Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako bi se odzvalo, če pridete na obisk v tako stanovanje?

Kako bi se odzvalo, če pridete na obisk v tako stanovanje?

Glede na vaše odzive pa vsekakor še bolj intenzivno iščem idejo kako srečat ta dva znanca, ampak, da ne prideta ne obisk.

Sta bila pred časom že na obisku, samo takrat sem stanovala v boljšem stanovanju, večjem, več opreme. Pa sem bila kar užaljena, ker nista hotela niti kozarca soka ali vode spiti, niti kaj sladkega pojesti. Verjetno se jima je že takrat zdelo tako kot se vam komentatorjem zdi za to omenjeno stanovanje.

Sem sicer pričakovala, da ne boste imeli tako negativno mnenje o takem stanovanju. AMpak sem pa vesela, da sem dobila odkrita mnenja.

Jaz osebno imam vseeno dosti boljše mnenje o stanovanju, ampak sem pa želela vedet mnenja drugih. Ta dva moja obiskovalca sta dva vajena dokaj visokoga standarda, iz države, kjer je visok standard pa še fajn službi imata, posledično vajena udobnega stanovanja.

Sem razmišljala, da jima kar direkt povem, da je moje stanovanje zanikrno pa, da ne želim obiska in da gremo raje v gostilno na kosilo. Da jaz častim.

Meni se je skozi zdelo, da pišeš o svojem stanovanju.

Ja, je borno.

Obiske sprejmi v eni fini restavraciji, ti častiš in potem greste še na en sprehod. Sploh ne omenjaš, zakaj ju ne bi povabila domov.

Odgovor na objavo uporabnika
takolle, 05.11.2021 ob 11:33

Meni se je skozi zdelo, da pišeš o svojem stanovanju.

Ja, je borno.

Obiske sprejmi v eni fini restavraciji, ti častiš in potem greste še na en sprehod. Sploh ne omenjaš, zakaj ju ne bi povabila domov.

Hja, edina možnost je lokalna gostilna. Kaj drugega ni v okolici. Jaz pa trenutno nisem mobilna, sprehajat se ne morem oz. kolikor se lahko, me ne bi noben čakal.

Ampak vseeno mi pa ni nihče razložil za kaj se vsem zdi to tako slabo?

Ok, da ni postelje, to razumem. Ampak kaj se vam pa ostalo to zdi tako bedno?

Kaj ste res sami bogataši, da si lahko privoščite 50 in več kvadratov na osebo? Pa več sob pa lastniško stanovanje?

Ja, bi imela jaz tudi dvosobno stanovanje, amapk finančno pa to žal ne gre. Pa dvomim, da imajo vsi samski res taka fajn stanovanja.

Aja, pa polno kartonskih škatl imam, ker sem ves čas v nizkem štartu, da se odselim. Samo iz par mesecev, se je razvleklo v nedogled. AMpak zdaj res upam,da damo še kake tri mesece.

Poskusi še bolj spucat kar se da, polepšaš s kakšnim dodatkom, zavese, okrasni povšterček itd.. prostorsko nimaš kaj, je pač kot je. Tudi če je jogi na tleh, pač magari rečeš, da ti tako bolj odgovarja (imaš namreč tudi stilsko ravno s takimi nameni urejena stanovanja), polomljen kavč če se da tisto nogico(ali kje je polomljeno) nekako popravit.. tam kjer ploščice manjkajo, spet odvisno kakšne velikosti verjetno tiste tamanjše pač daš recimo platno ki ga polepiš s folijo pa gor zalepiš na steno (recimo začasno zaradi videza) …

Bilo bi mi nenavadno – a če bi vedel, kar pišeš v kasnejših komentarjih, si ne bi mislil nič zraven.

Samo malce žalostno bi se mi zdelo, če ženska doma ne more uživati oz se imeti lepo. To pa iz takega subjektivnega opisa kot je bil na opisu ni razvidno. Začudil bi se, da ima raje zatrpano s škatlami, namesto da bi najela kakšno garažo in imela škatle tam.

Tudi prostor 10m2 je lahko prijetno urejen – ali pač ne.

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 09:44

Recimo, da pridete k neki znanki, tam proti 50 stari na obisk in je stanovanje kot je spodaj opisano. Kaj bi si mislili?

Stanovanje veliko cca 30 kvadratov.

Kuhinja mini, da nimaš niti prostora za mizo. Vse nekam nabasano, ker je pač tako mala. Štedilnik ves nekaj rjaveč. Kuhinja je brez okna, so pa vrata, ki pa jih je bolje ne zapreti, ker potem se pa res ne moreš premikati.

Potem mini kopalnica: tuš, WC, umivalnik. Prostora za pralni stroj ni. WC školjka ostanki rjavega gor (stanovanje dobila v najem v obupnem stanju, ko je bila školjka vsa rjava, po mukotrpnem čiščenju je šlo delno dol, vse žal ne). Ploščice na steni delno odpadle, delno razpokane

Potem pa soba, ki je hkrati jedilnica, dnevna soba, spalnica. Notri ni postelje, ženska ima samo jogi in leži na tleh. Zraven polomljen dvosed. Miza, klop in stol. Pa še ena omara. Vse polno. Zadelano s knjigami, razno športno opremo, oblačili.

Stanovanje je najemniško. Ko ga je dobila, je bilo umazano, polno stare robe, slabega pohištva. Tako, da je bilo potrebno hudo dolgo čistiti in odnesti kup stare šare.

Kako bi pogledali, da neka ženska v zrelih letih živi v taki luknji?

Si bila ti tja povebljena? Poznaš osebo, ki tam stanuje?

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 11:39

Hja, edina možnost je lokalna gostilna. Kaj drugega ni v okolici. Jaz pa trenutno nisem mobilna, sprehajat se ne morem oz. kolikor se lahko, me ne bi noben čakal.

Ampak vseeno mi pa ni nihče razložil za kaj se vsem zdi to tako slabo?

Ok, da ni postelje, to razumem. Ampak kaj se vam pa ostalo to zdi tako bedno?

Kaj ste res sami bogataši, da si lahko privoščite 50 in več kvadratov na osebo? Pa več sob pa lastniško stanovanje?

Ja, bi imela jaz tudi dvosobno stanovanje, amapk finančno pa to žal ne gre. Pa dvomim, da imajo vsi samski res taka fajn stanovanja.

Saj si sama napisala, zakaj je slabo.  Razpadajoča kopalnica, razmetano stanovanje, polomljeno pohištvo.  Ko sem brala tvoj zapis, se mi je pred očmi prikazal brlog.

Razumem, da nimaš prostora, vendar kljub vsemu iščeš neke izgovore, zakaj ni pospravljeno.  Sama dobro veš, da selila iz tiste luknje ne boš (niti v nekaj mesecih), ker če bi ta možnost obstajala, bi se že.  Kot je brati, tudi zaposlitve nimaš – praviš da si nemobilna, torej si na bolniški ali kako?  Kako boš našla novo službo?  Ne vem, premalo podatkov si dala, da bi človek videl celotno sliko.

Kar se tiče “visokega” standarda bodočih obiskovalcev, jaz ne vidim nobene potrebe po tem, da se izgovarjaš na to.  Tudi men nami najbrž ne živijo vsi s kupom denarja, pa sem mnenja, da tale brlog nima nič skupnega s standardom, ampak z zanikrnostjo.

Pohištvo ti trgovec dostavi na dom, tudi sestavi ti ga, zato so izgovori bedni.  Ampak mislim da je problem tega stanovanja zanikrnost in ne majhnost.

Kako bi se odzvala? Bila na obisku, se pogovarjala in potem šla. Opravljala naokrog pa zagotovo ne bi.

MOje mnenje, ja kup ploščic je dol popadal. To naj bi uredil lastnik, samo bo še trajalo. Zdaj mi pa itak ni do tega, ker sem doma na bolniški in ne bi imela rada gradbišča v stanovanju. Sem se že drugače skušala zmenit, da bi to naredili, ko sem jaz odsotna, ko sem imela službo, dopust pa se ni dalo domenit. Zdaj pa ne drezam, ker pač zdaj rabim mir, ne gradbišča.

NIsem rekla, da je razmetano stanovanje. Je pa res polno vsega, kar pač v malem stanovanju ni prostora. Pač so smuči, kolo, vse notri. Kaj čem drugega. Knjig pa tudi ogromno. Vse police v omari nabasane.

Jao, seveda se bom odselila. Od kje ti to, da se ne bom? Logično pa je, da moram prvo zaposlitev iskat. Se ti ne zdi? Težko je najti drugo stanovanje, če nimaš službe.

Hm, zanikrnost? Hm, zakaj že?

Kaj ti ni jasno? Če se vseliš nekam za par mesecev, si pač ne naročiš novega pohištva na dom. Ne plačuješ dragih delavcev, da odstranijo staro pohištvo. Mislim, kaj tebi ni jasno? Je smiselno najeti deleavce, da odpelejjo staro umaro, sedežno, mizo, kuhinjo in potem vse to novo nabavit, službo imaš pa za par mesecev in seliti se nameravaš čez par mesecev? Res butasto razmišljaš.

rok-1, 05.11.2021 ob 12:07

Bilo bi mi nenavadno – a če bi vedel, kar pišeš v kasnejših komentarjih, si ne bi mislil nič zraven.

Samo malce žalostno bi se mi zdelo, če ženska doma ne more uživati oz se imeti lepo. To pa iz takega subjektivnega opisa kot je bil na opisu ni razvidno. Začudil bi se, da ima raje zatrpano s škatlami, namesto da bi najela kakšno garažo in imela škatle tam.

Tudi prostor 10m2 je lahko prijetno urejen – ali pač ne.

Rok, sicer nobenih garaž ni, da bi jih bilo možno najeti. Niti ene, v celem kraju. 50 km stran pa mi ravno ne bi koristila.

Samo vseeno, kdo pri zdravi pameti bi najel garažo samo zato, da bi imel notri kartonaste škatle? Jih pač vržeš stran in dobiš nove, je ceneje kot garaža.

To, da je stanovanje majhno, ni izgovor za nastlanost in zanemarjenost. Pa tudi to, da je najemniško ne.
Lansko leto sem podarjala opremo za celotno stanovanje, zelo lepo ohranjeno. Večino sem uspela oddati, nekaj je šlo na smetišče. In to popolnoma uporabne in nepoškodovane opreme.
izgovora, da si sama in da večjih kosov pohištva ne moreš sama nositi, ne kupim. Ljudje, ki so pripravljeni oddati pohištvo, so pripravljeni tudi pomagati pri dostavi.
Razumem, da ploščic ne boš menjala, se pa da nadomestiti vsaj tiste, ki so popadale dol. Se zapelješ do najbližjega prodajalca keramike in povprašaš, če imajo kaj odvečnih ploščic. Pa verjetno bi se tudi kakšna školjka kje našla.

Sama se raje vozim v ničvrednem avtu kot, da bi v takem živela. Ampak ljudje smo si različni. Stanovanja ne moreš peljati na ogled po mestu, da bi ga tudi drugi videli, avto pač lahko.

Zartrose, sem prebrala komentarje tu gor in v prvi vrsti bom delala na tem, da ne prideta na obisk. Smotano je, ker sem na bolniški, nemobilna. Drugače pa itak rekla gremo na kosilo, izlet nekam v naravo… tako pa panika. Bi ju pa rada videla.

Tisti polomljeni kavč je sedežna, ko je bila raztegnjena, je bila polomljena ja, Sem potem skupaj porinila. Ne gre v celoti, ker je pač zlomljeno, potrgano. Se pa ne vidi. Videt je sedaj kot dvosed, ki je malomarno skupaj zložen (ker pač bolje ne gre).

Tole s ploščicami moram pa razmisliti. mogoeč res nekaj takega, kar praviš. Zgleda res čudno. Še bolj me moti školjka. Ampak tu sem res čistila v nedogled pa ni tako kot bi želela.

Postelja je tudi hudič, v bistvu ne gre noter. Za par cm premalo prostora. Pa jogi po potrebi umaknem. Bi morala tisti dvosed ven spravit. Samo sama itak ne morem.

Zafrknila sem se, ker nisem že ob selitvi nekaj stvari poskusila ven zvleči. Takrat bi še odpeljali na odpad. Sem pa res mislila, da bom samo par mesecev notri. Potem se je pa zapletlo. Poškodbe.

Pinkica213, 05.11.2021 ob 12:43

To, da je stanovanje majhno, ni izgovor za nastlanost in zanemarjenost. Pa tudi to, da je najemniško ne.
Lansko leto sem podarjala opremo za celotno stanovanje, zelo lepo ohranjeno. Večino sem uspela oddati, nekaj je šlo na smetišče. In to popolnoma uporabne in nepoškodovane opreme.
izgovora, da si sama in da večjih kosov pohištva ne moreš sama nositi, ne kupim. Ljudje, ki so pripravljeni oddati pohištvo, so pripravljeni tudi pomagati pri dostavi.
Razumem, da ploščic ne boš menjala, se pa da nadomestiti vsaj tiste, ki so popadale dol. Se zapelješ do najbližjega prodajalca keramike in povprašaš, če imajo kaj odvečnih ploščic. Pa verjetno bi se tudi kakšna školjka kje našla.

Sama se raje vozim v ničvrednem avtu kot, da bi v takem živela. Ampak ljudje smo si različni. Stanovanja ne moreš peljati na ogled po mestu, da bi ga tudi drugi videli, avto pač lahko.

Vidim, da te nepismenost daje. Ampak ok. Sem jasno napisala, da sem bila z vso svojo opremo sama v stanovanju, v razsulu. Torej brez avta. Ti je jasno? Ne? Hm, potem bo težka.

In v najemniškem stanovanju, kjer nameravaš ostati par mesecev pač ne kupuješ nove školjke, ne greš z njo na bus, da si jo domov odpelješ.

Pa v najemniško stanovanje, kjer nameravaš ostati nekaj mesecev, ne plačuješ delavcev, da odpelejo pohištvo. In ja, mislim, da ne bo nekdo, ki podari pohištvo, še pohištvo odpeljal 50, 100 km do obdarovanca pa mu to še v stanovanje znosil in zmontiral.

A se je sred balkona.

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 10:04

Se mi je zdelo, da bi jo vsi imeli za eno ubogo revico.

Pa res vsi živite v tako super razmerah, da se vam opisano stanovanje zdi ena taka revščina?

stanovanje brez možnosti pranja perila?

ja, to je pod standardom.

velikost mi ni problem, sem živela na manjšem, ampak pomankanje možnosti za osnovno higieno pa je.

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 12:37

MOje mnenje, ja kup ploščic je dol popadal. To naj bi uredil lastnik, samo bo še trajalo. Zdaj mi pa itak ni do tega, ker sem doma na bolniški in ne bi imela rada gradbišča v stanovanju. Sem se že drugače skušala zmenit, da bi to naredili, ko sem jaz odsotna, ko sem imela službo, dopust pa se ni dalo domenit. Zdaj pa ne drezam, ker pač zdaj rabim mir, ne gradbišča.

NIsem rekla, da je razmetano stanovanje. Je pa res polno vsega, kar pač v malem stanovanju ni prostora. Pač so smuči, kolo, vse notri. Kaj čem drugega. Knjig pa tudi ogromno. Vse police v omari nabasane.

Jao, seveda se bom odselila. Od kje ti to, da se ne bom? Logično pa je, da moram prvo zaposlitev iskat. Se ti ne zdi? Težko je najti drugo stanovanje, če nimaš službe.

Hm, zanikrnost? Hm, zakaj že?

Kaj ti ni jasno? Če se vseliš nekam za par mesecev, si pač ne naročiš novega pohištva na dom. Ne plačuješ dragih delavcev, da odstranijo staro pohištvo. Mislim, kaj tebi ni jasno? Je smiselno najeti deleavce, da odpelejjo staro umaro, sedežno, mizo, kuhinjo in potem vse to novo nabavit, službo imaš pa za par mesecev in seliti se nameravaš čez par mesecev? Res butasto razmišljaš.

“Zdaj mi pa itak ni do tega, ker sem doma na bolniški in ne bi imela rada gradbišča v stanovanju.  ko sem imela službo, dopust pa se ni dalo domenit.!”  Koliko časa si imela službo, preden si šla na bolniško?

“Jao, seveda se bom odselila. Od kje ti to, da se ne bom? Logično pa je, da moram prvo zaposlitev iskat.”  Odselila se ne boš, ker nimaš službe in si dražjega stanovanja ne moreš privoščiti.

“Hm, zanikrnost? Hm, zakaj že?” Ker živiš v tej luknji že dalj časa, najprej ko si bila zapslena in nisi iskala drugega stanovanja, to je trajalo kar nekaj časa in ti si v tem živela.

“Če se vseliš nekam za par mesecev, si pač ne naročiš novega pohištva na dom” Za par mesecev?  Koliko časa si že tam?

“Je smiselno najeti deleavce, da odpelejjo staro umaro, sedežno, mizo, kuhinjo in potem vse to novo nabavit, službo imaš pa za par mesecev in seliti se nameravaš čez par mesecev?” Ni smiselno, je pa smiselno najti drugo službo in se spraviti v red.  Dopust ti pa pripada 1,5 dneva na mesec zaposlitve.

Tako da  – ja, razumem sorodnike, ki so zgroženi nad tvojim brlogom.

Pa še nekaj – praviš, da imaš polno krame v tem brlogu, celo smuči.  Torej ti ne gre tako slabo, če hodiš na smučanje, jaz bi za ceno dnevne smučarske karte raje kupila novo WC desko in jo sama zmontirala!

Tvoj problem je v glavi, nekaj je s tabo narobe in to se vidi, ko človek vstopi v tvoj brlog.  V takšnih ZANIKRNIH luknjah živijo narkomani, pijanci, klošarji.

Pa brez zamere.

OK, eno je prostornost in odpadle ploščice. Tu nimaš kaj, ker je naloga lastnika. Drugo pa je zarjavel štedilnik, jogi na tleh, razpadlo pohištvo itd. Take stvari se da dost enostavno uredit. Če se že enkrat nosi ven in not, ni treba not nosit zarjavelega štedilnika naprimer.

čekdisout, 05.11.2021 ob 12:50

stanovanje brez možnosti pranja perila?

ja, to je pod standardom.

velikost mi ni problem, sem živela na manjšem, ampak pomankanje možnosti za osnovno higieno pa je.

Ja, tudi jaz sem prvo to opazila. Ampak mi je bilo takoj ponujena rešitev, pralnica par km stran. Ker sem pač pričakovala, da bom samo eno poletje tam, se nisem preveč sekirala, da ta pralnica pozimi ne deluje. Tako, da ja, se je zapletlo glede tega, kar naslednja možnost je pa hudo daleč stran.

Ko sem poizvedovala kako je predhodnik pral, nihče nič vedel. Končno je nekdo povedal, da je tisti človek imel dve stanovanji. Eno tako pravo. To pa samo za službo. Pač službo je imel tu, med tednom tu spal, ob vikendih pa domov. Tako, da očitno v tak namen je bilo planirano stanovanje in ne za resno bivanje.

dfh, 05.11.2021 ob 12:58

OK, eno je prostornost in odpadle ploščice. Tu nimaš kaj, ker je naloga lastnika. Drugo pa je zarjavel štedilnik, jogi na tleh, razpadlo pohištvo itd. Take stvari se da dost enostavno uredit. Če se že enkrat nosi ven in not, ni treba not nosit zarjavelega štedilnika naprimer.

Torej praviš, da naj bi najela delavce, da iz stanovanje, kjer naj bi bila eno poletje, odnesejo kuhinjo, pohištvo. In da naj bi za par mesecev kupila novo kuhinjo, novo pohištvo? In, ko bi se odselila, kaj bi s tem? Naslednji najemnik, bi bil vesel, ker bi vse zastonj dobil?

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 12:49

Vidim, da te nepismenost daje. Ampak ok. Sem jasno napisala, da sem bila z vso svojo opremo sama v stanovanju, v razsulu. Torej brez avta. Ti je jasno? Ne? Hm, potem bo težka.

In v najemniškem stanovanju, kjer nameravaš ostati par mesecev pač ne kupuješ nove školjke, ne greš z njo na bus, da si jo domov odpelješ.

Pa v najemniško stanovanje, kjer nameravaš ostati nekaj mesecev, ne plačuješ delavcev, da odpelejo pohištvo. In ja, mislim, da ne bo nekdo, ki podari pohištvo, še pohištvo odpeljal 50, 100 km do obdarovanca pa mu to še v stanovanje znosil in zmontiral.

Očitno ti slabše bereš, kot jaz pišem. Nikjer niti z eno besedo ni omenjeno, da naj bi vse te stvari kupila, saj vendar razumem, da stanovanje ni tvoje in vanj seveda ne misliš vlagati svojih sredstev.
Ker očitno lastnik nima posluha za urejanje stanovanja, bi na tvojem mestu iskala po portalih, kjer ljudje stvari oddajajo. Zastonj. Sem prepričana, da bi se s takimi, ki oddajajo stvari, lahko zmenila, da tudi dostavijo. Jaz bi z veseljem. Tako ali tako je potrebno opremo, ki jo podarjaš in je nihče ne vzame, peljati na deponijo v končni fazi.
Ampak očitno niti volje nimaš, da bi kaj spremenila, čeprav se tolažiš, da se boš zdaj, zdaj preselila v kaj boljšega. Pa ti želim, da bi čimprej se, pa da se ti zdravje popravi in finančno stanje tudi.
Se pa strinjam, da je lastnik dolžan poskrbeti za vse iztrošene in neuporabne  kose pohištva in opreme, ker pa ni mar ne njemu, ne tebi, je pa tako kot je.

garrsonjerka, 05.11.2021 ob 13:15

Ja, tudi jaz sem prvo to opazila. Ampak mi je bilo takoj ponujena rešitev, pralnica par km stran. Ker sem pač pričakovala, da bom samo eno poletje tam, se nisem preveč sekirala, da ta pralnica pozimi ne deluje. Tako, da ja, se je zapletlo glede tega, kar naslednja možnost je pa hudo daleč stran.

Ko sem poizvedovala kako je predhodnik pral, nihče nič vedel. Končno je nekdo povedal, da je tisti človek imel dve stanovanji. Eno tako pravo. To pa samo za službo. Pač službo je imel tu, med tednom tu spal, ob vikendih pa domov. Tako, da očitno v tak namen je bilo planirano stanovanje in ne za resno bivanje.

ENO POLETJE?!

Torej si tam že od lanskega poletja (2020), sicer ne bi preživela tam tudi zime brez možnosti pralnice.

Jp, problem imaš.  V glavi.

(Sicer pa glede na razpredanje in dodajanje “dejstev” vse skupaj deluje, da gre za izmišljeno zgodbo naše Radodajke)

MOje mnenje,

službo sem imela 3 mesece, minimalc.

Vidim, da imaš težave z razumevanje, branjem, še enkrat: najprej bom našla službo, potem se bom odselila. Ti je jasno ali moram še parkrat razožiti, da boš razumela. Kaj ti ni jasno? Sem že parkrat napisala pa ne štekaš.

Vidim, da še naprej ne razumeš. Kot sem že napisala: ko sem dobila službo in stanovanje, sem iskala stanovanje. Razumeš ali moram narisat? Vendar so bila na voljo samo zelo draga stanovanja. Velika 80 kvadratov in podobno. Verjetno ti je razumljivo, da z minimalcem pač ne greš v tako stanovanje. Sploh, če je plan samo eno poletje. Še vedno ne štekaš?

Seveda spet neumno vprašanje, posebej zate še enkrat ponavljam. Služba je bila za par mesecev, vnaprej taka pogodba. POtem naj bi šla drugam delat, prišlo pa je do poškodbe, dolgotrajne reči. Že napisano. Samo posebej zate ponovim.

Hja, nismo vsi tako popolneži kot si ti, da takoj najdejo novo službo, ko se jim to zdi.

Ne vem ali se samo delaš neumno ali si res neumna. Pred časom sem imela spodobno službo, plačo in ja, sem hodila smučat. Zdaj pa ne smučam, ne kolesarim, ne hodim v gore, ne … ker sem poškodovana.

Pa WC deska je na mojem WCJu skoraj nova.

Hja, res si zabita, ne delaš se.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close