In se uresničuje
Aja, vsi tisti ljudje kje so? Verjemi, večina jih je nesposobnih, od dijakov študentov, do starejših, zmes pa so nesposobne 40 letnice, ki ne znajo zamenjat diska na laptopu pa neumni fahidioti pa nekaj izobraženih pa par direktorjev in vodstvenih ljudi,…. za večino sem majster, pa še en direktor firme me osebno kliče ko me rabi, usput mi je ponudo tudi službo, samo mi je preveč lepo tam kjer delam 🙂
Nekaj si pozabil dodati:). Poglej, kje so vsi tisti, ki jim strežeš najosnovnejšo operativo:))). Veš, ljudje imajo višje cilje kot razstaviti in sestaviti laptop.[/quote]
Pogledam, in veš kaj vidim, ogromno nadur in zelo malo prostega časa, cena ki jo pač ne želim plačat za ”uspešnost” kot jo ima večina ljudi (višji srednji sloj)
mam v ožji žlahti direktorco, pa verjameš al ne, da mi ponudijo mesto direktorja in da bi moral to delat kar ona dela, rečem hvala lepa in grem na zavod pa 3000€ mesečno gor al dol, ni vredno da bom pri 50tem okrog pado…………
Pač življenje je omejeno in preveč rad imam svoj prosti čas, da bi ga delil nečemu tako nepomembnemu kot so €€€[/quote]
Ne ne, huje je to, da delaš za minimalca, pa nimaš prostega časa:)).
Direktorska mesta predvsem prinašajo nove odgovornosti, čas si pa razporejaš tako kot ostali. Ni ga junaka, ki bi kontinuirano delal 10 ur ali več. Pa saj jo imaš v žlahti:)). Povprašaj jo, kako zgleda njen dan. Najbrž je prežet s sestanki, kosila se običajno razvlečejo. Odpade pa celotna operativa, s katero se ukvarjajo drugi črnčki. Ampak s tabo o tem debatirat…preprosto ne morem.
jaz mam sredi službe prosti čas, ker delam to kar me veseli, kdaj ti bo to jasno…………….. jaz uživam ob vsakem PCju, tiskalniku, routerju, lotanju, testiranju in reševanju problemov s tehniko.
Ja ti povem kak zgledajo njeni dnevi, tak da jo včasih po več dni ni domov k otrokom, ker mora hodit na zunanje ocenjevanje 2-3 dni, v LJ, v Koper, v Krajnsko Goro, v Mursko Soboto, kjer delajo cele dneve in pregledujejo zadeve kjer so poklicani tudi po 10 ur dnevno BREZ KOSILA, ker mora bit stvar nareta, to da dela 8 ur potem gre domov pojest kosilo in spoka na faks kjer uči kot zunanja profesorca…… potem pride domov in jo že kličejo iz firme ker nekaj ne štima kot so se dopoldan zmenli, dosegljiva mora bit praktično 24 ur na dan, hkrati je še v stranki, hodi na javne strankarske bedarije….
Proti njenemu delovniku je 600€ in laptop na mizi ki je tiho in ne govori neumnost in nima problemov o katerem bi mi govoril, ter dejstvo da po šihtu grem domov in lahko izklopim mobitel PRAVI LUKSUZ ……. da ne omenjam enoizmenskega delovnega časa……… in dejstvo da ti šef prinese pivo ko pride na šiht….. ne menjam za noben denar in pozicijo 🙂
Tvoj fokus je drugačen od večine, to si že spoznal. Drugi imajo denar, da te pokličejo, ker jim ni potrebno vsega vedeti. Ampak še vedno…ti delaš za minimalca:). Saj ni slabo, nekaj je, bolje kot nič, a ne…samo ne meči tistih uspešnih v smeti.[/quote]
Saj ne mečem uspešnih v smeti, jaz jim privoščim vse kar majo, tudi tiste minuse, pač osebno nisem pripravljen za službo žrtvovat karkoli je več kot 40 ur tedensko + prihod do delovnega mesta in nazaj. Privilegij ki ga imajo redki, celo tisti v proizvodnji morajo bit na delovnem mestu 10-15 min prej, jaz pač ne……
Saj se ne, samo moj delovni čas firme = moj služben čas, a sem kaj omenjal da grem takoj po koncu delovnega časa servisa domov? Samo zaklenem vrata, takrat se začne moj prosti čas, lokacija tega ni pomembna 😉 To da moram včasih zaklenit me spomni stranka, ki vstopi 15 min po koncu delovnega časa v servis in pogledam na uro… pa še enkrat se nisem vznemiril zaradi tega verjameš ali ne 😉
Kak ne, saj jo mam, to kar delam mi vsak mesec prinese plačo pa še kaj zraven odvisno od moje želje……. veš kolko bi jaz lahko zraven na črno naredo, pa se mi ne ljubi….. ljudje me včasih prosijo če jim porihtam PCje da mi plačajo pa rečem glej, prnesi na servis ne da se mi na črno popoldne ker grem raje na pivo al pa gledam film al pa kaj takega…. saj vem težko razumljivo ljudem ki grebete za vsak € 😉
Jaz si poenostavljam življenje vi si ga pa komplicirate… tu je razlika 😉
Več kot maš, manj si svoboden, razen če prideš do vsaj enega milijona in si srečen s tem in nehaš delat pa živiš v miru, samo taki ne zmorejo ker so money whores 😉
Ah, to sploh ne drži. Jst se dodatno ne pretegnem, če ni govora o razliki več kot 500€. Naše potrebe glede potrošnje so drugačne. Meni ni recimo do skupnega bivanja s primarno družino. Moje otroške sobice ni več v takšni podobi kot je bila nekoč. Stvari se spreminjajo. Moje življenje tudi ni zakomplicirano, ne vem zakaj večjo neodvisnost pogojuješ s problemi. Svoboden si toliko kot si dovoliš. Mene nihče ne tišči za vrat oz. me niti ne more, ker bi se lahko kvečjemu sama. Živelo delo, napredek, razvoj z ogromno svobodnega duha:).
Sem slišal za take o katerih govoriš, na Zavodu za Zaposlovanje……… komu se spet lažeš Ribica no, ne ljubi se mi več s tabo debatirat, ker vedno prideva do identične točke, to je do tega da se ti zlažeš kako fajno službo imaš in kako si ti oh in sploh.
In ja stvari se spreminjajo, staraš se, tako kot vsi ostali ki živimo………..
O kom govorim? Kakšen Zavod za zaposlovanje? Kaj je s tabo stari? Ne preneseš konstruktivne debate? Bi ti morala ves čas kimati, se klanjati, ti pihati?
Ko prideš do svoje resnice, sm pa jst lažnivka. O čem pa naj bi se zlagala, če ne razsipavam z osebnimi podatki tako kot ti s svojimi? Jst sm zadovoljna, če bi se pehala dalje so to mnogo višji zneski, o katerih lahko le sanjaš. Boš prebolel? Al pa nisi tolk navdušen nad svojim lajfom. Zdaj se pa zjasni, da ne bodo tvoji “fani” zmedeni.
Amazon, firma, ki ne plačuje davkov:
Amazon in naše bralne navade
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/17423
Forum je zaprt za komentiranje.