Kakšno mnenje imate o diskontnih trgovcih (Hofer, Lidl, Eurospin…)?
jagode so prešrpicane tudi v višku sezone – ker bi uvele že v par urah po obiranju tudi v času zorenja pri nas…… Velja za tiste, ki zorijo masovno na poljih, na foliji…..
Banane ješ? A veš, da so dozorjene izključno v hladilnicah pri nas, z različno mešanico plinov? Tudi tiste BIO….
in nikar ne misli, da Hofer, Lidl dobavljata banane po “svojih kanalih”. Za cel Balkan jih lifra Rastoder iz LJ……Pa še za del Avstrije in Nemčije tudi…..
jagode so prešrpicane tudi v višku sezone – ker bi uvele že v par urah po obiranju tudi v času zorenja pri nas…… Velja za tiste, ki zorijo masovno na poljih, na foliji…..
Banane ješ? A veš, da so dozorjene izključno v hladilnicah pri nas, z različno mešanico plinov? Tudi tiste BIO….
in nikar ne misli, da Hofer, Lidl dobavljata banane po “svojih kanalih”. Za cel Balkan jih lifra Rastoder iz LJ……Pa še za del Avstrije in Nemčije tudi…..
[/quote]
Firma je v LJ, kontejnerji pridejo pa v luko Koper, da ne bo pomote….
Zakaj bi tablete za pomivalca plačala 14€, če za cca 7€ dobim v Hoferju super tbl za pomivalca?
Zakaj bi uporabila celo tbl, če mi zadostuje polovica?
Zakaj bi plačevala čistila za kopalnico 3€, če ga v Eurospinu dobim za 1€ in je super čistilo?
Zakaj bi v Mercatorju kupovala čebulo, ki mi obvezno zgnije tik-tak, če mi Hoferjeva čebula dolgo ostane lepa, pa še ceneša je?
Zakaj bi kupovala krompir v Mercatorju, ki gre hitro preč, če ima Eurospin odličen krompir?
WC papir, taroza iz Lidla, vsaka Zewa in ne vem kaj se lahko skrije pred njim!
Mislim, sori, če tebi z višino dohodkov pada razumnost, to je tvoj problem, meni ne pada, pa grem stavit, da je naš družinski proračun višji od vašega.
[/quote]
Jaz sem enkrat v Lidlu kupila rukolo in nanjo pozabila. Po cca treh tednih je bila še vedno sveža. Hudo, a ne?
[/quote]
Avtorica posta, navaja hrano “kar raste sezonsko v okolju kjer bivamo” – me razsvetliš, kje pri nas rastejo banane?
Avtorica posta, navaja hrano “kar raste sezonsko v okolju kjer bivamo” – me razsvetliš, kje pri nas rastejo banane?
[/quote]
Dej poglej si še enkrat, kaj sem scitirala – njene “servirane prešpricane jagode” v Leclercu ( ja Leclerc je morala izpostavit, čeprav jih imajo sedaj pozimi tudi diskontarji Lidl Hofer).
Tudi banane so prešpricane še v času rasti, ne samo v času zorenja v hladilnicah; enako kot jagode v času rasti; še huje , ker špricajo z avjona tudi po delavcih, ki jedo svojo malico:
https://www.youtube.com/watch?v=FGU2ohEBvE8
https://www.youtube.com/watch?v=a68g4ZPPrXs
Za češnjico za povrhu pa še tole:
Kaj ti pa sedaj spet ni jasno?
Eurospin je italijanska trgovska veriga….. Veliko robe je italijanske…. in to dobre – dosti boljše, že z manj palmine maščobe , kot marsikateri slovenski tam noter ali v kateri drugi slovenski trgovini s prehrambenimi artikli……
[/quote]
Tole brez palmine mascobe, a lahko katere izdelke nastejes? Da ne bom po trgovini preverjala na veliko
Je že odprta prva trgovina, ki je brez blagajn, skeniraš se na vhodu, nabereš kar misliš kupit in greš ven, vmes pa skenerji in kamere računajo in ti avtomatičn poberejo denar z računa. Se pravi, da robo zložiš samo v svojo vrečko.
Moram pa povedat, da sem imela zadnjič eno tako, ki se ji ne da prelagat robe, v Hofeju pred menoj na blagajni, pa me je imelo, da bi ji zvajznia dve okoli kepe in to tako, da bi imela potres v glavi vsaj do prvomajskih! Robo je zložia v škatle, škatle na trak in blagajničarka je brskala o škatlah in vekla en po en artkel. Potem je pa gospa še denar iskala in stresala drobiž in štela, ja pišuka, menda denarnico najdeš medtem ko čakaš na blagajni in imaš vse pripravljeno, pa robo tudi zložiš na trak, ne pa da se cela vrsta naredi, dokler kasirka išče artikle po škatlah!
Blagajna za 10 kosov: pred mano ženska z več kot 10 kosi , pa jo blagajničarka niti opozorila ni.
Če piše, da je blagajna za 10 kosov, potem z 11imi kosi nimaš kaj početi na tej blagajni. In če imaš 4litre mleka, ki niso povezani v celoto, so to 4 (štirje) kosi!
Sem blagajničarko prosila, naj drugič ona opozori stranke in jih pošlje drugam, ker jaz te pristojnosti nimam. Lahko se pa pritožim nadrejenemu.
Je že odprta prva trgovina, ki je brez blagajn, skeniraš se na vhodu, nabereš kar misliš kupit in greš ven, vmes pa skenerji in kamere računajo in ti avtomatičn poberejo denar z računa. Se pravi, da robo zložiš samo v svojo vrečko.
Moram pa povedat, da sem imela zadnjič eno tako, ki se ji ne da prelagat robe, v Hofeju pred menoj na blagajni, pa me je imelo, da bi ji zvajznia dve okoli kepe in to tako, da bi imela potres v glavi vsaj do prvomajskih! Robo je zložia v škatle, škatle na trak in blagajničarka je brskala o škatlah in vekla en po en artkel. Potem je pa gospa še denar iskala in stresala drobiž in štela, ja pišuka, menda denarnico najdeš medtem ko čakaš na blagajni in imaš vse pripravljeno, pa robo tudi zložiš na trak, ne pa da se cela vrsta naredi, dokler kasirka išče artikle po škatlah!
[/quote]
Mah, saj to ni nič novega – to ima tudi že Decathlon po Italiji, Pa Nepsresso butik v Avstriji, na Dunaju napirmer.
Sam nabereš, nato zložiš artikle v tako kovinsko korito, vse računalnik sam poskenira kode in preveri in izda račun.
Problem vidim pri nas le v tem, da ne bodo cene ažurno vnešene v sistem. Že sedaj se namreč dogaja po Šparih, Tuših, da ne vnašajo akcijskih ali znižanih cen ažurno v centralni račualnik – na polici akcijska cena, v računalnik ni vnešena…… Nekateri morda namerno to “pozabijo”, nekateri pa pomotoma. In da bi bilo potem tudi potem tako :))))))
V Italiji, Avstriji, po izkušnjah – vse klapa.
OK, ja se strinjam s teboj, ko je konica – gneča.
Se pa definitvno ne strinjam, da ko ni popolnoma nobene gneče ( ni čas malic, navala), da se jaz s polnim vozičkom spravim na express blahajno in vse hitro tip top naredim, ker sem zverzirana 🙂 Poln voziček, ne treh artiklov….
primer: Leclerc – blagajna za nosečnice in invalide….. ko ni gneče in je tam prodajalka, komot lahko greš tja – če je pa kak invalid ali nosečka, pa jasno, spustiš naprej- namen dosežen 🙂
Trenutno berem v slovenskih novicah (3.1.2022), kako se Hofer hvali, da nimajo problema s kupci brez mask – je pač zima in covid epidemija v porastu. Njihova izjava je čista laž. Ravno pri njih najpogosteje naletim na kupce brez mask, hkrati pa tudi zaposleni pogosto nosijo maske pod nosom, poleti pa tudi pod brado, čeprav gre za zaprt prostor. Opozorjena blagajničarka je izjavila, da je nemočna. Že tako za to trgovino ni potreben PCT pogoj, človek bi pričakoval, da bodo vsaj z varnostniki poskrbeli za varnost ostalih kupcev, ki si ne želijo dobiti okužbe ravno v Hoferju.
Druga pripomba je, da marsikdaj prodajlci ne poznajo prodajnega asortimana in človeka ne znajo usmeriti oz. podati informacije zakaj kakšnega artikla ni tam kjer je običajno. Meni je prodajalka nekoč celo rekla, da tistega artikla (čeprav je naprodaj samo v Hoferju in sem ga tam redno kupovala) najbrž nisem kupila pri njih!!!!??? Izpadlo je tako, kot da nisem pri pravi. Res skrajno žaljivo.
jaz pa tako, 23.01.2018 ob 19:24
V Eurospin ne hodim,se mi zdi edina slovenska trgovina res samo za tiste na robu revscine.Sram me je iti notri.Ze ambient katastrofa,prodajalke neurejene,vse nametano.Ko vidis kupce,ti je vse jasno.
Lidl.Skladisce,vsecno skladisce.Se trudijo.Ogromen plus je,da ce imas racun,da lahko vrnes karkoli,kadarkoli,tudi cez x let in ne komplicirajo.Zelo so mi vsec njihove akcije oblacil,opreme in podobno.Sadje in zelenjava dobro,jogurti vredu,cistila zelo vredu,kruh odlicen.Rada grem v Lidl.
Hofer.Monoton.Razvlecene trgovine.Plus so mi izdelki znanih blagovnih znamk.Meso najraje kupujem pri njih,pa se par izdelkov njihovih imam rada.Pa vcasih imajo dobro sadje in zelenjavo.Loncnice in rastline imajo kratek rok trajanja.Velik plus je raznolika ponudba za vegeterjance.
Ti pa znaš nakladat. Revščina ,katere kaste si?A imaš 5tisoč plačo?Če nimaš potem si revše.
Forum je zaprt za komentiranje.