Kako bi se odzvalo, če pridete na obisk v tako stanovanje?
Hmmmm, 05.11.2021 ob 19:52
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 17:38
Hmmm, hvala za lep zapis. Veš, da mi je dalo misliti.
Sem bila pred leti jaz pri njima na obisku, smo se dobili v restavraciji, taki precej nobl. Potem pa sta me povabila še domov, celo prespala sem pri njima. Tako, da mi je sedaj še bolj nerodno, ker ne morem nekak nič vrniti.
Bom pa vseeno sprobala tako speljati, da bomo šli nekam v eno gostilno nekaj pojesti. Ko takole berem tvoj zapis, se zdi smiselno in razumljivo.
Eh, kaj ti bo nerodno. Nisi jima ti nic dolzna. To je samo tvoja zelja, da bi ju pogostila, kot sta onadva tebe.
onadva sta te povabila, ker sta bila v zmoznostih, ti pac zal trenutno nisi, ampak kdo ve….
v zivljenju so vzponi in padci. Verjetno ju bos povabila ob naslednem obisku, ko bodo tvoje moznosti drugacne, kar sem pa prepricana, da bodo.
Nima ti bit kej bad.
Ti raje razmisljaj kaj bos oblekla za to posebno priloznost, o frizuri in make-upu. Rabis samo eno vrecko dobre volje in nasmeh na obrazu in to je to.
uzivaj in javi kako si se imela ?
Hu, hvala. Je lepo prebrati pozitivne misli :).
seveda561, 05.11.2021 ob 19:49
Tudi jaz bi ti napisala enako kot hmmm.
Torej, je verjetno to najboljša varianta 🙂
Za potem : čimprej najdi novo službo in se odseli od tu kjer si!
Vse dobro!
Hvala za lepe želje.
Ja, komaj čakam, da se postavim spet na noge, potem bo že nekak šlo s službo. In da grem od tu stran. Stanoanje je v lasti delodajalca, ki je pa obup. Izkoriščevalec. K sreči pa ni stanovanje vezano na službo.
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 11:15
Sem sicer pričakovala, da ne boste imeli tako negativno mnenje o takem stanovanju. AMpak sem pa vesela, da sem dobila odkrita mnenja.
Jaz osebno imam vseeno dosti boljše mnenje o stanovanju, ampak sem pa želela vedet mnenja drugih. Ta dva moja obiskovalca sta dva vajena dokaj visokoga standarda, iz države, kjer je visok standard pa še fajn službi imata, posledično vajena udobnega stanovanja.
Sem razmišljala, da jima kar direkt povem, da je moje stanovanje zanikrno pa, da ne želim obiska in da gremo raje v gostilno na kosilo. Da jaz častim.
Kaj bi jaz naredila:
– kuhinjo očistila v nulo, rjo lahko tudi očistiš in posprejaš z barvo
– postelja: če je možno, bi dodala še 2 jogija, mogeče samo napihljiva, če nimaš za prave ali prave ni možno dostaviti, in preoblekla z rjuhami, da bi izgledala visoka postelja, nekaj blazin v okras naredi sobo precej lepšo
– ploščice: kupiš lepili in zalepiš, če kje manjka, kupiš posamezne in dodaš, polepšaš s samolepilnimi zadevami
– kolo bi postavila na kak paravan, ali pa na kak nosilec na steno
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 10:38
Hfvbn, 05.11.2021 ob 10:25
Glede na opisano se trudi, ni izgubila upanja, je borka. Zivi pa v izredno slabih razmerah. Zakaj te je tja vabila? Si sama prisla? Verjetno ves, kaj jo je tja pripeljalo? Vsem se ne cedita med in mleko.
Lahko bi ji cestitala, da je postimala kar lahko.
Zakaj smatraš, da so izredno slabe razmere? Kaj dejansko je tako slabo?
A res vsi samski živijo v velikih, lepih stanovanjih? Je res tako čudno, da nekdo živi na dobrih 30ih kvadratnih metrih?
ZAme so to izredno slabe razmere, ce imas komaj kaj svetlobe in si brez pralnega stroja. Ne nemogoce, slabe pa. 30 m2 pa je za samskega seveda cisto spodobna kvadratura.
Jah kaj, jaz pa ne bi tako naredila, ker se mi ne zdi smiselno kupovati nekih jogijev, zato, ker bo mogoče en obisk prišel. Ga ne rabim.
Kuhinjo sem že davno očistila. Jo sproti čistim.
Ja, seveda kot sem že omenila. Na avtobus bom šla, nabavila par kvadratnih metrov ploščic, lepilo in to na busu domov odpeljala. Pa glede na to, da ne smem na nogo sploh stopit, bo to kar zanimivo lepljenje. Se povzpeti na lestev ali pa nekaj takega, vse z eno nogo. Fenomenalno bo.
Pojma nimam kaj je paravan. Mene kolo ne moti, ne bom ga nikamor odstranila. Pa nikamor obešala. Tudi sobno kolo me ne moti. Oboje ostane tam, kjer je.
Hfvbn, 05.11.2021 ob 22:29
ZAme so to izredno slabe razmere, ce imas komaj kaj svetlobe in si brez pralnega stroja. Ne nemogoce, slabe pa. 30 m2 pa je za samskega seveda cisto spodobna kvadratura.
Od kje ti ideja, da imam malo svetlobe? Svetlobe je ogromno. Ogromno okno, ogromna dvojna balkonska vrata. Skoraj cela stena v steklu, ogromno sonca.
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 22:29
Jah kaj, jaz pa ne bi tako naredila, ker se mi ne zdi smiselno kupovati nekih jogijev, zato, ker bo mogoče en obisk prišel. Ga ne rabim.
Kuhinjo sem že davno očistila. Jo sproti čistim.
Ja, seveda kot sem že omenila. Na avtobus bom šla, nabavila par kvadratnih metrov ploščic, lepilo in to na busu domov odpeljala. Pa glede na to, da ne smem na nogo sploh stopit, bo to kar zanimivo lepljenje. Se povzpeti na lestev ali pa nekaj takega, vse z eno nogo. Fenomenalno bo.
Pojma nimam kaj je paravan. Mene kolo ne moti, ne bom ga nikamor odstranila. Pa nikamor obešala. Tudi sobno kolo me ne moti. Oboje ostane tam, kjer je.
Kupi kanto bencina, polij luknjo in prižgi vžigalico.
V teh kovid razmerah ni najbolj primerno, da ste v malem zaprtem prostoru. Sprejmi jih zunaj na prostem. Mogoče greste v kakšen lokal, po možnosti teraso lokala, če bo lepo vreme.
Ploščic ne kupuj, so preveč težke in dokler imaš težave z gibanjem, res ni vredno. Ne muči se s tem Sicer pa velja: Tvoj dom, tvoja pravila. Ti tudi določa, kako je urejeno in kdo vstopa.
Ni za obiske, 05.11.2021 ob 22:37
V teh kovid razmerah ni najbolj primerno, da ste v malem zaprtem prostoru. Sprejmi jih zunaj na prostem. Mogoče greste v kakšen lokal, po možnosti teraso lokala, če bo lepo vreme.
Ploščic ne kupuj, so preveč težke in dokler imaš težave z gibanjem, res ni vredno. Ne muči se s tem Sicer pa velja: Tvoj dom, tvoja pravila. Ti tudi določa, kako je urejeno in kdo vstopa.
Vsekakor ne bom kupovala ploščic. Tile tu gor tumbajo v nedogled stvari po katerih jih noben ni vprašal, ampak naj, če imajo veselje :).
Meni je pa zanimivo koliko profisionalk je v tej temi. Vse bi kar same ploščice polagale. Pa ste kdaj že to počele? Veste kako tiste križce vmes namestiti, kako namazati lim, kako to vse v vaservago, da ne padejo dol?
Dvomim. Aja monovke ste itak profesionalke. Še to manjka, da bi katera pribila, da kar sama obnovi celotno kopalnico, z lajtungami vred. Kaj pa to, če obvladate vse po vrsti polaganje ploščic, boste pa še lajtunge porihtale na novo.
Vem da, 05.11.2021 ob 13:30
Mislim, da iščeš le kup izgovorov, zakaj ni potrebno nič izboljšati. 30 m2 sploh ni malo. Sem tudi že videla, da je na isti kvadraturi živela družina (2 odrasla in 2 otroka) pa so imeli lepo urejeno. Polno vsega, vendar pa lepo in urejeno.
Se vidi, da ne slišite kaj govori. Ni fora v tem, da išče izgovore ampak zgolj v tem, da tam nima namena dolgo ostati, je pa zaradi trenutne življenjske situacije (poškodbe, bolniška, brez službe trenutno) pač primorana bivanje tam podaljšat. Niso to nobeni izgovori, če v trenutni situaciji ne bo zapravljala za novo pohištvo, štedilnik, školjko.. niti poškodovana ven vlačila dvosed in not kaj novejšega.. niti brez službe šla v dražji najem.
Avtorica, ti se pocajtaj, vmes glej za službo, da si kaj zase primernega najdeš (držim pesti!) potem pa še primernejši prostor za bivanje. Itak ne rabiš neke kvadrature, kakšno enosobno stanovanjce, ki bo dostojno za življenje, četudi bi bila starejša oprema not, važno da je čisto in delujoče in celo in imaš pralni stroj not.
Sorodnika ali prijatelja ki prideta na obisk pa pojdite nekam ven kaj pojest (pct si le uredi če nimaš), za stanovanje pa magari reci, da nekaj prenavljajo in da ne moreta priti na obisk. Saj ne rabita vidt kako trenutno živiš. To je trenutna situacija, verjamem, da ni dolgotrajna, se vidi da se borbaš za boljši lajf. Pač folk ki tule bere te ne šteka oz ne sliši bistva povedanega.
afff, 05.11.2021 ob 10:23
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 09:54
Ne, ni v Ljubljani.
afff, ti bi resno kupoval novo pohištvo? Kar nekemu znancu? Saj se hecaš? Pa na obisk bi prišel pa šel čistiti?
Boljša razporeditev? Nimaš kaj, če ni prostora.
Drugo stanovanje? Bi ga plačal?
Ja, dejansko bi to naredil in sem tudi že naredil. S prijatelji smo štartali akcijo, ki je ženico v soseščini v razpadajoči bajti rešila tega, da se ji bajta sesuje. Vsi smo prispevali, eni z denarjem, eni s stvarmi, eni z delom. Redno tudi pomagam ljudem, ki prosijo. Večkrat pošiljam hrano mladi mamici v Zasavje, ker je z bolnim otrokom na robu preživetja. Redno podarjam stvari, ki jih ne rabim – npr. avotsedeže, kolesa, računalnike. Ko zamenjam, ne gre na bolho ampak v dar tistemu, ki potrebuje. Veliko jih je, ko si enkrat v teh krogih, se razkrijejo.
Tako se to dela v naših koncih, ne vem, zakaj je to tako čudno.
Polepsal si mi vecer, hvala. ?
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 16:17
Ti brezveze, se trudiš zmagat na tekmovanju nepismenih?
Naj ti bo, ti bom pomagala pri razumevanju bolj enostavnih reči.
Za začetek me zanima od kdaj klošarji in narkomani redno plačujejo najemnino? Veš tudi za mala stanovanja je treba plačat najemnino, ogrevanje, elektriko…
Sem pa radovedna kje si prebrala, da nikjer ne najdem stanovanja vrednega človeka? Zakaj lažeš? Namreč tega nisem nikjer napisala. To je tvoja laž. Sem napisala, da v tem kraju, kjer sem, nisem našla primernješega stanovanja. Torej pisala sem za eno območje. Torej ne laži. In nisem napisala, da ni drugih stanovanj. Sem jasno napisala, da so, ampak, da so to velika in draga stanovanja.
Hm, ne vem zakaj človek, ki dela za minimalca ne bi moral koristiti športne opreme? Športno opremo namreč koristiš v prostem času, ne v službi. Saj to razumeš ali tudi to ne gre v glavo?
Spet neumnost s to dilo. Kot sem že napisala, da je skoraj nova. Zakaj torej kupovati novo? Zato, ker ena butasta mona misli, da je pač treba skoraj novo dilo menjat? Čemu?
Hm, kdo pa pravi, da živim v razpadajočem stanovanju? Napisala sem, da so ploščice dol padle. Nisem pa nikjer napisala, da je stanovanje razpadajoče. Torej spet lažeš.
Ja, si pokazala samo, da si neumna, nepismena babura.
pizda,kok si pa ti ena konfliktna oseba….da dol padeš.
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 09:44
Recimo, da pridete k neki znanki, tam proti 50 stari na obisk in je stanovanje kot je spodaj opisano. Kaj bi si mislili?
Stanovanje veliko cca 30 kvadratov.
Kuhinja mini, da nimaš niti prostora za mizo. Vse nekam nabasano, ker je pač tako mala. Štedilnik ves nekaj rjaveč. Kuhinja je brez okna, so pa vrata, ki pa jih je bolje ne zapreti, ker potem se pa res ne moreš premikati.
Potem mini kopalnica: tuš, WC, umivalnik. Prostora za pralni stroj ni. WC školjka ostanki rjavega gor (stanovanje dobila v najem v obupnem stanju, ko je bila školjka vsa rjava, po mukotrpnem čiščenju je šlo delno dol, vse žal ne). Ploščice na steni delno odpadle, delno razpokane
Potem pa soba, ki je hkrati jedilnica, dnevna soba, spalnica. Notri ni postelje, ženska ima samo jogi in leži na tleh. Zraven polomljen dvosed. Miza, klop in stol. Pa še ena omara. Vse polno. Zadelano s knjigami, razno športno opremo, oblačili.
Stanovanje je najemniško. Ko ga je dobila, je bilo umazano, polno stare robe, slabega pohištva. Tako, da je bilo potrebno hudo dolgo čistiti in odnesti kup stare šare.
Kako bi pogledali, da neka ženska v zrelih letih živi v taki luknji?
Ne sekiraj se. Življenje ti trenutno ni naklonjeno v smislu komforta.
Na ljudi, ki se zgražajo nad tem in se imajo za boljše od tebe se požvižgaj.
Slovenija je dežela, kjer bi vsak prebivalec nje imel lahko zadostni prostor in primeren sodobnemu človeku, vendar pa so nekateri prebivalci tako gnusni, tako zlovešči in tako bedasti, da se to ni zgodilo in se ne dogaja. Drži se in lepo bodi pa naj ti mali prostor bo domač, kot morda nekoč večji in da tudi ti dobiš več, ker je to tisto, kar mislim, da si zaslužiš.
Zartrose izven profila, 05.11.2021 ob 23:25
Se vidi, da ne slišite kaj govori. Ni fora v tem, da išče izgovore ampak zgolj v tem, da tam nima namena dolgo ostati, je pa zaradi trenutne življenjske situacije (poškodbe, bolniška, brez službe trenutno) pač primorana bivanje tam podaljšat. Niso to nobeni izgovori, če v trenutni situaciji ne bo zapravljala za novo pohištvo, štedilnik, školjko.. niti poškodovana ven vlačila dvosed in not kaj novejšega.. niti brez službe šla v dražji najem.
Avtorica, ti se pocajtaj, vmes glej za službo, da si kaj zase primernega najdeš (držim pesti!) potem pa še primernejši prostor za bivanje. Itak ne rabiš neke kvadrature, kakšno enosobno stanovanjce, ki bo dostojno za življenje, četudi bi bila starejša oprema not, važno da je čisto in delujoče in celo in imaš pralni stroj not.
Sorodnika ali prijatelja ki prideta na obisk pa pojdite nekam ven kaj pojest (pct si le uredi če nimaš), za stanovanje pa magari reci, da nekaj prenavljajo in da ne moreta priti na obisk. Saj ne rabita vidt kako trenutno živiš. To je trenutna situacija, verjamem, da ni dolgotrajna, se vidi da se borbaš za boljši lajf. Pač folk ki tule bere te ne šteka oz ne sliši bistva povedanega.
Hvala. Večini mon se itak ne da nič dopovedat. AMpak te iste mone se potem jokajo kako so zakreditirane in tako naprej.
Ja, ko bo zdravje, bo tudi vse ostalo steklo.
V končni fazi pa se iz slabih stvari tudi kaj naučimo. V prihodnosti nameravam kupit stanovanje (ko bo spet normalna služba, kot nekoč). In tele zoprne selitve jemljem kot izkušnjo. Da malce sprobam kaki tlorisi, lege, oprema.. stanovanj je ok.
darwindarko, 06.11.2021 ob 03:57
Ne sekiraj se. Življenje ti trenutno ni naklonjeno v smislu komforta.
Na ljudi, ki se zgražajo nad tem in se imajo za boljše od tebe se požvižgaj.
Slovenija je dežela, kjer bi vsak prebivalec nje imel lahko zadostni prostor in primeren sodobnemu človeku, vendar pa so nekateri prebivalci tako gnusni, tako zlovešči in tako bedasti, da se to ni zgodilo in se ne dogaja. Drži se in lepo bodi pa naj ti mali prostor bo domač, kot morda nekoč večji in da tudi ti dobiš več, ker je to tisto, kar mislim, da si zaslužiš.
Hvala. Ja, to so pač slovenske mone. Kaj češ. Jokajo po monu, da so zakreditrane, kako nimajo za zvezke, kako nimajo za to in ono. Meni pa bodo v nedogled tumbale kako naj si stroške delam za neke nepotrebne stvari. Pa sploh vse tako pametne, da jim kar škodi.
seveda561, 06.11.2021 ob 09:41
Ok. Ampak, obet je pa dober. Malo preglej oglase ta vikend .
Da prideš do bane, v kateri boš lahko dobro razgibala nogo v topli kopeli. Nič ne pomaga bolj, kakor to.
Upam, da veš, da po operaciji ne smeš namakat operiranega uda v vodi?
Bano? Hm, ja, bom šla po bano, tako meter pa pol dolgo, jo privlekla z busom do doma, potem pa na hrbtu po stopnicah, po eni nogi se razume.
garrsonjerka, 06.11.2021 ob 11:02
Upam, da veš, da po operaciji ne smeš namakat operiranega uda v vodi?
Bano? Hm, ja, bom šla po bano, tako meter pa pol dolgo, jo privlekla z busom do doma, potem pa na hrbtu po stopnicah, po eni nogi se razume.
Saj me nisi razumela, ker si slabe volje danes.
Ko boš lahko namakala nogo in jo razgibavala, upam, da boš tudi preseljena v lepo stanovanjce z bano in pralnim strojem.
Pihaš kot huda mravljica. Pa saj ti hočem samo dobro
Hm, sem kar ok razumela. Ampak je zadeva bila res tako komična, ko en predlaga, da naj grem po bano… sem si pač predstavljala, da to na bus vlečem, po stopnicah in jo potem sredi spalnice postavim. Brez zamere, ampak res neumen predlog.
No zdaj sem pa zvedela, da je ok stanovanje samo, če ima bano. Še to :).
Seveda je ok stanovanje samo, če ima bano. No, če je še tuš v drugem kotu, je čisto ok. Ampak, bana je pa nujna.
In kopalnica mora imeti veliko okno.
Ni lepšega, kot pozimi ždet v bani polni tople vode, gledat skozi okno, kako pada sneg in pit dober čaj 🙂
https://i.pinimg.com/564x/b4/8e/fe/b48efe5ad9f97dc3ab99dca7db844415.jpg
Forum je zaprt za komentiranje.