kaj naredi makeup
Res rada ?
Kaj pomeni imeti rad ? A to ne pomeni sprejemati takšne, kot si ?
A ne težimo v si k temu, da bi nas nekdo sprejemal takšne, kot smo ?
In se posledično sprašujem..Ali lahko pričakuješ, da bo nekdo tebe sprejemal takšno kot si, če sebe ne zmoreš ?
Na primer, da ti rečem, da te občudujem..Občudujem te takšno, kot se zjutraj zbudiš…Brez šminke….A boš ti takoj zbežala v kopalnico in se našminkala ali pa se prepustila lepim občutkom ?
.[/quote]
Ti malo preveč iz new-agea izhajaš, ko govoriš o kvazi “sprejemati se”, tudi moški navadno radi izpostavimo recimo lepo (mišičasto) telo, pa to nima nič veze z nesamozavestjo ali slabo samopodobo. Tako se lahko naliče tudi recimo 70-letna ženska, ki nima nič več lepe kože, pa s tem tudi nič ne prikriva ali želi vzbujati poželenje “mladih jebačev” :))), ampak to stori zase, “za svojo dušo”, kot pravimo.
On_, pač to da je ta moja znanka, ki se precej liči in njenemu partnerju je to zelo všeč. To je samo en aspekt, verjamem da jo ljubi kot osebo, in ne samo zato ker se ženska liči. Pa saj jo je sigurno tudi videl že brez ličil in ve kakšna je brez, in skupaj sta že 10 let torej domnevam da ni z njo zato ker bi jo smatral za trophy wife. Pa tudi par osebno poznam in sta zelo duhovno prebujena.
Ja Matjazko, to je res, i mi je poznano. Samo je pač tako, da ene ženske se očitno boljše počutijo tako. Kot sem že rekla, vsak se mora tako urediti, naličiti, obleči kakorkoli že da se bo sam udobno in samozavestno počutil.
On_, tvoje vprašanje, kaj naj bi rdeče ustnice resnično pomenile? Ne vem zakaj bi morale imeti sploh kakšen pomen, ljudje žensko z rdečo šminko dojemajo verjetno na 100 in 1 način. Za ene bo vulgarba cipa, za druge lepotica, tretji je še opazili ne bodo, četrti bodo menili da je rdeča šminka totalno zastarela itd..Če se ženska dobro počuti s to rdečo šminko na ustnicah je to najbolj važno, in jo verjetno ne briga kaj dosti kaj si drugi mislijo o tem.
Spet nimaš prav. Saj ti ne morem zamerit, nisi v tem poslu, ne ukvarjaš se z zanemarjanimi živalmi, ne sodeluješ na forumih, kjer potekajo debate prostovoljcev in veterinarjev.
Pri mačkah in pri psih je tako, da če jih hraniš neustrezno, se to prej ali slej pokaže na dlaki, koži, v prebavnem traku, na zobeh. Če podrobno prebereš, vidiš, da se dejansko strinjam s tabo glede tega, da se tisto, kar pojemo, pokaže tudi na koži, prebavnem traktu (najbolj pogosti so mozoljčki ob pretirani uporabi sladkorja oz. čokolade – razen, če je ta kvalitetna in namesto rafiniranega sladkorja uporablja trsnega ali agavin sirup). Ko mačka ali pes zunaj poje “svinjarijo” (razpadlo meso, smeti) oz. ko si mačka ulovi miško ali ptiča, ima lahko prebavne težave, ki se kažejo največkrat kot driska, dlaka je razmršena in brez leska. Da ne omenjam, koliko koristnih snovi dobi s tem. Kakorkoli obrnemo, sta mačka in pes udomačeni živali in njuno naravno okolje ni gozd ali veriga pred bajto, ampak biti doma s človekom. Kateri tudi ustrezno poskrbi za hrano, zdravje, igro, vzgojo in varno okolje.
Kupljena hrana je tako kot kremice povsem odvisna od proizvajalcev in sestavin v njej. Zato še enkrat ponavljam berite etikete. Kjerkoli. Poučite se o zdravi prehrani in zdravi kozmetiki, da boste znali ločit med zrnjem in plev. Ko se enkrat podučiš tudi o prehranskih (mineralnih etc) potrebah svojega telesa (nenazadnje je ravno koža naš največji organ), lažje razumeš, kaj vnašat in nanašat vase.
Ni vse tisto, kar je kupljeno (pridelano, v embalaži), slabo in ni vse tisto, kar najdemo v naravi, zdravo. Je na žalost dostikrat ravno obratno. Zares neokrnjenih ekosistemov je po svetu le nekaj. Že za nabirat regrat, bezeg ipd. moraš it dost stran od prometnih cest pa še tam ni nujno, da je res kvalutetno (tukaj so še škropljenje z njiv, podtalnica), preširoka tema za tole.
krivokljun
Najbolj trapasto se mi zdi, ko gledam reklame za razno pasjo hrano, kjer naredijo veliki rdeči križ na krožniku z ostanki človeške hrane, kot da na psa, ki je mrhovinar in je praktično vse, bo delovala kot nekakšen strup. Res cenena propaganda za prodajo svojih izdelkov, ki jim nasedajo neumni potrošniki. Poznam ljudi, kjer njihovi psi sploh ne jedo mesa iz pločevink.
Še bolj trapasto se ti bo zdelo, ko ti povem, da se kvalitetna hrana ne reklamira po medijih, ampak jo je mogoče najt v kakšnih člankih, recenzijah pasje/mačje hrane neodvisnih raziskovalcev in preko branja strokovnih člankov, kjer se bralec poduči o sestavinah, o namenu določenih sestavin (npr. žitarice služijo bolj kot mašilo, sploh pa je pšenica eden izmed največjih alergenov človeške in živalske prehrane) in vplivu teh sestavin na zdravje živali (ali človeka).
Pravilo je, da daješ psu/mački tako meso kot bi jo jedel tudi človek, torej ne stranski produkti živali (kljuni, koža, kremplji), nikakor pa zanje niso primerni ostanki hrane po kosilu. Žival ne rabi začinjene hrane. Sol še posebej slabo vpliva na žival.
Poleg vsega človeško telo, če se povrnemo nazaj, potrebuje tudi vitamine in minerale, ki jih sam ni sposoben predelat, ustvarit (npr. kalij, medtem ko ga je mačka sama sposobna “tvorit”), zato obstajajo vitaminski/mineralni dodatki. Kako nanje gledaš, robi? Dejansko verjameš, da je človek sposoben optimalno jest vso živo hrano in iz nje potegnit najboljše? recimo, za vitamine vemo, da so nekateri topni samo v maščobi, torej če ješ “nezačinjeno” solato, iz nje ne boš potegnil vitaminov.
Še bolj trapasto se ti bo zdelo, ko ti povem, da se kvalitetna hrana ne reklamira po medijih, ampak jo je mogoče najt v kakšnih člankih, recenzijah pasje/mačje hrane neodvisnih raziskovalcev in preko branja strokovnih člankov, kjer se bralec poduči o sestavinah, o namenu določenih sestavin (npr. žitarice služijo bolj kot mašilo, sploh pa je pšenica eden izmed največjih alergenov človeške in živalske prehrane) in vplivu teh sestavin na zdravje živali (ali človeka).
Pravilo je, da daješ psu/mački tako meso kot bi jo jedel tudi človek, torej ne stranski produkti živali (kljuni, koža, kremplji), nikakor pa zanje niso primerni ostanki hrane po kosilu. Žival ne rabi začinjene hrane. Sol še posebej slabo vpliva na žival.
Poleg vsega človeško telo, če se povrnemo nazaj, potrebuje tudi vitamine in minerale, ki jih sam ni sposoben predelat, ustvarit (npr. kalij, medtem ko ga je mačka sama sposobna “tvorit”), zato obstajajo vitaminski/mineralni dodatki. Kako nanje gledaš, robi? Dejansko verjameš, da je človek sposoben optimalno jest vso živo hrano in iz nje potegnit najboljše? recimo, za vitamine vemo, da so nekateri topni samo v maščobi, torej če ješ “nezačinjeno” solato, iz nje ne boš potegnil vitaminov.[/quote]
Meni je to skupaj samo kompliciranje in larifari. Tudi s temi vitamini, ko jih farmacija ljudem prodaja, ki so vsi sintetizirani. Iz hrane se dela nekakšna znanost, tam pa ne vem koliko milijonov ljudi nima kaj za jesti.
Pa ga vseeno imajo, sploh pri tistih, ki niso sposobni brzdat svojih osnovnih nagonov. No, taki smo po malim vsi v doličenih situacijah se človek težko obvlada, rabiš kar precej (zavestne) energjie za to 😉
Ta redeča barva na ustnicah in obarvana lica (nezavedno) sporočajo samcem “godno samico”. Temu se nekdo, ki funkcionira na osnovnih nagonih težko upre in potem buli, kot si omenila. Ti greš čez mesto vsa naličena in s tem nezavedno v moških vzbujaš te občutke, nagone. Seveda se je paleta barv raztegnila čez vse nianse vseh barv, to sedaj ni pomembno.
Vprašanje ni zakaj bulijo, bolj je vprašanje zakaj ti želiš vso to (nezavedno) pozornost.
Rugelj je rekel da ženska “propade, ko se za njeno mednožje ne zanima več noben moški…”
Ta rdečica in nabrekle ustnice, ti znaki, so prisotni v naših glavah-podzavesti že od nastanka naše vrste, ker kdor ni pravilno prepoznal znakov ni “zadel” obdobja plodnosti in je izumrl. Ostali smo samo še taki, ki “trzamo” na rdeče in našobljene žnablce… 😉 😀
Ti znaki so se sedaj le prestavil od tistih ustnic, ki so zakrite k tistim, ki so ostale odkrite…
V nekaterih kulturah tudi tiste druge zakrivajo. 😉 Drugje gredo v skrajnost (silikon) 🙁
Ljubica tu si pa resnično zgrešila 🙂
Ne boš verjela, če ti povem v katerem poslu sem, če pa ravno ne sodelujem v debatah o živalih pa tudi nič ne pove 🙂
Neumnost je trditi, da za mačko ni miš, ptič… primerna hrana in da so “otobi” in mesna moka različnega izvora boljša izbira. Poglej si divjo mačko ali mačko, ki pretežno lovi male glodalce, priče… in ji je to večji del hrane kakšne zobe, kožo, dlako, prebavila. sklepe… ima in tisto, ki je zaprta v bloku in čika celo življenje brikete….
Res ne bi o tem ker, oprosti, nimaš pojma. Brez zamere tu sem pa preveč “doma”. 😉
On_, pišeš kot da je to vse skupaj ličenje, rdeče ustnice, kot da je to nekaj groznega, nekaj škodljivega, silikonski vsadki kot da so nekaj norega, ogabnega, prepovedanega. Iz tvojega pisanja je zaznati ogromno jeze in negativne energije. Krivokljun je lepo povedala da včasih, ni potrebno stvari razumeti le sprejeti jih je potrebno.
Se vidi kak tip moškega si da kličeš tuje ženske ljubica. Šovinizem je že mimo, živimo v 21. stoletju in ta boj med spoloma je resnično BEDEN.
Ma ja, ne bo držalo, da jaz tako pišem. Samo razložil sem od kod izvira ličenje, kako se ti ob tem počutiš bo pa bolj tvoj problem, tu ti težko kaj pomagam. Zaradi mene si lahko vse nadenejo silikon kamorkoli in se namažejo po dolgem im počez, verjamem, da se ne bodo sekirale kaj si jaz o tem mislim. Zaradi mene naj se ličijo bi bilo pa prav, da vedo pomen tega in se zavedajo kaj počnejo predvsem sebi.
Krivoljun sem pa naslovil z ljubica zaradi njene “vsevedne” drže o mojem neznanju veterine. Upam da je/bo dojela kaj sem ji želel z ljubico povedat. Tako kot se ona ni nič zadrževala se tudi jaz nisem in ni ravno prijetno, kajne ko bereš, mogoče samo ko pišeš ;)?
On_, joj nomi to vse vemo že od pamtiveka kakšen odziv imajo moški in nasplošno ljudje na ličenje in bla bla, res ne da se mi od tega razlagat ker so prazne marnje in že 100 krat prežvečena tema.
Ja izraz ‘ljubica’ ima nedvomono ponižujoč prizvok, ki meni osebno kot ženski ni všeč, in tudi ni mi všeč če moški to govorijo drugim ženskam, ki jih ne poznajo.
Se strinjam s tabo v vsem kar si sedaj napisala.
Čudi me le, da se čudiš tistim, ki bulijo in vem, da ja ponižujoče rečt neznani ženski ljubica, naj se opravičim.
Je pa tudi ponižujoče nekomu, ki ga ne poznaš rečt, da nima pojma o nečem, če ga ne poznaš in ne veš s čim se ukvarja. V tem kontekstu je bila izrečena ljubica, da vrnem milo za žajfo…..
Bi moral s kruhom, če me ona s kamnom, a ne?
Pa ga vseeno imajo, sploh pri tistih, ki niso sposobni brzdat svojih osnovnih nagonov. No, taki smo po malim vsi v doličenih situacijah se človek težko obvlada, rabiš kar precej (zavestne) energjie za to 😉
Ta redeča barva na ustnicah in obarvana lica (nezavedno) sporočajo samcem “godno samico”. Temu se nekdo, ki funkcionira na osnovnih nagonih težko upre in potem buli, kot si omenila. Ti greš čez mesto vsa naličena in s tem nezavedno v moških vzbujaš te občutke, nagone. Seveda se je paleta barv raztegnila čez vse nianse vseh barv, to sedaj ni pomembno.
Vprašanje ni zakaj bulijo, bolj je vprašanje zakaj ti želiš vso to (nezavedno) pozornost.
Rugelj je rekel da ženska “propade, ko se za njeno mednožje ne zanima več noben moški…”
Ta rdečica in nabrekle ustnice, ti znaki, so prisotni v naših glavah-podzavesti že od nastanka naše vrste, ker kdor ni pravilno prepoznal znakov ni “zadel” obdobja plodnosti in je izumrl. Ostali smo samo še taki, ki “trzamo” na rdeče in našobljene žnablce… 😉 😀
Ti znaki so se sedaj le prestavil od tistih ustnic, ki so zakrite k tistim, ki so ostale odkrite…
V nekaterih kulturah tudi tiste druge zakrivajo. 😉 Drugje gredo v skrajnost (silikon) 🙁
Ljubica tu si pa resnično zgrešila 🙂
Ne boš verjela, če ti povem v katerem poslu sem, če pa ravno ne sodelujem v debatah o živalih pa tudi nič ne pove 🙂
Neumnost je trditi, da za mačko ni miš, ptič… primerna hrana in da so “otobi” in mesna moka različnega izvora boljša izbira. Poglej si divjo mačko ali mačko, ki pretežno lovi male glodalce, priče… in ji je to večji del hrane kakšne zobe, kožo, dlako, prebavila. sklepe… ima in tisto, ki je zaprta v bloku in čika celo življenje brikete….
Res ne bi o tem ker, oprosti, nimaš pojma. Brez zamere tu sem pa preveč “doma”. ;)[/quote]
Glede mačjih sklepov – zadnje dneve ravno srečujem enega mačka, ki ne more splezati po strmini, kot da bi bil prešibak. Drugi sosedje so mnenja, da ima najbrž levkozo, ker je bilo pri njihovih podobno. Prijeti se ne pusti niti pod razno. Oni so dva mačka izgubili zaradi levkoze, ko nista imela še niti tri leta. Medtem ko je moj mačor star 15 let, vedno v stanovanju, pa bo vsaj dočakal svojo polno starost, kot mu jo je namenila mati narava. Jebeš ti zdrave sklepe, če pogineš pri treh letih. Sploh pa ne morem primerjati njegove dlake in sklepov s prostoživečimi vrstniki, ki lovijo miši, ker tako starih preprosto ni. Ja, verjetno je včasih res bilo tako, ampak svoboda za mačke že zdavnaj ni več blagodejna. Krivi smo pa verjetno predvsem ljudje.
Sem gledala pred časom statistiko povoženih mačk – povprečen voznik bo na cirka deset dni zapeljal mimo povožene mačke. Ampak glavno, da so do prerane in mučne smrti pod kolesi imele dobre sklepe in lepo dlako, a ne. To so mačke lastnikov, ki zagovarjajo naravno prehrano in mačjo svobodo.
Konec off topica, sem morala dat iz sebe.
Se podpišem pod ‘ferbčno’. Mi smo imeli podoben primer, eni sosedje niso bili odgovorni, in so imeli mačko, ki je imela ne vem 5 krat letno mladiče in smo jih potem mi mogli reševati, pa k veterinarjem voziti, da ne govorim da je bil prisoten tudi mačji aids. Potem je pa en od sosedov jim nekaj rekel, in so mačko dali končno sterelizirati, no sedaj je mir. Sedaj imajo psa, ko so ga dobili jim je ves sam in premražen celo noč jokal in tulil v pesjaku, groza.
Imam sama tudi mačkico, 8 let staro, in sem jo dala sterelizirati ko je bila 6 mesecov.. Pa tudi je ona vedno notri, opažam kadar gre za čez noč ven sicer je to redko samo vedno vsa ocufana pride, včasih tudi kiha. Je nerada ven spuščam da se ne bi kaj nalezla od kakih drugih mačkov, ki na travi puščajo sledi itd..
Saj je žalostno videti neodgovorne ljudi, ki dobijo žival potem pa jih ne briga ali se goni ali je sterelizirana/kastrirana ali ni, ali ima bolhe, kakšno hrano je, skratka taki sploh niso primerni za živali.
Sprejemanje bi se naj začelo pri sebi. Bolj si zadovoljen s sabo, manj se obremenjuješ s sabo in z drugimi. Pa je šminkanje izraz samo-sprejemanja ?
Sem se ob tem spomnil na tisto reklamo o pasji “zobni ščetki”…..Če psi in druge živali uživajo svojo naravno hrano, ne rabijo nobenih človeških izumov….Človek najprej živalim vsili neprimerno hrano in s tem ustvari problem, potem pa ponuja rešitev….No, saj na tem pravzaprav deluje naše potrošništvo…
Kdaj pa dobimo ta občutek, da nas nekdo gnjavi ?
Takrat, ko nam zmanjka argumentov..Ali takrat, ko se ne želimo poglobiti vase…Si priznati nekih stvari….
Saj nam ni toliko mar, če drugi razume ali ne…Ampak za to, ker sami ne želimo razumeti, saj bi to vplivali na naša prepričanja.
Človek je sebično, pa tudi primitivno bitje….S kakšno pravico si lastimo živali in jim vsiljujemo naš zgrešen način življenja ? To ničvredno hrano, ki nam povzroča ogromno težav, potem vsiljujemo še živalim…A ni to primitivno ?
Krivokljun…Če človek uživa pestro in čimbolj naravno, visokovredno hrano, ne rabi nobenih dodatnih vitaminov.
Je pa seveda ras, da nimamo vedno takšne hrane na razpolago. Še posebej pozimi…Večina dodatkov je tako ali tako vprašljive kvalitete, še posebej, če se gre za umetne vitamine, saj jih telo ne zmore absorbirati.
Ker je nekvalitetena hrana dejstvo, je na nek način potrebno, da zdravo hrano dopolnjujemo z naravnimi vitamini. Ti bi naj bili le kot dodatek k zdravi hrani, ne pa nadomestilo.
Jaz ne jem nezačinjene solate. Je pa za topnost teh vitaminov, potrebno zelo malo maščobe. Recimo v semenih, oreščkih…
Se strinjam z “On_” , da s poudarjenimi ustnicami želi ženska poudariti seksualno privlačnost.
Psihologi trdijo, da moški opazijo vsako kretnjo, ki jo ženska naredi z ustnicami. “Ženska z našobljenimi ustnicami je videti bolj izzivalna in mladostna, pravi predmet poželenja,” pravi psiholog Michael Cunningham z oddelka za komunikacijo na univerzi Lousville. No, če vas narava ni obdarila z ravno največjimi ustnicami, je bilo to verjetno z razlogom – tako kot druge telesne značilnosti naj bi namreč tudi oblika ustnic nakazovala karakterne lastnosti človeka.
Ferbčna in Princess28 vajin “mačji off topic” sploh ni tako off kot se zdi na prvi pogled.
Moti me le, da sta primerjali neprimerljivo.
Živalco, ki si sama lovi naravno! hrano, se bori za preživetje, se razmnožuje….
In živalco, ki jo je nekdo zaradi lastnega egoizma? ali ne vem česa že, nekoč privlekel v svoj dom, jo kastriral/steriliziral, jo oropal osnovne funkcije zakaj je na tem svetu. (Naj vas spomnim, da po moje niso živali zato tu, da “služijo človeku” kot je zapisano v bibliji…. 🙁 😉 Natrosil polno skledo “hrane” in je tako “uživala” doooooolgo življenje brez tegob. Za njeno zravje skrbi veterinar, češe jo lastnik…… Skratka čudovito življenje!
Iz tega lahko sklepam, da bi ve veliko bolje živele če bi se odrekle potomstvu (sterilizacija z odstranitvijo “nepotrebnih” organov) in s tem tudi stikom z nasprotnim spolom, imele bi lepo kožo, živele bi nekje zaprte z polno skledo vaše najljubše hrane…..
Ps
Upam da se ne strinjata z mano…. :))
Ps2
Ljubezen nam je vsem v pogubo (?)
A ni res?
Še nekaj za vaše “žoltave” oči:
Prodana prostost
Branko Copić
Maček ves gibek, spreten pri lovu,
pleza sproščeno po nagnjenem krovu
kot ponočnjak brez toplega gnezda;
v vsakem očesu sveti mu zvezda,