Kaj vas pri moških/ženskah najbolj moti?
Ampak dlake niso le neka nadloga ali napaka tvojega telesa, kot jih sama doživljaš, ampak imajo neko funkcijo.
Ne sprejemaš sebe takšne, kot si. Kar pomeni, da odpor do dlak izhaja od zunaj in je vsiljen.
[/quote]
Se pravi, da ti na osnovi mojih dlačič razvijaš teorijo o mojem nesprejemanju sebe oz da pohitrim blamažo: če bi bila kot “pragozd” bi se še bolj sprejemala…ah bom šla kar spat, ker ta debata res ne pelje nikamor oz res ne rabim nekih psihološkoanalitičnih cvetk, upam le da se mi ne bo sanjalo o kakšnih brkih in bradi ter brazilski dep. pa kosilnicah itd 😉
In ker ste ženske tako ponosne na svoje lase in vlagate kar nekaj časa in truda v njihov videz…Po drugi strani pa zdepilirate ostali del telesa, pa čeprav se v obeh primerih gre za dlake…Se v resnici ne more iti za lastno željo, ki bi izhajala iz neke modrosti našega telesa, ali pa iz genske predispozicije, ki bi narekovala sam odpor do dlak, ampak za vsiljen vzorec s strani družbenih normativov o lepoti.
Ne morem verjeti, kaj sem spet skracal..Noč mi res daje moč. 🙂
Saj ni poanta zdaj v sprejemanju. Debatira se o razlogih, ki bi naj ženske silile k depiliranju.
Ali so razlogi zunanji, vsiljeni ali gensko determinirani.
Včasih, pred 20 leti, so ženske bile pač kosmate. In če bi depiliranje bilo posledica notranjega vzgiba, bi morale biti grozno nezadovoljne s sabo, ker zaradi pomanjkanja tehničnih sredstev in raznih brazilskih uslug, niso bile sposobne odstraniti teh nadležnih dlak….
Resnica je pač ta, da so ženske dandanes veliko bolj na splošno nezadovoljne s sabo, pa čeprav se lahko že vsaka doma zdepilira…..Pa še anus si lahko pobeli…A ni to napredek ? V kakšnem smislu, je pa druga zgodba……
Razen, če rečemo, da je človek v teh 20 letih že tako evolucijsko napredoval in se s tem še bolj ločil od svojih prednikov…Kosmatih seveda. 🙂
In ker ste ženske tako ponosne na svoje lase in vlagate kar nekaj časa in truda v njihov videz…Po drugi strani pa zdepilirate ostali del telesa, pa čeprav se v obeh primerih gre za dlake…Se v resnici ne more iti za lastno željo, ki bi izhajala iz neke modrosti našega telesa, ali pa iz genske predispozicije, ki bi narekovala sam odpor do dlak, ampak za vsiljen vzorec s strani družbenih normativov o lepoti.
[/quote]Ma ja brez nadaljnega je to pač res. Ampak to potem že tako sprejmeš za svoje lastno da niti ne veš, ali to delaš zaradi sebe ali zaradi drugih ali kogarkoli pač.
No pa obrnimo. Robi, ti zdaj delaš, v službi si menda? Zakaj pa? Nočno delo je nekaj, na kar se organizem težje privadi kot na primer na vročino ali mraz, namreč porušen bioritem… ampak ti si sklenil nek kompromis in raje kot kaj drugega delaš pač to kar delaš. Torej, nek del sebe žrtvuješ, pozabiš, potlačiš in greš mimo… zavoljo česa? Pač si vpet v nek sistem in saj ne veš več, ali je to prav ali ne… pa vsake toliko si daš novo injekcijo kakšne new age resnice in potrpežljivo vztrajaš.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ja primerljivo, no saj v tem se zatakne. Zakaj pa primerljivo, katera pa je primerljiva? No sem razumela to v prijateljskem smislu, tako tudi pišem, saj jaz tudi postajam primerljiva z drugimi vedno bolj v vedno večih stvaeh. Ne vem, Robi, če je služba nuja. Lahko na primer greš živet med planšarje, boš ovčice pasel, jih strigel, bi s tvoja draga pletla zokne, sir bi delala, kislo mleko, žgance.. divje jagode bi nabirala in zelišča… mogoče na ovčje mleko nimaš intolerance, boš vstajal ob zori in ob mraku hodil spat. No to so moje izgubljene sanje… ah angel gabrijel…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Jaz pa se depiliram samo zato, ker se vse ostale ženske tudi in ker želim biti všečna moškim, ki se večinoma zgražajo nad nedepiliranimi ženskami.
Koliko je resnice v tem, da se ženske depiliramo zaradi sebe, je jasno pozimi, ko marsikatera prizna, da si nedepilira nog. Zakaj ne? Ker takrat nihče ne vidi njenih nog, razen ona sama. Ne vem ali so vezane kaj bolj pridne glede depiliranja pozimi kot samske?
Priznam tudi, da sem približno 2x ali 3x v življenju nosila visokte petke, čeprav so neznosno neudobni, zoprni čevlji. Samo na tistih dveh ali treh dogodkih so bile vse v petkah in si nisem upala biti izjema.
preprosta punca, kako to da ti je bilo tako neudobno nositi petke? A si kupila takšne da te je vse bolelo v čevlju?
Čevlji z visoko petko ne smejo boleti, če te že takoj vse boli že recimo po prvih 5 min hoje potem taki čevlji niso primerni zate, zamenjati takoj. Tudi v petkah ni dobro biti cel dan, hoja v petkah recimo za 2 ure na dan zadostuje. Js če imam petke dam v torbico vedno še balerinke če se kaj zgodi da lahko zamenjam. Se pa noga tudi natrenira na hojo v petkah, tako da če bi jih recimo nosila redno kak mesec vsak dan bi ti po enem mesecu že copatki postali.
Hm, glede depilacije, pa ja itak obvezno se epiliram če imam tipa, če ga pa nimam pa če je zima pa naredim krajše premore. Js si jih Epiliram že od 14, 15 leta tako da sem v vseh teh letih dlake že tako odpravila da mi skoraj več ne rastejo, oz. so zelo šibke. Tako da vsem svetujem epilacijo(torej ko se dlaka odpravi s korenom iz kože) in ne depilacije. Sicer epilacija boli zelo na začetku vendar ko se koža utrdi vam bodo dlake postale šibkejše in redkejše in čez čas sploh več ne bodo rastle.
Pod pritiski medijev, za moške in tako naprej, sem pripravljena se depilirat, epilirat pa ne, ker mi je preveč boleče. Sprobala na nogi in obupala. Tako, da ostajam pri depilaciji.
Visoke pete pa ne spadajo v kategorijo: delati to za moške. Sicer vem, da je veliko moških mahnjenih na petke in ne marajo žensk, ki jih sploh ne nosijo, ampak to je njihov problem, ne moj. Jaz bom še naprej nosila udobno obutev, v kateri lahko tudi stečem za avtobusom. Če se bom kdaj poročila, bo to verjetno še edin dogodek, kjer bom mogoče imela petke, zato, ker bom podlegla zunanjim vplivom.
Verjetno si bom tudi zaradi všečnosti drugim v prihodnje pobarvala lase,zato, da se ne bodo videli sivi. Dokler pa še nisem siva pa se še ne bom barvala.
Nekaj naredim za všečnost moškim, vsega pa ne.
Iz odstranejvanja dlak si naredil težko psihološko filozofijo, bolje rečeno – štorijo! 😀
Robi, se ne cenim in sprejemam ter imam nizko samoazvest, ker se brijem? :)))
Moral bi pustiti, da se mi brada razrašča, ženskam pa izpod pazduh in kopalk gmičevje ven štrli? No, saj to dejansko mene ne bi motilo, ampak da je to kriterij za “nesprejemanja” svojega telesa, če se uredijo, lepo te prosim…
Ne morem verjeti, kaj sem spet skracal..Noč mi res daje moč. :)[/quote]
No, velika večina moških se brije po obrazu, po lasišču pač ne. Zakaj se ne pobrijete še tam, ko ste ravno pri delu?
In marsikateri starejši moški si poreže dlake v nosu in uhljih, ko začnejo siliti na plano. Tako da tudi fantje glede depiliranja niste tako brezbrižni, kot se zdi na prvi pogled. Da o tem, da se marsikateri tip po novem brije tudi pod pazduho, po hrbtu, v mednožju, pa še kje, kjer ima po svoji presoji viška, niti ne začnem.
Hja no … Preprosta punca, ne posploševati. Moj fant recimo ima rad športno obutev na ženski in ni nor na pete, pa jih jaz vseeno nosim in jih bom nosila 🙂 Seveda pa za delo doma obvezno nosim krokse, za sprehode in prosti čas pa kakšne luštne udobne teniske, za šopinge pa balerinke, ki so ravno tako udobne.
Zakaj recimo nosim pete? Ker je to moj osebni stil in so mi všeč … Kakšnih all stark ne bi dala nase, ker so mi grde in takoj zasmrdijo, tudi če jih bodo kdaj favorozirali mediji. Pa nimam nič proti ženskam, ki jih nonštop nosijo, poleti in pozimi, ker vem, da je to njihov osebni stil.
Kdor se smatra za preprostega človeka, ne bo imel predsodkov do ljudi na podlagi tako banalnih razlogov, kot so kocine in pete. Meni je brezveze delati filozofijo iz tega, pač to mi je samoumevno.
Iz odstranejvanja dlak si naredil težko psihološko filozofijo, bolje rečeno – štorijo! 😀
Robi, se ne cenim in sprejemam ter imam nizko samoazvest, ker se brijem? :)))
Moral bi pustiti, da se mi brada razrašča, ženskam pa izpod pazduh in kopalk gmičevje ven štrli? No, saj to dejansko mene ne bi motilo, ampak da je to kriterij za “nesprejemanja” svojega telesa, če se uredijo, lepo te prosim…[/quote]
Kaj ste se vsi zapeli za to sprejemanje ? 🙂
Razmišljal sem od kje razlogi za depiliranje. Ali to počnemo, ker nam je prirojeno ali pa je to nek družbeni vzorec, ki je trenutno v modi.
Preprosta punca je dala primer, kjer piše, da to počne večina zaradi drugih, ker verjamemo, da bomo sprejeti, ker bomo s tem zadostili prepričanjem o lepoti in urejenosti.
To ne pomeni, da jaz zagovarjam, da so ženske kosmate. Vseeno pa ni treba zaradi tega družbenega prepričanja trpeti in si uničevati kože.
Dovolj je, če si ženska pristriže dlake in uporabi prijaznejše postopke. Ne vem, zakaj bi morala biti koža čist gola in gladka, kot dojenčkova.
Striženje dlak? To bi šele bilo zamudno, jaz se raje kar lepo po mečih pobrijem in sem hitro fertik, trpim pa tudi čisto nič zraven. Ne vem, kot sem rekla, meni je to samoumevno in ne tuhtam o razlogih ali družbenih vzorcih za to. Dlak in las pa ne moreš primerjati; lasje so večini estetski, dlake pa ne. Tudi na soncu bi bilo zelo nevarno za možgane biti pobrit, po telesu pa se namaženo (najbrž tudi kosmatinci), pa je.
Meni so pač grde; jaz jih imam recimo na mečih, na bedrih pa so praktično čisto svetle in kratke, nevidne pa jih pač pustim. Mi pa rastejo zelo hitro tam, kjer jih imam, tako kot lasje; če moram slučajno kdaj, preden sem pobrita, v trgovino, si jih za tja ne posebej brijem, ampak pač počakam. Ne sekiram se niti najmanj, če slučajno vidim kakšno žensko radovedno čekiranje in buljenje, ki mi šteje tistih par dlakic in se zgraža … Kot sem rekla, lepše mi je. če sem pobrita, če se mi pa kdaj zgodi, da preveč zrastejo, preden si jih uspem pobriti, pa se tudi ne tlačim v vročini v dolge hlače samo zato, da bi ugodila obrekljivim ženskam in skočim za par minut tudi kosmata po mečih v trgovino.
Po tamali sem se pa brila, še preden sem imela fanta, ker so me v stiku s hlačkami vedno motile, večkrat me je tudi bolelo; dlake se se nekako zapletle v hlačke, tako da tu spet ni kakšen moški vzorec.
Forum je zaprt za komentiranje.