Najdi forum

Kam marca

Živjo,

Prihajam mogoče z enim malo čudnim vprašanjem, ampak kaj čmo, takle mamo 🙂 V začetku marca bi šla s fantom nekam za 14 dni. Rada bi malo okrog bluzila, da kaj vidimo, malo pa se tudi razvajala. Rada bi šla pa nekam daleč, na kakšno eksotiko. S tem, da je treba še pripomnit, da jst nisem za kakšne kulturne šoke (moj pravi, da sem concord-girl :-). Lahko so tudi kakšna križarjenja al pa kaj. Dala bi pa nekje 1500EUR na osebo (če je sploh možno za tako malo denarja).
Pozdravček

Predlagam hrvaško! Aja odpade prevelik kulturen šok za razvajenko verjetno:)

A smo slučajno vsi, ki nam ni pri srcu bacpakanje in hostli s skupnimi ležišči, po defaultu razvajeni ?
Gre za dve stvari, ki sem jih čisto iskreno povedala. Eno je kvaliteta storitve, ki sem jo navajena in jo želim. Službeno pač potujem precej naokoli in se človek navadi na določene standarde, ki si jih hvalabogu lahko privoščim tudi v privat življenju. In nikdar še nisem imela občutka, da bi zaradi tega bila kaj prikrajšana pri pristnosti doživljanja kateregakoli mesta ali kraja, kjer sem bila. Drugo pa je kulturni šok: iskreno sem pač povedala, da mi ni do tega, da bi tistih parih nekaj dni dopusta, ki jih imam preživljala na neurejenih krajih. Pa da ne bo pomote, nisem pristaš prisiljene urejenosti turističnih naselij in ne visim na dopustu non stop v hotelu (v življenju še nisem vzela kakšen all-inclusive paket), ampak grem rada naokoli. Samo sem pač malo občutljiva, kar se tiče čistoče.
Pač, če mi ne moreš pomagat s kakšnim pametnim nasvetom, ampak samo s sarkastičnim komentarjem, se na tak način sproščaj nekje drugje in nad nekom drugim.

Mah,ostani raje doma!

Ni mi jasno kako ste lahko tako nestrpni. Še enkrat, samo zato, ker želim spati v dobrem hotelu in videt lepe kraje (po očitno drugačnih standardih kot so vaši) ne smem vprašat za mnenje o destinacijah ?
Ne morem verjet.
Mogoče bi se ta forum moral preoblikovati v “Edina pravo potovanje je backpaking”.

Sicer sva popolnoma na različnih polih kar se tiče kulturnih šokov, hotelov/hostlov itd. Pa vseeno en, čisto nič sarkastičen, nasvet: 1500€ za 14 dni udobja, kot si ga vajena in si ga menda lahko privoščiš je bistveno premalo. V “civiliziranem” svetu cene hotelov z zvezdicami kar lepo presegajo 100€, da o “razvajanju” in ogledih raje ne govorim.
Torej ti več ali manj ostaneta dve možnosti: močneje odpreti denarnico ali se zadovoljiti z masovnim turizmom (Egipt, Tunizija, Kanarski, poceni križarjenja….)

MarkoP hvala, bom upoštevala nasvet. In če odprem denarnico, kam bi predlagal ? Na vse, kar si omenil zgoraj sem že bila (razen poceni križarjenja :-), zdaj bi rada nekaj oreng 🙂

Jenkijev in njihovega načina življenja ne maram 😉 a menda je New York vreden vsaj enega tedna. Mehiko lahko doživiš kot popotnica, masovna turistka ali pa kot concord girl. Potem so še Maldivi in Sejšeli – ni kaj dosti za početi, a če se imata rada :)) bosta že vedela kaj s časom.

Potem je pa še en mali (ene 12 mio ljudi) biserček – Buenos Aires. Meni (poleg Hanoia) najljubše veliko mesto. Umazanije ne bo, kulturnega šoka (razen španščine) tudi ne preveč, ponuja pa ogromno doživetij – od kulture, zabave, ogledov pa vse do hrane. Pa da zapolnita tistih 14 dni lahko še skočita do slapov Iguazu. In če to potem ne bo ornk….

Ojla,

Ne vem kje si že bila oz. sta bila, meni super in zelo ljuba je Azija, mogoče Indonezija Bali, Tajska. Super mi je bil tudi Dubaj, skratka obožujem velika mesta, prav tako pa tudi rada pobegnem iz njih in si ogledam še vse drugo. Drugače pa tako kot je predlagal MarkoP baje je New York res vreden ogleda, nas to še čaka v prihajajočem letu. No mi gremo marca spet v Dubaj.

Lp,Andreja

Super hvala obema, idej poln koš.

Ob približno enakih prepostavkah sem bil v Vietnamu.
Fenomenalno.
In še relativno nepokvarjeno v primerjavi z nekatarimi mondenimi lokacijami (sejšeli&co).
Si sam izbereš – monden hotel v francoskem stilu..itak, saj je še iz časov ko so bili tu Franczi…Z bazenom, palmami, ležalniki..ali podoben hotel, le da jo bolj ob obali..obala kot iz pravljice (Hoi-an) .
Potem greš malo ven, na izlet…Možnosti je kolikor hočeš.. Cene sprejemljive, ljudje prijazni, hrana super..Seveda pa ljudje v tebi, tako kot skoraj povsod, gledajo neskončno polno vrečo denarja..

Potencialni komentatorji – prosim za konstruktivno debato – tudi sam imam svoje mnemje o razni radibibilišeruga, ampak ga držim zase..če vam povedano ni všeč in nimate kaj povedati, razne žalitev, tega pač ne berite

Raje približek bivšemu nekomercialnemu Šerugi kot pa nosvihajočisnob!

Jaz vama svetujem Egipt.Midva sva bila sicer oktobra, ampak pravijo da je marca tam lahko že zelo toplo ( midva sva imela med 30 – 40 stopinj), pa tudi boljše je it v pomladnih ali jesenskih mesecih ker so bolj normalne temperature pač :-).
Splača se vama vzet paket pri katerem imata 1 teden križarjena z ogledi, ter 1 teden hotela kjer lahko potem lenarita kolkor hočeta :-).
Naju je stalo okoli 2000 € vse skup.Če te zanima reci, pa sporočim kaj več.

LP

Halo,

Minka83: V Egiptu sva bila ravno letos februarja in je bilo FENOMENALNO!!! Ena od prvih lokacij, ki me je tako prevzela, da bi šla še enkrat tja. Sicer sva vzela samo 1 teden ležanja, ampak potem nisva nič ležala ampak samo okrog dirkala… vse do Kaira 🙂 Da o potapljanju ne govorim :-))) Ljudje pa neverjetno prijazno in (kar me je nejboj skrbelo zaradi slabih izkušenj v Tunziji) totalno nič vsiljivi. Še v Kairu na tisti največji tržnici so se nama samo prijazno smehljali (in mojemu govorili: My friend you are a lucky man) ampak nič vlekli, kričali,…
Borg: a si Vietnam vse sam organiziral ?
“Nosvihajoči snob” in podobnih nebuloz pa ne bom niti komentirala.

Mislim, da je 1500€ čisto dovolj za 14 dni Dominikanske rep. V hotelu s 5 zvezdicami te za ta denar dva tedna razvajajo 24 ur na dan. Tudi če zapustiš hotelski resort ne bo nobenega kulturnega šoka, saj so ljudje tam zelo prijazni in nevsiljivi, res pa je da je njihov standard nizek in temu primerno živijo. Vsekakor destinacija o kateri je vredno razmisliti!!!

@ne vem..ne,v Vietnamu sem bil z agencijo – 15 dni, sorazmerno ugodno, pod 2000€. Za mene idealno izbrano: ves dan se voziš okrog, pač vidiš del življenja tam. Proti večeru pa v zelo dober hotel (tak kot iz reklam – les, zelenje, bazen,travca..)

Vendar pa mislim,da tega programa več nimajo, da nekaj kombinirajo z Laosom in Kambodžo. Baje ker ni zanimanja., Škoda,ker se meni kljub začetni skepsi zdi Vietnam eno največji pozitivnih presenečenj.
Res lahko doživiš in vidiš vse, kar hočeš..
In, vsaj za zdaj, po dokaj sprejemljivih cenah.
Razmišljam, da bi šel ponovno med kakimi našimi prazniki – tko, za kakšen teden malo okrog, pa še kakšen teden na off

Če se ne motim Borg smo se zmenili, da ne bomo več brali tvojih “popotniških” izkušenj!

Pozdravljena,
marca je krasen čas za obisk Mauritiusa. Krasne plaže, prijazni domačini,glede namestitve vsakdo najde nekaj zase, tako tisti z rukzakom, kot tisti najbolj petični turisti. Otok je povsem varen, tudi ponoči in ima v primerjavi z ostalo Afriko visok standard, tako da kulturni šok ne bo tako hud.
Lepa je tudi že zgoraj omenjena Dominikanska republika, čeprav veliko bolj revna in neurejena (vendar manj kot npr. Tunizija), ampak če izbereš hotel z vsaj 4 zvezdicami se nimaš česa bati, saj so čisti in urejeni.

Lep dan

@srakoper, nič se nismo zmenil, ti&co ste nekaj izsiljevali. ampak me takele slaboumneo necivilizirnae diktatorske zadeve ne ganejo.
Mi ni treba.
Bom pač povedal svoje mnenje o temah, ki me zadevajo in o katerih kaj vem. MOgoče bo komu koristilo.

In ta tema zadeva dopust in uživancijo, ne pa poležavanje med prašiči na kamionih.sori
in ta tema zato tebe ne zadeva.
backpackerji pač ne sodite na to temo. sori

aja, @srakoper, tebi tega seveda ni treba brati, demokracija velja

Borg…..ti si boln! Aja pa kaj imaš ti proti prašičem, očitno nisi nestrpen samo do ljudi ampak tudi do živali……ajej!

ma nič nisem bolan in nič nimam proti živalim.nasprotno.
Samo na nekem forumu sem prebral ograzmičen opis backpakerske izkušnje, ki je vključevala tudi tako vožnjo – pa sem si to izbral kot sinonim.Me pa pogreje, kako agresivno vehementno se nekateri čutijo poklicane govoriti o temah, ki jih povsem očitno ne zadevajo. Tema za “14 dni dopusta in poležavanja” pač ni backpakerska tema in to bi bilo lahko jasno celo tistim z IQ pod zimsko temperaturo..

Dejstvo je da takšen post nima kaj iskat pod popotniških izkušnjah in folk kot je Borg še manj! Pišite takšni lepo na forumih od agencij in svet bo lepši za vse!

Uh, sem malo pozabila na to temo, pa vidim, da ste se vmes razpisali.

@Borg
: tale Vietnam zveni dobro, bom malo po netu posrfala.
Mauritius mi ne potegne (tako kot sješeli in Maldivi ne), ker ne bi rada 14 dni samo ležala.
Dragi srakoper: smo tudi ljudje, ki ne potujemo preko agencij, ampak v lastni režiji, ki radi 1 teden uživamo, 1 teden pa kruzamo naokoli, in kaj zdaj ? Naj ustanovimo poseben forum za take ??
Še enkrat, razlog zakaj je moje vprašanje romalo na ta forum in ne na “Počitnice” je, da bi rada videla malo drugačne, oddaljene kraje, in ja, tudi ljudi in kulturo. Vendar je moja želja, da ne bi bil prevelik kulturni šok (predvsem umazanija, ker revščina je vsepovsod, tudi v naši mali deželici). Za tisti teden poležavanja si bom že našla hotel, vendar je hotel na brezvezni lokaciji, nesmiseln. Grem lahko tudi v Portorož.
Tako da, malo manj skakat na vse tiste, ki pač ne želimo najceneje potovati, pa kljub temu videti nekaj lepot tega planeta. Če to ti tvoj preferenčni način potovanja, pač preberi post, si misli svoje, ne pa me (nas) žalit, pošiljat na Hrvaško ali kaj podobnega.
Pa lep dan.

Kaj pa Malezija in Singapur? Malezija je ena izmed najrazvitejših in hkrati eksotičnih držav jugovzhodne Azije, kjer si lahko privoščiš razkošje hotelov s petimi zvezdicami po polovičnih cenah v primerjavi z evropskimi. Glede na to, da v Maleziji živijo Malajci, Kitajci in Indijci, izkusiš tri azijske kulture na enem samem potovanju. V Singapurju pa si pred odhodom domov privoščiš še zvrhano mero nakupovalne terapije. In če ti uspe leteti s Singapore Airlines, te bodo razvajali tudi med potjo.

Marec le glede plaž na vzhodni obali Malezije (ki so veliko lepše, kot na zahodni) ni najprimernejši mesec, saj je takrat še monsunsko obdobje.

Vodnik po Singapurju si lahko prebereš tule:
http://www.exoticjourneys.eu/si/potovanja/singapur/singapur.htm

Nekaj več informacij o Maleziji pa tule:
http://www.exoticjourneys.eu/si/sopotniki/malezija_singapur/malezija.htm

Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close