Kaj sedaj na grob?
Se opravičujem za nesporazum.
Nič mi ni jasno!
[/quote]
Kako ti ni jasno? Avtorica sprašuje, kaj posaditi na grob. Ti praviš, da so na grobovih najbolj zanimivi ljudje. In logično se postavi vprašanje, kako posadiš ljudi na grob. Ker (po)sedeti pri ljudeh običajno pomeni, da jih (po)sadimo na stol, voila…na grob daš stol in imaš tam posajenega človeka.
Eh…preveč vitaminov sem vzela in imam sedaj hiperaktivne možgančke. 🙂
V tem primeru, da si daleč, bi se ti mogoče splačalo grob preurediti tako, da bi zasajala samo eno posodo, ne gredice.
Nekaj trajnic je, ki bi načeloma morale zdržati večno. Dobi se trajna resa (vendar moraš ekstra vprašati, ali je trajnica ali enoletnica), pušpan, različne mini ciprese, bršljan in sorodne plezalke, nekaj visečih zelenih rastlin je trajnih, rožmarin, sivka (meni je letos prezimila zunaj).
Drugače je tudi enoletna resa, če dobiš dobre sadike, zelo hvaležna. Nasadiš oktobra skupaj s kako cipreso in traja do marca, mogoče bo tudi aprila, potem pa daš na primer že lahko rožmarin, sivko. Lahko bi zasadila tudi čebulice, ki bi same od sebe odgnale vsako pomlad.
Avtorica, tudi mi imamo grob v drugem kraju. K sreči imam znanko, ki zaliva še pri nas, ampak letos bom pa tudi jaz dala gor kakšno trajno stvar.
Recimo sivke, ampak te navadne. Pa rožmarin je tudi dobra ideja. Moja teta pa ima kaktuse, ki poleti cvetijo, tudi ne rabi zalivat.
Za tiste pa, ki imajo grobove blizu, so mi pa lepe oranžne mačehe. Pa ene rožice, ki se jim reče nekaj podobno kot rununkola.
Kako ti ni jasno? Avtorica sprašuje, kaj posaditi na grob. Ti praviš, da so na grobovih najbolj zanimivi ljudje. In logično se postavi vprašanje, kako posadiš ljudi na grob. Ker (po)sedeti pri ljudeh običajno pomeni, da jih (po)sadimo na stol, voila…na grob daš stol in imaš tam posajenega človeka.
Eh…preveč vitaminov sem vzela in imam sedaj hiperaktivne možgančke. 🙂
[/quote]
Na grobovih vedno gledam ljudi. Saj sama veš, da verjamem v večno življenje.
Ne vem, kako bi ti to razložil.
Na grobovih vedno gledam ljudi. Saj sama veš, da verjamem v večno življenje.
Ne vem, kako bi ti to razložil.
[/quote]
Menda so nekje že začeli ponujati spomenike z elektronskimi fotografijami, lahko bi pa res uvedli tudi holograme …
Ampak vem, kaj hočeš reči. Jaz kakor katerega, nekaterih si sploh ne morem živo priklicati v spomin.
Forum je zaprt za komentiranje.