In se uresničuje
Kako vseeno? Kdo je pa limal pravila pisanja? A to nisi bil ti tako zagret, da ti ni bilo vseeno?
Jst pustim/se nič ne branim, da mi tršica seže do srca, selo všeč mi je, če mi…..ti imaš s tem neke težave…cccccc
Eno je ko si nekdo postavi streho nad glavo, da ima sploh kje živet, ker pač nima te sreče, da bi lahko živel v družbenem stanovanju, ki bi ga za drobiž odkupil/lastninil ali da bi imel koga, ki bi mu za začetek primaknil, da bi lahko šel živet “na svoje”, drugo je to ko nekdo grebe enormne količine denarja (denar=potrdilo o opravljenem delu) mase drugih ljudi ali še huje, da izvaja genocid, ko namenoma oropa nek/lasten narod ali del njega za spodobno življenje, zaradi lastnih egoističnih interesov.
Tebi je to dvoje enako? :/[/quote]
Saj zato imamo sodišča – da take obsodijo in zaprejo.
Še malo offtopic: včasih so oderuhe pobijali.
Še bolj offtopic: kdo je oderuh? Oderuh zlorablja pri gospodarskem prometu bližnjega nevednost, potrebo ali lahkomiselnost.
Ne vidim pa kaj ima to veze z normalnim kapitalizmom. Če so sodišča obtičala v komunizmu ni treba, da cel narod trpi.
Eno je ko si nekdo postavi streho nad glavo, da ima sploh kje živet, ker pač nima te sreče, da bi lahko živel v družbenem stanovanju, ki bi ga za drobiž odkupil/lastninil ali da bi imel koga, ki bi mu za začetek primaknil, da bi lahko šel živet “na svoje”, drugo je to ko nekdo grebe enormne količine denarja (denar=potrdilo o opravljenem delu) mase drugih ljudi ali še huje, da izvaja genocid, ko namenoma oropa nek/lasten narod ali del njega za spodobno življenje, zaradi lastnih egoističnih interesov.
Še bolj offtopic: kdo je oderuh? Oderuh zlorablja pri gospodarskem prometu bližnjega nevednost, potrebo ali lahkomiselnost.
Ne vidim pa kaj ima to veze z normalnim kapitalizmom. Če so sodišča obtičala v komunizmu ni treba, da cel narod trpi.[/quote]
Težava je ker se vsega ne da vpisat v zakone+sodišča si neke stvari razlagajo precej drugače kot je splošno veljavna norma ljudi.
Ni treba, da delaš narobe, če kršiš zakon, dovolj je da delaš strogo po zakonu….
Ne vidim pa kaj ima to veze z normalnim kapitalizmom. Če so sodišča obtičala v komunizmu ni treba, da cel narod trpi.[/quote]
Težava je ker se vsega ne da vpisat v zakone+sodišča si neke stvari razlagajo precej drugače kot je splošno veljavna norma ljudi.
Ni treba, da delaš narobe, če kršiš zakon, dovolj je da delaš strogo po zakonu….[/quote]
No ja, dvomim da je nagrabljeno premoženje kaj preveč dvoumno.
Obratno dokazno breme se še vedno lahko uporabi.
Od kje ti nov avto? A na MONu si pametoval praviš? :))
tebi so pa večni izgovor ti najbogatejši tajkuni, ki predstavljajo minimalni odstotek prebivalstva?[/quote]…in ravno ti zje..jo cel narod?
Je treba tega?[/quote]
Haha. Kdo je zjebu cel narod?
Pohlevno sodstvo in neinformirano ljudstvo.
Potem so pa zakoni in luknje krivi za stanje. Ko se pa ve, da sodni proces vodi sodnik in ne odvetniki. Tudi če najdejo nevemkakšno luknjo še vedno sodnik odloči, če ima to veze z primerom. Tako, da zgovarjanje na vejice in pike v procesu odpade, če sodnik odloči, da je to izigravanje sodstva.
Ja, ja, ja, pokažimo narodu sliko Jake Skopušnika kako se valja v bankovcih in utaja davke v kakšni priročni davčni oazi, na drugi strani mu pa prikažimo vso njegovo bedo. Ma ne, ne bom članka sploh komentirala, ker …bv.
Robi, saj veš kaj vpliva na ceno na trgu? Zlata, koruze, nafte…tudi dela.
tebi so pa večni izgovor ti najbogatejši tajkuni, ki predstavljajo minimalni odstotek prebivalstva?[/quote]
To je dejstvo, saj ima večino bogastva v lasti le par odstotkov bogatih.
Veze ima to, da normalnega kapitalizma več ni. Je ostal nekje v zgodovini in na papirju….
In ravno zaradi tega trpi (skoraj) cel narod. Pa če treba ali pa ne.
Neumnost. Kolektivna zavest ne pomeni odsotnost individualnosti.
http://www.sensa.si/duhovnost/kolektivna-zavest/
Nisem pisal o tem, kaj je kdo govoril, ampak o tem kakšno je družbeno stanje in na čemer temelji politika. Zato imam dober razlog, da to vpeljujem v debato in da se človek tega zaveda.
Ja, ja, ja, pokažimo narodu sliko Jake Skopušnika kako se valja v bankovcih in utaja davke v kakšni priročni davčni oazi, na drugi strani mu pa prikažimo vso njegovo bedo. Ma ne, ne bom članka sploh komentirala, ker …bv.
Robi, saj veš kaj vpliva na ceno na trgu? Zlata, koruze, nafte…tudi dela.[/quote]
Vpliva marsikaj. Kaj pa imaš ti v mislih, pa ne bi vedel. 🙂
Robi, saj veš kaj vpliva na ceno na trgu? Zlata, koruze, nafte…tudi dela.[/quote]
Vpliva marsikaj. Kaj pa imaš ti v mislih, pa ne bi vedel. :)[/quote]
Obseg ponudbe in povpraševanja. In na žalost je ponudbe preveč. In kdorkoli čaka “boljše” čase, se bo načakal.
Vidiš, tale stavek pa mene tako iziritira naenprbližen toliko kot tisti v eni od starejših tem, kjer se je pisalo, da ženske nimamo enakih možnosti. Kdo ima možnost Robi in kdo je nima? Jaz sem tudi imela možnost postati npr. balerina. Kdo mi je pa kriv, če sem preveč jedla.
Ne, ni ga zaradi takih kot si ti. Takih, ki prikrivajo informacije in zavajajo ljudi zaradi nekih zblojenih ideologij (višja rasa, nacionalisti).
[/quote]
No potem pa povej kako se na zunaj v človeštvu prepozna individualnost.
In ne, v vsakdanjem življenju se človek ne more odločati z kolektivno zavestjo. Zato komunizem nikoli ni zares mogel delovati.
Kakšen zblojen sistem si ti to predstavljaš, v katerem bi mogel posameznik za optimalno delovanje najprej prebrati neko knjigo iz 19.stoletja? Kaj če si jo bo napačno interpretiral?
Ti stari komunist se ne zavedaš, da so stanovanja z odkupom prišla v dobre roke in se v glavnem vzdržujejo.
V kolikor bi ostala v državni lastnini, bi nastalo iz njih to, kar se je zgodilo z večino podjetij.
Kdo pa je ta stanovanja gradil? A Pahor, Alenka….in slicni današnji politiki? Se je ta dolg prenesel v današnje od plačevanje?
Kaj ta v glavnem vzdrzevana stanovanja nosijo umrli lastniki s seboj v grobove?
Po neki statistiki je 1/3 teh stanovanj že v lasti druge in celo tretje generacije.
Jazbinškov zakon je ena najboljših potez privatizacije družbene lastnine.
Veš, da….:) Razne ideje o prostotržnem gospodarstvu so le še pravljice za manipuliranje z naivno množico. Prostega trga, na čemer bi naj temeljil kapitalizem, že zdavnaj več ni. Odkar imamo borzne mešetarje in od kar se politika tako vneto vmešava in postavlja svoje ljudi na določena mesta, je postal kapitalizem le še raj za plenilce.
O tem je veliko materiala na netu.
http://www.mladina.si/149419/plenjenje-v-imenu-prostega-trga
http://wearechange.si/kapitalizem-prostega-trga-vs-drzavni-kapitalizem/
Iziritira ali ne…Pač takšno je dejstvo. Če imamo takšen gnil sistem in toliko korupcije in zlorab in prevar….Potem ne morem trditi, da to ni res in da živimo v nekem poštenem in pravičnem sistemu, kjer imamo vsi enake možnosti.
Za normalen kapitalizem je pogoj delujoča pravna država. Te pa ni.
Bla, bla, bla…Jaz sem kriv. 🙂
Jaz zavajam, ker sem očitno jaz predsednik vlade ali karkoli že….:)))
Obstajati ni mogel zato, ker so bili apetiti ljudi preveliki. Zato pa obstaja to, kar je družba sposobna živeti.
Zdaj imamo zblojen sistem, saj je idealen za vladanje psihopatov.
To pa zato, ker si ga nekateri napačno tolmačijo. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.