Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek In se uresničuje

In se uresničuje

Slovenija ima polno nizkoizobražene delovne sile. To pomeni, treba je težiti, da se bo ustvarilo čimveč delovnih mest v enostavnih panogah.

Z brezposelnimi delavci s končano osnovno šolo se pač hightecha ne bomo šli.

Slovenija je zelo podobna država, kot Slovaška, baltske države, Madžarska itd.[/quote]

Potem bomo delali za riž in ne več za klobase. Ampak ja, se strinjam. Najbrž je manufaktura edino, kar nam preostane.[/quote]

močno se precenjuješ .. žal ti nisi več v kategoriji – ko bodo bejbe “delale” že zato, da bodo imele kaj toplega v sebi ☺

Ja glej, to je žalostna realnost, glede na to, kakšno delovno silo imamo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kot prvo, nikjer nisem napisala, da tega ne razumem ali pa da me to ne moti. Celo nasprotno. Veš koliko kreditov sem najela jaz in jih morala odplačati ali pa jih bom še morala? Kako za malo se šele meni zdi. Tisto, kar ti jaz ves čas skušam dopovedati je, da nas v brezno niso potegnila samo slaba posojila, zaradi katerih ti očitno ne moreš spati. Ali pa peščica slo multinacionalk (koliko pa je sploh takšnih?), ki so plačale davka manj, kot bi morale. Ampak ti si ugriznil v to, kar so ti pač servirali.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Predvidevam, da se o tem sprašuješ po tem, ko si naredila vse, kar je bilo v tvoji moči, da bi prišla v ta procent?
Sicer je brez veze, da se samo sprašuješ.
[/quote]

Če hočeš to razumeti, moraš imeti socialni čut, posluh za družbene krivice, nepravičnost, izkoriščanja – saj ne gre za vprašanje, ki si ga ti zastavljaš, kako priti med najbogatejše, ampak kako zgraditi pravičnejšo družbeno-socialno ureditev, kjer so dobrine enakomerneje porazdeljene, kjer nekdo (ta 1 procent) ne ve, kam z denarjem ali celo živi na račun drugih (delovnih sužnjev), preostali pa se komajda prebijejo in med njimi nekateri nimajo niti za kruh.[/quote]

Seveda, Margotka tega nima. Zato ga pa imaš ti. Obljubim, da ti bomo prisluhnili kako zgraditi takšno družbo.
Upam samo, da imaš tudi en konc Sherwoodskega gozda, ti, Robin.

Kot prvo, nikjer nisem napisala, da tega ne razumem ali pa da me to ne moti. Celo nasprotno. Veš koliko kreditov sem najela jaz in jih morala odplačati ali pa jih bom še morala? Kako za malo se šele meni zdi. Tisto, kar ti jaz ves čas skušam dopovedati je, da nas v brezno niso potegnila samo slaba posojila, zaradi katerih ti očitno ne moreš spati. Ali pa peščica slo multinacionalk (koliko pa je sploh takšnih?), ki so plačale davka manj, kot bi morale. Ampak ti si ugriznil v to, kar so ti pač servirali.[/quote]

@ Margot-
a si jo na Robi… objave vsaj drkaš dobro, da se toliko ukvarjaš z njim … sicer te ne razumem

pa imaš dva otroka in desca – vredne tvoje pozornosti

Ja glej, to je žalostna realnost, glede na to, kakšno delovno silo imamo.[/quote]

Aha, “lava” delovna sila je kriva, da je šlo gospodarstvo nizdol, podjetja v stečaj, čeprav imamo presežek izobraženih ljudi brez dela….
Tega v Nemčiji nimaš na letni ravni, kar se pri nas poroča vsakodnevno, ko prižgeš radio ali tv: zlorabe položaja, kraje, korupcija, podkupovanja, politične afere, več letna tožarjenja….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če hočeš to razumeti, moraš imeti socialni čut, posluh za družbene krivice, nepravičnost, izkoriščanja – saj ne gre za vprašanje, ki si ga ti zastavljaš, kako priti med najbogatejše, ampak kako zgraditi pravičnejšo družbeno-socialno ureditev, kjer so dobrine enakomerneje porazdeljene, kjer nekdo (ta 1 procent) ne ve, kam z denarjem ali celo živi na račun drugih (delovnih sužnjev), preostali pa se komajda prebijejo in med njimi nekateri nimajo niti za kruh.[/quote]

Seveda, Margotka tega nima. Zato ga pa imaš ti. Obljubim, da ti bomo prisluhnili kako zgraditi takšno družbo.
Upam samo, da imaš tudi en konc Sherwoodskega gozda, ti, Robin.[/quote]

Gospa pragmatična, drži, dobrotnik in idealist v današnjem svetu boleha za donkihotovskim sindromom bojevanja z mlini na veter in je glas tistega, ki vpije v puščavi, ko opozarja na krivičnost, nepoštenost, zlorabe, izkoriščanja – drugim le v posmeh. Žalostno po svoje, no, za zgolj instinktivne, agresivne in egoistične je ta današnja džungla optimalno okolje.

Ja glej, to je žalostna realnost, glede na to, kakšno delovno silo imamo.[/quote]

Aha, “lava” delovna sila je kriva, da je šlo gospodarstvo nizdol, podjetja v stečaj, čeprav imamo presežek izobraženih ljudi brez dela….
Tega v Nemčiji nimaš na letni ravni, kar se pri nas poroča vsakodnevno, ko prižgeš radio ali tv: zlorabe položaja, kraje, korupcija, podkupovanja, politične afere, več letna tožarjenja….[/quote]

To nam je ostalo še iz starih dobrih železnozavesnih časov, ko je “neprijatelj” čepel za vsakim grmom (mejo) in je bil edini način, da so ljudje stalno pripravljeni (nič nas ne sme presenetiti), da konstantno psihiraš ljudi po radiu in televiziji.

Velika država ni nikoli daleč stran, stene imajo ušesa, televizija pa usta :)))

Gospa pragmatična, drži, dobrotnik in idealist v današnjem svetu boleha za donkihotovskim sindromom bojevanja z mlini na veter in je glas tistega, ki vpije v puščavi, ko opozarja na krivičnost, nepoštenost, zlorabe, izkoriščanja – drugim le v posmeh. Žalostno po svoje, no, za zgolj instinktivne, agresivne in egoistične je ta današnja džungla optimalno okolje.[/quote]

No, saj tudi sanjačem nič ne manjka. Razen tistih par miljard za par bančnih lukenj in penzije.

Ne spremljam nemških medijev posebaj zavzeto. Dvomim pa, da je Nemčija idilično okolje, kejr nihče nikogar ne toži, ni političnih afer…

Sicer pa, meje so odprte, že nekaj časa..

Fant, namesto da idealizem furaš, naredi nekaj zase…zate ne bo nihče nič..

Fant, namesto da idealizem furaš, naredi nekaj zase…zate ne bo nihče nič..[/quote]

Spet smo pristali pri JAZ, SEBE? Ves čas govorim o družbi, o družbenih pojavih, o družbeni klimi in stanju duha, o družbenem razslojevanju, porasti kriminala itd., ki so za humanista zaskrbljajoči. Tvoje izhodišče je pragmatično, tako kot pri Margo.

Saj pa je to politika te mafijske politike. Šparanje in zategovanje pasov….Šparanje v imenu “sposobnih kapitalistov”, da bomo lahko z veseljem spet dali par milijard za naše “sposobne kapitaliste”.
Briga njih za narod in za gospodarstvo. Ker so pač psihopati, ki ogrožajo družbo in zato ni druge rešitve, da se organiziramo in damo vse pred zid.

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/nlb-ju-se-za-tri-milijarde-slabih-posojil/350753
[/quote]

Kakšno šparanje mafijske politike? Kako pa se vi doma začnete vesti, ko stroški sunkovito narastejo ali te kakšen nenaden izdatek preseneti ali pa enostavno pride do izpada prihodka? Najbrž tudi ti zategneš pas ane? Zdaj ti bom navedla en primer, seveda bom pri tem zelo pretiravala, ampak zgolj zato, da se bova razumela kako na zadevo gledaš ti in kako jaz. Z naslednjim letom bodo morali vsi dobavitelji proračunskim uporabnikom izstavljati račune izključno v elektronski obliki. Kaj zdaj to pomeni? (ponavljam, karikiram!!!). Zaradi te racionalne poteze, ki jo, če ne zaradi drugega, podpiram v imenu vseh podrtih dreves, bo pošta prejela manj pisemskih pošiljk in s tem bo beležila upad prometa. Vodstvo pošte se bo bržkone odločilo, da najprej oklesti stroške. Odpovedali bodo stare smetiš kante in naročili pol manjše, delovni čas poslovalnic bo le še od sedme do enajste ure, poštarske torbe pa ne bodo več usnjene ampak iz skaja. (karikiram, še vedno) Najeli bodo kakšen revolving kredit, nič krivim poštarjem bodo posegli po plačah, nazadnje, ker res ne bo šlo drugače, jih bodo pa še odpustili. Na drugi strani bodo tudi tovarne papirja imele manj naročil, pa ne samo one, posledično tudi vsi dobavitelji, do tistega, ki bi sicer moral posekati tisto nesrečno drevo. Na tretji strani pa ne bomo imeli več zapisnikarja, ki bi prejet račun zabeležil, računovodjo, ki bi ga poknjižil, saldakontista,ki bo kontiral, kontrolorja, ki bi ga kontroliral, vodjo, ki ga bo odobril, blagajničarja, ki ga bo izplačal…ker bo vse naredil računalnik. (Oziroma ja, prav imaš, te ljudi bomo še vedno imeli, kajti takšna je naša JU). Posledica je množica ljudi na bednih mezdah ali pa še huje, na ulici.
Zdaj pa ti lahko rečeš, da je to zaradi kapitalističnih izkoriščevalcev, psihopatov, banditov in lahko še tako prikimavaš medijem kako je poštarski tajkun pral denar v Luksemburgu… jaz pravim, da se to dogaja, ker nas je na tem svetu enostavno preveč. Strinjam se, da jih je treba kar nekaj pozapreti, ampak s tem nam bo samo majčkeno lažje, problem, ki ga imamo pa bo ostal.[/quote]

No, na tako primitivno površen način tudi politiki razmišljajo. Samo do prve poteze “varčevanja”. O posledicah bodo pa že potem, kasneje, a ne? Spet so Nemci prvi, ki vedo, da se korporacijski profiti v milijardah neobdavčeni v skladih oaz nalagajo, da lahko potem te iste utajene milijarde nazaj državam s primanjkljaji posojajo. In švabi že ritajo kot mule, da se ta praksa izčrpavanja davkoplačevalcev počasi mora nehat. Konec koncev je zaposleno prebivalstvo določene družbe tisto, ki je ustvarilo ta presežni kapital, ki jim ga uzurpatorji nazaj posojajo. Tudi politiki močnih držav že počasi spoznavajo poanto socializma …

Franček, sere mi se dok te slušam. In tebe in vse te Štruklje, Posedije, Semoliče …..dosti serete a mi, ki delamo, da
“je demo” ta vaš drek.Fuj prasci.
Glupi ste mi v nulo. Potrebno vas je j**ebat in izjebat v čelo glave, če ne celo izgladovat.

Mene tele militantne “do kdaj jih bomo gledal”, pa “kdaj se bomo uprli” precej begajo in ne, nimam namena
postavat na demonstracijah…
A zakaj? Ker sem 100% prepričana, da upor ne doseže pravih oziroma, da se ne upiramo ta pravim
ljudem. Jest sem mnenja, da so vlade samo še podaljški kapitala (korporacij), ki v resnici vodi svet. Če
zamenjamo vlado, se to korporacij ne dotakne, sistemi “vodenja revolucij” so že u nulo dodelani, tudi če
pride do spontanega upora, ga najkasneje v nekaj dneh prevzamejo “profesionalci”, ki ga preusmerijo
v želeno smer.
Sam mal opazujte – kolikor seveda lahko, ker so tudi informacije, ki so nam dostopne stokrat prirejene…
Kako je bilo pri nas? Ko so bile demonstracije “zaželene” je bilo ok, v trenutku, ko niso bile več, so
nastopile enote “razbijačev”, ki so spremenili mirne demonstracije v “nasilne” in opravičili uporabo sile…
Poglejte, kako se vsake spontane skupine demonstrantov v hipu polastijo neki “vodje”, ki z uporabo
popolnoma marketinških prijemov (simboli, znaki, pesmi, parole) zadeve poenotijo in usmerijo v svoje vode…
Množica na ulici nikoli ne vidi pravega, resničnega sovražnika. množica je vedno grozljivo vodljiva, v
neki fazi je dovolj, da pokažeš na nek cilj (sfabriciran, lažen, umetno ustvarjen) in se zadovolji z njegovim
uničenjem, medtem ko resnični cilj ostane nedotaknjen…

In kakšen način bi po tvoje bil primernejši in predvsem učinkovitejši?

Me prav zanima, kaj si ti naredila?
Ko bo on imel možnost bo kaj naredil, ker ve kaj narediti. Ti pa si toliko butasta in lena, da niti tega ne veš. Pač živiš in misliš da je vse prav, kar se okoli tebe dogaja.

Me prav zanima, kaj si ti naredila?
Ko bo on imel možnost bo kaj naredil, ker ve kaj narediti. Ti pa si toliko butasta in lena, da niti tega ne veš. Pač živiš in misliš da je vse prav, kar se okoli tebe dogaja.[/quote]

Zanimivo, da ravno name nabašeš, ko uletiš na mon:))).

Saj pa je to politika te mafijske politike. Šparanje in zategovanje pasov….Šparanje v imenu “sposobnih kapitalistov”, da bomo lahko z veseljem spet dali par milijard za naše “sposobne kapitaliste”.
Briga njih za narod in za gospodarstvo. Ker so pač psihopati, ki ogrožajo družbo in zato ni druge rešitve, da se organiziramo in damo vse pred zid.

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/nlb-ju-se-za-tri-milijarde-slabih-posojil/350753
[/quote]

Kakšno šparanje mafijske politike? Kako pa se vi doma začnete vesti, ko stroški sunkovito narastejo ali te kakšen nenaden izdatek preseneti ali pa enostavno pride do izpada prihodka? Najbrž tudi ti zategneš pas ane? Zdaj ti bom navedla en primer, seveda bom pri tem zelo pretiravala, ampak zgolj zato, da se bova razumela kako na zadevo gledaš ti in kako jaz. Z naslednjim letom bodo morali vsi dobavitelji proračunskim uporabnikom izstavljati račune izključno v elektronski obliki. Kaj zdaj to pomeni? (ponavljam, karikiram!!!). Zaradi te racionalne poteze, ki jo, če ne zaradi drugega, podpiram v imenu vseh podrtih dreves, bo pošta prejela manj pisemskih pošiljk in s tem bo beležila upad prometa. Vodstvo pošte se bo bržkone odločilo, da najprej oklesti stroške. Odpovedali bodo stare smetiš kante in naročili pol manjše, delovni čas poslovalnic bo le še od sedme do enajste ure, poštarske torbe pa ne bodo več usnjene ampak iz skaja. (karikiram, še vedno) Najeli bodo kakšen revolving kredit, nič krivim poštarjem bodo posegli po plačah, nazadnje, ker res ne bo šlo drugače, jih bodo pa še odpustili. Na drugi strani bodo tudi tovarne papirja imele manj naročil, pa ne samo one, posledično tudi vsi dobavitelji, do tistega, ki bi sicer moral posekati tisto nesrečno drevo. Na tretji strani pa ne bomo imeli več zapisnikarja, ki bi prejet račun zabeležil, računovodjo, ki bi ga poknjižil, saldakontista,ki bo kontiral, kontrolorja, ki bi ga kontroliral, vodjo, ki ga bo odobril, blagajničarja, ki ga bo izplačal…ker bo vse naredil računalnik. (Oziroma ja, prav imaš, te ljudi bomo še vedno imeli, kajti takšna je naša JU). Posledica je množica ljudi na bednih mezdah ali pa še huje, na ulici.
Zdaj pa ti lahko rečeš, da je to zaradi kapitalističnih izkoriščevalcev, psihopatov, banditov in lahko še tako prikimavaš medijem kako je poštarski tajkun pral denar v Luksemburgu… jaz pravim, da se to dogaja, ker nas je na tem svetu enostavno preveč. Strinjam se, da jih je treba kar nekaj pozapreti, ampak s tem nam bo samo majčkeno lažje, problem, ki ga imamo pa bo ostal.[/quote]
Sem te imel za pametnejšo…

Ja, moje izhodišče je pragmatično. Živim zato in tako, d aje meni fino in ne nameravam življenja zapravit za razmišljanje o problemih ostale raje.

J.ebe se mi za ostale, sladko..

In kakšen način bi po tvoje bil primernejši in predvsem učinkovitejši?[/quote]

Težka.
Edini način ne ozaveščanje ljudi, organiziranje samozadostnosti, učenje, razumevanje, samozadostnost
do te mere, da nisi odvisen od korporacij…nekakšno “off-the -grid” bivanje…
Ampak ugani, kdo obvladuje vse medije in sredstva sporočanja?
Kako tako gibanje razširiti? Ne vem.

In kakšen način bi po tvoje bil primernejši in predvsem učinkovitejši?[/quote]

Težka.
Edini način ne ozaveščanje ljudi, organiziranje samozadostnosti, učenje, razumevanje, samozadostnost
Kako tako gibanje razširiti? Ne vem.[/quote]

prav samozadostnost je tisto, kar se bodo najbolj trudili preprečevati. Če pogledaš je do neke mere to že sedaj – na individualnem nivoju. Da o raznih pritiskih glede semen in naravnih virov sploh ne govorimo.

Gospa pragmatična, drži, dobrotnik in idealist v današnjem svetu boleha za donkihotovskim sindromom bojevanja z mlini na veter in je glas tistega, ki vpije v puščavi, ko opozarja na krivičnost, nepoštenost, zlorabe, izkoriščanja – drugim le v posmeh. Žalostno po svoje, no, za zgolj instinktivne, agresivne in egoistične je ta današnja džungla optimalno okolje.[/quote]

Oprosti, ti dobrotnik in idealist, ali lahko govoriš malo glasneje, ker te namreč čisto nič ne slišim.
Slišim samo kaj sem jaz. To ponavljaš ves čas. Samo ne slišim pa tistih tvojih predlogov.

Tega v Nemčiji nimaš na letni ravni, kar se pri nas poroča vsakodnevno, ko prižgeš radio ali tv: zlorabe položaja, kraje, korupcija, podkupovanja, politične afere, več letna tožarjenja….[/quote]

Ja ja, samo nekaj si pozabil, veš, ko je šel moj prijatelj Hans zadnjič na britof in je kupil svečo, jo je pred tem trikrat okol obrnil, da se je prepričal, da je švabska ali pa vsaj iz EU. Pri nas pa velja pravilo “najnižje cene”, če pa ob tem še sosedova krava crkne, je pa še tolk boljše.

Težka.
Kako tako gibanje razširiti? Ne vem.[/quote]

prav samozadostnost je tisto, kar se bodo najbolj trudili preprečevati. Če pogledaš je do neke mere to že sedaj – na individualnem nivoju. Da o raznih pritiskih glede semen in naravnih virov sploh ne govorimo.[/quote]

Ja, no.
In za to neke silne rešitve ne vidim….revolucije so že davno passe…oziroma neučinkovite…metanje
kamenja na cesti spada med zabavo neosveščenih množic in nič več…še en reality show…

Mogoče podtalno gibanje….vedno en korak spredaj….majhne skupine….ustna komunikacija..
off-grid gverila …
Pri tem pa javno bojevati bitke za semena, za vodo, za vrtičke, za živali…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close