Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj ji je?

Kaj ji je?

Hci je ze nekaj casa brez apetita, ne je sploh nic. Spije vodo in to je to, pravi, da ji ne pase. Shujsala je 5 kg, tako, da jih ima sedaj 50 kg, Je bleda, drobna, veliko modric ima po telesu za katere sploh ne ve od kje so, je utrujena, nekam depresivna zadnje case. Ko ji omenim zdravnika sploh noce slisati. Nevem kako naj ji pomagam. Res me skrbi zanjo, da ni kaj hujsega, in da si ne bo kaj storila.

K zdravniku noče…..sploh ni debate. In to takoj!

Če so modrice in slab apetit, so lahko droge. Tako je umrl moj brat, sploh vedeli nismo, samo vedno bolj čuden je bil, shiran, depresiven, poln modric od špikanja in padanja.

Niso droge, v to sem prepričana 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, taksna je sele mesec dni. Cez poletje opravlja studentsko delo, hodi s teto, popoldne je doma, tako, da to absolutno odpade.

koliko je stara?
zdravnik, ali pa klinični psiholog. hoče ali noče, ti si odgovorna zanjo.
za začetek osebni zdravnik, osnovna krvna slika.
če se pa izkaže, da ima kakšno motnjo prehranjevanja, pa potem dalje rešujete pri terapevtih.

sliši se kot anoreksija. žal

Koliko je stara? Razumem, da je najstnica in je očitno v letih, kjer se sekira tudi zaradi svojega videza.

Lahko da jo je kdo razočaral v življenju, lahko da ne vidi smisla (kaj je ta služba, ki jo dela? Ta jo očitno ne osrečuje, lahko so tam kakšni grozni ljudje), lahko da se je skregala s prijateljicami, lahko da ji je všeč tip, ki je ne šmirgla, zelo možno pa je, da hoče shujšati in izgledati kot vse tiste influencerke ipd.

Lahko gre za najstniško zadevo, lahko gre za kaj več. Najprej namesto zdravnika globok pogovor z njo, a kot razumem, se ne odpre in se tebi najbrž tudi ne bo. Ne moreš pri 16ih prvič govoriti z otrokom….

Modrice. Kaj to pomeni po vsem telesu? Jaz jih imam, ker jih hitro dobim. Če imaš natrenirano telo, je tega manj, ona ga očitno nima in hoče hujšati brez hrane, seveda se lahko tudi kaj več vidi na telesu. Ne pišeš, kakšno delo ima in kakšna je teta. Lahko pa da je teta zdaj njen vzor in hoče biti kot ona (Starejša, več denarja, lepša, urejena, bolj suha), lahko pa da ima teta čudno družbo. Seveda je lahko kaj drugega tudi. Mi ne moremo vedeti.

100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana pa ne moreš biti nikoli.

Stara je 22 let. Mogoce je kriva psiha, ker se res prevec sekira za nepotrebne stvari. Ze od skoz je malo, no nevem ker je cez leto vecinoma v ljubljani ampak tako malo oz. nic pa sele mesec dni. O tezavah ne govori, pravi samo, da ji ne pase nic. K zdravniku noce iti, pravi, da je v redu.

Poškodbe na delu in utrujenost zaradi dela.
Pokliči njenega zdravnika da jo napoti v laboratorij, ker se na krvi marsikaj vidi.
Ugibanje je nesmiselno, laboratorij pa nujen,če niso poškodbe na delu. Ni se za hecat.

in zavestno odklanja hrano kljub apetitu – je to anoreksija – ker če ne je nič še to ne pomeni nujno,da nima apetita.
če pa res nima apetita – je pa lahko kak drug zdravstveni vzrok, v vsakem primeru je treba k zdravniku – si odgovorna zanjo, sploh je o tem ne sprašuj, če bi šla ali ne.

Svetujem ti lahko le, da naj gre do zdravnika, da ni v ozadju kaj hujsega. Saj ta opis ne izgleda ravno nedolzno.

Se strinjam. V google naj napiše podkožne krvavitve. Boljše jo je malo prestrašiti kot da bi bil obisk zdravnika prepozen.

Pri starosti 22 let nimaš kaj. Če punca pri teh letih nima pošlihtano, da je treba jest in pit za svoje zdravje, se gibat in biti fit v svoji koži, potem nimaš kaj.
Seveda gre za bolezen, ampak ne bo priznala. Globoko v depresiji je in najbrž tudi anoreksiji. Drugega kot pod prisilo ne boš mogla nič.
Ena varianta je, da jo enostavno postaviš pred vrata in poveš, da tega ne boš gledala, če se ne odločita skupaj do zdravnika,
druga stvar je, da pokličeš policijo in poveš da je grozila da se bo obesila. Prišli bodo policisti in jo odpeljali na prisilno zdravljenje.
To je edino, kar bo tvojo hči obdržalo pri življenju. V nasprotnem primeru boš našla en dan obešeno, ali pa se bo nažrla tablet.
Od anoreksije bo prav tako podelala do naslednjega božiča.
Sliši se grdo, ampak tudi v špegu se je treba kdaj pogledat.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Pri starosti 22 let nimaš kaj. Če punca pri teh letih nima pošlihtano, da je treba jest in pit za svoje zdravje, se gibat in biti fit v svoji koži, potem nimaš kaj.
Seveda gre za bolezen, ampak ne bo priznala. Globoko v depresiji je in najbrž tudi anoreksiji. Drugega kot pod prisilo ne boš mogla nič.
Ena varianta je, da jo enostavno postaviš pred vrata in poveš, da tega ne boš gledala, če se ne odločita skupaj do zdravnika,
druga stvar je, da pokličeš policijo in poveš da je grozila da se bo obesila. Prišli bodo policisti in jo odpeljali na prisilno zdravljenje.
To je edino, kar bo tvojo hči obdržalo pri življenju. V nasprotnem primeru boš našla en dan obešeno, ali pa se bo nažrla tablet.
[/quote]

Ma ja, seveda, dajte ga srat! Gre za ŽENSKO, odraslo žensko, ne za otroka! Nimaš pojma, ali gre za bolezen, nimaš pojma, ali gre za depresijo, ampak očitno si o tem prepričan.

A ji mati gleda v zobe 24/7, da točno ve, koliko je pojedla in da samo vodo pije?

Kaj je lahko narobe?
Marsikaj ali pa nič. Lahko da se je ženska pač odločila malo shujšati. Modrice? Jaz jih imam ogromno, samo malo se nekam zaletim, je že modrica. In ona jih ima lahko par po telesu, za mater pa je to takoj- vsa v modricah. Lahko je noseča, pa noče na veliki zvon dajat. Lahko ima kakšno alergijo, zato nima apetita in ima želodčne težave. Lahko pa samo predeluje kakšno težavico, pa je malo na tleh. In da bi mati kar klicala policijo in se zlagala, da je hotela narediti samomor, pa prisilno na zdravljenje??? Ma če bi bila jaz hči, je ne pogledam več v življenju!

Je pa seveda tudi možnost, da je kaj narobe. Ampak še enkrat- to ni 14-letnica, gre za odraslo žensko in mati ji je lahko kvečjemu toliko v pomoč, da jo posluša, če hoče govoriti. Da ji svetuje in ji ponudi pomoč, VSE OSTALO PA JE NA DEKLETU! Dajte no malo spoštovanja do odraslega človeka, no!

Poškodbe na delu in utrujenost zaradi dela.
Pokliči njenega zdravnika da jo napoti v laboratorij, ker se na krvi marsikaj vidi.
Ugibanje je nesmiselno, laboratorij pa nujen,če niso poškodbe na delu. Ni se za hecat.
[/quote]

Mati bo za 22-letno hčer klicala zdravnika, da ji napiše napotnico? Pa kaj imate res vsi same nedonošenčke doma? Jaz bi se pri 22-tih v zemljo pogreznila, da mama kliče mojega dohtarja. Pa na faks da hodi na govorilne ure.:)) Pa saj niste več pri pravi!

Ma ja, seveda, dajte ga srat! Gre za ŽENSKO, odraslo žensko, ne za otroka! Nimaš pojma, ali gre za bolezen, nimaš pojma, ali gre za depresijo, ampak očitno si o tem prepričan.

A ji mati gleda v zobe 24/7, da točno ve, koliko je pojedla in da samo vodo pije?

Kaj je lahko narobe?
Marsikaj ali pa nič. Lahko da se je ženska pač odločila malo shujšati. Modrice? Jaz jih imam ogromno, samo malo se nekam zaletim, je že modrica. In ona jih ima lahko par po telesu, za mater pa je to takoj- vsa v modricah. Lahko je noseča, pa noče na veliki zvon dajat. Lahko ima kakšno alergijo, zato nima apetita in ima želodčne težave. Lahko pa samo predeluje kakšno težavico, pa je malo na tleh. In da bi mati kar klicala policijo in se zlagala, da je hotela narediti samomor, pa prisilno na zdravljenje??? Ma če bi bila jaz hči, je ne pogledam več v življenju!

Je pa seveda tudi možnost, da je kaj narobe. Ampak še enkrat- to ni 14-letnica, gre za odraslo žensko in mati ji je lahko kvečjemu toliko v pomoč, da jo posluša, če hoče govoriti. Da ji svetuje in ji ponudi pomoč, VSE OSTALO PA JE NA DEKLETU! Dajte no malo spoštovanja do odraslega človeka, no!
[/quote]

ne bereš pozorno kaj sem napisal. Preberi še enkrat. Lepo sem napisal v uvodu:

Jaz sem zelo lepo napisal, da nima kaj narediti. Zdaj če jo to moti, jo lahko mirno postavi pred vrata, če pa jo na vsak način želi spravit do zdravnika je TO edina pot. Torej pot, da jo privede prisilno. In to lahko stori samo policija. Pika konc.

Počasi me resno začenja motit na tem čveku, ker vas je vsaj 99 procentov nesposobnih prebrat. Jaz sem napisal realno pot kako to gre, če se želiš utikat v 22 let staro osebo. Popolnoma opravilno sposobno.
Torej samo ena varianta in to varianto sem tudi napisal.
Da ti pa nekdo hira v lastni hiši in s tem ogroža lastno zdravje ti pa tega ni treba gledat oz. SI DOLŽAN poklicat policijo. Berite zakone!
Če tebi nekdo veže vrv v spalnici in govori da se bo zvečer obesil, si ti DOLŽAN poklicat policijo. Dolžan.
Ker gre za kaznivo dejanje proti sebi! Malo razgledanosti ne bi škodilo veš.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

ne bereš pozorno kaj sem napisal. Preberi še enkrat. Lepo sem napisal v uvodu:

Jaz sem zelo lepo napisal, da nima kaj narediti. Zdaj če jo to moti, jo lahko mirno postavi pred vrata, če pa jo na vsak način želi spravit do zdravnika je TO edina pot. Torej pot, da jo privede prisilno. In to lahko stori samo policija. Pika konc.

Počasi me resno začenja motit na tem čveku, ker vas je vsaj 99 procentov nesposobnih prebrat. Jaz sem napisal realno pot kako to gre, če se želiš utikat v 22 let staro osebo. Popolnoma opravilno sposobno.
Torej samo ena varianta in to varianto sem tudi napisal.
Da ti pa nekdo hira v lastni hiši in s tem ogroža lastno zdravje ti pa tega ni treba gledat oz. SI DOLŽAN poklicat policijo. Berite zakone!
Če tebi nekdo veže vrv v spalnici in govori da se bo zvečer obesil, si ti DOLŽAN poklicat policijo. Dolžan.
Ker gre za kaznivo dejanje proti sebi! Malo razgledanosti ne bi škodilo veš.
[/quote]

To, kar si napisal, bi bilo relevantno, če bi šlo za nekoga, ki dejansko, kot praviš, hira.
Kolikor je za razumeti, ženska hodi dnevno na šiht- študentsko delo, popoldan pa hodi s teto, karkoli že to pomeni. Torej se ne valja v depresiji doma po postelji.
Kaj ni jasno?
Da pa nima ravno interesa se z mamo pogovarjat 24/7, je pa pri 22tih normalno. A si ti vse mami na nos nosil pri teh letih? Jaz sem prišla domov enkrat vsaka dva meseca, drugače sem študirala v drugem kraju. Kot se tole bere, gre za normalno mlado žensko, ki pač doživlja neko fazo v življenju, morda ima kakšnega tipa, s katerim se ni izšlo, morda jo kaj drugega grize, ampak če bo hotela mami povedati, bo, če ne, pač ne bo. In to mora mati dojeti!
Brez skrbi, da sem prebrala, kar si povedal, ampak ni nobenega vzroka, da nabijaš o depresiji in o tem, kaj narediti, če jo hoče pod mus spraviti k dohtarju, ker NI NITI PRIBLIŽNO TAKO DALEČ, DA BI SE O TEM MORALO GOVORITI. A bo zdaj jasno?

[/quote]

A si ti po naravi pesimistično naravnan oz. prav iščeš povsod negativo?
punca dela preko študenta in se popoldan sprehaja, ti pa o obešanju govoriš in o tabletah?
ker je mama buhuhu zaskrbljena, ker je punca malo shujšala in ji noče izliti srca, jo bo našla obešeno??!!
OMG kakšne nebuloze…
Še dobro da nisem imela staršev ki bi se tako vame vtikali, ko sem bila v teh letih ker drugače me niti domov ne bi bilo več na obisk.

To, kar si napisal, bi bilo relevantno, če bi šlo za nekoga, ki dejansko, kot praviš, hira.
Kolikor je za razumeti, ženska hodi dnevno na šiht- študentsko delo, popoldan pa hodi s teto, karkoli že to pomeni. Torej se ne valja v depresiji doma po postelji.
Kaj ni jasno?
Da pa nima ravno interesa se z mamo pogovarjat 24/7, je pa pri 22tih normalno. A si ti vse mami na nos nosil pri teh letih? Jaz sem prišla domov enkrat vsaka dva meseca, drugače sem študirala v drugem kraju. Kot se tole bere, gre za normalno mlado žensko, ki pač doživlja neko fazo v življenju, morda ima kakšnega tipa, s katerim se ni izšlo, morda jo kaj drugega grize, ampak če bo hotela mami povedati, bo, če ne, pač ne bo. In to mora mati dojeti!
Brez skrbi, da sem prebrala, kar si povedal, ampak ni nobenega vzroka, da nabijaš o depresiji in o tem, kaj narediti, če jo hoče pod mus spraviti k dohtarju, ker NI NITI PRIBLIŽNO TAKO DALEČ, DA BI SE O TEM MORALO GOVORITI. A bo zdaj jasno?
[/quote]

Punca ne razumeš! Niti prebrala nisi pravilno. Vidiš in to spet ne. Hodi s teto popoldne si napisala.
Pa daj začnite brat. Lepo prosim.
Niti slučajno ni avtorica tega napisala. Samo branje je pomanjkljivo.
Mama je opisala stanje in jaz sem kot strokovno podkovana oseba predvideval na podlagi njenega opisa kaj je s punco. Ne vem v čem je problem.
Ne piši prosim traparij, ker ne veš kako se zaključujejo take zgodbe. Mama je lepo napisala, da punca en mesec ne je nič oz skoraj nič in izguba apetita in potrtost je prvi večji alarm za nas strokovnjake, da je 99 odstotkov na delu neko depresivno stanje. Depresij je milijon vrst in milijon nians. Na žalost je konec pri večini od teh enak – samomor.
Tako pač je.
Zdaj pa nehaj nabijat, da 22 let staro dekle mesec dni ne žre in ima 50 kg, da je to normalna faza. Tukaj ne gre ne za zgodnjo ne za pozno adolescenco in ne gre za nobeno fazo. Gre za bolezen in prav je da mamo skrbi.
Žal je zakonodaja taka, da v Sloveniji že petnajstletno dekletce lahko odloča sama o svojem zdravljenju in o obisku zdravnika oz. uvidu v kartoteko.
Verjetno si ti še ena takih, ki so ji starši malo zagnojili pri kajenju travce pa si jim hitro povedala da si ti odrasla odgovorna ženska.
Zbudi se in delat pojdi.

Jaz sem najprej pomislila na levkemijo. Obvezno naj gre k zdravniku.

Punca ne razumeš! Niti prebrala nisi pravilno. Vidiš in to spet ne. Hodi s teto popoldne si napisala.
Pa daj začnite brat. Lepo prosim.
Niti slučajno ni avtorica tega napisala. Samo branje je pomanjkljivo.
Mama je opisala stanje in jaz sem kot strokovno podkovana oseba predvideval na podlagi njenega opisa kaj je s punco. Ne vem v čem je problem.
Ne piši prosim traparij, ker ne veš kako se zaključujejo take zgodbe. Mama je lepo napisala, da punca en mesec ne je nič oz skoraj nič in izguba apetita in potrtost je prvi večji alarm za nas strokovnjake, da je 99 odstotkov na delu neko depresivno stanje. Depresij je milijon vrst in milijon nians. Na žalost je konec pri večini od teh enak – samomor.
Tako pač je.
Zdaj pa nehaj nabijat, da 22 let staro dekle mesec dni ne žre in ima 50 kg, da je to normalna faza. Tukaj ne gre ne za zgodnjo ne za pozno adolescenco in ne gre za nobeno fazo. Gre za bolezen in prav je da mamo skrbi.
Žal je zakonodaja taka, da v Sloveniji že petnajstletno dekletce lahko odloča sama o svojem zdravljenju in o obisku zdravnika oz. uvidu v kartoteko.
Verjetno si ti še ena takih, ki so ji starši malo zagnojili pri kajenju travce pa si jim hitro povedala da si ti odrasla odgovorna ženska.
Zbudi se in delat pojdi.
[/quote]

Poslušaj, strokovno podkovana oseba (bolničar, najbrž), ženska dela, torej mati ne more vedeti, koliko dejansko poje skozi cel dan. To da mati napiše, da ne je nič ali skoraj nič, je vidik matere. To, da ti meniš, da gre za bolezen, ker pač povsod vidiš bolezen, je tvoj vidik.
Dejstva:
1. hči dela vsak dan
2. shujšala je za 5 kg
3. na telesu ima nekaj modric
4. materi ne pove ničesar

Tvoje sklepanje: to je bolezen, potrebno je ukrepanje, saj jo bo drugače našla obešeno ali mrtvo zaradi tablet.

Moje sklepanje: ni nujno da gre za bolezen, zelo verjetno se pač nekaj dogaja, vendar je 22-letnica zaenkrat še čisto sposobna sama voditi svoje življenje brez vmešavanja tastarih. Materi bo povedala, če bo hotela.

Ti pa svojo mularijo, ko malo shujša in ti odreče pogovor, trpaj v norišnice, kdo ti brani. Če ne spoštuješ lastnega otroka in vidiš strahove tam, kjer jih ni, ti pač ni pomoči. In ne, na nobeni travci me starši niso našli, ker sem travco pohala samo dvakrat v življenju, pa še takrat sem bila daleč od doma.

Pa hvala za poimenovanje “punca”, hahahaha….

Modrice, utrujenost, pomanjkanje apetita … kaže lahko tudi na levkemijo.
K zdravniku.

Tako sem tudi imela.
Da so me na hematologiji gledali kot marsovca, vse modrice poslikali.

Modrice ne bolijo.

Utrujenost je ostala se do danes.

Tako sem tudi imela.
Da so me na hematologiji gledali kot marsovca, vse modrice poslikali.

Modrice ne bolijo.

Utrujenost je ostala se do danes.
[/quote]

Si imela levkemijo?

Si imela levkemijo?
[/quote]
Ja.

Ja.
[/quote]

Ojoj, pa si jo očitno prebolela, ne? Super! Čestitke.:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close