Kaj ji je?
Na sreco sem se zmazala. Hvala za dobre zelje.😊
A utrujenost je ostalaa. Ki se je razvila v kronicno. Ta mi unicuje vsak dan zivljenje.
[/quote]
Je pa več vrst levkemij, ane? Od mojega sina sošolec jo je dobil pri 4 letih, ampak zdaj je star že 12, pa je čisto normalen zdrav fantek. Upam, da jo je prebolel tudi on.
Ti pa kar pogumno. Toliko si dala skozi, da ti zdaj nobena stvar več ne more do živega.:))
Ma ja, seveda, dajte ga srat! Gre za ŽENSKO, odraslo žensko, ne za otroka! Nimaš pojma, ali gre za bolezen, nimaš pojma, ali gre za depresijo, ampak očitno si o tem prepričan.
A ji mati gleda v zobe 24/7, da točno ve, koliko je pojedla in da samo vodo pije?
Kaj je lahko narobe?
Marsikaj ali pa nič. Lahko da se je ženska pač odločila malo shujšati. Modrice? Jaz jih imam ogromno, samo malo se nekam zaletim, je že modrica. In ona jih ima lahko par po telesu, za mater pa je to takoj- vsa v modricah. Lahko je noseča, pa noče na veliki zvon dajat. Lahko ima kakšno alergijo, zato nima apetita in ima želodčne težave. Lahko pa samo predeluje kakšno težavico, pa je malo na tleh. In da bi mati kar klicala policijo in se zlagala, da je hotela narediti samomor, pa prisilno na zdravljenje??? Ma če bi bila jaz hči, je ne pogledam več v življenju!
Je pa seveda tudi možnost, da je kaj narobe. Ampak še enkrat- to ni 14-letnica, gre za odraslo žensko in mati ji je lahko kvečjemu toliko v pomoč, da jo posluša, če hoče govoriti. Da ji svetuje in ji ponudi pomoč, VSE OSTALO PA JE NA DEKLETU! Dajte no malo spoštovanja do odraslega človeka, no!
[/quote]
Krava neumna.
A ko so otroci polnoletni, jih pa naj kar našutiramo v rit? Blesava si do amena.
Predvidevam,da nimaš otrok ali pa so že polnoletni in so pobegnili od tebe ob prvi priliki.
Pa če bi šlo za 40.letnico,vsak dober starš stoji ob otroki v dobrem in slabem…kadarkoli in kjerkoli.
Avtorica. Pomagaj ji. Tako kot je napisal Vagabund..magari na silo.
Ne pusti se odgnati z “ni nič”. Potrebujete te in potrebovala te bo.
Je ogromno primerov, ko starši niti opazili niso, da je karkoli narobe z otrokom. Samo obešene so našli.
Je pa več vrst levkemij, ane? Od mojega sina sošolec jo je dobil pri 4 letih, ampak zdaj je star že 12, pa je čisto normalen zdrav fantek. Upam, da jo je prebolel tudi on.
Ti pa kar pogumno. Toliko si dala skozi, da ti zdaj nobena stvar več ne more do živega.:))
[/quote]
Ja, hudo je pri tako malih otrocih. 😐
Upam, da ostane resen.
Ma glede bolezni, pri meni ni bila lahka. Me je vsakic vrgla na rit, ko ti grozi smrt ali ko te kot strela z jasnega udari bolezen. Vsakic za las usla smrti. Zato cenim zivljenje, hrano…
Imam kot macka 9 zivljenj.😉
Obcudujem zdrave ljudi.
Krava neumna.
A ko so otroci polnoletni, jih pa naj kar našutiramo v rit? Blesava si do amena.
Predvidevam,da nimaš otrok ali pa so že polnoletni in so pobegnili od tebe ob prvi priliki.
Pa če bi šlo za 40.letnico,vsak dober starš stoji ob otroki v dobrem in slabem…kadarkoli in kjerkoli.
Avtorica. Pomagaj ji. Tako kot je napisal Vagabund..magari na silo.
Ne pusti se odgnati z “ni nič”. Potrebujete te in potrebovala te bo.
Je ogromno primerov, ko starši niti opazili niso, da je karkoli narobe z otrokom. Samo obešene so našli.
[/quote]
Ej, butara, kdo je pa napisal, da jo mora našutirat in da naj ji ne stoji ob strani?? Jaz pravim samo, da naj jo spoštuje kot odraslo osebo, kar tudi je. Naj ji svetuje in pomaga, če si pusti pomagat. Naj ji pokaže simptome levkemije, če že, in jo poskuša prepričat, da gre do dohtarja. Ne pa da kot Vagabund meni, da gre za anoreksijo in jo v norišnico strpa pod pretvezo, da se hoče ubit. A ste nori?
Pa baba, če ne zastopiš, kaj pišem, raje ne komentiraj.
Punca ne razumeš! Niti prebrala nisi pravilno. Vidiš in to spet ne. Hodi s teto popoldne si napisala.
Pa daj začnite brat. Lepo prosim.
Niti slučajno ni avtorica tega napisala. Samo branje je pomanjkljivo.
Mama je opisala stanje in jaz sem kot strokovno podkovana oseba predvideval na podlagi njenega opisa kaj je s punco. Ne vem v čem je problem.
Ne piši prosim traparij, ker ne veš kako se zaključujejo take zgodbe. Mama je lepo napisala, da punca en mesec ne je nič oz skoraj nič in izguba apetita in potrtost je prvi večji alarm za nas strokovnjake, da je 99 odstotkov na delu neko depresivno stanje. Depresij je milijon vrst in milijon nians. Na žalost je konec pri večini od teh enak – samomor.
Tako pač je.
Zdaj pa nehaj nabijat, da 22 let staro dekle mesec dni ne žre in ima 50 kg, da je to normalna faza. Tukaj ne gre ne za zgodnjo ne za pozno adolescenco in ne gre za nobeno fazo. Gre za bolezen in prav je da mamo skrbi.
Žal je zakonodaja taka, da v Sloveniji že petnajstletno dekletce lahko odloča sama o svojem zdravljenju in o obisku zdravnika oz. uvidu v kartoteko.
Verjetno si ti še ena takih, ki so ji starši malo zagnojili pri kajenju travce pa si jim hitro povedala da si ti odrasla odgovorna ženska.
Zbudi se in delat pojdi.
[/quote]
očitno si hudo strokoven, če po teh simptomih nisi uspel ugotovit da gre po vsej verjetnosti za levkemijo.
Zakaj pa bi bilo to norčevanje? Nisem mislila kot norčevanje. Pač da vidiš, koliko ljudi je seznanjeno s simptomi. Ne prav veliko očitno.
[/quote]
Zame ta forum ni ne provokacijski ne testni poligon, vsaj iz moje strani.
Meni je tuje provociranje, testiranje.
Sem zal prevec resna za to.
Tako da si falila zame po celi crti.
Poslušaj, strokovno podkovana oseba (bolničar, najbrž), ženska dela, torej mati ne more vedeti, koliko dejansko poje skozi cel dan. To da mati napiše, da ne je nič ali skoraj nič, je vidik matere. To, da ti meniš, da gre za bolezen, ker pač povsod vidiš bolezen, je tvoj vidik.
Dejstva:
1. hči dela vsak dan
2. shujšala je za 5 kg
3. na telesu ima nekaj modric
4. materi ne pove ničesar
Tvoje sklepanje: to je bolezen, potrebno je ukrepanje, saj jo bo drugače našla obešeno ali mrtvo zaradi tablet.
Moje sklepanje: ni nujno da gre za bolezen, zelo verjetno se pač nekaj dogaja, vendar je 22-letnica zaenkrat še čisto sposobna sama voditi svoje življenje brez vmešavanja tastarih. Materi bo povedala, če bo hotela.
Ti pa svojo mularijo, ko malo shujša in ti odreče pogovor, trpaj v norišnice, kdo ti brani. Če ne spoštuješ lastnega otroka in vidiš strahove tam, kjer jih ni, ti pač ni pomoči. In ne, na nobeni travci me starši niso našli, ker sem travco pohala samo dvakrat v življenju, pa še takrat sem bila daleč od doma.
Pa hvala za poimenovanje “punca”, hahahaha….
[/quote]
Pravzaprav doktorat. Odgovarjal sem avtorici, ki je navedla podatke in za katere smatran da držijo. Ne bom v razpravi s teboj.
Hvala in lep večer še naprej. Tukaj gre za resne zadeve.
očitno si hudo strokoven, če po teh simptomih nisi uspel ugotovit da gre po vsej verjetnosti za levkemijo.
[/quote]
😉 Ne, ne. Punce vidite zakaj smo mi hodili v šole 😉 Spregledale ste en zelo pomemben podatek, ki ga je navedla mama in ki takoj izloči ostala bolezenska stanja in se prej nagne na stran anoreksičnosti in depresije. Kot pravim… Pri vas je problem razumevanje in branje. Oz. branje in razumevanje.
Če kdo najde ta podatek, ki takoj izloči levkemijo mu javno čestitam. Kar pojdite brat.
😉 Ne, ne. Punce vidite zakaj smo mi hodili v šole 😉 Spregledale ste en zelo pomemben podatek, ki ga je navedla mama in ki takoj izloči ostala bolezenska stanja in se prej nagne na stran anoreksičnosti in depresije. Kot pravim… Pri vas je problem razumevanje in branje. Oz. branje in razumevanje.
Če kdo najde ta podatek, ki takoj izloči levkemijo mu javno čestitam. Kar pojdite brat.
[/quote]
Prebrala sigurno 5x. Lahko poveš 🤔
Mati bo za 22-letno hčer klicala zdravnika, da ji napiše napotnico? Pa kaj imate res vsi same nedonošenčke doma? Jaz bi se pri 22-tih v zemljo pogreznila, da mama kliče mojega dohtarja. Pa na faks da hodi na govorilne ure.:)) Pa saj niste več pri pravi!
[/quote]
Šele takrat boš razumela moj nasvet, ko boš sama zbolela za resno boleznijo. Nič prej. Tvoje mnenje sedaj v zdravem stanju me pa ne zanima. Za pregovarjanje nisem pravi naslov.
O, bog, tale Vagabund 🙂
O, bog, tale Vagabund 🙂
Avtorica, lepo prosim, otroka pelji k zdravniku. Lahko gre za resno krvno bolezen!
Ne glede na to, da je stara 22 let, jo nateraj k dr!
In ne, ne boš je našla obešene.
Ne razumem. Kaj pa je narobe s tem Vagabundom?
Bova tvoje pisanje nestrokovno in blebetajoče malo pokomentirala, da boš videla da vse kar ti pade na butasto teme glave, še ne pomeni da je za napisat.
Torej napisala si:
Avtorica, lepo prosim, otroka pelji k zdravniku. Lahko gre za resno krvno bolezen!
Če bi me dobro prebrala – NE more je peljat k zdravniku, če njena hči tega ne želi. Jasno? Ne more. Nima vzvoda. Zato sem napisal, da jo lahko edino postavi pred vrata in reče, ko boš šla k zdravniku se lahko vrneš.
Edina stvar, da nekoga spraviš do zdravnika je, da ga privedejo prisilno seveda če on tega noče. Takrat se moraš žal nekaj izmisliti. Torej manjše zlo na večje zlo.
Nočete razumet res ne.
Zakaj je ne bo našla obešene? Kako veš? Jaz ti pa povem, da je v 70 odstotkih tako. Depresija je jama ki vleče dol. Ne poznate te bolezni očitno. To je zelo huda stvar.
Še vedno pa pametne punce niste doumele kje je podatek da je punca v hudi depresiji. Še vedno čakam…. Še nobena ni vklopila možganskih celic? Očitno ne..
Z dekletom je nekaj narobe! Ne je, pije samo vodo, shujšala je, ima modrice po telesu. Lahko gre za depresijo, za anoreksijo, modrice po telesu pa ne nakazujejo na nič dobrega (lahko nakazujejo tudi na levkemijo).
Z njo se je treba odkrito pogovoriti in mora h zdravniku. Kako boste to izvedli, pa mi ni jasno. Morda se bi z njo pogovorila oseba, s katero si je blizu (sestra, brat, oče, stari starši, teta, prijateljica), če se s tabo noče pogovarjati. Vsekakor potrebuje pomoč in to takoj.
[/quote]
Modrice so lahko od samopoškodb. Vsi, ki to počnejo se namreč ne režejo – nekateri tudi butajo ob zid in podobno. Samopoškodbe in pomanjkanje apetita so lahko tudi posledica anksioznosti. Svetujem, da jo poskušate prepričati, naj se obrne na Enoto za motnje hranjenja.
Avtorica posta,
tvoja hči nujno potrebuje pomoč. Ne vem kaj je lahko narobe v tem, da hočemo pomagati odrasli, zreli osebi. Moja mama je 40 let starejša od mene, pa ji pomagam, sosedov ata pa skoraj 100 let in kaj sedaj? Mama je meni v določenem obdobju zelo pomagala, tale sosedova ata pa tudi.
Če človek potrebuje pomoč, nima veze v kakšnem odnosu je s sočlovekom in pri kolikih letih je.
Tvoja hči ima resne težave in jo je verjetno strah, s katerim pa se noče soočiti. Pomagaj ji. Jaz bi bila z njo že štirinajst dni nazaj na urgenci, če se drugače ne da do zdravnika prit.
Upam, da se bo vse dobro izteklo za tvojo hči? Če ti ne bo pretežko, nam javi kakšen je bil razplet.
Tebi in hčeri želim vse dobro.
joj, osli, zadeva je navadno provociranje… avtorice ni nikjer več, hahaha
bedak vagabund pa tako prepričan v svoje, da bi eno potencialno levkemično dečvo v norišnico strpal ker prav zagotovo je to depresija in anoreksija- po njegovo.
A da nima apetita pa nisi prebral? Nima apetita, ne pa da noče jesti.Aja, to se ona mami laže, v resnici noče jesti, medem ko je vse ostalo, kar mama pove, čisto zlato. Sama resnica. Da je malo depresivna ni mamina pogruntavščina, pač pa čista resnica. Da nima apetita, je pa laž. Vse, samo da se potrdi njegova “diagnoza”. Tale bi še prisilno hranjenje uvedel in žretje antidepresivov, punca bi pa od levkemije umrla.
O, bog, tale Vagabund 🙂
O, bog, tale Vagabund 🙂
Ne razumem. Kaj pa je narobe s tem Vagabundom?
Bova tvoje pisanje nestrokovno in blebetajoče malo pokomentirala, da boš videla da vse kar ti pade na butasto teme glave, še ne pomeni da je za napisat.
Torej napisala si:
Če bi me dobro prebrala – NE more je peljat k zdravniku, če njena hči tega ne želi. Jasno? Ne more. Nima vzvoda. Zato sem napisal, da jo lahko edino postavi pred vrata in reče, ko boš šla k zdravniku se lahko vrneš.
Edina stvar, da nekoga spraviš do zdravnika je, da ga privedejo prisilno seveda če on tega noče. Takrat se moraš žal nekaj izmisliti. Torej manjše zlo na večje zlo.
Nočete razumet res ne.
Zakaj je ne bo našla obešene? Kako veš? Jaz ti pa povem, da je v 70 odstotkih tako. Depresija je jama ki vleče dol. Ne poznate te bolezni očitno. To je zelo huda stvar.
Še vedno pa pametne punce niste doumele kje je podatek da je punca v hudi depresiji. Še vedno čakam…. Še nobena ni vklopila možganskih celic? Očitno ne..
[/quote]
Res je tako, dokler ni prepozno. Pri nas se je lansko leto obesil še ne 15 leten fant 14 dni pred valeto. Obesil se je doma, sedel je na balkonu, ko ga je našla starejsa sestra, da mu pove, da naj pride na kosilo, ki ga je skuhal medtem oče. Zelo žalostno, da ni nihče prepoznal znakov, da je kaj narobe.
Forum je zaprt za komentiranje.