In se uresničuje
Kmalu se bo pokazalo, ali se bo največjim državam, ki izgubljajo davke in klestijo javne storitve za državljane, uspelo dogovoriti za spremembo sistema in vzpostaviti bolj pravično davčno ureditev, ali se bomo morali sprijazniti s tem, da so oblast na svetu prevzele multinacionalke.
Oblast so že zdavnaj prevzele multinacionalke, ker one dktirajo kakšne zakone bo sprejela politika, ki bi za dva evra prodala svojo dušo in narod.
Kdo “vidva” ?
Kje pa je to razvidno, da želim višje davke ?[/quote]
O višini davkov ni bilo tu nikjer govora. Tako, da ne vem zakaj jo to sprašuješ.
Preberi si malo kaj je to nacionalni socializem. Glede na to, da si proti kapitalizmu in proti Marksizmu (ki je v končni varianti popoln kapitalizem) bi bil nacionalni socializem perfekten zate.
Kdo “vidva” ?
Vidva z Boomom. Nisem rekla, da želita višje davke. Ampak mi je smešna vajina vnema, da bi nekdo drug plačal več, kot da bosta imela vidva (mi) od tega kaj koristi.[/quote]
To pade v kategorijo nacionalnega socializma. Preveč denarja ima lahko samo tisti, ki je koristen za državo(nacijo). Ostali so označeni kot egoisti in psihopati.
Kdo “vidva” ?
Vidva z Boomom. Nisem rekla, da želita višje davke. Ampak mi je smešna vajina vnema, da bi nekdo drug plačal več, kot da bosta imela vidva (mi) od tega kaj koristi.[/quote]
Jaz sem pisal samo o tem, da so multinacionalke že prevzele oblast in nič o plačevanju davkov.
Jaz sem za to, da bi kapitalisti plačali več delavcem, ne pa državi.
Jaz sem pisal samo o tem, da so multinacionalke že prevzele oblast in nič o plačevanju davkov.
Jaz sem za to, da bi kapitalisti plačali več delavcem, ne pa državi.[/quote]
Saj za multinacionalke so države delavci in jim plačajo ravno toliko, da so zadovoljni. Problem je, če hočejo države tekmovati z multinacionalkami v plačilu politikov, ker to potem na koncu plačamo vsi (davkoplačevalci).
Drugo pa je, da raje zaupam eni multinacionalki za katero vem, da je vse za kar se bori samo denar in ne neka zblojena ideologija (o večvrednosti neke nacije ali kaj drugega).
Kdo “vidva” ?
O višini davkov ni bilo tu nikjer govora. Tako, da ne vem zakaj jo to sprašuješ.
Preberi si malo kaj je to nacionalni socializem. Glede na to, da si proti kapitalizmu in proti Marksizmu (ki je v končni varianti popoln kapitalizem) bi bil nacionalni socializem perfekten zate.[/quote]
Jaz sem bolj za komunizem, kot ga je opisal Marx v Komunističnem manifestu.
Seveda so se v reali vsi -izmi izrodili, ker so vedno prevladali egoisti in pohlepneži.
http://www.marxists.org/slovenian/marx-engels/1840s/manifesto/ch00.htm
Zanimivo, kako s etaki, ki so za komunizem in socialo, v drugih temah bahajo, kako so svoje nepremičnine sami ustvarili in znajo tudi dati v nič take, ki jih niso.
Sposobnejšim zavistni, nad manj premožnimi nos vihajo, pravi komunisti, res.
Zdaj, ko so njihovi cilji izpolnjeni, zdaj bi se oni šli malo socialo, pa regulativo, da bi uumetno imeli standard, kakršnega si mislijo, da si zaslužijo.
Preberi si malo kaj je to nacionalni socializem. Glede na to, da si proti kapitalizmu in proti Marksizmu (ki je v končni varianti popoln kapitalizem) bi bil nacionalni socializem perfekten zate.[/quote]
Jaz sem bolj za komunizem, kot ga je opisal Marx v Komunističnem manifestu.
Seveda so se v reali vsi -izmi izrodili, ker so vedno prevladali egoisti in pohlepneži.
http://www.marxists.org/slovenian/marx-engels/1840s/manifesto/ch00.htm%5B/quote%5D
Ne, ni se izrodil ker so prevladali egoisti in pohlepneži ampak ker ljudje preprosto nimamo kolektivne zavesti.
A sposobnost, standard in inteligenca je obvezno sopomenka za pravičnost in poštenost?
– če se v družbi izkorišča druge ljudi, da posameznik pobaše denar, je takšna družba bolana
– če v družbi prevladuje nepravičnost in nepoštenost, je takšna družba bolana
– če je družbeni bog mamon egoizma, kjer so šibkejši izrinjeni na rob, je takšna družba bolana
A sposobnost, standard in inteligenca je obvezno sopomenka za pravičnost in poštenost?
– če se v družbi izkorišča druge ljudi, da posameznik pobaše denar, je takšna družba bolana
– če v družbi prevladuje nepravičnost in nepoštenost, je takšna družba bolana
– če je družbeni bog mamon egoizma, kjer so šibkejši izrinjeni na rob, je takšna družba bolana[/quote]
Da, da. Vsi pravični in pošteni, dokler gre za vašo družbo in interese. Ko greš gledat pa širšo sliko se pa taista družba enako obnaša na dolgi rok. Sebično in kruto.
Kolektivna zavest niso trije pajdaši, ki se zmenijo da bodo skupaj več pokradli in si dajali alibi.
Kdo pa je zate sposobnejši ?
Je merilo sposobnosti debelina denarnice ?
A to imaš v mislih te sposobneže, ki so v zadnjih letih v imenu lopovskega kapitalizma polastninili, zapravili in z namenom kupčkanja denarja na tujih računih, uničili na stotine podjetij in na cesto pometali desettisoče zposlenih, da so oni lahko s svojimi milijončki dokazali svoje sposobnosti ?
Ker jim to ni bilo dovolj, so se prišli še napajat v državna podjetja, kjer so imeli možnost se napajati direkt iz državnega proračuna.
To zame niso sposobneži, ampak prevarantje in lopovi, katere bi postavil pred zid, ker drugega niso vredni.
Iz vidika kapitalista je to seveda res debilno. Zato pa je nujno, da je narod čimbolj razdeljen, nevoščljiv in debilen in idealno, da sosed sovraži soseda. Takšen narod je res brez kolektivne zavesti in zato povsem nemočen. Samo tako uspe hijenam izkoriščati narod, pa čeprav vsi vemo, da to ni dobro za nas in za našo prihodnot, ne moremo storiti nič, ker ni nikakve zavesti, kaj šele kolektivne.
Ti tudi mešaš socialno zavest (zavedanje, da živimo v družbi z pripadajočimi dolžnostmi in pravicami) in kolektivno zavest(odsotnost individualnosti).
Nihče ni govoril o sovražnosti zato malo premisli kakšne besede vpeljuješ v debato in s kakšnim razlogom.[/quote]Kaj nisi ti zadnjič pisal kako se uporabljata predloga s in z?
Eno je ko si nekdo postavi streho nad glavo, da ima sploh kje živet, ker pač nima te sreče, da bi lahko živel v družbenem stanovanju, ki bi ga za drobiž odkupil/lastninil ali da bi imel koga, ki bi mu za začetek primaknil, da bi lahko šel živet “na svoje”, drugo je to ko nekdo grebe enormne količine denarja (denar=potrdilo o opravljenem delu) mase drugih ljudi ali še huje, da izvaja genocid, ko namenoma oropa nek/lasten narod ali del njega za spodobno življenje, zaradi lastnih egoističnih interesov.
Tebi je to dvoje enako? :/
Forum je zaprt za komentiranje.