Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaj naredi makeup

kaj naredi makeup

Obsojanje. Posmeh.[/quote]
Resnica It. Zaradi mene lahko to počnejo še naprej, mene ne moti. Želim pa prikazat še na primeru moškega spola znake ne sprejemanja, da ne bodo samo ženske na tapeti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Je resnica. Vendar napisano na posmehljiv način zaradi izbire teh besed:

Ali pa ne?

Dobra in pravilno uporabljena ličila (puder v barvi kože, malo maskare, diskretno obrobljene oči, malo bronzerja kot rdečica, namazane trepalnice) so moškim očem nevidna 🙂 Obrvi morajo biti populjene (razen, če so naravno lepo oblikovane) in obraz čist, da ličila sploh pridejo do izraza.

Mislim, da nobena z malo okusa tukaj nima v mislih – to so pa res pustne maske, se strinjam – oranžnega pretemnega pudra, centimetrskega črnega kolobarja pod očmi, narisanega trikotnika in modre veke do obrvi.

Hvala za smeh. Sem si prav živo predstavljala.

Jaz pa mislim tako: skrb za lepoto se začne pri dobrem psihičnem počutju, se nadaljuje z zdravim načinom življenja (rekreacija, zdrava prehrana, pitje vode, nega telesa) in se konča z makeupom, ki naj poudari tisto, kar je lepega na ženski.
Ženska, ki skrbi zase, z makeupom kot piko na i samo poudari svojo lepoto.
Pri ženskah, ki pozabljajo nase in se v svoji koži ne počutijo dobro, pa tudi makeup ne naredi čudeža.
Sicer pa žensko in moškega naredi najlepšega prav zadovoljstvo s samim seboj, veselje do življenja in oddajanje pozitivne energije.

Vse, kar je v mejah normale, tudi make up, ni moteče. Vendar pa tudi kremice, pudri itd. niso tako nedolžna zadeva, saj mnogi povzročajo alergijo.

Meni je od make upa še bolj smešna preveč zarjavela polt, ki jo nekateri pridobijo s sončenjem v solarijih.

Skromno, a hkrati resnično mnenje. Vsaj zame.

Res naša koža ni prilagojena za nanašanje nekih umetnih snovi, saj s tem moti njeno naravno stanje. Po večini razne kreme delujejo kot nek tujek, posledično pa to seveda čez več generacij lahko vodi do alergij in na splošno bolj občutljive kože, ki več nima tiste naravne zaščite.

Robi, krema deluje kot tujek? Od kje pobiraš take?

Če kupiš kar eno xy kremo v Mullerju in upaš na čudeže, si dejansko naredi slabo stvar. Treba je znat brat etikete, sestavine. Poznat tip svoje kože in poznat reči, ki jih nanašaš in s kakšnim namenom jih nanašaš. Koža brez nege se hitro izsuši, razpoka, odmrlih celic samo z drgnjenjem ne spravimo dol, kvečjemu kožo še uničimo. In na očiščeno kožo (od pilinga dalje) naneseš kvalitetno eko kremo oz. losjon.

Na podlagi moje logike…:)

Sklepam, da koža ni ustvarjena za to, da bi se na njo nanašle neke snovi, ki so le izraz naših trenutnih modnih trendov.
Koža se ne prilagaja našim modnim trendom in raznim izumom našega omejenega in sebičnega uma, ki zelo slabo razume delovanje našega telesa.
Večino problemov, ki jih imamo, so ravno zaradi tega, ker človek ne spoštuje življenja.

Razne bolezni in slabosti kože, kot so alergije, pa suha, atopična koža…..Vse to so posledice nepravilnega načina življenja in nepoznavanja delovanja našega telesa. Z raznimi kremami, le omilimo posledice.

bullshit, robi. Kot že rečeno, ni vsaka krema dobra za na kožo. Nekaterim paše tud samo deviško oljčno olje. Al pa bio kokosovo. Tega jaz nucam za telo in za kuhanje.

Ni treba vsako stvar apriori označit kot slabo. Posploševanja niso dobra.

Saj ni vse slabo…Ni bil to moj point.
Slabo je to, da človek sploh mora uporabljati neke pripravke, če ne želi imeti težav s kožo..
Ne vem, kako živali preživijo brez krem, pa nimajo toliko težav s kožo, kot človek…

Kreme in ostali produkti za nego kože samo za piko na i. Drugače je kvaliteta kože odvisna od naslednjih stvari:

– genetska zasnova
– življenjski stil
– stres faktor

Torej če imajo starši lepo kožo in ostala familja jo bodo otroci tudi po vsej verjetnosti imeli. Čiki so disaster za kožo. Je pa tukaj res veliko samo genetska zasnova. Če ima nekdo že od malega občutljivo kožo jo bo po vsej verjetnosti imel vedno, tako kot imajo eni slabe lase ali šibka pljuča itd..vsi smo si različni.

Kreme so samo za piko na i, na žalost nimajo čudežnih učinkov. Je pa res treba non stop vlažiti kožo vsaj pri nas, ki imamo suho, meni je full dober Eucerin ali pa Johnson baby olje. Pa za stopala sedajle čez poletje od Scholla produkti so res super. Lepota res izhaja iz notranjosti, torej duševnega miru in zdravega life style-a.

Na kratko: imam krasne modre oči. Če uporabim maskaro so samo še bolj krasne.

Se pravi, da sem si všeč, kakršna sem, tudi brez ličil, z njimi pa tisto, kar mi je na meni všeč, le še bolj poudarim.

Ne spreminjam, ne zakrivam, še vedno sem ista modrooka jaz.

Zakaj bi moral z ličili nujno postati drug človek? Seveda se da postati, če si to želiš, ni pa nujno.

e-slama imaš popolnoma prav, eni tipi so tuki omenjali da se ljudje ki se ličimo kao ne sprejemamo in se hočemo s tem spremeniti, dati nase masko.

To je totalni bullshit, sama imam tudi rada svoj obraz, in ličim se zato ker prvo mi je to hoby, drugo pa še povdarim stvari, ki so mi na mojem obrazu všeč.

Fora je v tem da tisti ljudje ki se veliko ukvarjajo s svojim telesom, v bistvu sploh nimajo problemov s samosprejemanjem, ampak se hočejo samo še nadgraditi, zato ker živijo določen stil življenja, jih to zabava itd… Torej določeni ljudje so perfekcionisti in to tudi paše k njihovim life stylom.

Res rada ?
Kaj pomeni imeti rad ? A to ne pomeni sprejemati takšne, kot si ?
A ne težimo v si k temu, da bi nas nekdo sprejemal takšne, kot smo ?
In se posledično sprašujem..Ali lahko pričakuješ, da bo nekdo tebe sprejemal takšno kot si, če sebe ne zmoreš ?

Na primer, da ti rečem, da te občudujem..Občudujem te takšno, kot se zjutraj zbudiš…Brez šminke….A boš ti takoj zbežala v kopalnico in se našminkala ali pa se prepustila lepim občutkom ?

Poudarit lepo….A je to sploh možno….
Če mi je v gozdu všeč neko drevo, a bom šel druge podret, da bom poudaril tisto lepo ?
Lepota je harmonija….Če iz glasbe vzamem le en ton, to ni več glasba….Je sebično dejanje, ki ga pogojuje um, ki temelji na prepričanju, da je nekaj narobe…
Na prepričanju, da me drugi ne občudujejo in sprejemajo takšnega, kot sem…

Robi, gre se za način življenja. Ti očitno živiš drugačen način lajfa kot nekdo ki je recimo vegeterijanec ali je bodybuildar ali se liči ali nosi oblačila designerskih znamk, ali je hipi itd..

Čisto preveč kompliciraš in razpredaš, a ni kull da smo si vsi različni. Če bi bili vsi enaki bi bilo res dolgočasno.

Če si že tako nastrojen pri ličilih, bog ve kaj si šele misliš pri ljudeh, ki si ooo moj bog barvajo lase, ali tetovirajo telo ali ooommmmojjjbog!:) imajo plastične operacije, ja taki so pa sigurno totalno fucked up a ne lol

Pa ne morš bit tako plehek da človeško dušo in osebnost sodiš na ličilih. Telo je samo avto a veš. Avto, ki ga je potrebno negovati.

Men osebno so tetovaže, plastic operations kull, če je potem oseba bolj srečna če ti to polepša lajf zakaj pa ne.

Neee…
Namazal ga boš s pilingom ni poten nanesel nanj vse tiste kreme, kremice, pudre, olja in farbice, da boš resnično poudarl njegovo lepoto. In potem bodo tudi vsa druga drevesa v gozdu želela isto in ti boš mastno zaslužil s prodajo preparatov, ki samo poudarijo naravno lepoto dreves…. Na sicer naravna olja boš lahko nabil maržo (davek na neumnost) do neba s katro boš plačal reklame, promotorje, “znanstvene raziskave” in (skoraj) vsa drevesa bodo verjela, da brez tvojih izumov ne morejo več živeti…

In nekdo drug jih bo želel podret namesto tebe… ampak samo nazano hlodovino….. 🙂 😀

Sem ravno razmišljal o avtih…:)
S katerim avtom smo bolj zadovoljni ?
S tistim, zaradi katerega je treba zjutraj pol ure prej vstati, da se spucajo filtri, pa preveri delovanje…Da se lahko potem z njim odpeljemo v službo brez skrbi.
Ali pa s tistim, ki deluje s čimmanj posegi in popravili in s tem hkrati s čimmanjšimi stroški ?

Pa sem še razmišljal o tem, ko pravite ženske ,da poudarite lepo…
Mislim, da se ne gre za poudarjanje lepega, ampak za prekrivanje ne-lepega in s tem za preusmerjanje pozornosti na tisto, za kar mislite, da je lepo.

Slučajno sem vegetarijanec…:)
Saj se ne gre zato, da bi imel kaj proti, če kdo drugače živi…Debatiram zato, ker me zanimajo razlogi in o tem, kaj se skriva za našimi dejanji…Takšnimi ali drugačnimi.
Pa zadnjič si napisala, da se ne boš kregala…Kdo pa se krega ? Zame je to debata in izmenjava mnenj.

A ni telo ogledalo duše ?

Princes negativno je naše mnenje o tistih, ki se ličijo preko mere in ta reč se prehitro prekorači. Zakaj, ne vem.
Tisti ki bulijo bi lahko bili tudi taki, ki se ne morejo načudit kaj lahko sicer lepo dekle naredi iz sebe z vso tisto šminko in pri tem še misli, da je ohranila svojo lepoto oz jo poudarila.
Ona si pa domišlja, da jo občudujejo….

Sem tudi vegeterijanka Robi, že 9 let. Super da nas je vedno več. Jst sem samo hotla reči, da bodimo vsi bolj open minded, v Sloveniji se ljudje čist preveč ukvarjajo z drugimi. Preveč je ljubosumja in opravljanja.

Ljudje ki so drugačni, oz. imajo tendenco glede določenega stila oblačenja, tega tukaj ne morejo izraziti ker takoj dobijo neko oznako. V Sloveniji je poznano da najbolje skozi prideš če si nevidno povprečje, kjer ne predstavljaš konkurence nobenmu. Takoj ko hočeš kaj več, dobiš negativo od drugih.

On_ veš je pa tudi tako da okusi ljudi so različni, poznam žensko ki se liči zelo, torej razne zvezdice in glitters na obrazu za čez dan in umetne trepalnice itd.. in njenmu partnerju je to full sexy. Pač živela različnost, who cares really, najbolj važno je da je človek srečen in da drugim ne škoduje.

Jaz pa že 20 let in se strinjam s tabo, da je preveč opravljanja, saj še vedno občasno poslušam očitke….

Saj ne očitam tistim, ki se ličijo…Govorim o tem, kaj je meni všeč in kakšna stališča zagovarjam.
Sem bolj naravno naravnan, tudi glede hrane…:)
Tako, kot tebi ni vse všeč, tako meni ni…..
Meni je na primer nagravžno videti tetovaže…..Občudujem pa naravne, urejene, čiste in samozavestne ženske.

Ehmmm, a če se ne bi ličili, potem bi bili pa vsi enaki? A zato se torej naličiš, da nisi enaka, kot nekdo drug… kdo recimo, kdo ti je enak? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Imajo, samo ti tega ne vidiš. Domače živali imajo pogosto prhljaj ali alergijo, če jedo nekakovostno hrano (alergija se lahko kaže tud kot driska ali bruhanje, ne samo kožni ekcem).

Včasih v pretiranem trudu po razumevanju prestopamo mejo osebnega prostora drugega in drugega “gnjavimo”. Ker sami nikakor ne razumemo. Včasih ni potrebno razumet, ampak samo sprejet (da smo si različni in da imamo različne užitke, potrebe ipd.)

Všeč mi je kako si napisala krivokljun. Hala ti za to lepo misel za lahko noč:) Ko sprejmeš nekoga ali neko stvar se ti full stvari tudi sprosti in imaš prosto pot. Isto je pri odpuščanju, ko odpustiš se odpreš ljubezni.

Saj se strinjam s tabo, naj bosta srečna na njun način, čeprav ne vem, če je res “sreča” v tem, da si ona lima umetne trapalnice in vse ostalo… :/
Kaj bi se pa zgodilo, da se po nekem naključju ne bi mogla naličit? Da kot brodolomca priplavata na otok kjer ni ličil? Kaj potem pa ne bo več srečen z njo, ko ne bo več sexy?
Ali je ona mogoče sedaj le njegova “lutka, trofeja” s katero se postavlja pred drugimi, grobo povedano, on rabi nekoga, da izstopa?

Imajo, samo ti tega ne vidiš. Domače živali imajo pogosto prhljaj ali alergijo, če jedo nekakovostno hrano (alergija se lahko kaže tud kot driska ali bruhanje, ne samo kožni ekcem).[/quote]Veš katere živali imajo probleme z ekcemi in ostalim? Daj pomisli-preberi. 😉
Tiste ki se prehranjujejo in gibajo v skladu z njihovo naravo ali tiste katere človek hrani z “najboljšo” hrano iz vrečke…..?

Tudi z ljudmi ni dosti drugače, če imaš težave s svojim zdravjem ti telo sporoča, da ne živiš in se prehranjuješ primerno. Tisto kar je za nekoga “primerno” je lahko za drugega popolnoma neprimerno. Žalostno pa je, da si nekdo domišla, da lahko z ličili pokaže svoje “zdravje”.

Še nekaj.
Kaj pa v osnovi pomenijo rdeče ustnice, lepo obarvana lica? Kakšen pomen imajo te “farbce”? Kaj naj bi sporočile te “bleščeče” barve? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close