Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšno mnenje imate o diskontnih trgovcih (Hofer, Lidl, Eurospin…)?

Kakšno mnenje imate o diskontnih trgovcih (Hofer, Lidl, Eurospin…)?

Koliko je padla kvaliteta v Mercatorju, je prav, da povemo tisti, ki že dolga leta kupujemo izključno tam, a se ti ne zdi?

Sem ena od teh in lahko povem, da kvaliteta niha gor in dol, ampak ne morejo se Hofer, Lidl in Eurospin sploh primerjati z Mercatorjem, Sparom, Tusom in Leclercom. Kupujem slovenske izdelke v 80 – 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, tega ne bom našla v nobenem diskontarju.
[/quote]

Jaz pa grem tu in tam v merkator, malo pogosteje v hofer, najpogosteje pa v lidl, ki ga imam 100 m od doma. V resnici mi je lidl najboljši. Pospravljen, red, kar kupujem v trgovini, imajo vse v bio kvaliteti. Merkator me sploh ne prepriča več. Ponudba pada, počasne prodajalke… če potrebujem kaj res posebnega, grem kvečjemu v spar. Pa enkrat na dve leti v lecrerc. Pa čistila kupim v mullerju.
Res pa je, da imam večinoma lastno sadje, zelenjavo, moko. Meso in med kupim pri sorodnikih oz. znancih.

Koliko je padla kvaliteta v Mercatorju, je prav, da povemo tisti, ki že dolga leta kupujemo izključno tam, a se ti ne zdi?

Sem ena od teh in lahko povem, da kvaliteta niha gor in dol, ampak ne morejo se Hofer, Lidl in Eurospin sploh primerjati z Mercatorjem, Sparom, Tusom in Leclercom. Kupujem slovenske izdelke v 80 – 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, tega ne bom našla v nobenem diskontarju.
[/quote]
V Mercatorju kupujem predvsem zato, ker mi je fizično najbližji. Kvaliteta niha. Včasih se zgodi, da sadje in zelanjava res niso kvalitetni, drugič bolj. Ostale stvari so kar na nivoju. V Spar grem bolj redko (precej daleč), Hofer je kar o.k. za tistih 4-5 stvari, ki jih tam kupujem. V Leclerc grem 2x na leto (je predaleč), Lidl mogoče 3x. Edino v Eurospinu sem bila le enkrat. Vse, kar sem kupila je bilo čudno. Ne pokvarjeno, ampak čudno, neokusno.

Kupujem v M – predvsem malica, kruh, meso in kar potrebujem in je v akciji, Lidl in Hofer – predvsem iz dnevne ponudbe (otroška oblačila, dodatki za dom, material za ustvarjanje, kakšna konzerva zelenjave, olje, kava…), Eurospin po novem pa tudi konzerve zelenjave (fižol, koruza, leča, čičerika), riž,
Spar in Tuš kar se potrebuje in je v akciji -40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali 1+1.

Menim, da je prav, da so na tržišču in bogatijo izbiro. Konec koncev je razlika v cenah med posameznimi trgovci tudi do +30 ali več {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

navadila sem se na LIDL

imajo vse kar potrebuješ za gospodinjstvo.
dovolj je dve vrsti mleka, ne rabiš izbirati med 10 vrstami mleka…….,dovolj je dve vrsti testenin, kruha je dovolj, mesa je dovolj na izbiro, zelenjava je odlična…..hitro opraviš nakup, ne zapravljaš za nepotrebno hrano, ki jo potem mečeš stran.

Jap, važno, da kupujemo Slovensko, tudi če je narejeno v neprimernih higienskih razmerah, tudi če vsebuje bistveno več nepotrebnih dodatkov oz. kemikalji kot uvoženo. Samo, da je naše!

https://www.zurnal24.si/slovenija/inspekcija-za-mesec-dni-zaprla-obrat-podjetja-mesnine-dezele-kranjske-303878

Ja če greš malo v tujino vidiš Hofer, Lidl, Eurospin. Merkatorja nikjer, razen na Hrvaškem.
Všeč mi je ko grem v Hofer in potem v Avstriji dobim enak izdelek, kot sem ga vajena doma.
Eurospin ima nekaj zelo dobre italijanske robe in po določene stvari grem samo tja.
Lidla (aldi) nimam tako blizu in ga ne poznam toliko bi pa prav tako hodila tja.
Pri Hoferju me res moti to hitenje na pultu, ga pa vedno lažje ignoriram.
V teh trgovinah brez akcij zapraviš manj in dobiš kvalitetne reči.
V Merkator že dolgo ne hodim več (slaba roba in precej dražja), V Tuš pa tudi vedno manj (nezaložene police, izdelkov ki so v akciji pa ni na polici).

Hvala za pojasnilo, pa saj štekam, da verjetno nekatere stvari ne gredo, tudi zaradi cene.

Kar se pa tiče stalne zaloge običajnih živil, se pa popolnoma strinjam s tabo. Tudi mene pojezi, če ni tistega, kar kupujem vedno in grem v točno to trgovino ravno zaradi tega. Potem pa nimajo 🙁

Mimogrede, jaz vzamem bio mleko v Lidlu (dlje časa trajajoče), 3,8 procenta maščobe, se mi zdi še najboljši približek svežemu mleku iz mlekomata.
[/quote]

Hvala enako tud meni to ni všeč ne 🙁 Jaz pa ravno pri Hofru in Lidlu opažam da dosti stvari imajo samo 1x, pač priložnostno in ne računam kaj dosti na njih sploh. Grem rajši v trgovine, ki imajo vedno vse na zalogi.

[/quote]

Se strinjam ni primerjave sploh. Men na Spar res najboljšo ponudbo od vseh :))

Večinoma kupujem v lidlu in hofru, kak artikel grem iskat tudi v eurospin. Slovenskih trgovin se pa ogibam, edino moka od žita in testenine zlato polje redno kupujem tam. Na živce mi grejo naši s temi položnicami na kasi, pa kvaliteta predvsem zelenjave in sadja se mi zdi da se je pri naših trgovcih pokvarila kar precej. Tudi jaz se ne obremenjujem s tem, kaj si drugi mislijo kje kdo kupuje. Stvar odločitve in okusa pač.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Nemški Aldi je naš Hofer.

Opažam ravno nasprotno. Kvaliteta pada, intenzivno. Pekovski izdelki in meso so mi obupni tako v hoferju in Lidlu, sadje in zelenjava v hoferju tudi (lidl precej boljše), obe trgovini se utapljata v sladkarijah in pa cenenih kavovinah, medenih in marmeladnih ponudbah. ostalo, kar pač ponujajo, je za ceno povsem ok, presežka pa vseeno ni. In za kaj več od osnovne ponudbe, je potrebno drugam. Ne kritizram, ampak slavospevi bi bili lažnivi.

Osebno sicer hodim bolj kot ne v vse trgovine, glede na priročnost, čas in kraj, kjer se ob potrebi po nakupih nahajam, razen Tuš me odbija in se ga izognem.

Sladkarij in drugega sorodnega šodra je v vseh trgovinah preveč. Če pogledam naš vaški Mercator: ena stalaža so samo sladkarije, sladki namazi, marmelade in slani prigrizki. Druga stalaža so pa trajno mleko, jajca, moka, kosmiči, kaše in sorodno, kompoti, dodatki za peko, čaji, čistila.

Mi presežka niti ne uživamo v vsakdanji prehrani, ampak večino stvari pa dejansko kupim v Hoferju in Lidlu.
Hofer ima v zadnjem času res veliko ponudbo razne eksotike (začimbe, olje, sirupi za sladkanje, vložnine al kako se temu reče) in bio izvedenk.

Me prav pojezi ta klasifikacija. Lidl, Hofer pri nas niti slučajno nista diskontni trgovini. Mi smo v Hofer hodili v Avstrijo, ker je bilo res ful bolj ugodno od ostalih rednih trgovin, zato je pač v očeh Avstrijcev Hofer res trgovina za reveže. Pri nas? Njihove cene niti slučajno niso za reveže, v kar mnogih primerih so celo višje. Sploh s tem svojim embaliranjem in oglaševanje z veliko “nizke” cene za malih 675gr. so pravi mamac za glupe, vidiš, da je na kilo drugje hitro ceneje. Edino, kar je v Hoferju specifika, je konstantnost. Konstantna je postavitev, ni problem, da česa ne bi našel, pa če si Murski Soboti ali pa na Jesenicah, konstantna je ponudba, skoraj ni, da česa kdaj ne bi imeli, konstantna je kvaliteta, tudi če ni najvišja in top of the top, je pri njih sveži korenček enako svež…. Ni se mi še zgodilo, da bi iz Hoferja šla preko ceste v Spar, ker bi bilo sadje in zelenjava ovela ali pikasta, agrumi pa izžeti do suhega, obratno pa velikokrat. Lidl je od trenutka vstopa na naše tržišče spremenil svoj odnos do strank. Če so mislili, da bodo sfurali s paletami in z na roko napisanimi visečimi plahtami s ceno, se to danes precej spreminja. Nove trgovine so sodobne, daleč od diskontov in mislim, da se bodo posodobili tudi prvotni ostanki iz začetka poslovanja pri nas. Kakovostno mi delujejo vseeno slabše od Hoferja (ne pa tudi od Aldija, ki je za nemški in ostali severno evropski del). Eurospin je pa italijanski, ni primerjave s prejšnjima. Deluje pač cigansko italijansko, kot so vsi italijanski diskonti v Italiji, vendar pa redno hodim k njim po tisto, kar sem včasih kupovala izključno v Italiji. Dve vrsti salam, predvsem pa siri Grana Padano, mozzarelo in beli sir. Dokler smo kupovali kruh, sem jemala tudi njihovo pletenico. Imam pa to možnost, ker imam vse trgovinske verige na relativno majhnem radiusu, da običajno zavijem v tisto, kjer imam namen kupiti nekaj iz kataloga. Ker spremljam cene, trajnejša živila in ostalo gospodinjsko robo kupujem v akcijskih cenah.

Vsaka trgovina ima nekaj. Ta glavna trgovina je zame Spar, v ostale grem po točno določene artikle. Na srečo imamo Spar, Hofer, Lidl in mercator vse na kupu, tako da pri eni parkiram in obidem kar pač rabim. Spadam tudi med tiste “ekspres” nakupovelce z listkom 🙂 V Evrospin grem po prašek dvakrat na leto.

Če sta ti pa sadje in zelenjava iz Hoferja in Lidla dobra, pa še jogurt iz Lidla v redu (Lidl ima najslabše mlčne izdelke!), potem pa res nimaš pojma, ka je dobro!

Vse trgovce imam na dosegu noge in v vsaki od trgovin imam artikle, ki jih kupujem pri njih, plus kar je v akciji, če potrebujem in vem, da je dobro.

Lahko nakladate, kakor vam je drago, ampak v bistvu tisti, ki kupujete v Lidlu ali Eurospinu, nimate dovolj denarja, da bi kupovali v Sparu ali Mercatorju. To je dejstvo in nehajmo se sprenevedat.

Zakaj bi tablete za pomivalca plačala 14€, če za cca 7€ dobim v Hoferju super tbl za pomivalca?
Zakaj bi uporabila celo tbl, če mi zadostuje polovica?
Zakaj bi plačevala čistila za kopalnico 3€, če ga v Eurospinu dobim za 1€ in je super čistilo?

Zakaj bi v Mercatorju kupovala čebulo, ki mi obvezno zgnije tik-tak, če mi Hoferjeva čebula dolgo ostane lepa, pa še ceneša je?
Zakaj bi kupovala krompir v Mercatorju, ki gre hitro preč, če ima Eurospin odličen krompir?

WC papir, taroza iz Lidla, vsaka Zewa in ne vem kaj se lahko skrije pred njim!

Mislim, sori, če tebi z višino dohodkov pada razumnost, to je tvoj problem, meni ne pada, pa grem stavit, da je naš družinski proračun višji od vašega.

kmet, revež, delavec..no takšni zakompleksanci tako razmišljajo. Hvala za smeh.
Tisti, ki ga imamo (dovolj) gledamo na price performance.

Le kako si prišlo do tega?
Tudi Mercator ima poceni artikle, recimo pelati v konzervi pod M. blagovno znamko imajo do centa enako ceno kot H. in L.
Sir, ki ga kupujem v Hoferju, stane cca 10 evrov na kg. Piškoti, ki jih kupujem v Lidlu, imajo ceno čez dva evra in pol za 125 g, v Mercatorju ali Sparu tako drage komaj najdeš.

Ne smeši se. Ko bi vsaj neko boljšo trgovino rekel, ampak primerjaš mercator in hofer. To je isto kot bi primerjal citroena in renault :). Resno si smešen. Pametni ljudje kupujejo tam kjer jim je dobro, ugodno (ker noben pameten ki si sam prisluži denar ne bo dal 10e za nekaj kar v sosednji trgovini lahko dobi za 8) in predvsem (če sklepam po sebi) hitro. Nimamo nekateri časa oz. nam je škoda časa se sprehajat pol ure zato da zobno pasto najdem. Trgovine so nujno zlo. Čim hitreje pridem not in ven bolj srečna sem.
Kupujem btw Hofer in Kalček večinoma. Občasno spar in maxi ali leclerc za kakšne posebne stvari. Sem sicer zelo proti norca se delat iz ljudi ampak da meni v živo kaj takega prijaviš kar si napisal bi se ti v fris smejala.

Vecino nakupim v nasem manjsem Mercatorju in po kruh hodim v vasko pekarno in pa enkrat mesecno se po dolocene izdelke se v Evrospin. Sem pa opazila, da imajo sadja in zelenjave na izbiro v Evrospinu vec kot v katerikoli trgovini. Spara se pa izogibam, ker je prevelik in tudi razporeditev imajo taksno, da skacem za izdelki po celi trgovini in pridem z glavobolom s trgovine in ze dvakrat se mi je zgodilo, da je kupljeno meso smrdelo in enkrat sem kupila v sredini surov kruh.

Z bio samo hrano slovenskih proizvajalcev. Imamo res dobro hrano in poleg ostale ponudbe hrane na trgu, bi bila ta zadeva še dodatno dobrodošla.

Mercator bi moral biti nazaj slovenski in not sami SLO izdelki!
Potem bi bila njihova stalna stranka.

So pa s kvaliteto padli v zadnjih letih in še predragi so.

Bio produkte (tudi veliko slovenskih) imajo skoraj povsod. Še najmanj manjši mercatorji, tuši in spari. Hofer ima odlično bio ponudbo. Hipermarketi mercator in spar tudi. Leclerc kar vidno povečuje bio asortiman. Imaš pa kalček in normo v Ljubljani. Pa nekaj spletnih trgovinic. V manjših krajih je pa verjetno res manj ponudbe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close