Kaj ji je?
Sva se pogovorili teži jo študij, jo tolažimo vsi v druzini pa ne pomaga. Se razvedri za kakšno uro potem je spet vsa čimerna. V ponedeljek pravi, da bo sla k zdravniku. Jo bom jaz peljala, da bo sla res. Druga hcer pravi, da je taka samo od zalosti in, da jo bo ze minilo. Pred letom dni je sla k zdravniku zaradi povisenega srcnega utripa imela ga je 155. Dali so jo takoj na ekg tam ga je mela okoli 120. Zdravnik jo je poslal na pregled scitnice a je bilo vse v redu. Tako, da je zdravnik vse bolezni kar takoj odpisal saj ces, to se ti je prvic zgodilo kaj pa je lahko mladim. Je pa res, da ni nikoli bila taksna kot je sedaj.
Ampak moraš vagabunda poslušat, no. Po njegovem strokovnem mnenju gre zagotovo za anoreksijo.
Naj gre kar k zdravniku, ne bo odveč. Ampak čisto možno, da ne bo nič našel. Kot pravi sama, verjetno jo matra študij, ali meni, da ga ne bo zmogla ali pa je videla, da jo zadeva ne zanima. To lahko povzroči kar huda nihanja razpoloženja. Pri zdravniku naj omeni plavice po telesu in izgubo apetita.
Jap moji so tut mislili, da ne bom nikdar posegla po drogi. V skrivanje smo drogerasi profili. To sem počela leta z izgovorom da sem depresivna, so mi plačali psihoterapevta, sem kao hodila, šla sem pa na šus… No po 5 letih sem jima sama priznala ker sem bila tik pred smrtjo… Danes sem čista že 20 let..
Takoj z zdravniku!!!Glede na modrice sumim na imunolosko bolezen, lahko gre za vaskulitis. Kar pomeni, da so vnete drobne zilice. Pa ne samo po kozi, napadeni so predvsem notranji organi. Hcerka je za v bolnico in to ze danes. Sem delala 12 let na interni v ukclj kot dipl. med. sestra. Takoj v labolatorij. Poklicite zdravnika in se zmenite za obisk na domu magari. Depresivna je zaradi bolezni. Vsekakor, gre za resno stanje vase hcerke.
Meni oseno poznana zgodba, to lahko izvira iz tega, da se ne pocuti okej v svojem telesu in namerno hujsa, pravi da ” nima apetita”ampak to je lahko samo krinka, tudi pitje samo vode/kave/caja brez sladkorja ali mleka in majhen vnos hrane so znaki, ce temu ni bilo prej tako. Modrice sem tudi jaz dobila, saj telo ne prejema dovolj vitaminov, se posebej železo in jod, zjutraj sem se zbudila z modricami, in tudi meni ” ni bilo jasno ” od kod so…. Sledi tudi zanikanje, da ni aptita, je ze jedla, se slabo pocuti in…. Realno 5 kg na mesec je veliko, in to je posledica samo veliko premajhnega vnosa kalorij. Upam da boste znali pistopiti, ce se gre res za to.
Zdravo, ne recem da je nujno motnja prehranjevanja vendar ko sem jaz sla v najstniskih letih skozi bulimijo sem imela enake oz. podobne simptome. Po celem trupu sem imela izpuscaje, ki so zgledali kot neki ljuebzenski ugrizi. Ce gre za motnjo prehranjevanja, je najbolje da ji podas custveno oporo, jo razumes in ji pomagas da se dobro pocuti v svoji kozi. Samo ne sili je naj je, ker bo samo se huje. Osebi, ki ima katerokoli psihicno/mentalno bolezen mora sami kliknit v glavi…
Pri nas :najstnica je hodila v šolo, izdelala razred uspešno, sicer pa ves čas v sobi na netu, v popolni temi, jedla skoraj nič oz sladkarije dokler ni povedala da rabi pogovor s strokovno osebo, nismo ugotovili, da ima hudo depresijo, dokler mas psiholog ni seznanil s tem. Depresija ni samo, da lezi 24 /7 v postelji, ne, hodijo v službo, v šolo, živijo običajno. Ponavadi ne spijo in ne jedo. Priporocam obisk pri jesej.si Ljubljana
kadar se po telesu, brez vidnega razloga, pojavljajo podplute in postane utrujena, apatična, brezovljna in brez teka, je velika verjetnost, če ne jemlje mamila, da ima levkemijo.
Če je prisoten še ozpad las, verjetno hodi na obsevanja ali kemoterapijo in tega mroda z vami ne želi deliti, da vas ne obremenjuje ali ne želi, da se z njo ukvarjte. vsekakor je pametno se z njo pogovoriti. V prvem primeru potrebuje zdravniško pomoč, vendar ta ima svoj določen proces in potek in je dolgotrajno; v drugem primeru je malo pomoči možne razen ustrezno zdravljenje. Nikakor si ne mislite, da ji lahko vi doma sami pomagate – za to nimate stredstev, ustrezne opreme in kvalifikacije.
Vagabund, 28.08.2020 ob 19:22
očitno si hudo strokoven, če po teh simptomih nisi uspel ugotovit da gre po vsej verjetnosti za levkemijo.
[/quote]
😉 Ne, ne. Punce vidite zakaj smo mi hodili v šole 😉 Spregledale ste en zelo pomemben podatek, ki ga je navedla mama in ki takoj izloči ostala bolezenska stanja in se prej nagne na stran anoreksičnosti in depresije. Kot pravim… Pri vas je problem razumevanje in branje. Oz. branje in razumevanje.
Če kdo najde ta podatek, ki takoj izloči levkemijo mu javno čestitam. Kar pojdite brat.
Mogoče je ta podatek, da ni levkemija, v tem, da noče za zdravnika niti slišati. Če ne bi bila depresivna oziroma anoreksična, bi jo ob navedenih simptomih (modrice, pomanjkanje apetita, pomanjkanje energije) zaskrbelo in bi si sama želela k zdravniku in ugotoviti kaj se ji dogaja. Ne vem, samo razmišljam… Vagabund?
Vagabund, 28.08.2020 ob 17:10
Pri starosti 22 let nimaš kaj. Če punca pri teh letih nima pošlihtano, da je treba jest in pit za svoje zdravje, se gibat in biti fit v svoji koži, potem nimaš kaj.
Seveda gre za bolezen, ampak ne bo priznala. Globoko v depresiji je in najbrž tudi anoreksiji. Drugega kot pod prisilo ne boš mogla nič.
Ena varianta je, da jo enostavno postaviš pred vrata in poveš, da tega ne boš gledala, če se ne odločita skupaj do zdravnika,
druga stvar je, da pokličeš policijo in poveš da je grozila da se bo obesila. Prišli bodo policisti in jo odpeljali na prisilno zdravljenje.
To je edino, kar bo tvojo hči obdržalo pri življenju. V nasprotnem primeru boš našla en dan obešeno, ali pa se bo nažrla tablet.
Od anoreksije bo prav tako podelala do naslednjega božiča.
Sliši se grdo, ampak tudi v špegu se je treba kdaj pogledat.
Kaj pa vi pišete za ene bedarije?
Forum je zaprt za komentiranje.