Kam marca
nefretete, pozdravljena!
Se smem priporočiti za kakšne informacije o Mehiki tudi jaz? Oktobra ali novembra naslednje leto bi šla z možem tja, v lastni režiji.Zanima naju možnost najema avtomobila,da bi lahko sama raziskovala. Ali pa je morda promet preveč kaotičen,da bi si človek upal voziti sam? Zanima naju tudi,kaj priporočaš za oglede, oz. tvoje izkušnje na različnih destinacijah,pravzaprav naju zanima vse,kar lahko poveš. Najlepša hvala za odgovor.
lp,Rosie
hola amiga!
jaz izkušenj z najemom avtomobila nimam, ker ga nisva vzela. lahko pa ti povem samo, da so ceste po večini obupne, ovinkaste, veliko imajo ležečih policajev, ki so približno 3x večji in višji kot pri nas… mehika ima veliko veliko prometnih nesreč s smrtnim izzidom, zato delajo take ležeče policaje, da ti je slabo od vožnje.. 🙂 predvidevam, da najeti avtomobili niso kaj prida kvalitetni, zato je najbrž potrebna velika pazljivost na teh policajih, če ne misliš seveda plačevat popravila avta (glede na to da si turist in te poskušajo prav povsod olupit)… velika pezljivost je potrebna predsvem ponoči, saj niso nič označeni in kar naenkrat lahko skočiš ali celo nasedeš… imaš prav, da se z avtom da bolje raziskovati po svoje, vendar pa imajo dobro urejene prometne povezave z busi, ki vozijo praktično v vsako najmanjšo vas, tako da… tvoja izbira. jaz osebno sem bolj za buse, ker so udobni, bolj varni in jih vzameš za nočne vožnje, ter tako prišparaš na denarju, času in mučenju (si res ne predstavljam, da bi tam ponoči vozila)…
mesta so kaotična, ja, kar se prometa tiče… midva osebno sva imela doli prometno nesrečo mini kombija, ki je prehiteval v hrib v megli in se komaj umaknil nasproti vozečemu kamionu tako, da je priletel v svto, ki smo ga prehitevali… misliš, da je ustavil? če ne bi policaji vozili v koloni za nami, se najbrž res ne bi, ampak so nas potem ustavili policaji. šofer je dal drugemu nekaj denarja in to je to… kriza res…
no, midva sva šla turo po jukatanu, priletela sva v cancun, od koder sva odpeketala takoj, ko sem jaz dobila svojo prtljago (so mi jo namreč izgubili v madridu in sva mogla počatak dva dni), potem pa sla šla turo na relaciji merida-san cristobal-oaxaca-mexico city. seveda z vmesnimi postanki na teh večjih točkah…
za napisat je kar precej, tako da kar vprašaj, kaj točno te zanima…
LP
Nefretete, pozdravljena!
Nekaj dni sem bila odsotna, nisem imela dostopa do računalnika,zato se oglašam šele zdaj.
Zanima me, kakšno je vreme novembra ? Sta imela prenočišča vnaprej rezervirana ali sta si jih iskala vsak dan sproti? Glede prometa – ti kar v
verjamem,da na cestah vlada kaos,podobno izkušnjo imava iz Dominikane.
Vajina tura se pokriva z najinim načrtom,vendar me skrbi, da bo 14 dni premalo in bova morala izpustiti Mexico city.Kakšen vtis je na vaju naredila Chichen Itza,Palenque ,Merida? Sta bila tudi kaj na obali,plaže so verjetno sanjske? Lp, Rosie
Forum je zaprt za komentiranje.