Kaj vas pri moških/ženskah najbolj moti?
matjazko, naštel si take lastnosti, ki tudi mene motijo. Zanima pa me bolj natančno glede samovšečnosti, arogantnosti, plehkosti. Kaj točno si ti predstavljaš pod temi pojmi? Imam namreč občutek, da imamo različna merila glede teh pojmov. Lahko napišeš kake konkretne primere? Da vidim, če imava podobna merila 🙂
Spider, pri tebi pa me zanima kaj smatraš pod besedo zanemarjenost? Ok, jasno mi je, da če ima umazane lase, zobe, če se ne tušira redno, če se ne preoblači redno… da je zanemarjena. Kaj pa naprej? Recimo glede britja nog, pazduh? Glede ličenja?
Pa glede deblosti me tudi zanima. Kaj je zate debela ženska oz. predebela?
Debelo? Težko. So zelo različna merila. Eni gledajo samo kg, drugi delež maščobe. Suhice so prepričane, da morajo shujšat, debelejše so prepričane, da so druge shirane… zelo relativno.
Kosmate noge, pazduhe :). Kaj pa če je moški kosmat po hrbtu in se ne depilira? Je to tudi zanemarjenost?
Pa še eno vprašanje. Kakšen moški je tisti, ki pravi zase, da je urejen. Kaj misli s tem, da je urejen?
Važno je, da “embalaža” dobro izgleda, vebina je drugotnega pomena.
“Embalažo” mi pa vsi zavidajo in sem glavni na selu, kot sem bil glavni doma, kjer me je mamica razvajala in sem bil center dogajanja v družini. To mi sedaj manjka, zato rabim stvari, ki mi jih drugi zavidajo, da se lahko počutim dobro, domače………
Ansambel obup nam igra….
Pa dobro, kaj si ti ženska varianta Marka? Namreč, od kod takšno veselje po relativiziranju tako enostavnih pojmov, kot je debelost?
Če ima ženska šlauhe okoli pasu, najbrž ni suha?
Napišem, d ami niso všeč debele ženske, ona pa me začne zasliševat, kaj je to debela ženska..ne moreš verjet.
Kvečemu tebi. Čemu zajedljivost?
Če se ti lahko zaljubiš v žensko, ki te fizično ne privlači, vsa čast, jaz se ne morem.[/quote]Ne vem…, če se lahko zaljubiš v žensko in je tako velik pogoj telesna privlačnost……
Tega “telesnega” se relativno hitro naveličaš, ostane čustvena povezanost, če je bila vzpostavljena, seveda. Drugače se ti dogaja isto kot bi se odločal za nakup avta: komaj se odločiš za nek model, že se na trgu pojavijo trije novi, boljši, lepši….
Nikoli končana zgodba
Ljubezensko razmerje je neka čustvena zadeva bolj kot vizualna, vsaj zame. Kaj pa vem mogoče sem pa preveč zastarel in se po nepotrebnem ubadam z nepomembnostmi :/ :\\
Kvečemu tebi. Čemu zajedljivost?
Če se ti lahko zaljubiš v žensko, ki te fizično ne privlači, vsa čast, jaz se ne morem.[/quote]Ne vem…, če se lahko zaljubiš v žensko in je tako velik pogoj telesna privlačnost……
Tega “telesnega” se relativno hitro naveličaš, ostane čustvena povezanost, če je bila vzpostavljena, seveda. Drugače se ti dogaja isto kot bi se odločal za nakup avta: komaj se odločiš za nek model, že se na trgu pojavijo trije novi, boljši, lepši….
Nikoli končana zgodba
Ljubezensko razmerje je neka čustvena zadeva bolj kot vizualna, vsaj zame. Kaj pa vem mogoče sem pa preveč zastarel in se po nepotrebnem ubadam z nepomembnostmi :/ :\\\\[/quote]
No, samo težko z nekom živiš 50 let, če se ga ne maraš dotikat in če ti ne diši. Jaz mislim, da je telesna privlačnost preprosto eden od pogojev, tako kot je recimo ujemanje v razmišljanju, podobno čustvovanje – no, nekatere ljudi pač privlačijo nasprotja in velja ravno obratno … Odtenki so le pri našem dojemanju telesne privlačnosti, iste valovne dolžine in podobno. Sploh ni nujno, da so nam vizualno privlačni lepi ljudje po trenutnih optičnih merilih – lahko nas očara samo ena podrobnost, na primer nasmeh, ki ga mi sami dojemamo kot očarljiv.
Seveda je pa za resno stvar potem nujna nadgradnja.
S tem, da imajo tipi veliko manj težav s svojo zunanjostjo kot ženske, se pa strinjam. Žal smo ženske tukaj čisto premalo samozavestne in prehitro podležemo razno raznim modnim zapovedim.
Samo ti procenti pa tudi ne povedo prav veliko, ker ima suha zasedena ženska verjetno enak procent maščobe kot kaka ženska z več kg, ki se veliko premika.
Debelost … zelo relativen pojem, pa se zlahka prepozna. Ko kdo napiše, da mu niso všeč debele, je treba relativizirati in se opravičevati… Ko pa kdo napiše, da mu niso všeč suhe in vitke, pa se mu ploska in pljuva po anoreksičarkah. Kaj je anoreksično, je v medicini zelo jasno definirano in ni enako vitko.
Ja Alexis, za nekoga je debela že ženska, ki ima bolj močne kosti in klobasaste roke. Za eno žensko, ki je imela 170cm pa preko 80kg mi je pravila da sem jaz pri 170cm in 53-54kg presuha, da imam noge ko zobotrebec, čeprav se je ona meni zdela debela, noge, stegna mi je imela noro debele. Ona je meni lahko govorila da sem presuha, js bi ji tut rekla da je bajsa:) samo če bi ji jaz rekla da je debela bi me imela za pra*sico….To je vedno tko da debelejše ženske suhim vedno tupijo da so presuhe/anoreksične.
Poglede na vizualno podobo človeka imamo vsi drugačne.
Odvisno je precej od konstitucije in kam se ti nabira maščoba… Mene je bil pri 60 kg en sam trebuh (katera druga pa ima pri isti kilaži prav lepo telo) in sem se sama sebi zdela debela, čeprav z medicinskega stališča ne. Zdaj pri 52 kg pa imam prav lep trebuh in sem zadovoljna 🙂
Z medicinskega stališča je razpon normalne teže precej velik … Drugo pa je, kaj je komu všeč z estetskega vidika.
Forum je zaprt za komentiranje.