Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako najti občasnika?

Kako najti občasnika?

Prav imaš. Verjetno se sicer najde kaka izjema, a kar nas je poročenih, s(-m-)o v tem pogledu najbrž res najslabša možna izbira, saj “rešujemo težavo tako, da ustvarjamo novo”. Bog ne daj, da se zadeva potem razvije v kak “ljubezenski trikotnik” oz. posledice le-tega, čeprav si tega nikoli nisi niti najmanj želel in da te neka – po možnosti resno zafrustrirana – žena začne vlačiti po zobeh, nadlegovati… Ne, kot poročen ti pravim: proč od poročenih. Dobronameren nasvet. :-)))

Vztrajaj! .

ocena po enem takem ni merilo. saj ni edin. samskih takšnih pa ni, oziroma so zelo redki, tako da boš si jo dolgo mela sama. glej samo, da tistega, s katerim boš htela vsak vikend v gore, ne bo poročen, ker so ločitve pri teh letih eno samo shranje.
[/quote]

POd samski sem imela v mislih tudi ločence :).
Ja, poročeni se pa ponujajo. Zdaj sicer ne več tako pogosto, se pa še vedno kak najde. Pred 10, 20 leti so bili pa res nadležni.

No, da bi se povsem odprla, v smislu, da bi lahko o vsem se menila, se itak še nikoli nikomur nisem. Sem pa bila zatrapana, to pa ja. Nisem pa še nikoli s kom živela. Vedno je bila veza taka, da so bila čustva le z moje strani.

Kaj vem, sem razmišljala, ampak to, da je samo čisti seks, to mi ni. Mora biti še malo druženja kak izlet pa to. Ampak brez nekih obvez. Recimo, če se spomnim pa se preselim na drug konec Evrope, se pač preselim in on ostane. Ali pa bolj običajno: grem na dopust sama, na potovanje sama pa tako naprej. Torej v bistvu bi kolega, s katerim bi se občasno družila pa kak seks tudi. Ne bi pa zdaj neki čustvenih zadev.
[/quote]

Pač ne vem no, meni to zvezi kot platonsko zmenkovanje. Zmenkovanje brez očitnega namena resne zveze.
Za svoja čustva si pa odgovorna sama. Dovolj si stara, da veš kdaj se zaljubiš in kaj te naredi čustveno. No, to stvar zatri v kalu, uniči z drugimi besedami in naj nikoli ne zaživi.
Meni zagotovo deluje biti realna in fokus na dejstva, kot so:
– moje napake,
– če me noben ni hotel do zdaj, me tudi ta ne bo,
– če noben ni hotel it z mano na izlet, pijačo, sprehod, morje, piknik … do zdaj, v mojih najlepših letih, tudi zdaj ne bo, ko so ta leta mimo,
– so druge lepše in boljše (na plažo stopi pa vidiš)
– življenje ni pravljica, to ni izjema, jaz nisem Julija in on ne Romeo, ni Hollywoodske ljubezni

Dajmo si razjasnit: platonska zvez je zveza dveh ljudi, ki si brez zadržkov izkazujeta tudi najgloblja čustva, a ni obremenjena s seksualnostjo. Torej diametralno nasprotno od tega, kar gospa želi.

Nekdo je omenil vdovce. Ti bi bili verjetno res zelo primerni, saj so tudi sami v podobnem stanju. Na nek način še vedno povezani s preminulo, a kot živi ljudje tudi odprti za kako intimo, sploh če je ta “na daljavo”.

Vztrajaj! .

Sem na portalu cca 1 mesec in sem presenecena koliko zanimivih fantov je na voljo! Olikani, prijazni. Vecinoma samski, vsi nad 40, nekateri poroceni. Dobila sem se s tremi. Do sedaj. Se mi zdi, da je to vzgoja od majhnega plus na splosno vljuden narod. Aja, zivim v tujini.

Pač ne vem no, meni to zvezi kot platonsko zmenkovanje. Zmenkovanje brez očitnega namena resne zveze.
Za svoja čustva si pa odgovorna sama. Dovolj si stara, da veš kdaj se zaljubiš in kaj te naredi čustveno. No, to stvar zatri v kalu, uniči z drugimi besedami in naj nikoli ne zaživi.
Meni zagotovo deluje biti realna in fokus na dejstva, kot so:
– moje napake,
– če me noben ni hotel do zdaj, me tudi ta ne bo,
– če noben ni hotel it z mano na izlet, pijačo, sprehod, morje, piknik … do zdaj, v mojih najlepših letih, tudi zdaj ne bo, ko so ta leta mimo,
– so druge lepše in boljše (na plažo stopi pa vidiš)
– življenje ni pravljica, to ni izjema, jaz nisem Julija in on ne Romeo, ni Hollywoodske ljubezni
[/quote]

Hja, to sem si več let govorila, da če me noben ni hotel prej, me tudi zdaj ne bo… pa tako naprej. Potem pa se je zgodilo. Večkrat sva bila skupaj, raje sem ga videla, sicer sem se od začetka ogibala, ampak je bil vztrajen in mi je zmešal glavo, čeprav sem bila leta in leta prepričana, da me nikoli več noben moški ne bo zmešal. Pa me je.

Jaz imam izkušnje s slovenskimi portali. Nesramni, žaljivi, prostaški. Taka je večina.
MIsliš, da so v tujini drugačni? Domnevam, da to misliš na kake Skandinavce, Avstrijce, Nemce…? Vsaj glede na moje izkušnje so ljudje v teh delih bolj prijazni, olikani kot v Slo.

Dajmo si razjasnit: platonska zvez je zveza dveh ljudi, ki si brez zadržkov izkazujeta tudi najgloblja čustva, a ni obremenjena s seksualnostjo. Torej diametralno nasprotno od tega, kar gospa želi.

Nekdo je omenil vdovce. Ti bi bili verjetno res zelo primerni, saj so tudi sami v podobnem stanju. Na nek način še vedno povezani s preminulo, a kot živi ljudje tudi odprti za kako intimo, sploh če je ta “na daljavo”.
[/quote]

Ne, platonsko zmenkovanje je ponesrečen prevod angleške besede casual dating
Poglej to definicijo

Jaz imam izkušnje s slovenskimi portali. Nesramni, žaljivi, prostaški. Taka je večina.
MIsliš, da so v tujini drugačni? Domnevam, da to misliš na kake Skandinavce, Avstrijce, Nemce…? Vsaj glede na moje izkušnje so ljudje v teh delih bolj prijazni, olikani kot v Slo.
[/quote]

Joj, babe! :-))))

Iščeš občasnika – da bi se počutila kot ženska, ne kot hladen spomenik – in govoriš o severnjakih. Če že gledaš tujino, potem se ozri po deželah, ki slovijo po estetiki, romantiki… Torej Italija, Francija… :-))))

Vztrajaj! .

[/quote]

Problem je, ker take ženske, kot je avtorica, privlačijo samo in zgolj poročeni moški. Zakaj? Zato, ker ve, da če bo našla samskega, da bo kot normalen moški pričakoval neko vezo, v kateri bo tudi zato, da bo življenje malo poenostavljeno in urejeno.
Izogibajo se frej moških zato, ker vedo da bo treba kdaj pa kdaj kakšen stroj cunj oprat, da bo treba kdaj kaj zlikat, da bo treba kaj skuhat in pomest pred vrati. Tega se noro bojijo in ni variante, da bi se te gospe v kaj takega zapletle.
Občasniki jim pa pridejo prav samo zato, da se gospa pokaže na družinski fešti, da kao ima partnerja, torej da ni ena izmed takih, ki je ne bi nihče imel noro rad. Imajo jih zato, da jih kam peljejo in častijo in razvajajo. Imajo jih zato, da jim kupijo kakšno rinko in da lahko na facebooku slikajo dva para nog in napišejo – midva z dragim v Turčiji.
to je to s temi babncami.
In potem se cel teden štima in rihta in brije in depilira in lase farba, ker ve da jo bo v petek obiskal v garsonjeri. In misli, da smo moški tako smotani, da mislimo da je lepotica vsak dan taka. Nosijo se kot fency ljubice.
Povem primer. Moj sodelavec je eno tako imel. On poročen, ona samska 35 letnica. Je rekel, vsak petek sva se dobila. Redno. Doma je ženi govoril, da hodi ob petih na skvoš. In ja, enkat jo je pa princesko hotel presenetit je pa s šopkom rožic prišel v četrtek zvečer. Pozvonil. Ni mogel verjetni kakšna ženska mu je odprla. Odprla je pa zato, ker je baje dostavo hrane naročila in je mislila da je dostavljalec.
Mastni lasje, en teden ne umiti, brčice so poganjale, par dni stara maskara na obrazu, vsa razmazana. Kosmata in neumita verjetno že cel teden. Je rekel, da je samo obrnil. To so ljubice.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Joj, babe! :-))))

Iščeš občasnika – da bi se počutila kot ženska, ne kot hladen spomenik – in govoriš o severnjakih. Če že gledaš tujino, potem se ozri po deželah, ki slovijo po estetiki, romantiki… Torej Italija, Francija… :-))))
[/quote]

Ne, Italijani, Francozi niso po mojem okusu.
So mi pa všeč Avstrijci, Nemci, Skandinavci :). Karakterno zelo pa tudi vizuelno.

[/quote]
Ja imas prav, nemsko govoreci. Ti pa verjamem za Slo.! Ze na cesti vidis razliko med temi tu in slovenci z balkanci tam.

Hja, to sem si več let govorila, da če me noben ni hotel prej, me tudi zdaj ne bo… pa tako naprej. Potem pa se je zgodilo. Večkrat sva bila skupaj, raje sem ga videla, sicer sem se od začetka ogibala, ampak je bil vztrajen in mi je zmešal glavo, čeprav sem bila leta in leta prepričana, da me nikoli več noben moški ne bo zmešal. Pa me je.
[/quote]

Mah glej, se zgodi … ne vem kaj naj ti drugo rečem… verjetno si bila le osamljena in si verjela temu kar je govoril, ker ti je bilo to fajn slišat. Sicer se je bolje takrat umaknit, brisat številko, blokirat Facebook.
Za drugič pa veš kako je dalje, verjet besedam se ne splača. Laže ti oz govori kar hočeš slišat. Na take besede se le nasmehni, a pri sebi si vedno misli da laže, manipulira, tak sarkastično si v glavi reci “ja, pa ja, itak, seveda ……100 procentno ja”. Realno gledano, če bi bila tako oh in sploh njemu všeč, bi ostal dlje kot pol leta

Problem je, ker take ženske, kot je avtorica, privlačijo samo in zgolj poročeni moški. Zakaj? Zato, ker ve, da če bo našla samskega, da bo kot normalen moški pričakoval neko vezo, v kateri bo tudi zato, da bo življenje malo poenostavljeno in urejeno.
Izogibajo se frej moških zato, ker vedo da bo treba kdaj pa kdaj kakšen stroj cunj oprat, da bo treba kdaj kaj zlikat, da bo treba kaj skuhat in pomest pred vrati. Tega se noro bojijo in ni variante, da bi se te gospe v kaj takega zapletle.
Občasniki jim pa pridejo prav samo zato, da se gospa pokaže na družinski fešti, da kao ima partnerja, torej da ni ena izmed takih, ki je ne bi nihče imel noro rad. Imajo jih zato, da jih kam peljejo in častijo in razvajajo. Imajo jih zato, da jim kupijo kakšno rinko in da lahko na facebooku slikajo dva para nog in napišejo – midva z dragim v Turčiji.
to je to s temi babncami.
In potem se cel teden štima in rihta in brije in depilira in lase farba, ker ve da jo bo v petek obiskal v garsonjeri. In misli, da smo moški tako smotani, da mislimo da je lepotica vsak dan taka. Nosijo se kot fency ljubice.
Povem primer. Moj sodelavec je eno tako imel. On poročen, ona samska 35 letnica. Je rekel, vsak petek sva se dobila. Redno. Doma je ženi govoril, da hodi ob petih na skvoš. In ja, enkat jo je pa princesko hotel presenetit je pa s šopkom rožic prišel v četrtek zvečer. Pozvonil. Ni mogel verjetni kakšna ženska mu je odprla. Odprla je pa zato, ker je baje dostavo hrane naročila in je mislila da je dostavljalec.
Mastni lasje, en teden ne umiti, brčice so poganjale, par dni stara maskara na obrazu, vsa razmazana. Kosmata in neumita verjetno že cel teden. Je rekel, da je samo obrnil. To so ljubice.
[/quote]

Slabo bereš. Poročeni me ne mikajo sploh.
Res pa mi ni do gospodinjenja, to pa res ne. S tem se pa strinjam s tabo.
Nikoli, ampak res nikoli nisem nikogar pripeljala na družinsko fešto. Mi na kraj pameti ne pride, da bi prišla v dvoje. Tudi, ko sem bila v vezi, sem šla sama na tako fešto. Nisem nikomur od sorodnikov nikoli nikogar predstavila, nikoli me noben ni z nikomer videl :).
Na FB redko objavljam. Svojih slik itak ne, še manj, da bi dala gor kdaj sliko kakega moškega. Tako, da mimo sekaš. Aja, na dopuste vedno sama hodim. Pa ne v Turčijo, ker muslimanske države niso ravno za samske popotnice. Hja, res, nikoli še nisem bila v dvoje na dopustu.
Las si ne farbam, šminkam se tudi ne :). Hudič, a ne? Tako, da nisem primeren material za ljubico.

Ajej…

https://youtu.be/n66MqTb9Wp4

Vztrajaj! .

Ja imas prav, nemsko govoreci. Ti pa verjamem za Slo.! Ze na cesti vidis razliko med temi tu in slovenci z balkanci tam.
[/quote]

Hvala za tvojo izkušnjo. Drugače imam jaz tudi z nemško govorečimi super izkušnje. Prijazni, olikani. To kar se pa najde na slovenski portalih je pa za kozlat. Pa večinoma poročeni gor dežurajo. Pa kaki Makedonci, Bosanci, Turki … se tudi ponujajo po slovenskih portalih. Ti so šele grozni. Ne daj bože, da ga zavrneš, potem se iz slinavca spremeni v tipa, ki grozi in podobno.

Mah glej, se zgodi … ne vem kaj naj ti drugo rečem… verjetno si bila le osamljena in si verjela temu kar je govoril, ker ti je bilo to fajn slišat. Sicer se je bolje takrat umaknit, brisat številko, blokirat Facebook.
Za drugič pa veš kako je dalje, verjet besedam se ne splača. Laže ti oz govori kar hočeš slišat. Na take besede se le nasmehni, a pri sebi si vedno misli da laže, manipulira, tak sarkastično si v glavi reci “ja, pa ja, itak, seveda ……100 procentno ja”. Realno gledano, če bi bila tako oh in sploh njemu všeč, bi ostal dlje kot pol leta
[/quote]

No saj ta mi ni lagal. Pri temu sem vsaj vedela, da je res ločen, ampak pač je iskal malce popestritve ali kaj jaz vem kaj. Saj dokler je trajalo, je bilo ok. Samo ni trajalo dolgo. Tako, da ne morem mu očitati, da bi prikrilval recimo ženo, otroke. Je pa pozabil povedat, da pač išče samo občasnico.

Prejšnji pa je bil kronični lažnivec. Poročena varilica. Tako, da sedaj preverjam, če je res samski ali samo laže. Ta pa je pozabil povedat, da ima ženo. Ampak to je že veliko let nazaj. Vem pa sedaj, da so moški sposobni zatajiti tako ženo kot otroke.

Občasniki so zakon. Jim ni treba kuhat pa gat prat.

uf madona kakšen napredek, prej je ta ženska pisarila kako jo vsepovsod nadlegujejo, sedaj pa še viteškega ff ne more več dobit?

Takšnih “občasnikov” visi po raznih spletnih portalih ogromno, ne vem pa koliko se bo šlo zraven še sprehode in izlete, ker običajno se jim gre samo za spolnost.

Jaz sem svoje občasnice našel pri mojih prostočasnih dejavnostih. Podi med ljudi, pogovarjaj se…

Jaz sem svoje občasnice našel pri mojih prostočasnih dejavnostih. Podi med ljudi, pogovarjaj se…
[/quote]

Problem je, da imam same take prostočasne dejavnosti, ki jih izvajam sama. Plavanje, hribi, kolesarjenje, smučanje… mogoče ne bi smela it samo plavat, ampak raje poleževat ob jezero ali bazen :).
Drugače pa ja, takega občasnika iščem ,da bo za druženje ob prostočasnih aktivnostih. No bom iskala :).

Takšnih “občasnikov” visi po raznih spletnih portalih ogromno, ne vem pa koliko se bo šlo zraven še sprehode in izlete, ker običajno se jim gre samo za spolnost.
[/quote]

To pa vem ja. Sem pred leti sprobale te portale. Fuj in fej. Namesto pozdrava ti napiše: greš f… ali pa pošlje fotko ti.ča. Pa velik del jih je poročenih. Tako, da portali so greznica. Verjamem, da so gor tudi ok moški, samo kdo bo zgubljal čas, da med stotinami gnilih jabolk išče eno užitno.

Problem je, da imam same take prostočasne dejavnosti, ki jih izvajam sama. Plavanje, hribi, kolesarjenje, smučanje… mogoče ne bi smela it samo plavat, ampak raje poleževat ob jezero ali bazen :).
Drugače pa ja, takega občasnika iščem ,da bo za druženje ob prostočasnih aktivnostih. No bom iskala :).
[/quote]

Namig iz lasnih izkušenj:
– Plavanje je lahko tudi kot skupinski trening. Pred leti sem hodil 2x na teden ob 6:00 plavat v Tivoli – to imajo plavalne šole, ki tam delujejo. Druščina je pisana… nato sem zamenjal en termin v večernega in smo po treningu hodili na pijačo.
-Smučanje: Na FB so neke skupine, ki hodijo organizirano smučat. Ena takih skupin ima celo svojo spletno stran – http://www.kepa.si.
– Pohodništvo….. išči na FB… 😉
…eno občasnico sem našel na poti na Nanos. 😉

Namig iz lasnih izkušenj:
– Plavanje je lahko tudi kot skupinski trening. Pred leti sem hodil 2x na teden ob 6:00 plavat v Tivoli – to imajo plavalne šole, ki tam delujejo. Druščina je pisana… nato sem zamenjal en termin v večernega in smo po treningu hodili na pijačo.
-Smučanje: Na FB so neke skupine, ki hodijo organizirano smučat. Ena takih skupin ima celo svojo spletno stran – http://www.kepa.si.
– Pohodništvo….. išči na FB… 😉
…eno občasnico sem našel na poti na Nanos. 😉
[/quote]

Hecno, sem tudi jaz hodila pred davnimi leti na plavanje (pa ne v LJ), en čas celo na vodeno vadbo in se vestno izogibala druženju po vadbi. Ostali so šli na kako pijačko, jaz pa ne. Tu sem že počela vse narobe. Zdaj itak nimam bazena v bližini, je samo jezero, kjer se pridejo predvsem otroci namakat.
Na smučanju sem pa nekoč celo nekoga spoznala. Samo se je potem izkazalo, da je poročen (seveda tega ni povedal) tako, da sem sedaj čisto panična pred poročenimi. Večinoma so poročeni tako ali tako vsiljivi in se že takoj ponujajo. Tale moj pa ni bil vsiljiv, tako, da sva se večkrat videla preden je kaj začel. In naivno mislila, da je res samski.

Bom morala kdaj sprejeti kako vabilo na kako pijačko. Ne pa vedno bežati stran, če kdo namigne v to smer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close