Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako vljudno povabiti le ljudi na vabilu na poroko?

Kako vljudno povabiti le ljudi na vabilu na poroko?

Na poroko grem le redko, mora biti res neka izjema, in se na te protokole ne spoznam, a se mi zdi nekako logično, da se poroke, piknika, otvoritve, rojstnega dne, maturantskega plesa etc. udeleži le tisti, ki je vabljen. Ne moreš kar pripeljat zraven še frendico, staro namo, trenutnega serviserja.

Sama bi bila potem srečna, če me sploh ne povabiš, kot pa da sem na poroki brez partnerja.

Sem bila na eni poroki, kjer razen mladoporočencev nisem poznala nikogar. Potem so me pa še posedli zraven nepoznanih ljudi. Zelo neprijetna situacija zame. In ja, o vremenu se ne moreš pogovarjati več kot 5 minut v celem večeru.

In sem bila na poroki, kjer poročna priča ni imel zraven partnerice s katero ima celo 2 otroka. Je tale priča izgledala ” kot da so mu vse ladje potonile”. Je bilo povabljenih 100 + ljudi, ni pa bilo prostora za partnerico od priče, ki ga tako ceniš, da ga izbereš, ampak ona pa ne more priti.

Če želiš tišino v prostoru in prazno plesišče potlej vabiš posameznike brez para. 5ur + se neznanci med sabo nimajo kaj pogovarjat. Mladoporočenca se z vsemi ne bosta ukvarjala. Večina jih brez para ne bo prišla. Za otroke je razumljivo, da na poroki nimajo kaj iskati.
Več kot 10ljudi v istem prostoru ne bo dovoljeno do junija. [hashtag=sampovem]#sampovem[/hashtag]

A ne vidite, da je zenska orto skopuhinja? Če povabiš enega, prinese spodobno darilo, odšteješ pogostitev za enega in si v plusu.
Če prideta dva (ali bognedaj vec) samo z enim (skromnim) darilom, je to minus.
Kar pa seveda ni namen, kajne avtorica?
Kar kul, po tej ohceti predvidevam da ti bo ušlo še teh par kvazi prijateljev, ki jih imas.

Kljub temu, da tega nočeš slišati, mislim da je res najboljše, da se drug teden poročiš na upravni enoti.

Plesna koreografija za vse?
Ne vem, kako si si to zamislila, ampak to se slisi enako kot tiste blesave igrice.

Glede na naslov sem predvidevala, da imajo vsi tvoji prijatelji pse. 🙂

Ja, zoprna si in kompliciraš.

Na vabila za poroke in take posebne dogodke in feste v tujini napisejo ‘Janez Novak plus one’, kar je jasno, da bo Janez pripeljal nekoga s seboj in ne bo orisel sam.

Pri nas bi pa imeli festo, a ne bi povabili nikogar, ker je to strosek.

Lani sem bila na eni veliki festi, le sodelavci so prisli sami oziroma oni vsi skupaj brez partnerjev. Vsi ostali, tudi prijatelji, so prisli s partnerkami, no, razen koga, ko partnerka ni mogla ali je nima.

Zavedati se je treba, da ko imas tako en kup posameznikov, si ti kot organizator odgovoren za to, da se tudi ti ljudje zabavajo in je res zelo tezko speljat festo na tak nacin, da je zabavna za vse, tako sorodnike, kot prijatelje in sodelavce, ker to so ljudje iz razlicnih sfer, potem imas pa se en kup tistih, ki so sami in moras poskrbeti se za njih, da je tudi njim lepo in zabavno, da ne pobegnejo domov takoj po kosilu, ker ce se ti to zgodi, si falil na celi crti!

Ne samo, da si zoprna, si tudi orto škrtica.

Jaz sem bila v življenju na res veliko porokah. Še NIKOLI nisem šla sama in tudi, če bi bila sama povabljena, ne bi šla sama. Raje bi ostala doma.

1. Jaz mislim, da možje/žene spadajo k taki ceremoniji, tudi če jih ne poznaš. Enostavno zato, ker je temu tvojemu povabljencu bistveno bolj ugodno, če ima ob sebi svojo drugo polovico. Torej, če druega ne, iz obzirnosti do gostov.
2. Neporočeni pari (ne mislim zunajzakonskih parov, ampak mladino s svojimi simpatijami) pa ne bi vabila “v paru”, ampak tega posameznika (nečak, nečakinja) brez simpatije. Mislim, da tu ne bi smelo biti večjih zadreg.
3. Če bi jaz dobila vabilo brez mojega moža, ne bi šla. Ker mi ne bi bilo ugodno. Rada sem z njim in nerada se družim z neznanci, sploh, če je to za več ur. Težava bi mi bili tudi otroci (če ne bi bili povabljeni), ker jih enostavno nimam kam dati, doma pa jih za toliko časa ne morem pustiti same (1 je še predšolski, 2 šolska). Varuške v ta namen pa ne bi jemala. Tako, da mene v tvojem primeru, ne bi bilo, če ne bi bila povabljena cela družina.

Fajn uredi. Misli nase, seveda, malo pa pomisli tudi na svoje goste. Če bo njim neugodno, tudi tebi ne bo prav fajn.

Žal je tako razmišljanje precej tipično za današnji čas. Samo jaz, jaz, jaz in še enkrat jaz. Jaz bi samo te, ki jih poznam, jaz ne bi teh, pa ne bi onih, pa bi ono …

Res je vajin dan in lahko ga preživita in si ga organizirata kakor hočeta, ampak, če ne pomislita na dobro počutje vajinih gostov, potem sta do njih nespoštljiva in egoistična. Na poroko lahko pridejo, ampak fajn se pa ne bodo imeli. Lahko pa bodo gledali tebe pa moža, kako se imata fajn. Se pravi rabiš statiste.

Ti, kot nevesta, se ne boš mogla posvečat vsakemu gostu posebej in zabavat tiste, ki bodo tam sami in ne bodo poznali nikogar. Zato je fajn, da gosti pridejo z vsaj eno osebo, s katero se lahko zabavajo. V večini primerov je to partner.

Tvoje kolegice verjetno ne poznajo tvoje žlahte. Se pravi bodo obsojene na druženje med sabo (pa itak že vsak dan v službi skup tičijo). Ti jih boš mogoče prišla pogleda parkrat za nekaj minut. Če pridejo z možmi, se bodo verjetno tudi bolj ali manj družili med sabo, ampak bo zagotovo bolj zabavno, ker bodo možje zraven in bo drugačna dinamika.

Tako, da ne. Jaz se tega ne bi šla.

ti si si tole poroko zamislila tako, da bo najbolj ugodno zate, goste pa ko jih jebe
po domače povedano
sploh tista druga kategorija prijateljev, ki ne smejo svojih partnerjev pripeljat, ker jih kao ne poznaš, je jebena stranka. ajd, tiste tri sodelavke bodo že preživele, ker bodo imele koga za šinfanje, druga kasta pa verjetno ne 😀

ne vem kako dolgo si si tole tvojo poroko zamislila, ampak verjetno jim ne bo glih najbolj zabavno, če bodo sami čepeli tam s kupom neznancev…

da ne govorim o tvoji zamisli zabave, da jih tretiraš kot vrtčevske otroke, da bi morali skakat po plesišču, kot si si ti zamislila… tud neplesalci… lol, zakaj misliš, da so neplesalci?

A to, da ti nimaš otrok kam dati je problem tistega, ki te vabi na poroko??

Res si ena velika uboga reva, če nimaš na svetu nikogar (sorodnika ali prijateljice), ki bi ti za en dan popazil na tvoja dva pamža.

Mali otroci dobesedno uničijo poroke. Sem bila na takšnih, ko niti med obredom niso mogli biti tiho, potem so se v restavraciji motovilili okoli vseh miz, njihovi starši so bili fokusirani cel dan na njih, pa se ukvarjali z njimi in potem so se zaradi teh tečnih pamžEv ob 22h, ko so se vsi najedli in vse razturili pobrali domov, ker so mogli it spat.

Hvala lepa za tako poroko, potem je rajši nimam. Če so otroci starejši cca 10 let in več, kultivirani in vzgojeni, potem naj pridejo, te male tečnobe pa ne vidim razloga, da jih vlačite zraven.

Hja, prav tako se gostje, ki ne morejo zdržat par ur brez svoje polovice, obnašajo v stilu jaz jaz jaz. Se ti ne zdi? Od gostitelja zahtevajo, naj povabi neznanca samo zato, ker oni pa ne bi prišli brez prikolice, da jih drži za rokico.

Se pridružujem mnenju tistih, ki pravijo, da je tak način škrtuhasti in egoistični. Skratka, ti bi rada, da bi tebi bilo fajn, čisto vseeno pa ti je, ali bo tudi drugim fajn. Ali je do takega načina privedla korona, bogve, najbrž prej sodoben način življenja, kjer je poudarjena samo skrb zase.

Poroka ni ravno srečanje sošolcev, kjer je razumljivo, da pride samo ena oseba. Stare navade verjamem, da niso vsem všeč, a nekatere imajo tudi svoj namen. Plesanje na hip hop za vse se pa tudi meni zdi ravno tako kot tiste blesave igrice.

Tole je tudi meni bolno. Kakšni prijatelji pa so to?

A to, da ti nimaš otrok kam dati je problem tistega, ki te vabi na poroko??

Res si ena velika uboga reva, če nimaš na svetu nikogar (sorodnika ali prijateljice), ki bi ti za en dan popazil na tvoja dva pamža.

Mali otroci dobesedno uničijo poroke. Sem bila na takšnih, ko niti med obredom niso mogli biti tiho, potem so se v restavraciji motovilili okoli vseh miz, njihovi starši so bili fokusirani cel dan na njih, pa se ukvarjali z njimi in potem so se zaradi teh tečnih pamžEv ob 22h, ko so se vsi najedli in vse razturili pobrali domov, ker so mogli it spat.

Hvala lepa za tako poroko, potem je rajši nimam. Če so otroci starejši cca 10 let in več, kultivirani in vzgojeni, potem naj pridejo, te male tečnobe pa ne vidim razloga, da jih vlačite zraven.
[/quote]

Zakaj pa tako siten ton? Saj nisem rekla, da HOČEM NUJNO iti na neko poroko z otroki. Rekla sem samo, da če niso povabljeni tudi oni, bom tudi jaz težko prišlja. Nič ne izsiljujem in nič nočem od nobenega. Ne vem, zakaj se počutiš napadeno. Nisem pa še nikomur nikoli vzbujala slabe vesti, če ni videl moje cele družine na nekem dogodku. Vsak po svoje. Ampak jaz imam tudi svoje prioritete in lahko rečem “hvala, ampak žal ne”. Ne vem, zakaj je to tako spotakljivo?

Se pa strinjam, da so otroci zelo raznovrstni in je tu lahko težava. Zato pa se vsak po svoje odloči.

Da pa nimam nikogar, ki bi mi popazil otroke – ja, ljuba duša, daj malo izven dometa svojega nosu poglej. Nismo vsi v istih razmerah. Mož edinec, jaz imam sestro 150 km stran, od moža starši pokojni, moja mati bolna, oče ni za varuško. Prijateljem, sosedom in podobnim, pa pač otrok ne dajem v varstvo za več ur hkrati. Varuška mi je pa za ta špas predraga, mi poroka pa ne pomeni toliko, da bi odtehtala vložek.

A mi je zdaj dovoljeno svobodno dihati? Malo ven iz pozicije “jaz, jaz, jaz”, pa bo takoj bolje.

Hja, prav tako se gostje, ki ne morejo zdržat par ur brez svoje polovice, obnašajo v stilu jaz jaz jaz. Se ti ne zdi? Od gostitelja zahtevajo, naj povabi neznanca samo zato, ker oni pa ne bi prišli brez prikolice, da jih drži za rokico.
[/quote]

Ne gre za zahtevo, gre enostavno zato, da se večina v situaciji, kjer nobenega ne poznajo, ne počuti dobro. In tega ne moreš spremeniti. Če gre za poroko/zabavo, še toliko slabše. Ja, če je treba pač greš in preživiš, ampak bi ti bilo pa dosti bolj ugodno, če gre lahko s tabo nekdo, ki ga poznaš in lahko z njim brez težav preživiš zabaven dan/večer.

In, če ti je do tega, da se imajo gostje na tvoji poroki fajn, potem jim to omogočiš. Če ti pa dol visi, narediš pa tako kot misliš, da bo najbolje zate. Čeprav ne vem, kako se lahko kot gostitelj zabavaš, če veš, da je tam cel kup ljudi, ki se nimajo fajn. Razen, če jih sploh ne opaziš.

poroka ni gledališki dogodek, kamor bi prišli gostje pogledat mladoporočenca in dat prispevek za kasico prasico. načeloma naj bi bila to zabava za vse, ne zgolj za mladi par.

eni bi najraje, da vam povabljeni samo pošljejo denar kot darilo, z njimi pa se raje ne bi ubadali, ker so strošek in moteči na dogodku…

[/quote]

Ne gre za to, da kdo ne zdrzi par ur brrz partnerja, ampak poroka je slava ljubezni in s tem, ko ne povabis partnerjev od prijateljev, gazis po njihovi ljubezni, medtem ko slavis svojo.
Logika?

Druga stvar je ta, da ko organiziras ohcet ali katerokoli zabavo, je to res tvoj dan in lahko ga prezivis kakor ti hoces, a si se vedno odgovoren za ljudi, ki jih povabis in moras poskrbeti prav za vsakega od njih, da mu je lepo.
Jasno, da nikdar ne mores ugoditi vsem, gledas pa, da je vsem dobro, nekomu bo fantasticno, nekomu ful dobro, nekomu le dobro, ne mores si pa privosciti, da bo komu bed in bljak.

Oprosti ampak, da sem jaz tvoja sodelavka In dobim domov vabilo na tvojo poroko na katero naj pridem sama, na kateri ne bi poleg tebe poznala NIKOGAR, potem pa še mimogrede omeniš tisto sceno, ki si si jo zamislila z svojo prijateljico, ki uči hiphop, verjemi da imam tisti dan poroko, pogreb in krst od soseda, ki ima nečaka, ki ima punco in njen pes blablabla you know the story. Ni šans, da pridem na kakšno tako NEUMNOST, ki jo imenuješ poroka. Brez zamere, iz moje strani jo sigurno ne bi bilo. Bi pa od sodelavk, tudi od tistih s katerimi se družimo izven službe, pričakovala le kakšen narezek in pijačo po službi, ne vabilo na samo poroko. Tja pa le povabi vso žlahto in prijatelje s priveski vred, pa boš srečna ti in gosti.

Ne gre za to, da kdo ne zdrzi par ur brrz partnerja, ampak poroka je slava ljubezni in s tem, ko ne povabis partnerjev od prijateljev, gazis po njihovi ljubezni, medtem ko slavis svojo.
Logika?

Druga stvar je ta, da ko organiziras ohcet ali katerokoli zabavo, je to res tvoj dan in lahko ga prezivis kakor ti hoces, a si se vedno odgovoren za ljudi, ki jih povabis in moras poskrbeti prav za vsakega od njih, da mu je lepo.
Jasno, da nikdar ne mores ugoditi vsem, gledas pa, da je vsem dobro, nekomu bo fantasticno, nekomu ful dobro, nekomu le dobro, ne mores si pa privosciti, da bo komu bed in bljak.
[/quote]

Ojej, a če sem par ur brez svojega starega za ritjo, nekdo gazi po moji ljubezni? Marsikakšna ohcet je že bila razlog za razprtije, ker je kdo malo bolj tesno plesal z drugo, gledal drugo pregloboko v dekolte, se ona preveč smehljala drugemu …
Tudi sama poroka ni nujno slava ljubezni, ampak čista ekonomska računica, partnerski dogovor, včasih še vedno “nuja” zaradi otrok.
Sploh za tiste, ki radi pojejo slavo ljubezni, je stik z realo včasih kar trd. Če nekdo tako visi na partnerju, da je zanj par uric, brez da mu diha za ovratnik, cela katastrofa in teptanje ljubezni, ga ne čaka nič dobrega. Že videno.

Vedno znova, ko berem take in podobne kolobocije okoli porok oziroma poročnih slavij, si rečem, koliko problemov nam je prihranjenim tistim, ki se nam ni zdelo potrebno poročit!

To kar si si ti zamislila, lahko napises se tako lepo vabilo, deluje nevljudno.
Kot dokazuje odziv ljudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close