Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Imam sploh šanse, da koga najdem preden shujšam?

Imam sploh šanse, da koga najdem preden shujšam?

Tako poskušam jaz živeti zadnje leto. Jem večkrat na dan, po malem. Plavanje pa je ravno pravšnji šport za vse, tudi za hrbtenico.

Aja, pa ne morem verjet 200 postov na temo “debelosti”. Bom eno temo odprla, da se odlepimo od te problematike. :))

Škoda, da ni postov na temo, ki me zanima: kako se sprejemate oz. ste se sprejemali v času debelosti. V bistvu sem upala na odgovore v tej smeri.
Shujševalne nasvete lahko preberem na sosednjem forumu, ki je v celot namenjen Hujšanju. Ni pa tam kaj veliko o sprejemanju samega sebe, če si nisi všeč pa o spremanju ljudi nasprotnega spola, če so debeli. Pa o razmerjih in iskanjih.

Tako poskušam jaz živeti zadnje leto. Jem večkrat na dan, po malem. Plavanje pa je ravno pravšnji šport za vse, tudi za hrbtenico.

Aja, pa ne morem verjet 200 postov na temo “debelosti”. Bom eno temo odprla, da se odlepimo od te problematike. :))[/quote]

Debelabunka – Ne nisem delala še nikoli kake low fat kreme ali čokoladne kreme oz. sladoleda. Mislim moraš vedeti da vse kar je s čokolado je kalorično. Jaz ti svetujem da sladkarije zreduciraš recimo da jih uživaš sladoled 2 krat mesečno. Ker imaš sigurno telo razvajeno na sladoled si malo zasvojena in se mora odsvojiti 🙂 te sladoledne navade. Na žalost, samo edino tako ti bodo šle kile na dol zopet.

Granita je pa super zadeva, v južni Italiji jih prodajajo kar ob cesti imajo štante, oni tak sirup, sok sadni prelijejo čez led. Je precej sladko. Tako da če boš delala granito sama je tukaj par receptov pa uporabi namesto sladkorja Stevio ali pa med-eno žličko. Tu je par receptov za granito pa za sorbet iz čokolade:

http://www.kulinarika.net/recepti/10227/sladice/melonina-granita/
http://www.kulinarika.net/recepti/12777/sladice/melonina-granita-po-moje/
http://www.kulinarika.net/recepti/6932/sladice/cokoladni-sorbet/

Sama naredim granito tako da stisnem in precedim skozi malo cedilo sok nekaj limet, pomaranč, citrusov v glavnem. Potem pa dodam eno veliko žlico medu zraven in en kozarec gostega Fructalovega soka, za barvo, recimo borovnica, jagoda. Da bo granita imela neko barvo. To vse skupaj zmešan in zlijem v banjico za zamrzovanje. Dam zamrzniti in na eno uro premešam. Ko je pa zamrznjeno pa postrežeš. Namesto medu pa lahko uporabiš Stevio.

Šiksa – Jaz se ne počutim nič zmedeno, gre se za to da recimo osebe kot si ti, kot si sama še rekla imaš nekaj kg preveč pa se dobro počutiš in imaš samozavest. Recimo osebe kot sem jaz ali pa debelabunka se pa slabo počutimo če imamo viška kg. Ker imamo v sebi vizijo kako hočemo izgledati in ko to dosežemo smo potem zopet lahko samozavestni. Za starost me pa ne skrbi toliko ker je toliko preparatov in nenazadnje tu je še botox in še in še stvari s katerimi si bom lahko pomagala na stara leta in vzdrževala telo.

Saj sama debelost je izraz našega odnosa do telesa. Niso kile tisti ta pravi razlog, ampak so kile le posledica našega notranjega sveta in tega kako doživljamo svoje življenje.

In zakaj ne ? Ravno zato, ker nočemo prevzeti odgovornosti za svoja dejanja.

Prav tako pa ne moreš primerjati nesreče in nabiranje kil. Nesreča se zgodi zaradi tvoje ali tuje nepazljivosti. Izzivanje seveda lahko zviša možnosti. Kile pa ne pridejo od tega, ker enkrat ne bi bili dovolj pazljivi. So posledica dolgotrajnega nespoštovanja svojega telesa. Na nek način samo-kaznovanje.

Saj to ni nič drugega, kot le odsev tvoje resnice. Sama sebe ne maraš. Zato je nesmiselno spraševati, kako sprejeti svojo debelost, saj se zaradi drugih razlogov že v osnovi ne sprejemaš. Debelost je le posledica.

Ne razumem, kaj si hotel s tem povedati ?
Kaj je zaradi tega ?

Seveda nisem nikjer napisal, da tisti, ki jejo meso, morajo biti debeli.
Nekdo je, nekdo ni. Odvisno od genov.

Za avtorico – mislim, da si osnovno napako naredila že s tem, da si se poimenovala “debelabunka”. Zakaj žališ samo sebe? Mi ti lahko damo tisoč nasvetov, vendar je na koncu vse odvisno od tebe. Boljše volje boš postala z gibanjem, rezultatov pa ne pričakuj v enem tednu, imeti boš morala kar nekaj potrpljenja. Če so pa v ozadju resnejše težave čustvene narave, bo pa potreben pogovor s kakšnim strokovnjakom.

To je tudi meni padlo v oči. Seveda pa se ne gre za nobeno napako.

Ampak le za poistovetenje s tem, kar nosi v sebi.

Hvala Princess, tale granita mi deluje všečno. To s sadjem jaz lahko jem brez sladil. Uživam v vseh sadnih zadevah.
Ja, čokoladni sladoled bo treba skoraj skenslat.

Robi, zato, ker že sama vem. Nisem temo odprla zato, da bi mi na dolgo in široko pisali kako ne spoštujem sama sebe, kako sem si sama kriva, da sem se zredila in tako naprej. To že vse sama vem. Vem, da sem se zredila po svoji krivdi. Tudi, če bom kadila, bom vedela, da sem po svoji krivdi zbolela, če bom vozila prehitro, bom tudi vedlea, da sem za karambol sama kriva.
Ni potrebno pisat stvari, ki jih že vem. Saj tako neumna pa tudi nisem.
Bom še enkrat napisala: VEM ZAKAJ SEM SE ZREDILA, NIKOGAR NE KRIVIM ZATO, POZNAM RAZLOGE IN TUDI HUJŠAM. ANALIZA ZAKAJ JE DO TEGA PRIŠLO, JE ŽE NAREJENA IN POVSEM JASNA. NE BOM JE PA SEM GOR PISALA.
Tako, da ne zapravljat časa zato, da mi to na dolgo in široko razložite. Bolj me zanimajo kako ste se sami izkopali iz takih grdih odvisnosti? Kako ste se sprejeli v prehodnem obdobju?

Gibam 8-10 ur na teden. Včasih tudi 15 ur. O rezultatih in času sem pa že tudi napisala.

Verjamem, da si to že miljonkrat slišala. Ampak vedenje ni dovolj za spremembe in odnos do samega sebe.
Pomembno je, kako deluješ, razmišljaš in živiš…Se imaš rada in tudi v resnici sprejemaš svoja dejanja in pustiš preteklost, da ostane le preteklost….

Robi, kot si rekel, pustiš preteklost, da ostane preteklost. zato niso dobrodošli nasveti v stilu, da sem tako sama se nažirala… to vem. Jaz živim sedaj in živela bom jutri. Naredila sem napake, se jih zavedam, vem zakaj sem jih naredila. Ampak spremnim lahko danes in jutri, včeraj ne morem spremenit pa, če mi napišeš sto romanov sem gor.

Ja Antilopa, veš da sem avtorici to že sama hotela napisati. Username debelabunka skenslaj avtorica, daj si username ki je pozitiven ki odraža tvojo dušo da hočeš shujšati in hočeš spremeniti svoje življenje in telo. Recimo Perfectly imperfect. Nekaj pozitivnega ali pa Work in progress, ali pa Love yourself nekaj pozitivnega kar te bo motiviralo. To napako sem tudi sama delala preden mi je uspelo shujšati, da sem se kaznovala sem tudi sebe pred ogledali imenovala pujsa in bajsa. In to je WRONG. Moraš se imeti tudi sedaj rada, saj vem da je težko ker si želiš zopet staro telo nazaj.

Veš kaj je tudi dobro, recimo sedaj ko je sonce, lepo se cela zdepiliraj, namaži se z Johnsonovim baby oljem, pa pojdi nekam na balkon, teraso če jo imaš ali pa nekam kjer ni ljudi pojdi se sončati. Ker moraš začutiti svoje telo, tudi sedaj s tem boš stopila na pot hujšanja brez neke muke. Pa sonce tudi dobro vodo odvaja pri hujšanju.

Evo, Princess me je poštekala. Potrebno je začeti že pri nicku. Perfectly imperfect je dober predlog! :)))

Tole Work in progress je pa dobra :). Za danes sem si zadala 1h plavanja in 1h vaj za moč. Po treningu sem ponavadi boljše volje. Sončenje mi v tej vročini ne diši preveč (hitro me opeče), ampak teresa v senci, ležalnik in knjiga to je pa zakon.
Saj postajam že boljše volje, ko pomislim kako lepo je preplavat 2 km, kaki so občutki med drsenjem skozi vodo, ki te prijetno ohlaja, takrat pozabim, da sem preveč okrogla, ko telo vseeno tako lepo drsi, ko so zamahi tako usklajeni, ko pridem ven prijetno sveža in z navdihom za naprej.

haha, ja to js zase vedno pravim da sem Work in progress lol

Aja, super da plavaš, plavanje je pomojem res ena izmed ultimativnih vadb. Pa tut zelo primerna vadba za ljudi z odvečno težo ker si v breztežnem prostoru.

Fora je v tem da imaš sedaj malo depresije zaradi poletja in vidiš vse te parčke in zaljubljence in suhce v lepih poletnih oblekicah. Mislim pletje je travma za večino ljudi ki imajo preveč kg, je bilo tudi zame believe me nočna mora.

Samo v tem času ko si na tleh, rabiš motivacijo. Motiviraš se pa prvi korak je že to da si daš en pozitiven username. Potem druga stvar je da si greš kupiti kake lepe svetle oprijete obleke, tunike recimo. Lahko si kupiš tudi kakšne hlače ki ti niso prav za motivacijo. Ne vem kaj te veseli, in po čem se počutiš lepo. Če se lepo počutiš po tem ko si lase pobarvaš ali si jih skodraš ali se naličiš. Počni stvari po katerih se počutiš lepo in srečno. Tako sem jaz delala v tistih najhujših časih.

Bravo princeska, zelo lepo napisano in še kako resnično.

Princess, Imam okrog 60 kg pri 170 cm in se počutim odlično. Res pa je, da me domači gledajo postrani, ker sem iznakazla svojo super duper najstniško postavo in ker mam bolj žensko postavo zdej…tko da me skor s pomilovanjem gledajo in čakajo kdaj bom shujšala. To me je do nedavnega obremenjevalo, čeprav sem se počutla dobr in so se mi uredile določene težave ženske narave. Res, ful mi je bedno zdej v njihovi družbi, ker se počutim nesprejeto, pa gre sam za 5 kg več kot sem mela in mam normalno postavo. Ampak to je od zdej naprej njihov problem…ne mislim delat manekenske kariere, tko da ne vem kje je problem.Pa vem, da bi lahko 1 2 3 shujšala. Sploh ne vem kaj bi dosegla s tem, da bi se šla neke ideale. Mislim očitno to nč ne šteje, če sem zdrava in to celo s strani mojih najbližjih. Da bi pa hujšala zarad decov mi pa na kraj pameti ne pride…nasprotno, če bom našla pravega, ga bom zdej pri teh kilah…če bi ga ob nekih pogojih suha/lepa, bi se slabo počutla…sej vem,da bi me prej al slej zamenju za boljši model…tut botox ne pride do živega posledicam staranja…marsikdaj celo iznakazi.

Zelo dober primer včasih lepe Tatjana Dragović, Nina Morić, Ivana Šundov… Zdaj pa konkurenca Jockerju.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja Šiksa potem imaš pa bolj močne kosti da pri 170cm pa 60kg še vedno dobro izgledaš in se še dobro počutiš. Jaz se nisem imam tanke kosti in me je še teh 6, 7 kg preveč obremenjevalo pri gibanju. Vem pa da določene ženske pri tvoji kilaži in višini super izgledajo imajo pač drugačno konstitucijo.

To pa ni kull da te postrani gledajo saj imaš samo ene 5kg več kot prej saj to ni sedaj toliko. In če se sama pri 60kg dobro počutiš se ne smeš spreminjati zaradi par folka. Mogoče moraš zamenjati družbo in se družiti s takimi, ki te bodo sprejeli.

Glede botoxa je pa tako kakor sem sama študirala o tem, da na začetku izgleda kull na ljudeh samo potem večina postane zasvojena z njim in zato potem nastajajo freaki kot so Janice Dickinson, Miša Molk, Morič…Jaz bi ga sama uporabljala na stara leta v malih dozah, če bi me kaka guba res zelo motila.

O tem kakšna je moja postava ne bom izgubljala besed, priznam da sem samska, toda nimam s tem težav oz o ne hrepenim po vezi; le moji bližnji se sprašujejo oz jih skrbi zakaj si nočem nikogar poiskati (češ, da ne morem več tako živeti). Ja, debelost neke neznanke je zame trivialnost, celo nepomembnost. Zagrenjenost – če bi bila zagrenjena, kot sama trdiš da si, bi te bolje razumela pa te žal ne, niti mi ni v interesu da bi razumela neke debeluharske bunke – me asociirajo na lenobo oz lene ljudi, teh pa res ne maram.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Praviš, da ne hujšaš, izgubljaš pa v pasu, glede na to, da si kar aktivna, verjetno nisi pomislila, da ti težo delajo mišice??

Ne vem, če je dobro, da sploh hujšaš. Po moje bi morala delat predvsem na spremembah na dolgi rok, to je spremeniti način prehranjevanja in količino gibanja. Hujšanje pa pomen le neko začasno spremembo, da na hiter način pridemo do neke spremembe, ki nima pravih temeljev. Potrebno je spremeniti življenjski slog, da bo le ta sam po sebi prinesel željene rezultate in jih potem tudi obdržal.
Pri tem tehtnice sploh ne potrebuješ, ampak le ogledalo. Tehtnica nam nič ne pove o količini maščob in količini mišične mase. 1 kg mišic in pa 1 kg maščob pa ima veliko razliko pri volumnu.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Morda amesto navadnega jogurta sojin čokoladni puding? Ti so ponavadi fl gosti. Al pa dap enega sojinega čokoladnega 0.5 litra pa en navadni jogurt, sam tisti kremasti imajo več maščobe, čeprav so odlični (recimo Na planincah pa un grški, tisti je celo v 3 rzaličicah, 0%, 2% in 4% mlečne maščobe).

Kakavova zrnca so precej grenka, jih zmelješ v strojčku, lahko dodaš še rožičev kakav (topi se v vodi). Ta rožič čist za afnanje, če mal eksperimentiraš, ampak z zgoraj naštetimi sestavinami po moje ne moreš zgrešit.

Al pa če dodaš malo sojine smetane.

Tule je en recept http://lakotnikov-brlog.blogspot.com/2011/05/veganski-cokoladni-sladoled.html

Po moje je banana, ki si jo omenjala, tud “kriva” za kremasto strukturo. Oh, zdaj sem pa še jaz postala “lačna” :))

A dej no krivokljun, jst sem dons sam en paradajz pojedla, zdj sem lačna ratala od tebe pa vseh teh receptov lol…..res dons je blo tolk vroče sem sam pila pa en paradajz. Nč najboljš da grem spat.

Princess, veš kaj mi je všeč pri tebi? Da si kljub zelo drobni postavi, vseeno privoščiš kaj dobrega za pojesti :). Drugače pa ja, ravno poletje je čas, ko se te kilce vidijo. Potem pa vidim na FB svojo fotko, ki jo je nekdo drug dal gor, jaz debela bunka med samimi suhci in sem potem slabe volje. Potem pa grem na plavanje, tam pa si lahko predstavljam tako kot si ti pisala, da sem že suha, da sem že postavna. Ker telo skozi vodo tako lepo drsi, kg kar nekak ne čutiš več.

zmedena_samica, zakaj potem bereš, če ti je tako bedno? Beri zanmive teme, ne da bereš zate brezvezne teme in žališ ljudi. Veš jaz sem povsem normalna ženska, ki ima rada tudi moške. In vse normalne ženske si želijo moških. No izjema so homoseksualke, ampak tudi te si želijo ljubezni, spolnosti.

Marko, zgrešil si point teme :). Vse to kar si napisal, že zdavnaj vem.

Krivokljun, ja, vem, da so mišice. Zato si tudi merim obsege. V bistvu mi je važno, da izgubljam cm. Drugače pa hvala za recepete, sem dobila malce novih idej. Moram sprobat.

YAY! spremenila si nick:)) full dobro. Mah včeraj sem res sam en paradajz jedla haha, pozabla sem včasih ko je vroče pozabim jesti. Samo ja moramo se držati obrokov rednih. Ja jaz še vedno jem recimo čips ali sladkarije. Recimo enkrat mesečno ampak takrat si pa res privoščim si kupim običajno najdražje sladkarije in najdražji čips, ali pa sama kaj spečem. Meni je full dobr od Maxima čokoladni sladoled un marmorni, ali pa ko imajo jogurt + višnja pa od Špara una double chocolate tortica mi je full dobra.

Vem ja glede facebooka, gre tudi meni na živce če kdo objavi fotko kjer sem js gor pa če si nisem tam všeč pokličem tega človeka če da loh sliko dol. Sem isto občutljiva na take scene, kar poklič jih pa jim reči če lahko sliko umaknejo če ti je neprijetno. Js k sem mela še facebook pa če sem kaj objavljala sem vedno obvestila tiste, ki so bili tudi na fotkah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close