Kaj za kosilo 2.
Včeraj so bile na vrsti marinirane piščančje krače z limono, zlato zapečene v pečici, zraven popečen krompir s peteršiljem, zelena in vložena solata, goveja juha s cmoki in školjkicami, za sladico pa domače napolitanke. Danes bomo “pospravili”ostanke, potem bo na vrsti kisla repa in fižol, pa enkrat bodo krvavice. Pozdravček vsem!
Mi smo imeli včeraj slan rižev narastek z brokolijem, zeleno solato z jajcem in za sladico Panna Cotto z jagodnim prelivom;
danes pa bodo špageti s polivko iz puranje šunke, graha in paradižnika, mešana solata (zelena, kumare, paradižnik, koruza…) in za sladico… nimam pojma 🙁
Lep dan! Nam se zaključuje delovni teden :o)
Vladka
Danes ribe:celi moli v naravni omaki in nekaj njihovih filetov-paniranih.
krompir in blitva. Sladoled z brusnicno omako.
Saj veste,da ribe lovi svak-na trnek.Danes sem ga opazovala pri pripravi vabe.Pol kg sardelc je krasno ocistil,tudi kosti odstranil in luske ter spravljal v licno skatlo. Ko sem ga vprasala,komu to cisti,je bil pronten odgovor:
“Vaba za ribone.Pa da mi ne bos katere odnesla.”
To je bilo tako lepo pripravljeno,da sem pomislila,kako so njegove ribe
strasno razvajene. Ja,ce hoces ujeti kaksnega brancina ali orado,jih moras pac s hrano podkupovati.
Prejsnji teden je skocil v Milje(cez mejo) kupit sardele,ker jih pri nas ni bilo.
Zdaj veste,zakaj so ribe ujete na trnek tako drage:)) Babi
Pri nas bo pa danes juha, zavitek iz mletega mesa (iz januarske Lise), pečen krompir v pečici, brokoli v solati in za sladico kokosova tortica.
Lep dan! Danes vam zavidam vreme, saj imamo skoraj hladneje in piha… uf, je zoprno :o(
Vladka
Hej!
No,jaz sem pa vceraj naredila prave krompirjeve njoke in koncno lahko izjavim,da so bili dobri kot mamini.
Krompir z Bloske planote,lep zdrav,mokast,recept italijanski in je uspelo.
Zraven golaza z divjacino je bilo imenitno.
Skleda motovilca z jajckom.
Ker za nekatere mora biti sladica,sem naredila hitro skutino pecivo s sadjem. Lep teden Babi
Forum je zaprt za komentiranje.