih odnosov, smisel za sočloveka, lajf u izi, itd…
To si želiš? Pa saj to vidiš na vseh koledarjih za 1 €. In kaj boš delu?
Pessda, morje! <3 Palme, toplo morje, ribce. muska….[/quote]
Jap..pa totalni dolgcajt…eno in isto…vsak dan…destinacije brez duše, brez zgodovine, brez pristnosti … faking nič od nič…že od nekdaj nimam prav nobene želje po taki eksotiki …
Mene zanimajo škotske destilarne, irske pivovarne, angleška zgodovina, nizozemski kolesarski fenomen, skandinavska arhitektura, pokrajina, ljudje s popolnoma drugačno kulturo od naše…
Če so vam take zadeve brezvezne, ste tud sami brezveznjaki…[/quote]
Evo točno to ..nekaj od tega sem že uspela videt, Normandijo, Bretanijo (tja bom še šla..vrhunsko lepo in očarljivo), jug Anglije. Naš avtodom še čaka kompletna Skandinavija..časa je premalo pa novcev seveda.
Še enkrat Mauritius (bili so časi, ko smo si z družino to lahko privoščili, menim, da ne bomo mogli nikoli ponoviti).
En teden New yorka, moja osebna želja.[/quote]
isto jaz, sva bila na mauritiusu ene 10 let nazaj, res najlepše do zdaj..bi še sicer lahko šla, ampak se mi zdi škoda časa in denarja za isto destinacijo..marsikje smo bli..moja želja zdaj je indija in taj mahal, ali pa mogoče galapaško otočje.
Forum je zaprt za komentiranje.