Izobrazba > samskost?
Torej baba mora bit butasta (in luštna), pa se bo okoli nje drenjalo dripcev? Take vas torej privčalijo? Ne pametne, ampak butaste in seveda čimmanj tečne… kako preprosti ste [sub]nekateri[/sub] moški…[/quote]
Sploh ni pomembno kakšna je baba, glavno, da je mlada in ozka!!
babnice pomotoma jemljejo izmenjavo receptov, načina pranja, peglanja, sesanja, … za izobrazbo.
To so veščine.
“pri.drk.ka.na” stopnja izobrazbe je pač normalna … sa imajo zato ustrezno mehke in široke riti, da lahko sedijo ob branju, prepisovanu … učenju.
kavelj je, da kljub statistinčo višji izobrazbi … dosegajo nižje plače.
na izust opolnoči navesti vsa imena posvojenih otrok A.J. — je idiotizem ☺
Torej baba mora bit butasta (in luštna), pa se bo okoli nje drenjalo dripcev? Take vas torej privčalijo? Ne pametne, ampak butaste in seveda čimmanj tečne… kako preprosti ste nekateri moški…
vzela si iz konteksta in sploh se ne gre za to. Moški obožujemo ženske, ne pa možače, kar pa je značilnost karieristk. Sej kšn moški ve o čem govorim.
Ah, ne se menit za pume in podobne tipe z ženskimi niki.
Tip je pač zakompleksan, ker ga nobena ne mara in če ga ženska zavrne, jo zmerja z možačo. Če je ženska bolj izobražena kot on, je možača, če bolje zasluži je možača.
Pač nesamozavesten tip z ženskim nikom, ki sovraži ženske. On rabi služkinjo, ne žensko. Zanj je ženska ženstvena, če mu igra služkinjo, vse ostalo so zanj možače. Prečekirajate njegove poste, jih je že na tisoče napisal na to temo. Zlajnan do amena.
Koliko žensk si ti mel, resnih vez, ki so trajale vsaj pol leta? Kaj pa skupno življenje? (ne, cimra ni isto)[/quote]
So bile preneumne, da bi opazile njegovo dobroto in inteligenco. :))
Bom jaz povedala kako je:D hehe…
čist v realnem življenju izgleda to takole. se spravimo prijateljice za vikend ven. vse lepo urejene, tistega pravega razpoloženja…. seveda se takoj zapletemo s kakšno družbo tipčkov. in pogovor seveda čez čas nanese na to, kaj v življenju počnemo. in vedno, ampak res vedno je tako, da ko povemo, da smo študentke malo višjih stopenj in kaj študiramo in da sproti še delamo… kot da smo postale prepovedane. najprej dobimo pogled, ”kaj, res to študirate?!?” , nato pa…
vsi se umaknejo. no, vsaj po večini je tako. če pa se ne,…. no, to pa je že druga zgodba, ampak se ne zgodi velikokrat:)
sklepamo, da je to zato ker si moški misijo:
-očitno ni neumna;
-če ni neumna, ni lahka;
-če ni lahka, moram pokazati malo več da jo dobim …
-ne, ne da se mi, torej zapravljam čas.
lahko pa, da naša teorija ne drži. kaj pa pravite na to?:D
pa ne, nismo obupane in nobena si ne išče fanta in nismo samovšečne, pa lahk rečem da nobena ne izgleda zelo napačno … in nič kar boste verjetno sklepali iz zapisanega:) gre le za druženje, spoznavanje ljudi in dojemanje izobraženih žensk:)
sploh pa nam ni pomembno koliko je kateri izobražen, ampak očitno drugi ne morejo skozi to.
Če si pa slučajno še kaj več kot univ. dipl. je pa bolje zadevo prikriti.
Recimo, ko sem hodila na podiplomca (poleg službe seveda) in so vprašali kaj študiram, sem povedala, ampak samo smer, ne pa, da je podiplomc. Če sem povedala, da je podiplomc, je sledil umik.
Tako, da najbolje se je obneslo, če sem rekla, da poleg službe še študiram in so avtomatsko mislili, da delam diplomski študij in je iblo vse ok. Če sem pa omenila, da sem že diplomirala in da je podiplomc pa nisem bila več zanimiva.
Ne najdejo svoje ženskosti? V prevodu to verjetno pomeni – hihitanje v ultra-kratki roza oblekci. :)) Moški bi bili najbolj srečni v službah, če bi bile ženske manj sposobne, da bi bili oni lahko šefi. Nekaj tekmovalnosti je tudi med spoloma, ženska se mora 2 x bolj izkazati, da doseže priznanje v svojem poklicu.
Koliko žensk si ti mel, resnih vez, ki so trajale vsaj pol leta? Kaj pa skupno življenje? (ne, cimra ni isto)[/quote]
Sem mislil, da že veš, glede na to kok rada se vtikaš v moje poste.[/quote]
V tvoje poste se ljudje vtikajo zato, ker so pogosto nesmiselni, polni stereotipov in nasprotij, da si ne boš kaj drugega domišljal. Za zabavo pa so super. LAhko si to tud razlagaš, da si zabaven, če želiš. :))
wtf
Torej si se prilagodila njim, namesto da bi ostala zvesta sebi. epic fail
Na tak način nikoli ne boš dobila tega, kar bi rada, ampak kar bi drugi radi. In se boš pustila gnest v obliko, všečno drugim. recept za večno nezadovoljstvo.[/quote]
Lagala nisem. Na odgovr kaj študiram sem odgovorila preprosto na kater faks hodim. Saj me niso vprašali na katero stopnjo hodim. Če pa domnevajo, da je to diplomski študij pa je to njihov problem.
Je pa tako, če razglašaš okrog, da si na podiplomcu, odženeš moške stran. Zato tega ne razlagaš okrog in lažje dobiš moškega.
Še en tipičen obrekljivec, ki je vsem nevoščljiv.
Če te zanima, je bilo moje prvo delo po diplomi delo v sadovnjaku, obiranje jabolk, nadaljevalo se je z delom v skladišču, potem še par takih del. Dve leti takih priložnostih del, da sem našla redno službo. Prijela sem za vsa slabo plačana dela, ker drugegga ni bilo. Ja sedaj pa imam redno službo in dobro plačo. Tako, da požri se od nevoščljivosti.[/quote]
zanimivo, jaz pa brez diplome pa nikoli nisem rabil jabolk obirat pa delat po skladiščih? pa skoz vlečem zelo dobro plačo…zakaj že? aja, delovne sposbnosti se temu reče, pa samoiniciativa ter ustvarjanje dobička…nekaj v tej smeri….[/quote]
Tipični argumenti zakompleksanih neizobražencev: Imam dobro službo, vlečem dobro plačo plačo (to večinoma za njih pomeni, da ne opravljajo fizičnih in ostalih “manjvrednih del”, kar dokazuje tudi zadnji komentar v citatu), poglejte me, kako sem pameten, kako so ostali izobraženci nesposobni … in ostali ceneni argumenti.
To, da sedite v dobrih službah in vlečete solidno plačo, še ne pomeni, da ste sposobni in inteligentni. Lahko ste se samo rodili v pravem času (še danes so firme polne nadutih šefov s končano šolo iz Kumrovca), pojavili ob pravem času na pravem mestu ali ste podedovali obrt (recimo gostilno) od fotra. Ali pa (za ženske) dali noge narazen ta pravim – preverjeno.
Ampak kje ste sploh, vi samooklicani uspešni gospodarstveniki in obrtniki, če pa gospodarstvo pri nas stagnira?
Izobrazba žensk nima neposredne povezave s samskostjo, ampak bolj leta oz. pičla izbira moških.
Če so pri 30 visoko izobražene, pa se prej pri 20-ih niso bogvekaj zanimale za fante, je sedaj še težje.
Namreč njihova “idealna” starostna skupina moških je tam nekje od 33 pa recimo do 40.
“Dobra roba” moških je v teh letih večina “oddana”, so poročeni, imajo družine ali pa so že ločeni…
wtf
Na tak način nikoli ne boš dobila tega, kar bi rada, ampak kar bi drugi radi. In se boš pustila gnest v obliko, všečno drugim. recept za večno nezadovoljstvo.[/quote]
Lagala nisem. Na odgovr kaj študiram sem odgovorila preprosto na kater faks hodim. Saj me niso vprašali na katero stopnjo hodim. Če pa domnevajo, da je to diplomski študij pa je to njihov problem.
Je pa tako, če razglašaš okrog, da si na podiplomcu, odženeš moške stran. Zato tega ne razlagaš okrog in lažje dobiš moškega.[/quote]
Verjetno se počutijo manjvredne. Mogoče celo z razlogom……
Res mi ni jasno kdo in zakaj bi se bal izobraženih žensk. Poznam ene par prav prijetnih in če ne bi bil zaseden… Malo bi se izgoibal edino medicink in pedagoginj. Pe ne zaradi izobrazbe, temveč zaradi profesionalno pogojenih psiho felerjev, ki pri večini krepko ven udarijo po dolgoletnem stažu. Pa ne samo pri ženskah, da ne bo nesporazuma. Čeprav morda pri moških v nekoliko milejši obliki.
wtf
Je pa tako, če razglašaš okrog, da si na podiplomcu, odženeš moške stran. Zato tega ne razlagaš okrog in lažje dobiš moškega.[/quote]
Ah, mislim, da vseeno ni tako hudo. Služb ni, ljudje študirajo. To je nekaj zelo vsakdanjega v Sloveniji. Saj zdaj bodo kmalu vsi na podiplomcu, če bodo z bolonjskim študijem hoteli doseč VII. stopnjo. Tisti, ki so doštudirali prej, bodo pa z dokončano VII. stopnjo en za drugim vpisovali doktorate.
Na koncu bomo kot Kuba, država z največ visoko izobraženimi taksisti. In verjemi, da se izobraženih žensk ne bo nihče bal zaradi njihove izobrazbe. Mogoče se jih bodo izogibali kvečjemu zato, ker bodo vedeli, da so z določeno izobrazbo praktično nezaposljive. 🙂
wtf
Lagala nisi, a sama priznavaš, zakaj si zamolčala tisti dodatni del. In če s tem odganjaš snubce, kot praviš, koliko pa se jih je že nalepilo na tvojo “osnovno” izobrazbo ali povedano drugače: si zaradi tega zamolčanega imela kaj višji naval in več uspeha?
Kdor ne sledi svojemu srcu, vedno sledi nekomu drugemu. In to je zgrešeno. Čigavo življenje živiš, če ne svojega? Komu na čast se trudiš, če ne sebi?
@Sadni: odgovor, torej, je?
Forum je zaprt za komentiranje.