Kaj za kosilo 2.
v soboto chow mein (z zelenjavo in piščancem)
včeraj mlad krompir pečen v pečici z rožmarinom, podolgovata paprika polnjena s feto, piščančji file z mlado čebulo, paradižnikom in zelišči (bazilika, origano, timijan), tudi pečen v pečici.
danes verjetno spiralce z omako iz svežih paradižnikov in bazilike in cvetača v solati.
Je ta smetanov puding s cimetom kaj dobrega :o)
Bi prosila za recept.
Hvala!
Pri nas smo imeli včeraj testenine z jajčevci, paradižnikom in sirom (recept od Babi), kokosovo tortico;
danes bo juha z vlivanci in nekaj zelenjave, ocvrti piščančji fileji in zeljnata solata s krompirjem, za sladico po želji “le” sladoled :o)
Lep začetek novega delovnega tedna!!
Vladka
Ej tole je pa zanimivo branje.
Včeraj: goveja juha + riž + puranji fileji s sirom + velika skleda motovilca, posladek: Pečjakovi rogljički
Danes: juha od včeraj, govedina od včeraj + riž s čebulo in paradižnikom + brokoli in korenje s sirovo omako
jutri: ha, bom pobrala kako idejo iz zgornjih sporočil, definitivno bo pa motovilec
Ogi, najprej naj te popravim, jaz sem Vladka.
Če ti moja kosila niso všeč, izpusti post in ne beri!! Da ne znam kuhati… mogoče… nisem poklicni kuhar, a moji doma niso nikdar lačni…
Ja, seveda, se jedi tudi ponavljajo… zakaj ne, če mi domači velikokrat rečejo “to bi pa lahko večkrat jedli”…
In to, kar bo danes za kosilo, je nekaj skoraj čisto novega… Riževa ponev s papriko in z govejim filejem iz februarske Lise… ne, ne pišem kuharske knjige, zelo rada pa zbiram in preizkušam nove recepte…
Zato me s tega foruma ne boš odgnal niti s svojimi nesramnimi posti.
In, če se bila tokrat nesramna tudi jaz, oprosti… “Milo za drago”…
Lep dan tudi vsem ostalim!!
Vladka
Dragi bogpomagaj ali kdorkoli že si!
Če ti ni všeč, pa ti ni treba brati. Da bi si pa kdo izmišljeval, ni šans. Iz izkušenj vem, da se da kosilo napraviti tudi v pol ure, če je treba. Malo je treba kombinirati, pa gre. Če pa ti naše ideje in izkušnje niso všeč, pa ni treba biti neolikan in nesramen. Nikjer ne piše, da moraš “viseti” na netu kot me, da potem nimamo časa kuhati. Punce, lep dan kljub dežju, tebi bogpomagaj pa malo več pozitivnega razmišljanja. Pozdravček!
Tudi jaz sem dobila veliko idej kaj skuhati za kosilo.
Kuham pa včasih ko pridem iz službe, velikokrat že prejšnji dan in to zvečer ko eni mogoče sedijo pred televizijo.
Se je pa tudi že naredilo, da sem kuhala zjutraj pred službo, sem pač vstala ob pol petih ali kadar je bilo potrebno. Ko so bili otroci še mlajši in so hodili še v osnovno šolo so vedno prišli iz šole zelo lačni, tako da je bilo fino da je bilo kosilo čimprej na mizi.
Še danes pa mi ni jasno, kako da je malica v osnovni šoli enaka za vse otroke od prvega do osmega oz. sedaj devetega razreda.
En kos kruha pa kakšen namaz, ali pa rezina salame, vsaj tako je bilo pri nas.
Danes za kosilo: njoki oz. svaljki, ki sem jih naredila včeraj in dala v zamrzovalnik, danes bom naredila omako mogoče kraško ali iz lososa(ideja iz tega foruma), mož pa bo naribal zeljno solato.
Včeraj: mesna omaka, makaroni , domači motovilec.
Pozdravček.
Ogi in Bogpomagaj mi pa asocirata na to:
S svojo družbo sediš v prijetnem lokalčku, ob prijetnem pogovoru, kar naenkrat pa se ti “pricofukne” nezaželjena, po možnosti vinjena oseba, ki te prežene od mize. Razlika je le v tem, da s tega foruma ne bomo odšle zaradi njiju in njima podobnih, ki se oglašajo le z svojimi neumesnimi pripombami.
Saj se nobena ne hvali, le našteje, kaj je skuhala. Če ti to “hvaljenje” ni všeč, pač ne obiskuj tega foruma, pojdi rajši na moški ali ženski čvek, kjer boš lahko s svojimi sotrpini kvasil take kot jih tukaj.
Pa en lep pozdrav, bogpomagaj – mogoče mi pa lahko ti svetuješ, kaj danes skuhati za kosilo, ker sama nimam nobene ideje?
Vera
Bogpomagaj, naslov teme je “Kaj za kosilo”. Torej…. kaj boš danes skuhal(-a) za kosilo?
Lep dan in veliko dobrih kosil!
Pa še to… nobena ne laže in ne govori, da je super kuharica. Pišemo le, kaj bomo skuhali… kaj bo “nastalo” iz tega, pa je zelo odvisno od enega do drugega kuharja (-ice).
Vladka
Včeraj: pečen piščanec in zraven mlad krompir, motovilec z jajčkom, tašča prispevala štrudelj
Danes: že včeraj goveji zrezki skoraj brez omake, ker sta jo fanta že za večerjo pojedla, široki rezanci, motovilec
Poste od bogpomagaj pa je najbolje prezreti, saj itak nima pojma…
Lep dan kljub turobnemu vremenu..
Ne, nisem šla gledat, kdaj smo jedli sladke skutine štruklje nazadnje, pa vendar…
to smo jedli danes, zraven jabolčni kompot s svežimi jagodami in pred tem zelenjavno enolončnico s piščančjim mesom.
Lep preostanek večera želim!
Vladka
VLADKA K ,pozdravljena
Mogoče ,se prvič nisem pravilno izrazil . Moti me samo to , da ne nastaviš
novega -linka (vsaj 10-20 ,ne pa 200…) . Ni prijetno , prelistavati ,
teme celega mesca . Kar pa se tiče , nasvetov , receptov ….
pa je .kiko-tiko o.k.
Glede bogpomagaja-mu pa lahko pomaga samo -bog in hamburgerji .
L P OGI
Ogi, v bistvu nisem jaz odprla te teme. Sem pa ravno zaradi velikega števila postov na to temo, odprla nadaljevanje teme z enakim naslovom (Kaj za kosilo 2.). Ni problema, lahko začnemo s “Kaj za kosilo 3.” :o)
Lep večer!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.