Kaj za kosilo 5
Pri nas smo imeli včeraj kosilo bolj na hitro: testenine s tuno in paradižnikom, zelena solata s koruzo in za sladico Panna Cotta s svežim mangom;
danes bodo goveji zrezki v omaki, kruhovi cmoki, mešana solata in za sladico morda sadna kupa, če so breskve že dovolj mehke, da jih bom lahko olupila :o)
Lep dan !
Vladka
Hej!
Se po morju disece sardele na zaru.Zraven kuhan mlad krompircek, v skledici trzaska omaka. Potem si vsak doda h krompirju in sardelam – eni malo vec, drugi skoraj nic. Skleda mesane solate in
visnjev zavitek . Po visnjah sem posula se malo na grobo nasekljanih mandeljnov – ta kombinacija je imenitna. Enako naredim tudi za visnjevo pito s krhkim testom.
Pri kosilu nam je delal druzbo in uzival v jedi tudi necak. Zato je bil zavitek ze drugic ta teden. Bo se za vikend ( pogret). Lp Babi
Hej!
Danes sem kuhala kosilo za vse nas – pečen ostriž in cel pekač v pečici pečene zelenjave (mlad krompirček, korenje v lističih, bučke, koromač,…..) in seveda še zelena solata in tržaška omaka. Za sladico je bila tista rumena krema za kremšnite z rumom v skodelicah, čez na grobo nastrgana čokolada (je “izpuhtelo” v hipu 🙂
Zvečer gremo na pico v najljubšo pizzerijo – bratova želja, ker je opravil vse izpite 🙂
LP, zala
danes – polpeti, pire in sladka korenčkova omaka (skuhaš korenček, odliješ in prihraniš vodo, na maslu prepražiš malo sladkorja, dodaš moko pa odcejeno korenje, pomešaš in počasi dolivaš vodo od kuhanja – toliko, da nastane gosta omaka, mnammmi.
jutri – pečen kifelčar, meso (še ne vem kateri zrezki – nagibam se k kotletom), juha, solata
nedelja – čeprav je napovedano deževanje – piknik za otroške rojstne dni – praznujemo 8,7 in 1 leto !!! (oh kako je to eno leto šlo hitro naokrog…)
Pozdravček Mateja
Včeraj: njoki z drobtinami ali s smetanovo omako (kisla smetana in lahki zelenjavni tamar) ter zelena solata
Danes: goveja juha, mlad pečen krompir, svinjska pečenka, endivija s krompirjem ter skutin zavitek s češnjami ali borovnicami
Jutri imam pa vodni dan, za ostale bom vzela nekaj iz skrinje, da si ne bom po nepotrebnem cedila slin :o((((((((((((((
lp
Kaj že pravijo… voda še za v čevelj ni dobra :o) No, naj jutrišnji dan mine s čimmanj lakote in naj se pozna rezultat tako “krutega” dne…
Mi smo imeli včeraj sladko kosilo… rižev narastek, seveda pa ni manjkala juha… špargljeva kremna s krompirjem in popečenimi kruhovimi kockami.
Danes je bila pa spet boranijo (moram pospraviti hladilnik :o), tokrat s polento, paradižnikovo solato in za sladico puding.
Pozdravček!
Vladka
Petek: gobova juhica iz svežih jurčkov, piščančji zrezki v lastnem soku, domači široki rezanci (iz domačih jajčk so takooo rumeni), omakca iz bučk in paradižnika z veliiiiiko česna in sveže bazilike, zelena solata.
Sobota: lazanja z bučkami, gobicami in sirom, solata
Nedelja: zelenjavna juha, goveji zrezki z gobicami (čez vikend smo nabrali veliko jurčkov in lisičk), ostanek lazanje za prilogo, paradižnikova solata, jagode iz domačega balkona (letos sem sadila v korita namesto okrasnega cvetja kar viseče jagode – zelo so dobre in bogato rodijo).
Za obisk in popoldanski prigrizek pa pitulice, ki so goste zelo navdušile (v en zvitek sem dala bučke, popečene na domači slanini, začinjene s česnom in baziliko, v drugega pa na žaru popečeno papriko in mlad sirček).
Danes bo pa bolj postno, kar sveža zelenjava in sadje pa obilo vode.
Lep začetek poletja (upam, da res!) vsem.
omaka za testenine..
razmisljam o tem da bi vrgla skupaj zmiksane pelate+malo skute+koscke piscanca+grah+koruzo+še kakšno zelenjavo, a mislite da bi blo dobro?
zadnjič sva s prijateljico delali podobno varjanto, samo da je bila namesto piscanca tuna. nama je bilo ful všeč, ampak mladi smo hitro zadovoljni. danes kuham za domače pa ne vem če bodo marali;)
Jaz bom pa danes za kosilo kar tzatziki, za ostale pa ne vem (vem le to, da bom verjetno morala skuhati jaz, po želji za vsakega:)).
za sladico bodo jagode, ki sem jih včeraj nabirala več kot 1 uro in vsa blažena čepela sredi ogromne grede z jagodami (nabiarala skupaj s prijateljico pri njeni babici), za jutri bom baredila jagodno pecivo.
Urša 36! ali mi lahko prosim opišeš postopek priprave polnjenih lignjev na žaru na rukoli? SLiši se takooooo dobro, da bi se kar povabila 😉 tudi mi imamo take okuse zelo radi, zato bi res lepo prosila za recept.
LP, zala
zala živjo,
lignje polniš klasično (drobtine, peteršilj, česen ali pa s pršutom in sirom), jih popečeš na žaru (ali ponvi). na krožnik lepo razporediš rukolo, na njo položiš lignje in lovke in pokapljaš s tržaško omako ali pa samo z olivnim oljem. pa s tržaško ne bi pretiravala, da ne prekrije okusa lignjev. v bistvu, če jih bom polnila z drobtinami, česnom in peteršiljem, bom kasneje pokapljala samo z olivnim oljem. čisto enostavno, pa takooo dobro :). zelo dobro je tudi, če niso polnjeni, ampak samo popečeni na žaru in na rukoli.
priporočam :), lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.