Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako vljudno povabiti le ljudi na vabilu na poroko?

Kako vljudno povabiti le ljudi na vabilu na poroko?

Ojej, a če sem par ur brez svojega starega za ritjo, nekdo gazi po moji ljubezni? Marsikakšna ohcet je že bila razlog za razprtije, ker je kdo malo bolj tesno plesal z drugo, gledal drugo pregloboko v dekolte, se ona preveč smehljala drugemu …
Tudi sama poroka ni nujno slava ljubezni, ampak čista ekonomska računica, partnerski dogovor, včasih še vedno “nuja” zaradi otrok.
Sploh za tiste, ki radi pojejo slavo ljubezni, je stik z realo včasih kar trd. Če nekdo tako visi na partnerju, da je zanj par uric, brez da mu diha za ovratnik, cela katastrofa in teptanje ljubezni, ga ne čaka nič dobrega. Že videno.
[/quote]
eni mislite, da je poroka gledališka predstava, kjer svatje pridejo pogledat glavna igralca in plačat vstopnino, pa najbolje, da jih je čim manj, ker so z njimi samo stroški in delo
najbolj srečni bi itak bili, če bi ostali doma in samo nakazali denar… kajneda

Meni je všeč, da ne rabiš imeti več prič na poroki. Ene moti vse, hrana, prostor, glasba in tako dalje. Mi2 bova šla samo na matični urad ter potem na kosilo. Zraven pa hči.

Ojej, a če sem par ur brez svojega starega za ritjo, nekdo gazi po moji ljubezni? Marsikakšna ohcet je že bila razlog za razprtije, ker je kdo malo bolj tesno plesal z drugo, gledal drugo pregloboko v dekolte, se ona preveč smehljala drugemu …
Tudi sama poroka ni nujno slava ljubezni, ampak čista ekonomska računica, partnerski dogovor, včasih še vedno “nuja” zaradi otrok.
Sploh za tiste, ki radi pojejo slavo ljubezni, je stik z realo včasih kar trd. Če nekdo tako visi na partnerju, da je zanj par uric, brez da mu diha za ovratnik, cela katastrofa in teptanje ljubezni, ga ne čaka nič dobrega. Že videno.
[/quote]

Jaz grem brez partnerja brez problema marsikam, cist sama ali pa v druzbi kaksne prijateljice, sodelavke, otrok, z drustvom, starsi itd.
Na poroko pa sama ne bom hodila. Obicajno se plese in cakat za mizo a se me bo kdo usmilil ali ne se mi ne da. Tokrat plesa sicer ne bo. Ampak, da bi se na poroki kot nek brezveznjak UCILA enih korakov …. a ste zmesani? Bi morala bit precej “dobre volje”, kar pa ni glih verjetno. Tudi hocem imet na dogodku, ki naj bi bil sproscene narave (ne pa sluzbeni mus) tudi eno osebo, s katero lahko sprosceno klepetam, ne pa se doldocasim s splosnimi prisilnimi debatami – pac nismo vsi vzor druzabnosti. Seveda pa nimam nobenega problema vabilu za eno osebo reci NE. Priznam, da bi tudi debelo gledala, ce bi bil vabljen samo partner (razen v primeru, da se vabi vec sodelavcev, kar mi itak ne spada na poroko, ampak ajde …).

V vabilu nekako napišeš, da so stoli poimenski, ali pa jim po možnosti daš v vabilo prav z imenom in priimkom za zacahnat recimo menu – a boš vegi al mesni al pa kaka taka fora. Naj bo jasno, ime na ime. Pri meni so prišli ta povabljeni oziroma sva vprašala ali hoče kdo še partnerja pripeljat.

Če bi jaz dobila vabilo in bo pisalo naj pridem brez moža, zagotovo ne bi šla…..povem pač svoje mnenje

Po moje bo avtorica na poroki sama z možem, ker si ne predstavljam, da bi kdo sploh šel na tako poroko.

Imaš kar prav ja😁

Koruzništvo je tako super, nobenih takih trapastih dilem nimaš :-)))

Midva sva vabila nesla osebno… Naprimer, kolegice (isto imam tri) sem povabila na večerjo in jim dala vabila in na večerji povedala, na poroko želim samo vas 3, brez družin… Vse 3 so prišle same in leto kasneje ko se je poročila se ena, je naredila isto! Tudi od mojega kolegic so prišli sami, brez žensk… Žlahti sva isto rekla, pridta vidva pa otroc, če hočejo, ampak brez partnerjev.
Vsakmeu sva povedala da prosiva potrditev števila oseb ki pridejo, do tega in tega datuma in to napisala tudi na vabilo!

Meni se pa zdi ,da bi se tri sodelavke prav fajn zabavale same na poroki!

Žal je preveč butastih in posredno neolikanih ljudi v sloveniji in sem prepričana, da bodo kljub temu nekateri privlekli s seboj še svoje partnerje, otroke. Zato je fajn na to računati, da ni zadrege, ko je je najmanj treba.

One tri so prisle skupaj, kolegi so prisli skupaj!
To je cisto drugace kot nekdo, ki nikogar ne pozna ali pozna le koga bezno.

Ceprav je meni zelo smesno, da imas 3 prijateljice in na svojo poroko ne povabis njihovih partnerjev in otrok!
Ko bom praznovala abrahama, bi naredila zebsko zurko, ce pa se slucajno odlocim za mesano, potem bom jasno povabila se partnerje vseh prijateljic.

Saj tukaj ni kakšne dileme , koliko jih lahko pride na ohcet , na vabilo napiši , da mora vsak prinesti s seboj darilo v vrednosti najmanj . . . , potem bodo pa radi prišli sami. Torej kdor prinese darilo , lahko vstopi .

Joj pa ste eni poknjeni no, pa to je pobrala iz tujine. Mi je bilo jasno takoj po besedi umirjeno-elegantni, …

Temu, kar ona piše, če se ne družimo ne moreš priti na poroko, to je pobrala iz tujine, kjer pravijo “No meet, no seat”, če gre pa za višji sloj, itd… pa “No ring, no bring”. Slednje je imela Pipa Middleton, ker je pač imela kraljevino med povabljenci in je nek nivo mogla držat.

Pa eni pametnjakoviči, ki ste prej nekaj o tujini in plus one pisarili. No to je omogočeno le ožjemu krogu povabljencem in ne vsem, mislim pa to podvoji število gostov pol. Pa pripada ti plus one, le če to gor piše, ne kar tako vsem po vrsti.

Pa poroke v tujini so pol krajše, kot pri nas. Na odaji od Jimmy Kimmel se je Matthew Perry celo norca delal iz slovenske poroke, ko ga je anže kopitar povabil. Link za YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=V2jg83J8x3Y

Povsem razumem, da ji ni do celodnevne norije, le 5h mogoče.

Men eje zmotilo samo to, ker avtorica navaja, da bi povabila samo “ljudi”; otrok pa ne….

Torej otroc zanjo niso ljudje, so annoying creepy creatures:

https://s3.amazonaws.com/www.highlightskids.com/images/your-own-pages/527/2_sub_9_image_2.png

Za tako “bridzila to be” je boljš, da nikoli ne širi svojega genetskega mteriala 🙂

ja, se strinjam, če nočeš otrok vseh starosti na poroki, se da to lepo napisat, nekaj v stilu: najina poroka je samo za tiste in v tistih letih, ki lahko že gledajo adult movies 😛

Kje piše, da NOČE otrok????
Pa berem temo skozi in počez, a ste vsi nepismeni ali pa prebrali niste??
Piše o treh kategorijah gostov: 1.sorodniki, ti lahko pridejo z otroci (citiram avtorico: Pri sorodnikih bi vabila vse, torej žlahta+partner+njuni otroci“), a otroci brez svojih simpatij (ker očitno se to kao pri njih dela)
2.prijatli, kjer pridejo le tisti ki se družijo, če se njihovi partnerji ne družijo in otroci ne, pol tam nimajo kaj delat
3.sodelavke, same, ker se ne druži z njihovimi partnerji otroci

Kolikor razumem se tukaj vse vrti okrog ne vabim te, ker se ne družiš z mano oz mojim možem oz tvoj otrok se ne druži z mojim.
Ker koliko zastopim, bo povabila par otrok za družbo svojemu.

Empatija avtorica, empatija.
Bi ti šla na poroko čez tri mesece, če te bo kolegica povabila na poroko, ampak samo tebe, ne pa tudi tvojega partnerja?
Bila sem že na nekaj porokah, ampak vedno so bili prisotne cele družine. To kar bi se pa ti rada šla, je meni nepojemljivo. Kot tudi varijante brez otrok.
To jemoje mnenje.

Tole me spominja na kaste ali pa več razredno družbo. Eni imajo ene pravice, drugi jih nimajo. Manjka samo še delitev na belce in črnce. Ali niso to nekoč že ukinili? Zgleda, da se to spet uveljavlja, pa se avtorica zgleda niti zaveda ne tega. Tale zgornja omemba kraljevske družine zna bit res dober primer.

Potem je bolje, da povabiš manj ljudi pa tisti naj bodo v paru in z otroki… tako ali tako, če so otroci manjši jih potem ne pripeljejo s sabo. Prehitro lahko pride do zmede in zamer, že tako imajo potem razni osebki pripombe na sedežni red, pa da je juha premalo slana, pa da kdaj bojo pa pecivo prinesli… tralala, važno da se bosta vidva imela super, na ostalo pa se ne zmeni. Za vse ne bo nikoli prav.

Dobivam občutek, da bo to zopet ena tistih porok, ki se delajo le zaradi slik. Večina svatov pa si jo bo zapomnila po zategnjenosti in tem, da so se med odhodom domov morali ustavit v McDonald su, ker so bili lačni

.Ne bosta imela niti staršev, bratov, sester povabljenih? Ne bosta imela niti kosila?

Če gostitelja nimata svojih otrok so poroke brez tujih otrok. Če imata otroke so vabljeni tudi otroci v starosti njunih.
Avtorica je kiksnila pri vabljenju partnerjev, ker tega se ne dela. Vabi se osebo s partnerjem.

Dejansko te popolnoma razumem, ampak tako povabilo deluje zelo nevljudno, težko bo razložiti in še res trapasto se sliši.

Zdele me boste spet narobe zastopile. Ni panike, mogoče se najde kakšno babje vmes, ki bo razumelo.
Pri nas so včasih pravl, da če se ni mlad ženu, se starmu pa res ni treba. Nisem reku, da si stara, ker sem podobnih let. A sem že nekaj cajta uženjen.
Hočem ti povedat nekaj drugega. Lej, vidva žvita skupej, mata otroka in bla bla bla. Otroka boš vlekla na ohcet valjda, potem bo samoumevno, da bodo na ohcet privlekli tudi drugi otroke, ker bo pač splošno mnenje, ah saj to se tko mal ženta, to ni tko, to je bolj po domače, to bomo otroke samo vzel, sej bosta še vesela, sej mata onadva tudi mulca…

Draga moja, poroka, kjer se ženita dva štiridesetletnika s familijo je traparija in izgleda neumno, pa si misli kar si hočeš.
Konec koncev tvoje prijateljice in sodelavke so tvojih let ali starejše. Ženska, to niso več frklje, to so ženske! Ja, frklje letajo samo na prijateljičine poroke, pa mal skupaj ven pa oh in oh. Ampak poročene žene pri 40 50 pa niso več navajene same letat okrog. Jaz ti po pravici povem, da če bi mojo ženo (pa jih še nima 35) nekdo povabu zdele na poroko in da pride sama… Ne, moja stoposto ne bi šla. Sem siguren da ne. Midva če greva, greva skupej na take dogodke. Ne rečem mogoče preden sva otroka mela, da sva šla tko mal, ampak ne, zdaj pa res ne. Isto, da bi mene kdo povabu na poroko brez babe. Kva nej jaz tam sam delam? A naj pridem zato da bo kolega vesel da sem jaz tam? S kom bom tam večerjo jedel? S kom bom debatiral? S kom bom plesal? A si naj kar tam eno teto od kolega zberem pa celo noč z njo norim? Da bo kolega vesel in reku oooooo lej še vagabund je bil dobr razpoložen je kr s teto štefko plesal…
Ne, to se ne dela pri štiridesetih letih. Ja, to lahko delaš ko si star 25 let. Si lahko tako določaš, zdaj pa ne več. Nakopala si boš več slabe volje, kot kaj prijetnega.
Druga stvar so pa nečaki s priveski a ne? Ja glej.. Še en razlog več, zakaj se ženimo mladi. Takrat še ni priveskov. So mogoče kakšni majhni nečaki, priveskov pa še ni. Zdaj pa bodo. In bo tudi zamera če jih ne boš vabila. Ker današnje “mamice” svoje sončke gledajo kot bogove in ko privleče domov punco jo gleda kot boga in se nosi pred celo žlahto – naš je 17 pa mam že tamlado. Jaaaaaa, naš ma že punco…
Saj potem pri 25 jo iz bajte meče, ampak zdaj je pa hudo ponosna na puuuuuuuunco. Ja, še ena zamera več draga moja.
No in potem je še druga stvar. vsi ti priveski in vse te samske sodelavke bodo tebi sicer napolnile dvorano, kjer se bo slavje odvijalo. Bodo.
In mladi mulčki otročki tudi. Full bo dobr ko bo večerja. Ampak ob desetih zvečer vedi da bo tebi tričetrt ljudi šlo domov. Ker to je domino efekt. To sem jaz ničkolikokrat že doživel. Z malimi mulci vstanejo od mize, kaooo ful je blo fajn ampak naša tamala je že čist zaspana, saj razumeš.., potem bo vstala sodelavka, ko bo videla da zdaj pa končno lahko gre, ker so že uni šli, da ne bo glih taprva šla. Valjda, dolgočasno ji je gledat tvojo žlahto, plesalca pa tut nima, in potem še ona gre kaooo veš mamo očeta bolnega pa bla bla bla, no potem do pol enajstih je pa vse skupej konc.

Reku ti bom tko – jaz se ne bi ženu na tvojem mestu v tem smislu. Nista več dvajsetletnika. Vidva sta človeka ki hočeš nočeš sta bližje abrahamu kot poroki. Če pa že, potem pojdita sama na enoto, si kupita prstane in pojdita nekam na poročno potovanje, pa žlahti slike pošlta. Lej, ne bo noben zameru sigurno da ne.

Če pa res tako hočeš ohcet delat, potem se pejt pa smešit. Ampak potem moraš pa povabit vso žlahto, tudi priveske in sodelavke s pari… To pa sama veš koliko potem pride a ne?
Vem vem, ti bi zdaj kao spisek delala kdo ja in kdo ne in kako bi tvoj čarobni dan izgledal in ti si kao v prvem planu in to je kao tvoj dan in ne vem kva ti še tle babovje nabija. Ne, to ni tvoj dan. Ti si odrasla zrela ženska, ne pa nedolžna nevesta. Ti moraš vedet kaj je prav in kaj ni in ne, to ni nek tvoj čarobni dan, ker te ne bo nihče tako mazil in božal kot to delajo z nevesticami. Lepo te prosim. Kile so se nabrale, veke se povešajo, zobje so kakršni so, cajt je pokazal svoje… Joške so tudi povešene in pocuzane.. Lej, sori. Realno je to bejbi.
Nared fešto za 40 let in to je to. Doma na vrtu, da se descu, ki je tudi kile dobu ne bo treba matrat s kravato.
Zdej pa hop po vagabundu kako je nesramno napisal…

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Potem je boljse, da jih sploh ne vabite. Ker nekdo bo slej ko prej uzaljen. Mogoce ce se postavita v njihovo kozo. Tvoj bi bil vabljen, ti pa ne. Najbrz ti ne bi bilo vseeno. Pa tudi, s kom bodo potem sodelavke plesale? S tvojim sveze porocenim mozem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close