Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako bi se odzvalo, če pridete na obisk v tako stanovanje?

Kako bi se odzvalo, če pridete na obisk v tako stanovanje?

Bana je sicer fajn, daleč pa od tega, da bi bila nujna.

Meni je najbolj prišla prav za pranje razno razne opreme. Pod tušem je to težko. Namakanje pa mi ni nikoli sedlo. Je fajn, če se lahko v bano usedeš in se tako tuširaš. Namakanje pa mi ni.

Ampak seveda smo spet tam, ko monam je spodobno stanovanje samo, če ima bano pa koliko kvadratnih metrov na osebo? Sigurno vse mone živite v ogromnnih vilah, kjer ima vsak stanovalec svojo kopalnico z bano.

Odgovor na objavo uporabnika
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 14:12

Pinkica,

ojej no, v okolici pač nihče ne oddaja pohištva. Tu pa tam meče kdo, recimo 10 -20 km stran, kako ogromno omaro ven. AMpak strogo napiše, da odvoz je na plečih obdarovanca. Menda si ne bodo ljudje delali še stroškov, ker nekomu nekaj podarijo?

IN predvsem me zanima kaj bi pridobila, če vržem ven star štedilnik, omaro… in privlečem notri drug star štedilnik, omaro…?

MOgoče ti, večina ljudi pa res ne bo nekam daleč vozila pohištvo, da bi jim ga podarila. Večina ljudi nima niti primernega prevoza za take reči.

Ta dva znanca, nista moja prijatelje, sta pa znanca, ki pa res ne bosta prišla pomagat. In ne, nimam kakih prijateljev, ki bi mi lahko pomagali.

Hja, odlični nasveti res. Izjemno si lahko pomagam z njimi. En bolj pameten kot drugi. Aja, sedaj bom pa konflitkna, ker nisem hvaležna nasvetom, ki mi ne koristijo.

Jaz ti dam pa prav! Tudi jz ne bi omare peljala par km stran če bi jo podarila. Še manj pa jo nosila nekomu v stanovanje in jo še sestavila in odpeljala staro na odpad….Tudi otroške stvari, ki sem jih prodajala na bolhi  (nekatere za zelo simoblično ceno) nisem razvažala naokoli. So eni klicali za otroški sedež, cena  celih 10 e če ga lahko pripeljemo na drug konec Slo (več kot 100 km stran) pismo no bi me cenejše prišlo če bi ga odpeljala ob priliki spotoma na odpad. No nazadnje so ga sami prišli iskat :D….

In ja ne vem, kdo bi bil tolk blesov, da bi kupoval novo pohištvo za začasno stanovanje v najemu. Kuhinja recimo je običajno kupljena za točno določeno stanovanje in jo ne moreš kar odnesti s sabo, ker ni nujno, da prostorsko gre v drugo stanovanje. Če pa se seliš iz najema v najem pa tako ali tako večina ne dovoli metati ven njihove opreme, da naseliš svojo notri ker ko greš in če odneseš s sabo ima naslednji neopremljeno stanovanje.

Tako, da sem zgleda edina, ki razume kaj hočeš povedat. Si v stanovanju, ki je manjše dobila si ga povrhu vsega tudi v zelo umazanem stanju. Oprema je večinoma oddelala svoje  prišla za 3 mesce ostala po spletu okoliščin dlje. Če ne drugega v stanovanju si pripavljena potrpet tako kot je in s tem prihraniti kak e , ki ga boš lahko vnovčila, ko se boš selila drugam….

In ja je za razumet zakaj v njem nočeš obiskov…

garrsonjerka, 06.11.2021 ob 16:59

Bana je sicer fajn, daleč pa od tega, da bi bila nujna.

Meni je najbolj prišla prav za pranje razno razne opreme. Pod tušem je to težko. Namakanje pa mi ni nikoli sedlo. Je fajn, če se lahko v bano usedeš in se tako tuširaš. Namakanje pa mi ni.

Ampak seveda smo spet tam, ko monam je spodobno stanovanje samo, če ima bano pa koliko kvadratnih metrov na osebo? Sigurno vse mone živite v ogromnnih vilah, kjer ima vsak stanovalec svojo kopalnico z bano.

https://i.pinimg.com/originals/b1/2a/74/b12a749436953c93f7b7d6269ef304bc.jpg

;P

333311, 06.11.2021 ob 16:59

Jaz ti dam pa prav! Tudi jz ne bi omare peljala par km stran če bi jo podarila. Še manj pa jo nosila nekomu v stanovanje in jo še sestavila in odpeljala staro na odpad….Tudi otroške stvari, ki sem jih prodajala na bolhi  (nekatere za zelo simoblično ceno) nisem razvažala naokoli. So eni klicali za otroški sedež, cena  celih 10 e če ga lahko pripeljemo na drug konec Slo (več kot 100 km stran) pismo no bi me cenejše prišlo če bi ga odpeljala ob priliki spotoma na odpad. No nazadnje so ga sami prišli iskat :D….

In ja ne vem, kdo bi bil tolk blesov, da bi kupoval novo pohištvo za začasno stanovanje v najemu. Kuhinja recimo je običajno kupljena za točno določeno stanovanje in jo ne moreš kar odnesti s sabo, ker ni nujno, da prostorsko gre v drugo stanovanje. Če pa se seliš iz najema v najem pa tako ali tako večina ne dovoli metati ven njihove opreme, da naseliš svojo notri ker ko greš in če odneseš s sabo ima naslednji neopremljeno stanovanje.

Tako, da sem zgleda edina, ki razume kaj hočeš povedat. Si v stanovanju, ki je manjše dobila si ga povrhu vsega tudi v zelo umazanem stanju. Oprema je večinoma oddelala svoje  prišla za 3 mesce ostala po spletu okoliščin dlje. Če ne drugega v stanovanju si pripavljena potrpet tako kot je in s tem prihraniti kak e , ki ga boš lahko vnovčila, ko se boš selila drugam….

In ja je za razumet zakaj v njem nočeš obiskov…

Točno tako.

Jaz, če kaj podarim, pričakujem, da nekdo pride tisto sam iskat.

Kar se pa pohištva tiče pa je tudi tako, da ponavadi transport ni enostaven. Marsikdo bi z veseljem vzel kak kos pohištva zastonj pa se pri prevozu zaplete. Logično pa je, da darovalec ne bo tisti, ki bo skrbel za prevoz. Pa tudi, če nekdo podarja, je korektno mu vseeno vsaj kako drobno darilo prinesti.

Kadar kaj kupujem na Bolhi, nikoli ne cenkam za ceno. Če mi je kaj všeč in je predrago, preprosto čakam, če bo mogoče šla cena dol :). Včasih se splača. Težim pa ne. Za prevoz tudi ne težim. Sicer kdaj vprašam, če gre slučajno v mojo smer, če ne, ne težim. Za omare, postelje… to pa sploh ne bi spraševala, ker to mi je pa jasno, da ni tako mimogrede prevoz.

Kuhinja pri meni je bila verjetno po meri narejena. Je vse skupaj vgrajeno. Tako, da bi bila zamenjava štedilnika tudi s tega vidika zelo komplicirana, ker bi bilo treba vse razmontirat. Po mojem so po meri naredili, ker točno paše. S tem, da so spodaj in zgoraj po ena vratca zelo ozka. Kar kaže, da so pač po meri.

Ja, to, da ti predajo umazano stanovanje, da ni pospravljeno od prejšnjega stanovalca, mi je tak grd odnos. Pokojni ni mogel pospravit svojih stvari, amapk bi bilo korektno, da to svojci naredijo (je bilo očitno, da so pobrali vse njim uporabne stvari). Pa, če je stanovanje par let prazno, pač določene stvari začnejo propadat. Je pa res, da laminat po tleh je videt nov. Da so stene pobeljenje in povsem brez kakih pack, krac. Tako, da to je pa štimalo.

Ja, če pomislim, da je tu najemnina s stroški vred 260€ in če so druga (sicer dosti večja) stanovanja okrog tam od 450 naprej (brez stroškov) pa neopremljena. Je odločitev jasna.

Za obiske mi pa v taki situacji res ni.

Pa res je kup krame, poleg koesa, sobnega kolesa, smuči, še kup razni telovadnih pripomočkov, uteži… večino bi kap ob takih zadevah :).

Pa dejstvo je, čeprav nimam kreditov, dolgov, moram v trenutni situacji pač pazit na finance. Seveda sem prej vestno varčevala, imela prihranke za slabe čase, prihranke za nakup stanovanja… ampak zdaj sem se že zajedla v tiste prihranke za morebitne slabe čase. Tako, da je potrebno pazit.

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 22:29

Jah kaj, jaz pa ne bi tako naredila, ker se mi ne zdi smiselno kupovati nekih jogijev, zato, ker bo mogoče en obisk prišel. Ga ne rabim.

Kuhinjo sem že davno očistila. Jo sproti čistim.

Ja, seveda kot sem že omenila. Na avtobus bom šla, nabavila par kvadratnih metrov ploščic, lepilo in to na busu domov odpeljala. Pa glede na to, da ne smem na nogo sploh stopit, bo to kar zanimivo lepljenje. Se povzpeti na lestev ali pa nekaj takega, vse z eno nogo. Fenomenalno bo.

Pojma nimam kaj je paravan. Mene kolo ne moti, ne bom ga nikamor odstranila. Pa nikamor obešala. Tudi sobno kolo me ne moti. Oboje ostane tam, kjer je.

potem pa ne sprašuj kaj bi, če ne moreš ničesar narediti.

Zdaj ne vem, kaj pomeni, da na nogo ne moreš stopit. A to pomeni, da hodiš z berglo? Kako pa kolešariš, smučaš potem?

Stanovanje se uredi tudi zase, da imaš nek dom, v katerem se počutiš dobro. Če pa ti je všeč furanje bede, pa tudi prav.

Stanovanje se da prav urediti tudi s samimi gajbicami. Obstajajo tudi mini vozički za transport.

Nekaj metrov ploščic je že pol kopalnice. A nisi napisala da jih je nekaj odlepljenih?

Lej, če nočeš, pač nočeš, pol pač v tem živi. Upam da se pozdraviš in da ti bo šlo v življenju v prihodnje bolje.

garrsonjerka, 06.11.2021 ob 17:40

Točno tako.

Jaz, če kaj podarim, pričakujem, da nekdo pride tisto sam iskat.

Kar se pa pohištva tiče pa je tudi tako, da ponavadi transport ni enostaven. Marsikdo bi z veseljem vzel kak kos pohištva zastonj pa se pri prevozu zaplete. Logično pa je, da darovalec ne bo tisti, ki bo skrbel za prevoz. Pa tudi, če nekdo podarja, je korektno mu vseeno vsaj kako drobno darilo prinesti.

Kadar kaj kupujem na Bolhi, nikoli ne cenkam za ceno. Če mi je kaj všeč in je predrago, preprosto čakam, če bo mogoče šla cena dol :). Včasih se splača. Težim pa ne. Za prevoz tudi ne težim. Sicer kdaj vprašam, če gre slučajno v mojo smer, če ne, ne težim. Za omare, postelje… to pa sploh ne bi spraševala, ker to mi je pa jasno, da ni tako mimogrede prevoz.

Kuhinja pri meni je bila verjetno po meri narejena. Je vse skupaj vgrajeno. Tako, da bi bila zamenjava štedilnika tudi s tega vidika zelo komplicirana, ker bi bilo treba vse razmontirat. Po mojem so po meri naredili, ker točno paše. S tem, da so spodaj in zgoraj po ena vratca zelo ozka. Kar kaže, da so pač po meri.

Ja, to, da ti predajo umazano stanovanje, da ni pospravljeno od prejšnjega stanovalca, mi je tak grd odnos. Pokojni ni mogel pospravit svojih stvari, amapk bi bilo korektno, da to svojci naredijo (je bilo očitno, da so pobrali vse njim uporabne stvari). Pa, če je stanovanje par let prazno, pač določene stvari začnejo propadat. Je pa res, da laminat po tleh je videt nov. Da so stene pobeljenje in povsem brez kakih pack, krac. Tako, da to je pa štimalo.

Ja, če pomislim, da je tu najemnina s stroški vred 260€ in če so druga (sicer dosti večja) stanovanja okrog tam od 450 naprej (brez stroškov) pa neopremljena. Je odločitev jasna.

Za obiske mi pa v taki situacji res ni.

Pa res je kup krame, poleg koesa, sobnega kolesa, smuči, še kup razni telovadnih pripomočkov, uteži… večino bi kap ob takih zadevah :).

Pa dejstvo je, čeprav nimam kreditov, dolgov, moram v trenutni situacji pač pazit na finance. Seveda sem prej vestno varčevala, imela prihranke za slabe čase, prihranke za nakup stanovanja… ampak zdaj sem se že zajedla v tiste prihranke za morebitne slabe čase. Tako, da je potrebno pazit.

Kaj pa Ikea in dostava na dom?

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 09:44

Recimo, da pridete k neki znanki, tam proti 50 stari na obisk in je stanovanje kot je spodaj opisano. Kaj bi si mislili?

Stanovanje veliko cca 30 kvadratov.

Kuhinja mini, da nimaš niti prostora za mizo. Vse nekam nabasano, ker je pač tako mala. Štedilnik ves nekaj rjaveč. Kuhinja je brez okna, so pa vrata, ki pa jih je bolje ne zapreti, ker potem se pa res ne moreš premikati.

Potem mini kopalnica: tuš, WC, umivalnik. Prostora za pralni stroj ni. WC školjka ostanki rjavega gor (stanovanje dobila v najem v obupnem stanju, ko je bila školjka vsa rjava, po mukotrpnem čiščenju je šlo delno dol, vse žal ne). Ploščice na steni delno odpadle, delno razpokane

Potem pa soba, ki je hkrati jedilnica, dnevna soba, spalnica. Notri ni postelje, ženska ima samo jogi in leži na tleh. Zraven polomljen dvosed. Miza, klop in stol. Pa še ena omara. Vse polno. Zadelano s knjigami, razno športno opremo, oblačili.

Stanovanje je najemniško. Ko ga je dobila, je bilo umazano, polno stare robe, slabega pohištva. Tako, da je bilo potrebno hudo dolgo čistiti in odnesti kup stare šare.

Kako bi pogledali, da neka ženska v zrelih letih živi v taki luknji?

Ja to se te, ko pametujejo, da ne rabijo nikogar pol je pa tako, ko mamice ni več…

jah no, 06.11.2021 ob 18:55

potem pa ne sprašuj kaj bi, če ne moreš ničesar narediti.

Zdaj ne vem, kaj pomeni, da na nogo ne moreš stopit. A to pomeni, da hodiš z berglo? Kako pa kolešariš, smučaš potem?

Stanovanje se uredi tudi zase, da imaš nek dom, v katerem se počutiš dobro. Če pa ti je všeč furanje bede, pa tudi prav.

Stanovanje se da prav urediti tudi s samimi gajbicami. Obstajajo tudi mini vozički za transport.

Nekaj metrov ploščic je že pol kopalnice. A nisi napisala da jih je nekaj odlepljenih?

Lej, če nočeš, pač nočeš, pol pač v tem živi. Upam da se pozdraviš in da ti bo šlo v življenju v prihodnje bolje.

Jah no,

nikjer nisem spraševala kaj narediti. To si si ti pač izmislila. Jaz sem spraševala čisto nekaj drugega. Nikjer nisem spraševala po nasvetih, ki jih skušate eni vsiliti.

Butasto vprašanje kako smučam, kolesarim. A ti resno misliš, da sem ob poškodbi vrgla bicikl na odpad, smuči na odpad?

V kopalnici je pol stene ploščic dol padlo. In za razliko od profisionalk na monu, jaz ne znam polagat ploščic. Verjamem, da tudi ti ne.

In kaj mi bo Ikega pa dostava na dom? Za kaj bi to rabila?

Zihr, 06.11.2021 ob 19:00

Ja to se te, ko pametujejo, da ne rabijo nikogar pol je pa tako, ko mamice ni več…

A si končala OŠ? Verjetno, da ne, ker drugače ne bi takih neumnosti klatila. Branje se namreč učijo otroci  v OŠ. Tebi še ni speljalo.

Sem pa radovedna kako si ti to predstavljaš, da človek, ki po operaciji ne sme stopiti na nogo, hodi z eno samo berglo?

Hah. Kaj vse berem tukaj?  Garrsonjerka, dobra si, da jim na ta butasta vprašanja in predloge tako strpno odgovarjaš.

Klobuk dol!

Raje Padem na pošto kot nate ?

garrsonjerka, 06.11.2021 ob 19:17

Sem pa radovedna kako si ti to predstavljaš, da človek, ki po operaciji ne sme stopiti na nogo, hodi z eno samo berglo?

Kaj Pa, če je bergla, da ritaš brm ?

afff, 05.11.2021 ob 10:23

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 09:54

Ne, ni v Ljubljani.

afff, ti bi resno kupoval novo pohištvo? Kar nekemu znancu? Saj se hecaš? Pa na obisk bi prišel pa šel čistiti?

Boljša razporeditev? Nimaš kaj, če ni prostora.

Drugo stanovanje? Bi ga plačal?

Ja, dejansko bi to naredil in sem tudi že naredil. S prijatelji smo štartali akcijo, ki je ženico v soseščini v razpadajoči bajti rešila tega, da se ji bajta sesuje. Vsi smo prispevali, eni z denarjem, eni s stvarmi, eni z delom. Redno tudi pomagam ljudem, ki prosijo. Večkrat pošiljam hrano mladi mamici v Zasavje, ker je z bolnim otrokom na robu preživetja. Redno podarjam stvari, ki jih ne rabim – npr. avotsedeže, kolesa, računalnike. Ko zamenjam, ne gre na bolho ampak v dar tistemu, ki potrebuje. Veliko jih je, ko si enkrat v teh krogih, se razkrijejo.

Tako se to dela v naših koncih, ne vem, zakaj je to tako čudno.

Meni Ni čudno ampak zelo lepo…tudi jaz naredim enako in večkrat mi jo reče..a kar senkala boš..ja pa se dobro se počutim ko vidim da je kdo vesel

Sram te bodi, da sploh načneš takšno temo. V veselje bi ti moralo biti, da si sploh povabljena na obisk in, da si lahko z osebo, ki jo poznaš.  Ni besed za ljudi kot si ti.

Mogoče pa ni treba samo stanovanja spucat…

jaz pa v vsem tem ne vidim ne smisla in ne razloga, zakaj bi kdorkoli k sebi vabil ljudi, kateri ne razumejo (trenutne) siatuacije oz. kaj ti ljudje so, da je treba tako finočo pred njimi igrat in zakaj so sploh pomembni v življenju?

Torej prebrala sem tri strani

Zanima me sledece: zakaj po tvojem nimas prijateljev?

To so ljudje, ki se tako dobro počutijo in jim ni mar. Tudi mala stanovanja s slabim pohištvom se dajo lepo počistiti in urediti, ampak enim to ni prioriteta. Tako, da nimaš kaj. Najboljše je biti tiho. In ne prihajati, če ti je grozno.

ne glede na to, kdo je lastnik, se da stanovanje urediti vsaj v približek spodobnega. če ne namerava kupovati, je na bolhi toliko dobrih stvari, ki jih za mali denar ali celo zastonj dajejo ljudje ob renovacijah, vse ostalo je stvar ročnosti in hotenja. naše “študentsko” stanovanje ima na 32m2 tri ločene prostore in kopalnico in je povsem bivalno sprejemljivo za par, po potrebi tudi tričlansko družino. da na tak način življenja pristane samo nekdo, ki mu ni mar, v kakšnem okolju živi. mene dostikrat preseneti, da ljudje nimajo potrebe zase urediti niti približno estetsko sprejemljivega domovanja. če mi najemodajalec ne bi dovolil teh minimalnih sprememb, bi iskala dalje.

Ko berem komentarje, si mislim, da eni ste pa res skrajno butasti.

V nedogled ji težite, da naj nabavi robo. Res ne vem a ste tako zabiti, da sploh ne štekate teme?

Pa kaj te briga kje kdo živi. Če lahko ji pomagaj, nikar pa se ne naslajaj nad tem. Sramota kako ste eni ljudje podli. Da lahko greš nekomu na obisk, potem oa na okoli razlagaš njegovo stanje….nizkotno do podna.

Ne moreš verjeti, 09.11.2021 ob 20:36

Pa kaj te briga kje kdo živi. Če lahko ji pomagaj, nikar pa se ne naslajaj nad tem. Sramota kako ste eni ljudje podli. Da lahko greš nekomu na obisk, potem oa na okoli razlagaš njegovo stanje….nizkotno do podna.

jaz še težje razumem, da nekdo ves pameten ven pade, pa teme sploh ni prebral.

Brati verjetno ne znaš?

Pozdravljeni draga predvidevam gospodična,si lahko predstavljam kakšen šok mora biti za človeka da si ne more dobit neko pošteno lukno za življenje,ne da vas obsojam ampak življenje te vrže v neko švoh tirnico,ko ne moreš nikakor priplezat vn.Sem imela podobno življensko izkušnjo tako da razumem,no moram vam povedat da sem bila pred kratkim z mojo hčerko v Lj,pri njeni prijateljici ,ki sta bili skupaj na zdravljenju ,in sem tudi vidla bedo do dna ,pa ne da je ženska sama kriva splet okoliščin pač.manjša lukna kot vi opisujete pa cena da vas kap 350e in to na dolenski cesti v Lj,še dobro da me je hči prosila mami a ji lahko nesem mal krompirja,fižola pa ocirke če lahko,ma sem pomisenla to je kriza,kar dej,pelale sva ji še domac meso,zakaj ne mi ne bomo lačni,njej se bo pa poznalo,no nic slabega če pomagaš pa tudi če prosiš pomoč če ne gre.Izkopljite se iz težav prosite pomoči,služb je danes kar nekaj,če bi vedla od kje ste se na dolenskem kar nekaj dobi pa tudi kakšna topla sobica verjetno tudi .ESP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close