Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 5

Kaj za kosilo 5

Vladka!

Prosim vas za pomoč. Kako pripravite te fileje? Po vaših kuharskih izkušnjah sodeč niso izsušeni. Prosim vas za čim natančnejša navodila. Kako približno veliki in koliko debeli so ti zrezki?

Hvala!

Lep pozdrav,
Marjeta

Marjeta, ravno danes so se doma pritoževali, da je bilo meso malo suho, ampak to so komentirali le otroci, ki ne znajo vsega skupaj jesti. Je pa res, da sem tudi malo predolgo pustila v pečici…

Sicer sem takšne fileje ponavadi delala s šunko, sirom in prelivom iz kisle smetane in jajca in, ker šunke nimam, ter sem se bala, da bo bolj brez okusa sem dodala na rezine narezane paradižnike.
Obvezno delaj to v “jena” pekaču, ki malo bolj zadrži vlago oz. sočnost.

Torej… jaz sem v namaščeno posodo zložila piščančje fileje, če so zelo debeli jih lahko vodoravno razpoloviš, premazala s soljo in malo stisnjenega česna (česen po želji) in pokrila z rezinami paradižnika, ter najprej to pekla cca. pol ure. Potem sem vse skupaj pokrila z rezinami sira in prelila s kislo smetano z jajcem. Pečeš še toliko, da se lepo zapeče.

Pa prosim, na forumu se ne vikamo, sploh pa sem še mlaaadaaa :o)
O izkušnjah bi pa lahko razglabljali… glede na to, kaj vse tu gor preberem, nekaterim ne sežem niti do kolen :o)

Pozdravček, moram res spečt tiste super skutine ledene kocke, da bo jutri kaj za v šolo…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ola !

Danes bučke na omako in kruhovi cmoki.

lp Majuška

Danes:
dušene bučke s krompirjem(nalistane bučke in krompir dušim nekaj minut in začinim – hitro in dobro), zraven čevapčiči in solata
Jutri:
polnjeni paradižniki po grško

lp, orehek

Špageti z rakci, paradižnikom in popečenimi melancanami, zelena solata in za sladico skutine ledene kocke.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Danes bo pa kar domača pizza v stilu “pospravimo hladilnik” 😉
LP, Jasna

Danes bo bolj kočerja, ker se pred poznim popldnevom nobeden ne bo prikazal doma. Na hitro zdušen, začinjen piščanec na mladi čebulici, popečene krompirjeve kocke s peteršiljem in veliko zelene solate. Pa še sladoled po želji. Za juho je pa prevroče.
LP!

Živijo Orehek,

Ali prav razumem, da skupaj dušiš surov krompir in surove bučke, ali morda krompir prej skuhaš? Surov se v nekaj minutah najbrž ne zmehča dovolj – ali pač?

LP in hvala za odgovor – Astra.

tudi sama mislim danes narediti nekaj podobnega. verjetno bo samo mlad krompir in malda cebula-skupaj pecena. kuhano mlado korenje-zabeljeno z maslom in drobtinami. mesana solata.
kadar delam ta krompir z buckami, bucke dodam proti koncu pecenja. verjetno te je to zanimalo. lp petra

Boranija z govejim mesom, drobni žličniki, paradižnikova solata s papriko in koruzo in za sladico rolada z banano in kakavovo smetano.

Lep dan!

Vladka

Astra, tudi sama sem bila skeptična, pa sem poskusila! Bučke in krompir sem res na tanko nalistala(na multipraktik – 1-2mm rezine), najprej sem nekaj minut dušila krompir, nato pa sem dodala še bučke, začinila in po ene 10ih minutah je bilo pripravljeno. Lahko dodaš še kislo smetano, preizkušeno dobro!

lp

lp, orehek

danes kosilo na hitro: pire krompir in špinača
jutri: kuha mami:o))))))))))

lep soparen pozdrav

lp, orehek

Pri nas pa piščančja obara z veliko zelenjave in sirov zavitek… polovica ima notri še malo maka in naribanega jabolka… še nikoli poskusila, a dobila idejo, ko je bilo pisanja o zavitku z bučkami.

Lep dan!

Vladka

Cmoki polnjeni s čokolado (na žalost kupljeni, ampak dooobriii – njami!) in višnjev kompot.
LP, Jasna

sobota: grahova juha, špecli s sirom, zelena solata s koruzo
nedelja: pečen cel piščanec, ostanek špeclov, ocvrt krompirček, brokoli in korenček, zelena solata

Včeraj: piščančji fileji z gobami in smetano, dušeni riž, zelena solata s koruzo in za sladico čokoladna smetana;

danes: čufte v paradižnikovi omaki, pire krompir, zeljnata solata z jajcem.

Lep dan!

Vladka

Danes bodo na vrsti piščančji koščki z zelenjavo in sladko smetano v omaki, riž in zelena solata.
Jutri?????????
LP!

včeraj: chili con carne, polenta, zelena solata
danes: pražen riž z jajcem, bučke s kislo smetano
jutri: postrv, polnjena s timijanom, krompirjeva solata

Danes bo plučna p.-še ne vem točno, kako jo bo mož pripravil, zelena solata, pa mogoče še kaj za prilogo, če se bo domislil česa pametnega(upam, da se bo spomnil na mlad krompir :-).

Jaz pa danes nekaj izredno izredno preprostega (spet študentsega) – paradižnik z jajcem in sirom. Zraven jagode 🙂

Zelenjavna juhica, hrenovke v krompirjevem testu, mešana solata in za sladico je hčera spekla “Cup cakes” v MW :o)

Lep dan!

Vladka

Zdravo!

Že nekaj časa me ni bilo, ker smo izkoristili sončne dni in sušili seno, ki ga je vsak dan sproti zamakalo. Jedli smo bolj tako, tako (ajmohte, pečenke, golaže). Šele zvečer pa smo se vsedli in v miru pojedli..

Včeraj: piščanec, mlinci, paradižnikova solata
danes: juha in jagodno pecivo, ki ga je včeraj spekel sin za nek projekt, popoldan pa ribji in krompirjev piknik

LP

kumaricna juha, makaraoni z zeleno in smetano, solata (ne vam se,kaksna!? ). lp petra

Hej!

Zelenjavna minestra z vsem mogocim,
zelena solata s paradiznikom in
res dober skutin zavitek s tremi jajcki,malo sladkorja, limonino lupinico in kislo smetano; v to sem umesala se pehtran in rozine.

Testo pa je bilo listnato ze zvaljano od Hokus( dva zvitka v podolgovati embalazi) in moram reci , da je to naboljse listnato testo, kar sem jih poskusila. Je pa res kar obcutno drazje.

En cel zavitek je odnesel necak. Pravi, da je prima, pa se hcerki je poslal mail, kaj trenutno je.
Ona pa…. skoraj v jok:(((

Tinkarca, joj, vonj posusenega sena in potem tiste kopice, katere smo skusali otroci preskakovati. Seveda smo redno pristali na njih in nona se je hudovala.
Lp Babi

danes bo ze kar vecerja. prvi letosnji radic z domacega vrta- “primo taljo” !! tokrat bo res primo! pa frtajla z vsemi mogocimi zelisci-kar je ze zrastlo!! ) se ze prav veselim !! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close