Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj pa družina ?

Kaj pa družina ?

Žal oz na srečo ne berem tvojih misli zato ne vem kaj imaš v mislih, katere izjave so te toliko zmotile, da je potem tudi vse drugo ničvredno.
Postavila si trditev, da sta lahko hs par enakovredna starša, da se pač eden obnaša kot trener drugi je spremljava:
Rabiš dve osebi, eno trenerja-moški princip, drugo spremljevalno ekipo-ženski princip, kar je komot HS par :-)))

To se načeloma lahko gresta, toda dvomim, da bosta s tem igranjem lahko prelisičila otroka.
Mislim, da si tudi sama že kot otrok razločila “tetice od stričkov” četudi so ti glumili nekoga drugega. Ali imaš nemara še danes s tem razločevanjem tažave?[/quote]

Ne, nimam teh težav, se ti mogoče zdi, da bi jih lahko imela? Meni se nikoli
ni zdelo. Mogoče malo v tvojem primeru, ko toliko po babje cincaš?

Jaz ne vidim, zakaj bi bilo treba otroka prelisičiti…le zakaj? Saj otroci niso neumni,
saj otroci ogromno razumejo – in zelo dobro razumejo skrb, ljubezen in varnost.
Meni je že sicer tale koncept vzgoje tuj, ampak ok, vsaj nek določen smisel ima,
četudi v reali ni izvedljiv. Iz rokava stresla sem ga pa zato, ker se mi je zdel stična
točka med tabo in Vodebom…ker zdaj končno razumem od kod jemlješ svoje ideje.
Tle pač ne bova prišla skupaj, še niskoli nisva. jaz recimo trdim, da je “trener” komot
tudi ženska, kar se tebi (in tvojemu vzorniku) zdi popolnoma nemogoče…
Samo kot primer.
In ja, če se vrnemo k osnovni debati .- tudi v HS parih sta dva pola, jin in jang, ki
se v primeru vzgoje lahko krasno dopolnjujeta. Ker v končni fazi ni važno, kateri
spolni organ imaš med nogami, važno je, kateri princip vzgoje predstavljaš.

Zelo dobro razumejo skrb, ljubezen in varnost, a samo to? Ne ločijo pa ljudi po spolu? Nimajo tega mehanizma prednastavljenega v sebi?
Kako je potem možno, da do mame čutiš nekaj drugega, drugačnega kot do očeta? Zakaj oba ne dojemaš na enak način?
Tudi do drugih ljudi, ki so različni po spolu (ne spolni usmeritvi!) se različno obnašaš, jih drugače dojemaš. Vsi to počnemo. Za otroke pa to ne drži? O_o
Njim je pa vseeno kdo jih vzgaja, še več, vseeno je kako jih kdo vzgaja. Rezultat bo vedno isti, mar ne?
Kako je to mogoče?

Dovolj je ljubeče okolje pa čeprav bi to nudila ribiška družina…

Kaj se potem vsi tisti psihoanalitiki, antropologi….itd. motijo, ko govorijo o tem kaj otroku predstavlja mati in kaj oče in vse travme, ki jih ljudje kot otroci prenesejo v odraslost zaradi nap. odsotnih staršev, so izmišljene, neresnične, nimajo osnove?
Za otroka ni posledic, če ga mama zapusti in ga opica vzgaja dalje, če je le ta ljubeča z njim?

To se sliši lepo vendar je nerealno.
Ne more se otrok odločat o nečem takem, preprosto, ker temu ni dorasel. Ne more odločat niti o tem kaj ne/bi jedel, ker ne pozna posledic nepravilne prehrane, ki jo praviloma vedno izbere.

Odločamo se na osnovi preteklih izkušenj, ki jih otrok itak še nima. Ne rečem kasneje, ko je večji, starejši. Teh izkušenj s posvajanjem tudi odrasla oseba nima, oz malo njih, zato bi morala biti država/skupnost tista, ki “pomni”, ki ve kaj je v takih primerih najbolj prav. In to iz prakse in iz strokovnega stališča, ne pa, da je to neka politična odločitev teh ali onih aktivistov.

Ne more se otrok odločat o nečem takem, preprosto, ker temu ni dorasel. Ne more odločat niti o tem kaj ne/bi jedel, ker ne pozna posledic nepravilne prehrane, ki jo praviloma vedno izbere.

Odločamo se na osnovi preteklih izkušenj, ki jih otrok itak še nima. Ne rečem kasneje, ko je večji, starejši. Teh izkušenj s posvajanjem tudi odrasla oseba nima, oz malo njih, zato bi morala biti država/skupnost tista, ki “pomni”, ki ve kaj je v takih primerih najbolj prav. In to iz prakse in iz strokovnega stališča, ne pa, da je to neka politična odločitev teh ali onih aktivistov.[/quote]

Preberi še enkrat kar sem jaz napisala, predvsem tisto v krepkem tisku.

Kaj bi pa vi nasprotniki naredili, če bi imel nek homoseksualec biološke otroke?
Recimo, da ima par otroke. Svoje. POtem pa en, oče ali mati, ugotovi,da je homoseksualec in se loči ter si najde istospolnega partnerja. Bi mu potem vzeli njegovega otroka ali kako?

Jaz bi se prvo vprašal, kako lahko kar ugotoviš da si homoseksualec? Mislim halo? Biseksualec mogoče, homoseksualec, težko ali kar nikakor…. to je samo neka blužnja…. če sanjaš 25 let o ženskah, pol nardiš froca in ugotoviš nekaj drugega, si bolj za psihiatrijo kot za novo zvezo.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Odločamo se na osnovi preteklih izkušenj, ki jih otrok itak še nima. Ne rečem kasneje, ko je večji, starejši. Teh izkušenj s posvajanjem tudi odrasla oseba nima, oz malo njih, zato bi morala biti država/skupnost tista, ki “pomni”, ki ve kaj je v takih primerih najbolj prav. In to iz prakse in iz strokovnega stališča, ne pa, da je to neka politična odločitev teh ali onih aktivistov.[/quote]
Pa ne samo otroci. Vidiš, da še odrasli vedno ne vemo, kaj je dobro za nas.

Jaz bi se prvo vprašal, kako lahko kar ugotoviš da si homoseksualec? Mislim halo? Biseksualec mogoče, homoseksualec, težko ali kar nikakor…. to je samo neka blužnja…. če sanjaš 25 let o ženskah, pol nardiš froca in ugotoviš nekaj drugega, si bolj za psihiatrijo kot za novo zvezo.[/quote]

Po vsem enostavno. Doma se zgražajo nad geji. Zato si tega ne priznaš. Zatiraš v sebi. Potem,da ne bi bil sumljiv, si najdeš žensko, narediš otroka. Čeprav ti do nje sploh ni. POtem pa nekoč naletiš na tipa, ki je za akcijo in se zgodi in končno dojameš, da je to to.
Poznam en tak primer. Samo on še vedno poročen. Ženo pa vara z moškim. Imata otroke. Navzven idilična družinica. Samo on skače čez plot, z moškim.

Preberi še enkrat kar sem jaz napisala, predvsem tisto v krepkem tisku.[/quote]

Saj sem prebral in sem še sam malo dolil v tvoj piskerček, ok? 🙂

Če bi sodili po tem ključu bi morali še komu vzet otroke…

Žalim slučaj…. imajo otroci pač nedoraslega očeta/starše.
A se ne bi kot država, raje posvečali temu, da do takih primerov ne bi prihajalo kot pa, da zgolj krpajo posledice?

Jaz bi se prvo vprašal, kako lahko kar ugotoviš da si homoseksualec? Mislim halo? Biseksualec mogoče, homoseksualec, težko ali kar nikakor…. to je samo neka blužnja…. če sanjaš 25 let o ženskah, pol nardiš froca in ugotoviš nekaj drugega, si bolj za psihiatrijo kot za novo zvezo.[/quote]

Po vsem enostavno. Doma se zgražajo nad geji. Zato si tega ne priznaš. Zatiraš v sebi. Potem,da ne bi bil sumljiv, si najdeš žensko, narediš otroka. Čeprav ti do nje sploh ni. POtem pa nekoč naletiš na tipa, ki je za akcijo in se zgodi in končno dojameš, da je to to.
Poznam en tak primer. Samo on še vedno poročen. Ženo pa vara z moškim. Imata otroke. Navzven idilična družinica. Samo on skače čez plot, z moškim.[/quote]

Otrok ima mater in očeta, s čimer ni nič narobe, v kolikor izpolnjujeta roditeljske pravice.
Če bi postal moj otrok pri letu sirota brez staršev niti slučajno ne bi dovolila, da ga vzgajajo homo pari in to je moja volja, otroci pri vsakem dejanju posnemajo starše. Otrok najprej potrebuje ljubečo mater in moško vlogo osebe, ki je navadno v najboljšem primeru oče otroka.

Peticija za ohranitev novega zakona o zakonski zvezi

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Zelo dobro razumejo skrb, ljubezen in varnost, a samo to? Ne ločijo pa ljudi po spolu? Nimajo tega mehanizma prednastavljenega v sebi?
Kako je potem možno, da do mame čutiš nekaj drugega, drugačnega kot do očeta? Zakaj oba ne dojemaš na enak način?
Tudi do drugih ljudi, ki so različni po spolu (ne spolni usmeritvi!) se različno obnašaš, jih drugače dojemaš. Vsi to počnemo. Za otroke pa to ne drži? O_o
Njim je pa vseeno kdo jih vzgaja, še več, vseeno je kako jih kdo vzgaja. Rezultat bo vedno isti, mar ne?
Kako je to mogoče?

Kaj se potem vsi tisti psihoanalitiki, antropologi….itd. motijo, ko govorijo o tem kaj otroku predstavlja mati in kaj oče in vse travme, ki jih ljudje kot otroci prenesejo v odraslost zaradi nap. odsotnih staršev, so izmišljene, neresnične, nimajo osnove?
Za otroka ni posledic, če ga mama zapusti in ga opica vzgaja dalje, če je le ta ljubeča z njim?[/quote]

Tvoj glavni problem je samo to, da si moški šovinist in homofob.
Nič narobe imaš vso pravico, ampak bodi tok jajčen pa to lepo odkrito povej.
Misliš, da naj se ženske držijo ženskih reči in naj se ne rinejo tja, kjer jim ni mesto in meniš, da so
pedri pač nagnusne kreature,ki naj bodo srečne, da jih ne ozdravimo pokvarjenosti z ene par dobro
odmerjenimi elektrošoki…
Zakaj to skrivati? Se sklicevati na neke “študije”…glej “moja stran” ima tudi študije, ki govorijo genau
kontra od tvojih. Ampak jaz lepo povem kaj JAZ mislim, ti se pa nekej zakrivaš – dj če tako razmišljaš,
povej jasnio in glasno, sej imaš vso pravico, če tako trdno verjameš, da imaš prav, pa še sploh.
Lepo na glas, da vsi slišimo.

Poznam en tak primer. Samo on še vedno poročen. Ženo pa vara z moškim. Imata otroke. Navzven idilična družinica. Samo on skače čez plot, z moškim.[/quote]

Če je zaradi tega potlačil tip svojo odločitev (biti gej) potem itak ni primeren da ima otroka ne glede na to ali je homo ali ne, in bi mu ga mogli odvzet ne pa dodelit njima 🙂

Tako da ja, ljudem kot je tvoj primer, definitivno niso primerni mentalno za vzgajat otroka, ker še sami niso sposobni uveljavit od začetka svojih potreb in želja ker se preveč obramenjujejo z okolico, torej so labilne osebe in karakterji. Neprimerni oče, raje otroka dat drugam.

Po moje vsaj.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Če je zaradi tega potlačil tip svojo odločitev (biti gej) potem itak ni primeren da ima otroka ne glede na to ali je homo ali ne, in bi mu ga mogli odvzet ne pa dodelit njima 🙂

Tako da ja, ljudem kot je tvoj primer, definitivno niso primerni mentalno za vzgajat otroka, ker še sami niso sposobni uveljavit od začetka svojih potreb in želja ker se preveč obramenjujejo z okolico, torej so labilne osebe in karakterji. Neprimerni oče, raje otroka dat drugam.

Po moje vsaj.[/quote]

Ti misliš, da je biti gej odločitev? Pa saj človek ne ve, ali bi se smejal ali jokal…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Tudi jaz nisem ravno naklonjena posvajanju otrok istospolnih parov, čeprav sem odprta za kakšno sivo področje. Ampak nisem naklonjena tudi raznim bankam sperme, nadomestnim materam, kolegialnemu šenkanju sperme, kakšnim brutalnim dolgoletnim zdravljenjem neplodnosti, ipd … Če ni dano, pač ni dano, sprejmite. Zakaj forsirat?

Skratka, vse moje mnenje temelji na istih osnovah: da se večina ljudi, ki se zaradi tega ali onega razloga ne more reproducirati, ni pripravljena soočati z občutki, ki so s tem povezani (“da je z njimi pač nekaj narobe”) in da želijo zapolniti neko praznino. Kar pa je v fundamentu čisti egoizem. Kot sem že rekla, če ni dano, ni dano … Zakaj forsirat? Za koga? Zase, kajpak.

Seveda enako velja zame. Če ne srečam sebi primernega partnerja, pač ne bom imela otrok. Če ugotovim, da sem se z zdravstvenega vidika nesposobna reproducirati, pač ne bom imela otrok. Če jutri postanem homoseksualno usmerjena, pač ne bom imela otrok.

Nefukncionalne že obstoječe heteroseksualne družine so v tej temi popolnoma irelevantna primerjava. Tako, kot samohranilke.

Vsekakor pa toplo pozdravljam možnost poročanja istospolno usmerjenih. Res ne bi smel nihče imeti pravice komurkoli odrejati koga naj ima rad.

Kako je to mogoče?

Za otroka ni posledic, če ga mama zapusti in ga opica vzgaja dalje, če je le ta ljubeča z njim?[/quote]

Tvoj glavni problem je samo to, da si moški šovinist in homofob.
Nič narobe imaš vso pravico, ampak bodi tok jajčen pa to lepo odkrito povej.
Misliš, da naj se ženske držijo ženskih reči in naj se ne rinejo tja, kjer jim ni mesto in meniš, da so
pedri pač nagnusne kreature,ki naj bodo srečne, da jih ne ozdravimo pokvarjenosti z ene par dobro
odmerjenimi elektrošoki…
Zakaj to skrivati? Se sklicevati na neke “študije”…glej “moja stran” ima tudi študije, ki govorijo genau
kontra od tvojih. Ampak jaz lepo povem kaj JAZ mislim, ti se pa nekej zakrivaš – dj če tako razmišljaš,
povej jasnio in glasno, sej imaš vso pravico, če tako trdno verjameš, da imaš prav, pa še sploh.
Lepo na glas, da vsi slišimo.[/quote]

Kaj nisi ti tista, ki “jokaš” nad Matjazkotom, ko ti stalno nekaj podtika neke psihoanalize ?

Kaj si spet tole spackala nek tvoj izliv čustev? Nimaš kaj druga za povedat?

Če želiš argumentirano sodelovat v debati se drži dejstev, napiši zakaj naj bi ne/imeli otroke, podaj primer, ki bo potrdil tvoje pisarije. Najdi/navedi dejstva, ki govorijo sama zase ne pa se tule norce delat iz sogovornikov zato, da bi jih diskreditirala na tak način in uveljavila svojo.

Figo človeku nucajo vse prebrane knjige in vsa razgledanost, če so te pri vzgoji zafurali…. 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

A ni to preveč posplošeno ?
Da je človek že označen za homofoba, če se ne strinja s posvajanjem otrok.

Po moje vsaj.[/quote]

Ti misliš, da je biti gej odločitev? Pa saj človek ne ve, ali bi se smejal ali jokal…[/quote]

Ja čakaj, ona piše o tem, da se je odločo met žensko zaradi družbe? (je to odločitev ali ne?) in potem se je(sta se) ODLOČILA za otroka? (je to odločitev al ne) in potem je prišla opcija met tipa in se je ODLOČIL da zapusti žensko (in otroka) in se je ODLOČIL za moškega? (kaj spet tu NI ODLOČITEV?)

Jaz vidim na tone odločitev v celi hipotetični zgodbi….. če pa se je odločil da svoje želje in potrebe zatre zaradi družbe in vzgoje (odločil!) potem je itak labilna oseba ki ga prelahko manipulira vsakršno pričakovanje družbe zato niti ni primeren človek za otroka, pa hetero aloi homo skupnost, nima tu veze, bistvo je drugje!

Zato pa jaz skoz pravim, produkcija otrok bi morala biti nadzorovana in bi moral najprej iti skozi postopek v stilu kreditne sposobnosti šele potem se lahko razmnožuješ!

Da je človek že označen za homofoba, če se ne strinja s posvajanjem otrok.[/quote]

Vzamem nazaj, je pač samo moški šovinist,
Mi gre pa na jetra tole skrivanje bistva za nekimi “otroci”…ki naj bi se posvajali…
otrok za posvojitev v Sloveniji dejansko ni…večina gre v rejo, redke posvojitve so
dejansko skoraj izključno s strani novih partnerjev staršev,ki jim je prvi zakonec umrl. Celo
za posvojitev iz tujine se čaka leta…in so redke kot žabji zobje… pa še to samo za
zelo premožne ki si lahko privoščijo stroške v deset tisočih evrov…
In to vsi vemo. Pa vendar se pretvarjamo, kot da bo zdaj nepregledna množica ubogih, nedolžnih
otročičev zapadla tej grozni usodi…
Ne. Bistvo vsega skupaj je grozno dejstvo, da bo homoseksualna zveza označena za družino.
Ker – nihče ni zbiral podpisov in delal kravala proti POSVOJITVAM, ampak proti sprejetju
CELOTNEGA ZAKONA….seveda pod krinko “za otroke gre”…

Meni je to hinavsko – pač povej odkrito, kaj te moti, saj smo demokracija in vse to…(sploh če kdo
vsaj malo sledi rejniškim zgodbam pri nas…. tukaj in zdaj,pa nobenega nič ne brigajo “bogi otroci”…
sam da je vse po regelcih…)

Da je človek že označen za homofoba, če se ne strinja s posvajanjem otrok.[/quote]

Mi gre pa na jetra tole skrivanje bistva za nekimi “otroci”…ki naj bi se posvajali…
otrok za posvojitev v Sloveniji dejansko ni…večina gre v rejo, redke posvojitve so
dejansko skoraj izključno s strani novih partnerjev staršev,ki jim je prvi zakonec umrl. Celo
za posvojitev iz tujine se čaka leta…in so redke kot žabji zobje… pa še to samo za
In to vsi vemo. Pa vendar se pretvarjamo, kot da bo zdaj nepregledna množica ubogih, nedolžnih
Ne. Bistvo vsega skupaj je grozno dejstvo, da bo homoseksualna zveza označena za družino.
Ker – nihče ni zbiral podpisov in delal kravala proti POSVOJITVAM, ampak proti sprejetju

Meni je to hinavsko – pač povej odkrito, kaj te moti, saj smo demokracija in vse to…(sploh če kdo
vsaj malo sledi rejniškim zgodbam pri nas…. tukaj in zdaj,pa nobenega nič ne brigajo “bogi otroci”…
sam da je vse po regelcih…)[/quote]

S tem se pa ne bi strinjal, čeprav verjamem, da so tudi taki in ni jih malo, pa si upam stavit, da če ta del zakona o posvojitvah otrok izvzamemo iz zakona bo zakons sprejrt, zdaj (če bo referendum) bo verjetno padel, poznam vsaj par komadov ki bodo proti, zaradi točno tega člena, ker se jim to pač ne zdi prav, po drugi strani sem tudi jaz na meji, ampak če posvojitve ne bi bile mogoče (ali pa bi jih vsaj zakonsko omejili, da lahko posvojijo le otroka iz bivšega zakona ki je biološko od enega izmed partnerjev HS ljubezenske zgodbe) bi bil za sprejetje zakona, zdaj pa je zelo težko tole.

Če jih je res tako mal pol pa itak nima smisla sprejemat tak zakon, saj jih praktično ne bo…..

Sploh pa ne moreš izvzet enega člena, ker zakon sprejemajo v paketu. Ravno tako ti Vodeb navaja konkretne razloge zakaj hs pare ne bi smeli tlačit v družinski zakon.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če jih je res tako mal pol pa itak nima smisla sprejemat tak zakon, saj jih praktično ne bo…..

Sploh pa ne moreš izvzet enega člena, ker zakon sprejemajo v paketu. Ravno tako ti Vodeb navaja konkretne razloge zakaj hs pare ne bi smeli tlačit v družinski zakon.[/quote]

ja vem. On marsikej razlaga….kar ne pomeni, da ima prav.
In kot rečeno…izpostavlja se en člen…da se zminira cel zakon.
Velik bolj higienično bi blo pač povedat po pravici, a ne?
Sem prepričana, da (istih kot zdaj) somišljenikov ne bi zmanjkalo…saj vsi
dobro vemo, za kaj gre, a ne…
Sam se je bolj moderno delat fine, pa demokratične, pa “študije” navajat…….

A še vedno jebete ježa?

Sploh pa ne moreš izvzet enega člena, ker zakon sprejemajo v paketu. Ravno tako ti Vodeb navaja konkretne razloge zakaj hs pare ne bi smeli tlačit v družinski zakon.[/quote]

ja vem. On marsikej razlaga….kar ne pomeni, da ima prav.
In kot rečeno…izpostavlja se en člen…da se zminira cel zakon.
Velik bolj higienično bi blo pač povedat po pravici, a ne?
Sem prepričana, da (istih kot zdaj) somišljenikov ne bi zmanjkalo…saj vsi
dobro vemo, za kaj gre, a ne…
Sam se je bolj moderno delat fine, pa demokratične, pa “študije” navajat…….[/quote]
Ne vidim razloga zakaj ne bi imel prav?
Njegove trditve so podprte z navedbami strokovnjakov iz področja, ki obravnava vedenjske vzorce ljudi. Če jih želiš dematirat moraš na novo postavit znanost.

Hs je zgolj še ena v vrsti deviacij od običajne spolnosti, ki jo družba tolerira.
Mogoče bodo jutri prišle še druge na plan, najprej s parado, potem v zakon.

Seveda vemo za kaj gre. Gre za degradacijo družbe in njenih vrednot.
Kam to vodi? V spremembe…. pa so dobre, za kako ceno?

In zakon obravnava tudi otroke, pa če bo šlo samo za enega…

Ne vem zakaj se niso najprej zmenili kaj je dobro za otroka, kaj pomenijo posamezne besede, fraze (kar je pomembno za pravnike, ki se obešajo na vsako besedo) in bi potem dorekli zadevo v kateri zakon sploh sodijo hs pari.

Ježevko…. 😛

Natipkali 13strani pa se nismo zmenili niti osnovnih pojmov….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close