Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 5

Kaj za kosilo 5

Danes nas je bilo na kosilu malo več, zato:
goveja juha, puranja rulada (file polnjen s kruhovim nadevom, korenčkom in sirom), pečene piščančje krače, riž, gobovo-sirova omaka in endivija s čičeriko, sladice še od včeraj

lp

lp, orehek

Juhu Babi, šele danes sem prebrala tvoj pozdravček 🙂
Končno so res lepi dnevi in logično, da je tukaj bolj mirno 🙂 Pozdravček smo prejeli in se nalezli vašega lepega vremena, tudi pri nas je bilo toplo in sončno praktično cel dan. Lep večer še naprej in veliko užitkov ob gledanju nogometa danes (vsem seveda :))

Hej!

Bo napeto; saj se ne vem, za koga naj navijam?! –
Vsekakor za boljse mostvo:))) Babi

včeraj puranji golaž s polento in zeleno solato
danes pa juhica, polpeti iz bučk (Kroki) ter solata iz stročjega fižola (sem našla še eno lansko zalogo:o)))))

lep vroč pozdrav

lp, orehek

predvč: brokolijeva juha, telečja pečenka, popečen koromač, kuskus, zelena solata, jagodna torta
vč: “popravljena” brokolijeva juha, narastek iz širokih rezancev s sirom in ostankom pečenke, zelena solata s paradižnikom, ostanek torte

pri nas danes juha iz domače zelenjave – korenček, grah, krompir in zdrobovi žličniki ter rižev narastek

lp

lp, orehek

včeraj: postrv, polnjena z limoninim timijanom, zelena solata s paradižnikom
danes:solata iz stročjega fižola, paradižnika, tune in jajc, po želji pitulice
jutri: popečena polenta z gorgonzolo, paradižnikova omaka z olivami, solata

Danes sirovi štruklji z drobnjakom, mešana solata mogoče kakšna juhica, za posladek pa Rafaelo kocke.

Včeraj: pikantna zelenjavna juha (ki je nastala pikantna zaradi napačne vsebine v posodici – notri naj bi bila sladka paprika, pa se je izkazalo, da je kar pekoča :)), ampak je bila juha vseeno dobra), bučkini polpeti, paradižnikova solata.
Danes: sirovi štruklji in solata (zelena ali paradižnik) (podobno kot kautka 🙂

danes: v voku puranji koščki, popečena hrustljava razna zelenjava, jasminov riž, zelena solata s fižolom, Zalino tribarvno pecivo z ribezom in marelicami
jutri: puranji zvitki s sirovo palačinko ala Babi, zdrobovi cmočki, grah, zelena solata in gotovo bo ostalo še nekaj peciva

Narastek iz bučk in krompirja, s feta sirom, smetano in ovčjim sirom. Odlično 🙂

sobota: tunin steak s koriandrom, popečene bučke, melancane in paprika
nedelja: limonov riž, stročji fižol v pikantni paradižnikovi omaki
danes: polnjene bučke, paradižnikova solata

Sobota: brokolijeva juha, češpljevi smoki, breskov kompot
Nedelja: čebulna juha, svinjska ribica v omaki, skutni svaljki s sezamom, zelena solata s koruzo

Danes smo jedli zelenjavno juhico z mlado zelenjavo z vrta in s kislo smetano, za sladico pa sem spekla šmoren oz. carski praženec z rozinami in skuto, ki je moja zelo priljubljena jed….hm…se ne spomnim več, kdaj sem ga nazadnje jedla…morada pred kakšnima 2 letoma?!

LP

Backini bučni polpeti, mesni polpeti, pečen mlad krompirček, solata

Bacek, tole je res mega, jaz pri kosilu sploh nisem jedla nič drugega. In k sreči sem jih res naredila iz celega recepta iz 1 kg bučk, tako jih imam še za zvečer in za jutri in še kakšnega bom zamrznila. In še tri bučke rastejo, na njih že piše, da so za Backine polpete…

pečeni piščančevi koščki in mlad krompirček, stročji fižol v omaki, solata

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close