Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaj naredi makeup

kaj naredi makeup

Ni še čas za breskvice. ;)[/quote]Zato pa, bodi ti prva takšna: japkica naličena v breskvico, hmmmmm[/quote]

Pa da se pretvarjam, da sem nekaj kar nisem? Jst sm čist navadna japkica. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zato pa, bodi ti prva takšna: japkica naličena v breskvico, hmmmmm[/quote]

Pa da se pretvarjam, da sem nekaj kar nisem? Jst sm čist navadna japkica. :)[/quote]Neeee z naličenostjo v breskvico si bolj samozavestna japkica…
In ko te nekdo ugrizne občuti dvojno zadovoljstvo, misli na breskvico in okuša japkico……
Dve ve eni, sanje mnogih moških…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ljubica tu si pa resnično zgrešila 🙂
Ne boš verjela, če ti povem v katerem poslu sem, če pa ravno ne sodelujem v debatah o živalih pa tudi nič ne pove 🙂

Neumnost je trditi, da za mačko ni miš, ptič… primerna hrana in da so “otobi” in mesna moka različnega izvora boljša izbira.[/quote]

haha Ne bi o tem, pa trdiš, da si v tem (v čem tem) doma? Torej zmanjkalo argumentov, ki si jih pač odpravil z nonšalantnim zamahom roke, češ, baba nima pojma?

Jaz pa bi o tem 🙂

Povej mi, kako skrbiš za mačke? Domača mačka je udomačena žival, ne divja. To kot prvo. Kot drugo, nisem pisala o otrobih in hrani iz vrečke. Očitno selektivno bereš in si preskočil tisti del, ko sem pisala o sestavinah, kvaliteti in potrebah živali. Tretje, mačka lovi zaradi NAGONA ne zaradi lakote. Če je mačka zunanja, bo lovila, ne glede na to, koliko hrane (ostankov?) dobi. Toliko o tem, kako si “v tem” doma.

Krivokljun zašla sva od zastavljene teme, naj le dodam, da mi je žal, da ne poznaš načina izdelave hrane za pse in mačke, da o recepturah niti ne govorim.
In še to: mačke so v svojem bistvu še relativno “divje” živali neglede na to, če jih ljudje zapirajo v stanovanja.

Jaz pa bi o tem :)
Če res želiš se mi lahko javiš ali predlagaš kakšno drugo temo 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pa da se pretvarjam, da sem nekaj kar nisem? Jst sm čist navadna japkica. :)[/quote]Neeee z naličenostjo v breskvico si bolj samozavestna japkica…
In ko te nekdo ugrizne občuti dvojno zadovoljstvo, misli na breskvico in okuša japkico……
Dve ve eni, sanje mnogih moških…. :)[/quote]

Ti malo podcenjuješ japkico. 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po čem to sklepaš? Ne glede na vse, sem jaz veliko več argumentiran napisala, kot ti. Stavki kot so ne veš, ne poznaš, nisi v tem me ne prepričajo. Pa dvomim, da koga drugega.

Če je off topic ali ne, bo pa že Robić povedal. če ostalega ne briše, je menda tudi takale nedolžna debatica sprejemljiva 😉

To pa ne!
Sama si napisala, da si se danes fletno naličila. Jaz sem samo ugibal kako to izgleda, rabil sem malo prelogov, da si ustvarim slikico. 😉
Sedaj se bolj nagibam v to smer, da izgledaš kot zlati delišes…. 🙂
Po čem to sklepaš?[/quote]Po tem ko si zadevo “argumentirala” s tistim kar ti “prodajajo” razni ..ne vem kdo, ki služijo na račun te hrane. Princip je isti kot, če te nekdo “fotra” z industrisko pripravljeno hrano po kateri se slabo počutiš, dobiš kup “sodobnih” bolezni in potem ti za vse te tegobe ponudi “rešitev” v obliki kremic, vitaminov, tablet….. Vzroki za nastanek bolezni pa ostanejo.

Na kratko še o živalih od katerih lahko potegneš vzporednice na ljudi:
Psi in mačke so mesojede živali.
Rabijo beljakovinsko hrano, ki je hitro pokvarljiva in kot taka za daljši transport neprimerna. Če želiš, da se taka hrana ne pokvari, da ima čim daljši rok trajanja jo moraš toplotno, kemično…. obdelati in že samo s tem izgubi na vrednosti. Taka hrana se niti pod razno ne more primerjati z miško, ki bi jo lahko mačka sama ulovila. Seveda teh “miši” ni dovolj za vse te mačke, ki smo si jih “ustvarili” mi ljudje. Te mačke si po moje niso želel bit z nami, vsaj ne na tak način, kot se gremo sedaj (stanovanje v bloku). Nekoč so bile zaradi človeškega egoizma iztrgane iz svojega okolja.

Glede na to koliko se proizvede mačje in pasje hrane, kje dobijo vse te beljakovine?
Upam, da ne verjameš, da so tam res kakšne kvalitetne ribe, divjačina, govedina, ovčetina?
Vse to so bolj ali manj zmleti klavnični odpatki. Meso, ki iz različnih razlogov ni primerno za človeško prehrano. Tukaj so še poginule živali konji, krave, ovce, ribe….. iz katerih po različnih postopkih izdelujejo hrano za hišne ljublence. Da dobijo nek volumen, ki žival zasiti dodajo še mlevske proizvode kot so otrobi itd. Ti so v prehrani mesojedih neprebavljivi in kot taki balast, ki se v prebavilih napoji s tekočino, da žival lahko iztreblja….
Cela znanost, nič kaj prijetna za povprečno oko, zato jo je treba zapakirat v svetlečo vrečko in “opremit” z ravno prav visoko ceno, da narod nasede….

Potem nisi več bio japkica…:))
Če si z glazuro zaščitena pred vplivi okolja..:)

To pa ne!
Sama si napisala, da si se danes fletno naličila. Jaz sem samo ugibal kako to izgleda, rabil sem malo prelogov, da si ustvarim slikico. 😉
Sedaj se bolj nagibam v to smer, da izgledaš kot zlati delišes…. 🙂
…[/quote]

Topaz. :)))

Potem nisi več bio japkica…:))
Če si z glazuro zaščitena pred vplivi okolja..:)[/quote]

Treba je poskrbeti, da mi škodljivi vplivi okolja ne škodijo preveč. 😉

Samo mesna hrana tudi ni okej, ni zdrava, večina živali ima prebavne težave (najmanj prijetni so smrdeči plini, no, njo verjetno še zvija po črevah, da ne govorim o blatu). Rabijo raznoliko prehrano tako kot ljudje. Ena ali dve miški mački na dan definitivno nista dovolj in nista prava prehrana. Če ne maraš predelane, jih lahko futraš s surovo ali domačo kuhano, simple pa zdravo 🙂
Tudi kar se tiče obdelave, so razlike, na kolikšnih temperaturah je obdelano, in če napišem, da je meso kvalitete, ki je primerna za človeško prehrano, tako tudi mislim. Moji mački ne dajem konzerv, ki jih ne morem tudi sama poskusit. In to niso predelani kremplji, ampak koščki mesa, kot na tvojem krožniku.
Če me ne bi selektivno bral, bi videl, da ne kupujem hrane, ki se vrti po reklamah, ker je to navaden balast in nič drugega. In potem bi tudi videl, da se o pravilni sestavi briketirane/konzervirane mačje/pasje hrane podučim iz drugih virov, ne pa pop člankih.

Naročam jo iz Nemčije, ali pa grem do specializiranih trgovin. Nikoli ne kupim mačka v žaklju. Večkrat se pošalim, da moja mačka je kvalitetneje kot jaz.

In še enkrat beri E.T.I.K.E.T.E.

Mislim……
Če za mesojedega ni mesna hrana potem res ne vem kaj naj bi jedel….
Če se maček prehranjuje naravno lahko vidiš, da poje tudi kremplje, dlako, perje, kosti, vsebino prebavil plena….in če živalca prdne zato še ni bolana 😉

Če si prebereš E.T.I.K.E.T.E. še ne pomeni, da ti to kaj poaga, če ne veš kaj napisano pomeni?
Včasih piše aroma identična naravni. Kaj lahko to pomeni?
Da je samo po okusu (organoleptičnih lasnostih) identična naravni, drugače je pa produkt sintetične kemije, ki je najverjetneje kancerogen. Če piše na pijači light ali brez sladkorja ima pa sladki okus zelo verjetno vsebuje ciklamat in aspartam (umetni sladili). Obe spojini sta kancerogeni in ju povezujejo z nastankom tumorjev na možganih. Od časa, ko so ju začeli uporabljat za prehrano (mislim da 1983) se je delež možganskih tumorjev povečal za x krat. Takojšni “učinek” ob konzumaciji je glavobol, ker zadeva povzroča zatekanje možganskih ovojnic, če zraven ješ še oreščke, čokolado in si na soncu boš zelo verjetno staknil glavobol, sploh tisti, ki so k temu nagnjeni.
Dišave z dolgotrajnim učinkom vsebujejo spojino (ne da se mi iskat imena), ki se “zaleze” v globje plasti kože in jo ne moreš oprat, od tam pride v kri, ker pa nimamo mehanizma za izločanje telesu nepoznane kemične spojine se ta naloži v jetrih in kosteh in ko je koncentracija v telesu dovolj visoka….. BUM…. A rabim povedat, da povzroča raka?
Kako pa vse te spojine delujejo v iterakciji ena z drugo pa itak nihče ne raziskuje, kot tudi ni raziskano za večino novonastalih kemičnih spojin kako vplivajo na naše organizme.
Zakaj ni raziskano? Ugibajte sami….. He, he, he
Naj omenim še plastične igračke za otroke tiste mehke za žvečenje.
Da je plastika mehka ji dodajo spojino, ki v nas deluje kot motilec hormonov. “Oponaša” estrogen. Posledice: pri deklicah spremembe na rodilih, pri fantkih zakrneli m spolni organi. Kadar je nosečnica izpostavljena tem snovem in nosi fantka je zelo verjetno, da se njegovi spolni organi ne bodo razvili pravilno. Zelo tipična težava so “zaostala” moda, ko se moda ne spustijo v mošnjo in ostanejo v trebušni votlini, kjer ne morejo opravljat svoje funkcije.

Takih primerov je mnogo in če bereš E.T.I.K.E.T.E. Še nič ne veš!
Ve se pa na “debelo” mažete z ličili, da boste posledično lažje našle partnerja s katerim boste imele zdrave otroke…… ccccccc

Krivokljunčica a veš s šim je premazana notranjost pločevink tudi tistih finih Nemških?

Japkica topas je zakon!
Ni ga potrebno špricat oz bistveno manj. Je tu vzpoterdnica s tabo? 😉 😀
Všeč bi bila ljudožercem….. :/ :)))

Hej prijatelj, dbp oz. dep– dietil ftalat si mislil, ali pač, saj bi še formulo napisala, če bo komu kaj koristila 🙂 🙂

Je je raziskano, res pa je, da se te raziskave ne financirajo tako kot katere druge in predvsem rezultati se javnosti ljubosumno skrivajo, tako na hitro, učinki niso po principu 1+1 = 2, ampak 1+1 =7
–ampak saj veš, ignorance is bliss–

Estrogen med drugim vsebujejo mnogi ojačevalci okusa, konzervansi, stabilizatorji, če pavšalno napišem, vse z namenom, več je boljše, med drugim ima za posledico metroseksualnost pri moških v psihičnem in fizičnem smislu, torej neporaščenost (časi naših fotrov, ki so še pač kosmati, so res vedno bolj out, in to niti ne samo zaradi krem ampak tudi hrane), posledično ženske to nekako kompenzirajo z agresijo, bolj ali manj prikritim feminizmom (saj ženske jemo isto hrano a ne),…
Treba je pa nekja priznati, da pa vendar ne smemo tega, kar si tu napisal, po spisku zdaj naložiti nosečnicam, da niso bile dobre matere, ker prvič, pač res niso vedele, od kod neki bi, ko pa uradna medicina namenoma dela take cvetke, in drugič,ker se pač organizem od organizma zelo razlikuje…

hudobno ccc 🙂 🙂
Ampak hej, ko ti vidiš punco, na prvi pogled samo vidiš ali ti je všeč ali ne, ne pa tudi, ali ima makeup, ali živi zdravo, ipd, ali pač?

hm ja, jaz zdaj tudi jem te japke, ko so vse stare sorte pojedli oni drugi– ampak ok zdaj bodo češnje, jagode, poletne japke, ….

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Hej prijatelj, dbp oz. dep– dietil ftalat si mislil, ali pač, saj bi še formulo napisala, če bo komu kaj koristila 🙂 :)[/quote]Ja tole bo pravo, hvala, ker si me dopolnila. Vidim, da ti kemija kar leži. Ne vem, če bo komu kaj koristilo ime spojine, če jim dela težave že osnovno razumevanje principov delovanja kemije, ekonomije…..

Krivoklunčica se nam je izgubila :))) Vse čestitke za ta zapis.[/quote] Upam, da nista z Bibito_Melito samo sprejeli in nič razumeli kaj sta prebrali na deklaraciji od pasje pločevinke in, da jima ni (še bolj) škodilo, če sta okušali njeno vsebino….. He, he, he….
Mikrobiološko je bila sigurno neoporečna, kemično…. to je pa druga zgodba 😉
Upam, da bosta tudi to začeli sprejemat.

Hej prijatelj, dbp oz. dep– dietil ftalat si mislil, ali pač, saj bi še formulo napisala, če bo komu kaj koristila 🙂 :)[/quote]Ja tole bo pravo, hvala, ker si me dopolnila. Vidim, da ti kemija kar leži. Ne vem, če bo komu kaj koristilo ime spojine, če jim dela težave že osnovno razumevanje principov delovanja kemije, ekonomije…..
[/quote]Kemija je moja velika ljubezen, menda trenutno edina… ah, ne, lenoba me ima raje…ccc
Mije zelo zanimivo na primer spremljati kemično (hormonsko ) neravnovesje v telesih nekaterih ljudi in (ne)sodelovanje rok, ko potempo tipkovnici pišejo take cvetke…ccc alipa na primer, v navezavi s fiziko, iskanje električnih impulzov med živčnimi celicami, ki brez smisla lutajo po nekaterih moških možganih–ccccc
Ti menda nisi naravoslovec?, pa se razumeva, to je redko 🙂 :))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Sem, mogoče se zato razumeva k nama električni impulzi med živčnimi celicami podobno brez smisla lutajo po najinih glavah… 😀

Koliko mesa je dejansko v eni miški? Resen odgovor, prosim. In ker bereš selektivno, še enkrat napišem, da mačka lovi tudi kadar je sita, ker ji je to nagon! Kot lastnih si zakonsko dogovoren za svojo žival, da je zdrava, ješča, odpravljena parazitov in v varnem okolju (varnem!).

Nisem edina, kateri se tvoji prispevki dostikrat zdijo povsem pod nivojem (ja, lepo si opisal v oni temi kaj pa baba ve, čeprav pri tebi velja za oba spola), kot da skušaš dokazat nasprotno, kar človek piše in se namerno delaš neumnega.

Človeka naučiš pravilno razločevati med kvalitetno in junk hrano točno s tem, da mu svetuješ branje etiket, torej drobnega tiska, branja člankov, kaj določeni izrazi, sestavine pomenijo. Pišeš, kot da obstaja samo ena vrsta mačje/pasje hrane (pač tista iz reklam) in tista, ki namesto mesa vzame za osnovo koruzo in ostala mašila. Toliko o tem, koliko si domač na tem področju 🙂

Hrana, ki jo jaz kupujem, vsebuje 0% žitaric, nobenih ojačevalcev okusa, dodanih arom, stranskih proizvodov, briketov z okusom ribe ipd. Če bi jedla surovo/domače kuhano, bi z veseljem prenehala futrat s konzervami, tako pa sem pač “obsojena” na tiste res najboljše. In verjemi, da moja mačka jé dosti boljše kot marsikateri človek. Aja, pa na mojo hrano ni izdelana nobena reklama. Dobro blago se samo hvali, namreč 😉

Trenutno je na TV X faktor in ta ženska, ki je v žiriji, v vijoličasti obleki, je tako našminkana, da mi je jo grozno pogledati.

Če misliš Jadranko…. ima modro obleko; je pa to “šow” in temu primerno je tudi naličena.:)

Včasih se res potrudim za to…, vse naredim, da se prilagodim sogovornikom….. 😉 🙂 😀
Upam, da si mislila resno s tistimi % in hecom. 😉
Ravno toliko kot ga mačka rabi za svojo nemoteno rast/razvoj in težko verjamem, da je kdo sposoben naredit tako konzervo, da bi vsebovala ravno take sestavine. Resno mislim. In prebavila mačke in njene potrebe ustrezajo tem razmerjem, evolucija 😉
Večina hrane s katerimi se hrani d.ž. je tiste s koruzo in raznimi mesno-kostnimi mokami. Tudi tista hrana v konzervah je obdelana, da sploh lahko zdrži transport, upam, da ne dvomiš v to. 😉
Če misliš Jadranko…. ima modro obleko; je pa to “šow” in temu primerno je tudi naličena.:)[/quote] Mnogo njih hodi po cesti kot da so “ušle” iz kakega “šova”… 🙂

Vsake oči imajo svojega malarja.:)

Včasih se res potrudim za to…, vse naredim, da se prilagodim sogovornikom….. 😉 🙂 😀
Upam, da si mislila resno s tistimi % in hecom. ;)[/quote]

O čem ti to? Ura je pozna in mi možgani počasneje delajo.

Če gledaš globalno, je to res, ampak ne boš verjel, koliko veliko ljudi svoje domače živali hrani s kvalitetno hrano. Le zakaj jaz ne kupujem v Zooticu, Mr. Petu… hm, ker prodajajo zanič hrano, simple. 🙂

Domači mački je prava hrana lovljenje mišk? oje ojej, veš, koliko bi jih morala nalovit, da bi se zasitila? Da ne omenjam zajedalcev in strupov, ki jih miška ima oz. zaužije. Zanimivo mi je namreč, da omenjaš hrano s kostno moko kot zanič, po drugi strani pa je lovljenje miši, podgan (in ptičev?) to dovolj kvalitetna hrana zanje. Poleg vsega nimajo vse mačke (hvala bogi) prostega izhoda ven. Ravno danes sem eno tigrasto povoženo vidla na cesti – a vedno pokličeš higienike, da jo odstranijo al si misliš, da boš že žnj avtov zapeljajo skoznjo, da bo ratala neprepoznavna brozga in se zlila s preostalimi smetmi?

Kar se tiče obdelane hrane … večina hrane je tako ali drugače obdelane. Še sadje, ki ga popolnoma nezrelega oberejo in poškropijo proti plesnim, gnitju ipd. In to ne ostane samo na lupini. Recimo, pasterizirano mleko je veliko bolj zdravo od uht mleka, že moj prebavni sistem mi ti več kot odlično potrdi. Sama gledam, da je vse, kar dam nase (nanesem ali zaužijem) čimbolj naravno in čimmanj predelano, torej kupujem v glavnem bio pa še to ne kar vsako s to oznako 😉 Spet poznavanje etiket, simbolov.

V glavnem, Robi ve, da je nedelja zvečer čas, ko mi zmanjka humorne plati (bloody Monday), tako da se kar poslavljam.

Krivokljunčica, hvala, da nisi začela te debate v živo danes, namreč On_ima prav– ti se trudiš, da ne napišeš kiksov, ampak jih pišeš no, ne da se mi jih citirati, ampak vseeno… in če bi začela to debato v živo, bi bila jaz pač prisiljena zagovarjati naprotna stališča, in tega se poslužim samo če res ne gre drugače, saj veš, resnično se ne pričkam rada, in ti menda tudi…

A viš, to mi je pa tak nerazumljivo. Napišeta nekaj (neko trditev), ki se vama je iz različnih vzrokov ne da argumentirati in tako vajinih izjav ne morem resno jemat.

Ti misliš, da sem jaz v zmoti, jaz pa vem, da imam prav. Kaj veliko izkušenj s shiranimi mačjimi (ali pasjimi) mladiči pa najbrž nista imela.

ON_, verjetno je prava hrana za mačke tudi kravje mleko in not nadrobljen suh (deloma že plesniv) kruh ter ostanki človeškega kosila?

Mislim…… Najprej obsodiš potem isto napišeš sebi v bran….
Kako to misliš, da z takimi nisva imela izkušenj? Mogoče pa imam samo s takimi izkušnje?
Nisi pomislila na to?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close