Kako na podlagi avta, oblačil veš kako bogat, reven je človek?
Še enkrat posebej zate Desi, citat tvojega zapisa MENI: “Ravno tu se vidi razlika. Vi ste na stopnji hvalisavosti. Drugega ne poznate. Ste kot šolarčki, ki tiščijo roko v zrak in vpijejo “Jeeest. Tršica, jest berem.”
Najprej me obtožuješ hvalisavosti in da drugega kot to ne poznam in potem me primerjaš s šolarčki…
neavtka, 17.07.2021 ob 19:26
Še enkrat posebej zate Desi, citat tvojega zapisa MENI: “Ravno tu se vidi razlika. Vi ste na stopnji hvalisavosti. Drugega ne poznate. Ste kot šolarčki, ki tiščijo roko v zrak in vpijejo “Jeeest. Tršica, jest berem.”
Najprej me obtožuješ hvalisavosti in da drugega kot to ne poznam in potem me primerjaš s šolarčki…
Natanko tako. Tvoja omemba reMarkable za 350 evrov je bila ravno to: poskus izpasti pametna, češ “jaz pa poznam reMarkable in vem koliko stane”, v duhu opisanega vzorca s šolarčki. Hotela si izpasti malo važna, a na ne ravno primeren način. 😉
iDESI215, 17.07.2021 ob 19:34
Natanko tako. Tvoja omemba reMarkable za 350 evrov je bila ravno to: poskus izpasti pametna, češ “jaz pa poznam reMarkable in vem koliko stane”, v duhu opisanega vzorca s šolarčki. Hotela si izpasti malo važna, a na ne ravno primeren način. 😉
O čem ti to?
Remarkable je izjemno, če se ne motim, ne vem pa kaj ima zdaj to s 350€ pa hvalisanjem? Nikjer nisem pisala o kaki stvari, da je remarkable.
kaj vse ne zveš, 17.07.2021 ob 18:58
neavtka, 17.07.2021 ob 17:52
Poznam, 17.07.2021 ob 17:34
Velika razlika je predvsem med tistimi : “rad bi bil nekdo… rad bi imel…” in med tistimi..” imam vse to..” Prvi se razkazujejo s tisto ” revscino vse naokoli, grejo celo okol hise v HH majci, da bojo vsi videli kaj ima. Medtem ko je to drugim povsem ” navadno” in se ne rabijo pred nikomer dokazovat in vazit, ker znajo s tem zivet. In dejansko je zelo ocitna razlika. Bogati kupujejo tudi poceni stvari, ker so jim vsec in tako ohranjajo financno stanje stabilno, medtem ko vonabiji vse kar imajo zapravijo za stvari, ki obcutno presegajo njihov proracun le iz razloga, ker bi radi nekaj bili, pa se na ta nacin se bolj pahnejo v bedo.
Ta pravi bogastva ne kazejo in vecina se ob nekih pozerjih nasmehne in zamahne z roko.
In ja, bogatas komot in brez slabe vesti zavije v Ikeo, ker rabi Fardagen kozarce, kristalni so pospravljeni za elitne goste.
Nekako tako ja.
Če ima nekdo zdravo pamet, ne rabi tekmovat z nekimi statusnimi simboli pred drugimi.
Remarkable je cca 350e. Res statusni simbol :). Kaj vse ne zvem tu gor. Da bi se s tem hvalila mi pa res še ni na pamet padlo.
Ojoj neavtka. Se opravičujem. Narobe sem citiral. Oz. premalo pogledal, kdo je kaj napisal. Moja napaka. Sprejmi prosim moje opravičilo. V bistvu se nanaša na komentar zgoraj. ☺️
zlovenciss, 17.07.2021 ob 20:08
Hm, 2. verzija je 400€ + svinčnik…. a se sploh splača za tako malo funkcij toliko denarja?
Ali se izplača, nimam pojma. Odvisno od tvoje urne postavke in potem preračunano v denar, koliko porabiš za scaniranje iz papirja v računalnik, OCR-anje, urejanje,… Je pa sama izdelava fantastična. Občutek pri pisanju odličen. Vsaj v primerjavi z izkušnjami s Surfaceom, ki je v tem pogledu bolj kot ne neužiten.
Meni ga je predstavila hči, ki ji ga je priporočila njena mati. Ko sem napisal nekaj vrstic, za probo, sem vedel, da je to to. V kompletu z boljšo izvedbo pisala, usnjenim ovitkom in paketom 25-ih konic me je prišlo 686 evrov (399 + 99 + 149 + 39). Je moj stalno spremljevalec. Inaf’sed. 🙂
iDESI215, 17.07.2021 ob 20:13
Ojoj neavtka. Se opravičujem. Narobe sem citiral. Oz. premalo pogledal, kdo je kaj napisal. Moja napaka. Sprejmi prosim moje opravičilo. V bistvu se nanaša na komentar zgoraj. ☺️
Opravičilo sprejeto. 🙂
Vseeno pa nimam pojma o čem pišeš. Sem pa pogruntala, da očitno ne gre za angleško besedo remarkable = izjemno. Da gre na za neko računalniško reč, ki ima ime Remarkable.
neavtka, 17.07.2021 ob 20:41
Opravičilo sprejeto. 🙂
Vseeno pa nimam pojma o čem pišeš. Sem pa pogruntala, da očitno ne gre za angleško besedo remarkable = izjemno. Da gre na za neko računalniško reč, ki ima ime Remarkable.
Preprosto razloženo: se spomniš onih piši-briši tablic, s katerimi smo se igrali kot otroci? No, če se, potem si zlahka predstavljaš to reč kot eno tako, malo bolj sofisticirano piši-briši tablico. ?
iDESI215, 17.07.2021 ob 21:35
Preprosto razloženo: se spomniš onih piši-briši tablic, s katerimi smo se igrali kot otroci? No, če se, potem si zlahka predstavljaš to reč kot eno tako, malo bolj sofisticirano piši-briši tablico. ?
Nikoli se nisem igrala s piši briš tablicami, nikoli slišala za to?
Se pa spomnim enega zemljevida Slovenije, tak stenski, ki sem ga imela, plastificiran. Tam pa je bilo napisano: piši briši (dalo se je pisat gor s posebnim flomastrom ali nekaj takega pa potem to pobrisati).
A se vi sploh zavedate, da je vse v tem materialnem svetu iluzija!
Bogati? Revni? Na podlagi česa jih prepoznamo?
Saj se samo hecate, kajne?
Lastniki česa smo v resnici, če je vse iluzija?
Lastniki NIČESAR!
Na ta svet pridemo brez vsega in odidemo brez vsega!
Epilog?
Vse si česar si lastimo, imamo na razpolago za točno določen / omejen čas!
That it!
a ste resni, 17.07.2021 ob 21:56
A se vi sploh zavedate, da je vse v tem materialnem svetu iluzija!
Bogati? Revni? Na podlagi česa jih prepoznamo?
Saj se samo hecate, kajne?
Lastniki česa smo v resnici, če je vse iluzija?
Lastniki NIČESAR!
Na ta svet pridemo brez vsega in odidemo brez vsega!
Epilog?
Vse si česar si lastimo, imamo na razpolago za točno določen / omejen čas!
That it!
Praviš, da je življenje v bistvu obsmrtna izkušnja?
Zgleda da vas malo ve, da je veliko ljudi avtomobilskih navdušencev in so pripravljeni dati malo več za to, kar je v bistvu njihov hobi. Hočejo uživati v vožnji, da ima avto lastnosti, ki so njim všeč. Tako da tudi ne vidim nič narobe, če se nekdo čez teden vozi z avtobusom, za vikend pa izkoristi športen avto, njemu je pač to zabava. Vsaka znamka nekaj ponuja, včasih nekatere lastnosti dobiš samo pri bolj prestižnih, takrat pač stisneš zobe in malo več daš, ampak če ti je toliko boljša vožnja, je v redu. Podobno kot razni geeki tudi če imajo minimalca ali so na socialni, si omislijo računalnik za dva jurja, ampak če jim to omogoča igrati igre na visokih nastavitvah, je to pač njihova odločitev. Za določena doživetja boš dal več denarja, niti ne gre za se ven metat.
Težko posploševati. Imaš bogataše, ki navzven delujejo čisto normalno (odprti, komunikativni, prijetni). Ne oblačijo se impozantno, dokler jih bolje ne spoznaš sploh ne bi rekel da so bogati. Po drugi strani imaš pa ljudi s hudimi hišami, avtomobili, motorji….in 2 hipotekarna kredita v vrednosti 1mio.
Premožen a zgleda reven, 17.07.2021 ob 13:50
Pri nas imamo kar nekaj premoženja. Več stanovanj, hišo, firmo…. Sem pa že slišala opazke za moža, da zgleda kot revež. Prevaža se naokrog s službenim električnim avtom od firme, ki je najmanjšega razreda in nakupuje v diskontu. Sem ga vprašala zakaj? Odgovor: Vse temelji na prihranku časa. Majhen avto hitro parkira. V diskontu najde poceni in kvalitetno robo in se mu ni treba ukvarjati z raznimi karticami zvestobe ter kar je najpomembnejše tam se znajde zato nakup opravi hitro. Za kupovanje oblek pravi, da enostavno nima časa in potrplenja, ker se mu vse skupaj zdi neumno.
A bejž no. To so izgovori, ki jih pes na repu prinese! Da bi kupoval poceni oblačila, ki so ponavadi tudi slabe kvalitete, ker “se mu ne da”?
Pa vozil mali službeni električni avto, ker ga “lažje parkira”?
In da bi kupoval poceni hrano v diskontih, ker se mu “ne da ukvarjati s karticami zvestobe”?
A tako da je len ta tvoj mož, da se mu marsikaj “ne da”? Le kako je potem prišel do vsega svojega bogastva, če je tako len? Kot drugo pa, a ne bi šla TI v trgovino in vam nakupila vsaj kvalitetno hrano?
neavtka, 17.07.2021 ob 18:03
iDESI215, 17.07.2021 ob 17:55
Povsem napačna predpostavka. Modus “rad bi imel vse to” se kaže na način “lisice in kislega grozdja”.
Trošenje preko meja svojih zmožnosti je zgolj znak, da oseba preko nakupovanja poskuša zadovoljiti neko drugo potrebo.
Vi zgolj mislite da ljudje ne razkazujejo svojega statusa ker ne prepoznate statusnih simbolov.
Tale majčka je recimo ročno delo mojstra Brunella Cucinellija, česar seveda do sedaj niste vedeli, ker vam ne pade na pamet, da bi si omislili tišrt za 250 evrov in več. 🙂
Za majico bo 250 evrov dal samo tepec.
Torej je Mark Zuckerberg tepec?
Kdo si lahko kupi majico za 250€? Tisti, kateremu 250€ predstavlja približno 1 €, tako kot tebi, ko greš v Kik in kupiš 3 majice za 3 € in si vesela, kako ugoden nakup ti je uspel.?
Forum je zaprt za komentiranje.