Kakšno mnenje imate o diskontnih trgovcih (Hofer, Lidl, Eurospin…)?
Pozdravljeni,
Zanima me vaše mnenje o diskontnih trgovcih. Meni se zdi, da imajo vedno več kvalitetne ponudbe (kakšno specifično malenkost pogrešam včasih, ampak ni tako hudo), ki se lahko primerja z ostalimi (Spar, Mercator,…) in ki je tudi relativno ugodna. Poleg tega pa so trgovke kar pridne, ko prideš do blagajne in gre zadeva hitro naprej, če ne ravno nabašeš na kašno uro, ko je konica (predvsem po koncu šihtov).
Vaša mnenja in opažanja?
V Eurospin ne hodim,se mi zdi edina slovenska trgovina res samo za tiste na robu revscine.Sram me je iti notri.Ze ambient katastrofa,prodajalke neurejene,vse nametano.Ko vidis kupce,ti je vse jasno.
Lidl.Skladisce,vsecno skladisce.Se trudijo.Ogromen plus je,da ce imas racun,da lahko vrnes karkoli,kadarkoli,tudi cez x let in ne komplicirajo.Zelo so mi vsec njihove akcije oblacil,opreme in podobno.Sadje in zelenjava dobro,jogurti vredu,cistila zelo vredu,kruh odlicen.Rada grem v Lidl.
Hofer.Monoton.Razvlecene trgovine.Plus so mi izdelki znanih blagovnih znamk.Meso najraje kupujem pri njih,pa se par izdelkov njihovih imam rada.Pa vcasih imajo dobro sadje in zelenjavo.Loncnice in rastline imajo kratek rok trajanja.Velik plus je raznolika ponudba za vegeterjance.
Hofer in Lidl sta fajn.Imajo kvalitetne stvari,sploh prehrano.Slišim ko kdo kaj reče proti(fini,naduti) kako pa tam nebi kupoval.Ne vem zakaj saj pa hrana ni slaba.Kupujem pa tam vse.Pa še vse več Slovenskih stvari imajo.Rada hodim tudi zato ker je majhna trgovina,ni veliko hoje in vse vem kje je.Edino ko kaj nimajo grem drugam.Hodim pa vsaj 1×hofer,lidl pa na vsake toliko ker je hofer mi bližji.
Veliko bio artiklov po dobri ceni (mleko,sir,jogurti,namazi,maslo,hrenovke,sz,solata, riz, jajjca, caji,marmelade..to vse bio in ok). Moka bela pirina, prazene pistacije, koruzni kruh pa se marsikaj se mi dopade. Fizol rjav v konzervi mi ni ok zal, tudi testenine ne razen ko imajo akcije s slo dobavitelji. Po nekaj artiklov moram se v druge trgovine,poleg omenjenega se po kaksno boljso ribo v Spar in po Frosheva mila ter cistila v DM sicer sem pa ze nekaj let pretezno Hoferjev kupec. Malo me je namamil Spar z online dostavo, ce bi bila v Hoferju opcija sem takoj za.
Bio izdelki so zelo okusni, kvalitetni in po zmernih cenah. Tega v H. in L. kupim največ. Ostalo se mi zdi, da je vseeno, kje kupim. Škoda, ker ima H. nekaj, L. nekaj, noben od njiju pa nima vsega. H. npr. dober bio sir, L. dobro bio mleko in piškote. H. bio sladko smetano, ki je L. sploh nima.
Če je avtor teme mogoče kdo od vplivnih v enem od naštetih diskontov, bi vprašala: v Hoferju so imeli nekaj časa bio raviole na prodaj, zelo dobri, a ko jih je zmanjkalo, jih je zmanjkalo. Pa bio sir za žar. Se lahko nadejamo, da bo to prišlo v stalno ponudbo?
Je skrcen zato se izbira artikle,ki se mnozicno kupujejo. Ne je vsak sira za zar in raviolov,se tedensko ne kaj sele dnevno zato so taksne stvari bolj opcija nakupa ob posebnih ponudbah (le tako lahko dobijo dobro nabavno ceno,ki bo prinesla kupcem zeleno dobro prodajno ceno). Nisem iz diskontarja sicer ampak poslovanje mi znano :). Meni je vsec, da teh bio artiklov,ki so v redni ponudbi ne zmanjka in so na zalogi..ne pa kot pred par dnevi v Sparu kjer ni bilo bio Sparovega mleka. Tak artikel pricakujem,da je vedno na voljo za nakup in ne da moram potem se v drugo trgovino. Obrazlozitev trgovke je bila absurdna: ne narocim vedno ker se ne proda vedno in so potem odpisi. Ja normalno. Ce nate ne morem racunat kot kupec,da mi lahko zagotavljas ponudbo KO jo potrebujem ne mores tudi ti name racunat kot na zvestega/rednega kupca. Kot da smo v kameni dobi :). Mercator s svojo ponudbo kruhov (pirin naprimer)je popolnoma enaki smoren. Ergo kupci nimamo casa letati od enega in drugega in iskati,ce imajo kar zelimo danes slucajno na voljo. Ti casi so minili. Gremo tja kjer imamo (vedno) na voljo kar potrebujemo.
sm kupil v Hofer-ju goveje čevape, nikakvi, pečena paprika, cena ok., okus slab. tako, da, sm še toalet papir kopujem tam…, v lidlu, beli sir in čips s smetano, v Espinu pa sir ementalar, njihov se mi zdi najboljši okus, pa pomarančne čokoladne rolade in polnozrnate žemlje.
Sm pa opazil, da so v Espinu trgovci najbolj sproščeni, pa za 2 januar niso delali, kar pomeni, da njihovi šefi spoštujejo delavce.
Je skrcen zato se izbira artikle,ki se mnozicno kupujejo. Ne je vsak sira za zar in raviolov,se tedensko ne kaj sele dnevno zato so taksne stvari bolj opcija nakupa ob posebnih ponudbah (le tako lahko dobijo dobro nabavno ceno,ki bo prinesla kupcem zeleno dobro prodajno ceno). Nisem iz diskontarja sicer ampak poslovanje mi znano :). Meni je vsec, da teh bio artiklov,ki so v redni ponudbi ne zmanjka in so na zalogi..ne pa kot pred par dnevi v Sparu kjer ni bilo bio Sparovega mleka. Tak artikel pricakujem,da je vedno na voljo za nakup in ne da moram potem se v drugo trgovino. Obrazlozitev trgovke je bila absurdna: ne narocim vedno ker se ne proda vedno in so potem odpisi. Ja normalno. Ce nate ne morem racunat kot kupec,da mi lahko zagotavljas ponudbo KO jo potrebujem ne mores tudi ti name racunat kot na zvestega/rednega kupca. Kot da smo v kameni dobi :). Mercator s svojo ponudbo kruhov (pirin naprimer)je popolnoma enaki smoren. Ergo kupci nimamo casa letati od enega in drugega in iskati,ce imajo kar zelimo danes slucajno na voljo. Ti casi so minili. Gremo tja kjer imamo (vedno) na voljo kar potrebujemo.
[/quote]
Hvala za pojasnilo, pa saj štekam, da verjetno nekatere stvari ne gredo, tudi zaradi cene.
Kar se pa tiče stalne zaloge običajnih živil, se pa popolnoma strinjam s tabo. Tudi mene pojezi, če ni tistega, kar kupujem vedno in grem v točno to trgovino ravno zaradi tega. Potem pa nimajo 🙁
Mimogrede, jaz vzamem bio mleko v Lidlu (dlje časa trajajoče), 3,8 procenta maščobe, se mi zdi še najboljši približek svežemu mleku iz mlekomata.
Hofer in Lidl nista ravno tipična diskonta. Po mojem sploh diskonta nista.
Diskontna prodaja je nekaj drugega in zgleda bolj kot eno skladišče v katerem vsi kupujejo bolj na debelo.Včasih so tudi izdelki tako pakirani.
Dokler se pa gre neka trgovina svojo pekarno, to res ni diskont. Eurospin je že bližje diskontu.
Kar se kvalitete tiče, opažam, da je zadnja leta odkar je več konkurence, zelo padla kvaliteta Sparu, na najnižji ravni pa se mi zdi da je Mercator. Tuš je vedno tam nekje, ne kaže kakšnega posebnega napredka.
Hofer in Lidl sta se na splošno dobro prijela v Sloveniji, ker na splošno za malo denarja nudijo razmeroma dobro kvaliteto, tudi s temi bio izdelki in podobno. V Eurospinu zagotovo za svoj denar lahko dobiš največ, je pa vedno treba pozorno brat deklaracije izdelkov. 🙂 Določene stvari so res cenovno in po kvaliteti zelo nizko.
Še najraje imam Leclerc, ker ima tako po ceni in po kvaliteti največji razpon. Lahko si privoščiš malo dražje svari ali pa tiste iz najnižjega cenovnega razreda po cenah, ki so konkurenčne diskontom.
Diskonti so zaradi omejenega nabora proizvajalcev (primerjaj, koliko firm jogurta ima najmanjši Mercator in koliko diskont – Mercator ima res en kup slo proizvajalcev plus hrvaške, Lidl v glavnem samo svojo blagovno znamko in bio), ker robe ne zlagajo na police, temveč jo jemljemo naravnost iz škatel ali celo kar s palet, ker nimajo stalne ponudbe (oblačil, tehnike), ker nimajo dražjih izdelkov, ki veljajo za delikatese.
Ali pri nas sploh še obstajajo taki diskonti, kot jih ti omenjaš? Jaz vsekakor ne vem za njegov obstoj, pa sem včasih hodila v Emonin diskont na Rudniku.
Leclerc pa ni diskont, temveč ultra hiper market. Meni je preprosto prevelik, ne znajdem se, v bistvu sem preveč preprosta za njihovo preobsežno ponudbo. Ko hočem izbrati kak poseben sir, me prej začne boleti glava, kot da bi ga našla … Diskonti imajo svoje mesto v ponudbi in jih ne moremo primerjati s klasičnimi trgovinami.
Aja, diskontarji so se pri nas morali prilagoditi tako s ponudbo kot s kruhom, ker smo Slovenci enostavno navajeni jesti sveže pečen kruh in tistega v vrečkah pač ne maramo, ni bilo dovolj. In kamor greš po kruh, navadno kupiš še kaj. Tako da so morali uvesti pekarne.
Diskonti so zaradi omejenega nabora proizvajalcev (primerjaj, koliko firm jogurta ima najmanjši Mercator in koliko diskont – Mercator ima res en kup slo proizvajalcev plus hrvaške, Lidl v glavnem samo svojo blagovno znamko in bio), ker robe ne zlagajo na police, temveč jo jemljemo naravnost iz škatel ali celo kar s palet, ker nimajo stalne ponudbe (oblačil, tehnike), ker nimajo dražjih izdelkov, ki veljajo za delikatese.
Ali pri nas sploh še obstajajo taki diskonti, kot jih ti omenjaš? Jaz vsekakor ne vem za njegov obstoj, pa sem včasih hodila v Emonin diskont na Rudniku.
Leclerc pa ni diskont, temveč ultra hiper market. Meni je preprosto prevelik, ne znajdem se, v bistvu sem preveč preprosta za njihovo preobsežno ponudbo. Ko hočem izbrati kak poseben sir, me prej začne boleti glava, kot da bi ga našla … Diskonti imajo svoje mesto v ponudbi in jih ne moremo primerjati s klasičnimi trgovinami.
Aja, diskontarji so se pri nas morali prilagoditi tako s ponudbo kot s kruhom, ker smo Slovenci enostavno navajeni jesti sveže pečen kruh in tistega v vrečkah pač ne maramo, ni bilo dovolj. In kamor greš po kruh, navadno kupiš še kaj. Tako da so morali uvesti pekarne.
[/quote]
Nimajo samo slovenske Hoferjeve in Lidlove trgovine pekarnic.
Koliko je padla kvaliteta v Mercatorju, je prav, da povemo tisti, ki že dolga leta kupujemo izključno tam, a se ti ne zdi?
Sem ena od teh in lahko povem, da kvaliteta niha gor in dol, ampak ne morejo se Hofer, Lidl in Eurospin sploh primerjati z Mercatorjem, Sparom, Tusom in Leclercom. Kupujem slovenske izdelke v 80 – 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, tega ne bom našla v nobenem diskontarju.
Forum je zaprt za komentiranje.