Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšne moške pa imajo rade ženske

Kakšne moške pa imajo rade ženske

Ah, kako smo si različni. Men pa tipični moški sploh niso všeč. Tipični moški so z Marsa, tipične ženske pa so z Venere. No way! Naj bo z drugega planeta, saj sem jaz tudi. 😉

Pa pri netipičnosti ciljam predvsem na karakter, ne na videz.

Ah, kako smo si različni. Men pa tipični moški sploh niso všeč. Tipični moški so z Marsa, tipične ženske pa so z Venere. No way! Naj bo z drugega planeta, saj sem jaz tudi. ;)[/quote]

Kaj to pomeni “tipični” moški po tvojih kriterijih oz kakšni so potem netipični? To, da smo ženske iz Venere, moški iz Marsa je tako mimo izjava, da bolj ne bi mogla biti 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Potem bo pa tale pravi zate:

http://www.infinitespace.ca/?p=143

Sem mislila, da bolj moške zanima kakšni so ženskam všeč, ne pa da se sedaj ženske dajejo med sabo. Ampak dobro, kakor komu/kateri paše. Meni se zdi smiselno pojasnjevanje moškemu kakšni moški so mi všeč in ne toliko ženskam. “Moški tip” je zame tisti, ki je sicer občasno v ženski družbi, ampak se vseeno giblje bolj v moški družbi, gre s prijatelji na kak nogomet, košarko (seveda brez pijančevanja in letanja za ženskami :)). Moški tip je tisti, ki ti priskoči na pomoč pri (težjih) fizičnih opravilih ne da bi ga za to posebej prosila. Zame je to tradicionalni tip moškega, torej ne taki fancy tipi. Težko je to opisati z besedami. Beseda “tipični” se ni nanašala na zunanji izgled, temveč bolj na navade in značajske lastnosti.

@antilopa, ne vem, kje ti vidiš kako prepucavanje. V bodoče, če ne želite komentarjev pa napišite da krivokljun ne sme odgovarjat, ker očitno tako razburka notranje svetove beročih.

Pa še malo da razburkam, ko sem že tle. Tipični moški predstavnik recimo popiva ob vikendih ali pač čez teden, je tradicionalno usmerjen (delitev na moške in ženske stvari, opravila, lastnosti), je egoističen, prilagajanje oz. kompromisiranje razume kot odvzem moškosti, zato se temu upira, je nesenzibilen, obstajajo tabu teme na temo “nakupovanje, menstruacija”, spremlja večino športnih prenosov itd.

Netipični predstavnik moškega spola in kot tak zaželjen je odprtega duha, ni mu težko poprijet za “žensko” delo, se rad uči oz.. ga zanimajo stvari okoli njega (ni ozko usmerjen samo v kuća-posao), rad koristno uporabi svoj čas, predvsem v naravi, se je zmožen pogovarjati ure in ure, ne obstajajo tabu teme, je sposoben medosebne komunikacije, je spoštljiv, rad preživlja čas s partnerko, čeprav ima tudi svojo družbo, mu je pomembnejša partnerka kot pa družbena pričakovanja.

Krivokljun, ni nič narobe, če moški kdaj poprime za “žensko” delo, problem nastane takrat, ko ženske sploh ne opravljajo gospodinjskih opravil, ampak si morajo tipi sami likati srajce. Normalno je, da ne bi pristala na strogo delitev na moška in ženska dela, ampak tudi ne odobravam tega, da moški v nekem razmerju sčasoma postane “copata”. Glede menstruacije kot tabu teme, pa je takole – če se s svojim moškim pogovarjaš o tem in na ta račun razvijeta debato to ne bi smela biti tabu tema, moti me pa, da ženske v družbi večkrat “posiljujejo” moške z zgodbicami o tem, kakšne konkretno menstruacije imajo, katere vložke koristijo, ali je bolje imeti tampone…Saj navzoči moški to sicer poslušajo in se delajo kot da jih to zanima, ampak jih v resnici ne, verjemi. So mi že povedali, da se niso upali zameriti in so bili raje tiho. Tipično moški predstavnik pa ne popiva čez teden ali med vikendom. To počnejo odvisniki, ti pa so obeh spolov. Če misliš, da so samo moški lahko odvisni od alkohola, se motiš, precej je takih tudi predstavnic ženskega spola.

Jaz bi vseeno rada, da se še kakšen moški oglasi na to temo, krivokljun ne moti me pa tvoje pisanje, da ne bo pomote, le zanima me še moško mnenje.

Strinjam se z opisom krivokljuna. V bistvu ni kaj dodati. Tudi glede popivanja ima prav. Odvisniki? Jaz bi jim rekel “ubežniki”. V alkoholu se vedno najdejo neki pozitivni občutki, ki nam vsaj za kratek čas preženejo življenjske skrbi oziroma nezadovoljstvo. Zato ubežniki, ker se ne soočijo z resnico in resnično težavo.
Seveda nikjer ni rekla, da tega ne počnejo tudi ženske, ampak govora je o moških. Nikjer pa tudi ni bilo rečeno, da ne obstajajo izjeme. Žalostna resnica pa je, da jih je malo. Mogoče posledično zato, ker je tudi pravih žensk malo in le te ne postavljajo več nobenih mej, do koder je moškim dovoljeno it.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, nisem razumela najbolj v tistem delu, ko praviš, da obstajajo tudi izjeme. Hočeš reči, da obstaja razmeroma malo pravih moških?

Zakaj to “med vrsticami” berem tako, da se želiš tu ti sam izpostaviti kot “tisti pravi moški”?

Morda pa tudi moški včasih ne vedo, kaj ženske od njih hočemo?

In zakaj točno nastane problem, če si moški sam lika SVOJE srajce?
Krvave zgodbe, takšne in drugačne, so pa malo mimo tudi med samimi ženskami – jaz se o tem sigurno ne pogovarjam kar z vsako žensko, ki pride mimo. Okej, pač nanese debata na to temo in se pogovorimo, ampak tako blazno zanimiva tema pa vseeno ni, da bi jo zdaj pogrevale vsak mesec.
Ne vem, kakšne ženske ti to poznaš.

Tole kar drži. Jaz bi samo na koncu dodal še “ta trenutek”. :-)))

Ali ni to tisto čemur tvoja kolegica pravi komplementernost? :-))))

Ferbčna, tudi jaz se včasih vprašam, kakšne ženske to poznam, verjemi :). Aja, glede likanja srajc pa daj še meni namigni, kako moškega pripraviš do tega, da začne to sam početi :)).

ampak to bi pa ja morala vedet, no!!! S teženjem in najedanjem. :-)))))

Tako, da ostane samski..:)

Po tej definiciji sem absolutno netipičen moški..:)

Vsaka skrajnost je problem.
In skrajnost je, če dela niso kolikor toliko pošteno razdeljena. Da sta oba koliko toliko enakovredna, da nista v odnosu mama-sin ali oče-hčer….

Tole kar drži. Jaz bi samo na koncu dodal še “ta trenutek”. :-)))[/quote]

Veš, to bo zaradi tega, ker se tudi ženske po željah med seboj razlikujemo, vi moški pa večkrat mislite, da imamo vse enake želje. Zato je dobro, da se post od krivokljunčice vsebinsko razlikuje od mojega, saj je to jasen prikaz tega, da tudi na naši strani lahko dobite različne tipe žensk. :))

Dokler se ne definira kaj pomeni beseda “pravi moški”, je vsak odgovor brez pomena.

Na podlagi vsakodnevnega jamranja in pritoževanja s strani žensk, da ne najdejo pravega moškega, bi lahko sklepal, da jih je malo…

ampak to bi pa ja morala vedet, no!!! S teženjem in najedanjem. :-)))))[/quote]
Takšnega postopka bi se oprijela tipična ženska..:)

Tole kar drži. Jaz bi samo na koncu dodal še “ta trenutek”. :-)))[/quote]

Veš, to bo zaradi tega, ker se tudi ženske po željah med seboj razlikujemo, vi moški pa večkrat mislite, da imamo vse enake želje. Zato je dobro, da se post od krivokljunčice vsebinsko razlikuje od mojega, saj je to jasen prikaz tega, da tudi na naši strani lahko dobite različne tipe žensk. :))[/quote]

Na žalost sem dejansko imel opravka tudi z ženskami, ki so jih želje menjavale tudi na pol ure ali jih je goreča želja v istem času popolnoma minila.

Ja, to želim reči. Zakaj pa med vrsticami tako bereš pa ne vem. Mogoče me pa tako vidiš. 🙂
Seveda moški ne vedo, kaj ženske “hočejo”. Saj pravim, da jih je malo takšnih.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Koliko pa je takšnih žensk, ki same vedo kaj hočejo..:)

Ali ni to tisto čemur tvoja kolegica pravi komplementernost? :-))))[/quote]

Ne vem, kaj ta beseda pomeni sploh? Dopolnjevanje? Če si mislil Katenjko, nisva siamski dvojčici, se marsikdaj ne strinjam z njo in ona z mano, vendar ni point prijateljstev, da smo si kloni.

@ferb
čna: “Krvave zgodbe, takšne in drugačne, so pa malo mimo tudi med samimi ženskami”

No, glede menstruacije je bilo mišljeno, da se ne uporablja orokavičenih oseb, kot so “ta rdeča”, “tisti dnevi”, “ženske zadeve”, kot da je to ena gnusna nebodigatreba, Ali pa, če zjutraj vstanem in rečem Oh, bemu, tok me zvija, da sem čisto fuč. Pač, da ni nekih tabu tem, ko je treba pazit, kaj rečeš. Nekaterim moškim je recimo pod častjo v štacuni kupit tampone, vložke, celo kondome, tudi če ima na traku še 20 drugih izdelkov. Enemu mojemu ex je bila cela groza kupovat wc papir, bognedaj da je kupil samo to.

@antilopa
: lika naj si srajce kar on. Kako to dosežeš? Preprosto mu jih ne likaš oz. se o teh stvareh pomenita. Samostojni moški, ki si je sposoben sam prat, likat, kuhat, pospravljat, to je pravo, da potem ni težav pri delitvi dela. Enkrat en sesa, drugič drug itd. Umaževa itak oba. 🙂

In da dodam: moški zelo radi vidimo, da se tu in tam kdaj kakšna želja tudi izrazi. :-)))

krivokljunčica, ti jemlješ življenje čisto preveč resno :-))))

Koliko pa je takšnih žensk, ki same vedo kaj hočejo..:)[/quote]
Saj sem že zgoraj napisal, da jih je verjetno podobno, kot tistih moških, ki prepoznajo, kaj ženske hočejo. Zelo malo torej. 🙂

Resne teme jemljem kot resne več ali manj, ja. Če se iz nečesa pohecaš, bodi siguren, da je naslovnik pravilno razumel napisano. Drugače ni fore, ane. In še vedno ne vem, kaj si mislil s komplementarnostjo …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close